- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
Szerintem is széltében nagyobb, de két üzletben is azt mondták, hogy forditva :-o Igaz még látni nem látták, csak a netes infók alapján állitják. Ezért kérdeztem, nektek mi a véleményetek. Fura
-
szabi__memo
nagyúr
Jujj, még egy kérdés. Nem tudjátok egy Intel DG45FC és egy E3200/3300 mennyit 'eszik'? Mennyivel lenne erősebb és fogyasztana többet? 24/7-ben menne.
És esetleg alulfeszelve mennyivel jobb?
Köszi -
szabi__memo
nagyúr
Halihó! Van valakinek J&W MINIX MX háza?? Meg tudná nekem mondani, hogy ez szélesebb mint mélyebb vagy, azaz merre 30.5cm? Köszi
-
szabi__memo
nagyúr
Hát itt semmi leirást nem találok, hogy milyen szoftver jár hozzá és mit lehet azzal kezdeni.
-
szabi__memo
nagyúr
Srácok, az nem megoldható, hogy valami infra vevőt vesz csak az ember a géphez és egy már meglevő távkapcsolóval irányitja? Tudtok ilyet?
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Megvettem a "buta samut", most jutottam el oda, hogy kéne majd egy htpc.
Még nem biztos, de azt hiszem úgy rakok össze egyet, mert a készen vásároltakban kevés a tárolókapacitás, valamint lehet erről menne a tv adás is (akkor meg úgyis kell egy tuner amihez jár egy plusz távirányitó).
Szóval a segitségetek ebben kéne.Tehát kellene nekem ehhez egytv tuner amihez jár olyan antenna amivel pesten a körút közelében lehet fogni a földfelszini adást.
Ajánlana nekem valaki egyet amihez jár mce kompatibilis távirányitó? Jöhet usb-s és pcie-s kártya is (már ha van ilyen).
Ha nincs konkrét akkor egyáltalán mely márkák a jók és melyeket kerüljem el inkább és miért.
KösziJa, és még a ház sincs kiválasztva. Láttam rengeteg fajtát felsoroltatok már, nehéz lenne összefoglalni. Ha valaki ezt megtette mert nemrég foglalkozott ezzel akkor azt is megköszönném ha privátbanmegosztaná velem. A lényeg hogy kicsi és szép legyen, úgy hogy a 3.5" belemenjen. Köszi
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
hétalvó #7272 üzenetére
Kevesnek tünik ezen lejátszók wifije... bár nem wd-t teszteltek, hanem a hasonlóan jó asus o!playt, az értékelés mindent elmond..
Nem hiszem, hogy egy wd jobb lenne, bár azt sem tudom, hogy pl egy htpc-nél mit lehet várni ilyen téren. Azért szerintem többet. -
szabi__memo
nagyúr
MKV-képes samu tulajoktól kérdezném, hogy mennyire jó a tv lejátszási képessége?
Mindenféle bitrátájut visz, vagy nem és inkább htpc+buta samu a jobb választás?
DTS hiányt tudom, szóval nem ebből a szögből érdekel, csak a kép..
Köszi -
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Ezt már láttátok? Intel BLKDG41MJ
Egész használhatónak tűnik -
szabi__memo
nagyúr
Érdekességképpen: link
-
szabi__memo
nagyúr
Ismerösnek kéne nagy ATXes házba olyan megoldás ami nem kell h 7/24ben menjen, tehát a lényeg nincs annyira a fogyasztáson és a minimális méreten. Viszont jó lenne ha minél csendesebb lenne.
Az érdekelne, hogy milyen ilyen kritériumoknak megfelelő erős procis megoldást ajánlanátok? Böngészésre, alap dolgokra kéne, játék egyáltalán nem menne rajta, lényeg vigye a HD filmeket. AMD, Intel, mindegy.Az ATXes ház ventillátorának cseréjére tudtok valami elégséges megoldást ajánlani.
Mivel nem tudom passzivban mi megy el, vmi reális árú prociventis megoldás is szóba jühet.
Privátba is irhattok ha ebbe a topikba a javaslat annyira nem való.
Köszi -
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #6239 üzenetére
Erre (#6239), senki?
-
szabi__memo
nagyúr
Tudtok nekem felsorolni HTPC-nek való core2-est fogadó mITX alaplapot, ami
- mindképpen HDMI v1.3as
- IGPs, DX10.1, lehetőleg HD gyorsitást tudjon (UVD 2.x /PureVideo HD VP3,ilyesmi)
- Gigabit Ethernetes
- lehetőleg wifi-svan jobb ár/érték arányú mint a Zotac 9300 ITX? Ez tudja amugy az 1.3-as HDMIt?
Köszi
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Enszuke #6224 üzenetére
Hmm...
"Átlagos terhelés" különbség kb 10W. Éves szinten 4eFt többlet az áramért mondjuk nem olyan sok hogy ne érje meg a nagyobb teljesitmény. Azért én kiváncsi lennék, hogy egy 24órás mérés otthon müködési - torrent, stb és nem egy tesztprogi futtatása - igazolná-e.
Szerinted mindegyik core2 hozza ezt? Én nem tartom valószinűnek, de igazából nem tudom.
Mondjuk a diffi max teljesitmenynel Pcmark05-al már 20W... 8eFt.
Hát én nem tudom. -
szabi__memo
nagyúr
Nem HTPC épités, de talán van akit érdekel: WDTV Mini
Sajna nem HD, igy nincs HDMI... -
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
dabadab #6010 üzenetére
Mar valaszoltam, hogy megtalaltam es igazad van, tenyleg subpixelre van a bitszam. Eