- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Jézusom, ez az új Kodi v17 “Krypton” Beta 5 egy kalap fos.... Mikorra akarják összedobni a végleges verziót? Ilyen béna verzióval még nem találkoztam.... totál összekeverte az egész HTPC-met.
-
devil-k
nagyúr
válasz
jaffa 2843 #45339 üzenetére
Nem rossz ötlet! Szólhattál volna hamarabb is.
Dorian
176.000 Ft -
devil-k
nagyúr
válasz
BullZeye #45334 üzenetére
Pofás kis darab egyébként.
(#45335) zsolt501
33.000 Ft a 150W-os táppal együtt. Nagyon halk az egész gép, egy szavam nincs rá.
A teljes konfig egyébként:
- ASUS B150I PRO GAMING/AURA
- CRUCIAL 275GB MX300 SATA3 2,5" SSD
- HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT
- INTEL Core i3-6300 3.80GHz 1151 BOX
- NOCTUA NH-L9i -
devil-k
nagyúr
Aki esetleg szeretne HTPC építeni In Win Chopin házba, annak bátran ajánlom. Igaz, ez nem mozi célra lesz elsősorban, de ettől függetlenül jó kis beruházás.
[link] -
devil-k
nagyúr
válasz
Tibiajax #44899 üzenetére
Igen, lehet integrálni. A pontos menetét már nem tudom, de biztos jön mindjárt valaki egy leírással.
Minden megmarad, csak amikor a filmet indítod, akkor jön be a másik lejátszó (ami egyébként nekem nem jön be).
"ha kap a gép egy komolyabb radeon-kártyát, azzal fogok egyáltalán előrébb lépni a KODI képe terén?"
Véleményem szerint, nem.
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
Sanchez997 #44868 üzenetére
Összepakolsz egy jó erős PC-t és adjad neki. Mindenes lesz és kész.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tibiajax #44846 üzenetére
Ez a jövő. Leáldozott a nagy hodálygépek ideje, szerintem. Ha nem indokolja semmi a nagyobb kapacitást, akkor felesleges akkora kuckóba pakolni. Nem? Ezen felül én még mindig azt vallom (lehet, hogy mások által tévesen), hogy 1 minőségi ház kiszolgálhat több konfigot is az évek során.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tibiajax #44844 üzenetére
Ja, ez nem az otthoni gép helyére lesz, hanem egy plusz gép. Otthon nem akarok semmilyen innovációt beiktatni, jól el vagyok a FHD-val. Majd ha lesz elérhető áron 4K vetítő, majd akkor beszélünk fejlesztésről. Szóval, most jó ez így.
Egyébként nem válnék meg tőle, nagyon szeretem! Jó lenne, ha majd a köv. vérfrissítés is mehetne ebbe a kuckóba.
A másik HTPC/iroda gépet pedig ebbe tervezem:
In Win Chopin
Szerintem nagyon pofás kis ház, főleg, hogy adnak hozzá tápegységet is, így az ára sem vészes ha ezt nézem. (33k) -
devil-k
nagyúr
válasz
radi8tor #44839 üzenetére
Fontos a HDMI, nem lenne rossz a wifi-s lap, nem, nem integrált CPU (APU)-val. A mostani gépben egy GA-B150N Phoenix-WIFI lap van.
-
devil-k
nagyúr
Skacok. Lap vásárlásánál mire kell ügyelni, ha mondjuk a jövőben lesz 4K megjelenítő?
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
Lehet tudni, hogy akkor most mi van a Kaby Lake-kel? Illetve milyen áron fog mozogni? Vagy a Kaby helyett lesz valami jobb alternatíva?
-
devil-k
nagyúr
válasz
zimi1991 #44618 üzenetére
Ez attól függ... Ha szeretnél szabadabb kezet és plusz időd is van, érdekelnek az innovációk, akkor HTPC. Ha csak arra vágysz, hogy bekapcsold a lejátszót és indítsd a filmet és ne kelljen semmihez sem hozzányúlni, akkor "plug and play" eszközként inkább a médialejátszó maradjon.
Mit jelent, hogy nincs rendes kijelzője? Tudod mennyibe kerül egy olyan HTPC ház, amiben kijelző is van? Nem hiszem, hogy megérné neked azt a különbözetet.
Na, igen. A HTPC-ben azt és úgy cserélsz ki, bővítesz, ahogy nem szégyelled. Akár vehetsz olyan kuckót is, amibe be tudsz pakolni 6 HDD-t is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Patice #44543 üzenetére
Nagyon túlbonyolítod ezt a kérdést szerintem. Ez a gép kb. arra jó, hogy OpenELEC-en keresztül rádugd a TV-re, ahol mondjuk megnézel valami sorozatot vagy BD-t, esetleg gyerekszobába, nagypapának stb. Semmi nagy házimozis dolgot nem kell ráépíteni szerintem. Ilyen célra (sorozatos) nekem teljesen megfelelő lenne. Annyira kis valami ez a gép, hogy hosszabb távon szerintem a hegesztéseknek sincs értelme. Szigorúan SZVSZ.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oszilaci #44302 üzenetére
"miért nem mész oda vagy hívód fel őket? sajnos a garis dolgok néha hónapokig tartanak még ha egyértelmű is a dolog és sokszor nem az üzleten múlik a dolog"
Ez ellentmondásos. Minek menjen oda, hogyha nem a bolton múlik a dolog, hanem a gyártón?
Nálam ugyanez volt az Iponnál, csak egy tápegység miatt. A gyártó végett kellett 1 hónapot várni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Patice #44079 üzenetére
Kodi beállítások: Ugyanaz, mint a Windows esetében. Bejelöltem a hangkimenetnél, hogy HDMI, de nem mutatja pl. az átengedés lehetőségét.
Kodi verzió: Ugyanaz, mint a Windowsnál, Jarvis, azaz 16.1.
Kodi repo: Ez micsoda?
Hardver: Ami eddig is:
"Ház: HDPlex H1.S
Táp: HDPlex 250 W Hi-Fi DC ATX
Hálózati töltő: Dell PA-4E 19.5V 6.7A (130W)Alaplap: Gigabyte GA-B85N
Processzor: Intel® Core™ i3-4330
SSD: Intel® SSD 530 Series
(120GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 20nm, MLC
Memória: [Corsair XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 (2x2 GB)]"Környezet:
HTPC >>> HDMI >>> erősítő <<< HDMI <<< vetítő -
devil-k
nagyúr
Még mindig nem tudtam kicsalogatni a HD/többcsatornás hangokat Linux Mint 18. alól... Nem értem, mi a fészkes fene nem megy neki, ami a Windowsnak simán megy?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oszilaci #43708 üzenetére
Nem a fikázásról van szó, de szerintem nem vennéd észre ha a Himedia lenne bekötve. Ezért sem értem ezt a szoros elzárkózást... Szerintem ebben a hobbiban nyitottnak kell lenni. Legalább egy teszt erejéig.
#43709) regger
Ezek meg lesznek oldva, hidd el. Mondom ezt úgy, hogy nincs ilyen vasam és nem is akarok ilyet venni. -
devil-k
nagyúr
válasz
dunkel #43630 üzenetére
Háát... Nem tudom. Nem biztos. Még nem rohanok ennyire előre. Most kicsit leállítottam az új HTPC projektet is... Majd a Kaby Lake-re szeretnék építeni. Igazából nem hajt a tatár, nem izgulok indokolatlanul a 4K-ra. Lehetne mindig fejleszteni, hogy vélt/valós dolgokat maxoljon ki az ember, de nem mindig van szerintem értelme. Főleg amennyibe kerül 1-2 "újítás".
-
devil-k
nagyúr
Van már valami hír a Kaby Lake-ről?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Johnny198612 #43423 üzenetére
Ebben a topikban nem láttam még olyan embert aki ne rakott volna legalább egy 60 GB-os SSD-t a gépbe.
CPU-ról majd más fog felvilágosítani.
(#43425) Johnny198612
Van egy SSD-s topik, oda fáradj be. Én pl. Intel SSD-t használok teljes megelégedettséggel. -
devil-k
nagyúr
válasz
Johnny198612 #43421 üzenetére
2016 PC-t nem építünk SSD- nélkül! Az egyik legjobb dolog amit feltaláltak. Nem háttértárolónak, hanem rendszernek való.
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Borisz76 #43417 üzenetére
Bármilyen számítógép amit házimozi erősítőre és TV-re kötsz....HTPC-nek nevezhető.
Ebben az értelemben ez nem igaz szerintem, pontatlan.
Szerintem ha már egy HTPC-n letöltés, torrent, játék is megy, az már nem azt a célt szolgálja, mint egy direkt filmezésre szánt vas. Inkább valami "desktop pc" nevet adnék neki vagy mit tudom én. De ez csak az én meglátásom. Attól ha most az irodai gépemet rákötöm az erősítőmre, attól még nem lesz htpc.
-
devil-k
nagyúr
válasz
mézespálinka #43379 üzenetére
Ez sok mindentől függ, de szerintem 50k környékén kihozható valami low-budgetes megoldás.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #43015 üzenetére
Inkább a Himedia lejátszó.
-
devil-k
nagyúr
válasz
radi8tor #43012 üzenetére
Amennyire peches vagyok mindig felé szoktam 1 picivel lőni, abból baj nem lehet. Az az igazság, hogy kb. 120.000 max. bruttóból akarom/szeretném kihozni. Nyilván jobb lenne, ha ennyi sem lenne, de dolgozós, olykor filmezős gépnek kiváló lehetne. Nézem, hol tudok faragni. Segíthetsz is.
A házimozi szegmenshez képes "low-budget". Semmivel nem lennék előrébb, ha egy Asus VIVO PC-t vennék mondjuk.
-
devil-k
nagyúr
Barátaim!
Streacom ST F7CB Alpha kuckóhoz keresek paneltápot és adaptert. Ki, mit tudna ajánlani? Ez egy low-budget gépecske lesz, amin BD filmek is fognak olykor futni, szóval nem ez a házimoziszegmens annyira. Ettől függetlenül nem szeretnék semmi gagyival befürödni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #42804 üzenetére
Nem a Kodi launcher fogja megoldani ezeket a problémákat. Nem érzem olyan "zártnak", mint a Linuxot. Pl. itt mindig zavar valami frissítés stb. Okés, ki lehet kapcsolni, de az már megint milyen? Azért mondom, hogyha a Windows 10 lenne olyan felépítésű, mint a Mint, akkor nagyon örülnék. Számomra a Win10 túl sok helyről "nyitott", nem érzem azt a zárt, HTPC OS-nek való jelleget. Remélem, érted, hogy mire is gondolok.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #42776 üzenetére
Azóta nem próbáltam, de a Linux Mint lenne a legjobb. Nagyon örülnék neki, ha nem kellene mindenféle mókolást végezni, hogy HDMI-n keresztül kitolja az 5.1-t. Akkor imádnám.
Szerintem a Windows 10 csak akkor lenne való igazán HTPC OS-nek, hogyha ki lehetne totálisan herélni vagy lenne valami nagyon minimal verzió belőle. Engem nagyon idegesít ez a sok sallang és baromság.
-
devil-k
nagyúr
Sokáig gondolkoztam eleinte egy Darbee processzoron a vetítőhöz külön, de szerencsére nem vettem meg. Most már örülök neki.
-
devil-k
nagyúr
válasz
cinemazealot #42655 üzenetére
Ha már tápegység. Tavaly amikor építettem a NAS-omat, akkor egy Super-Flower Bronze 350W-os táp került a gépbe. Nem egy gagyi sz@r. 2 hét használat után "csapágyas" lett, olyan hangja volt, mint 1 motorfűrésznek. A garanciáztatás után kaptam egy vadonatújat ebből a tápból. Azóta teszi a dolgát, semmi baja.
#42662) MasterMark
Csak azt akartam éreztetni, hogy a drágább és minőségibb eszközökből is vannak silányak, s olykor egy olcsóbb jobban bírja a strapát meg "panaszmentes". -
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41854 üzenetére
Nem vagy magad, nálam sem hozott nagy áttörést.
-
devil-k
nagyúr
válasz
adodaniel #41693 üzenetére
Win 10 van jelenleg, de már próbálkoztam Linux Mint-el is, de van 1-2 dolog amit meg kellene oldani alatta. Ha ezek rendben lennének, akkor szerintem simán alázza a Win10-t a Mint. Sokkal zártabb, ezáltal stabilabb az egész. Képben is jobbnak láttam, hangról nem tudok nyilatkozni, mert valami miatt nem tudom az 5.1-ra rábírni most, hanem mindig sztereóba küldi ki............. ettől agyf@szt kapok.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#48613632 #41618 üzenetére
Nem is mindenkinek való.... Sokan csak azért építenek HTPC-t, hogy elmondhassák, hogy nekik is van, de foglalkozni már nem akarnak vele. Ez nem egy "plug and play" eszköz, tudomásul kell venni. Viszont csak egyszer kell beállítani és nem kell folyamatosan b*szogtatni, ha elégedett vagy vele. Nekem ezelőtt médialejátszóm volt, de soha nem mennék vissza már rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest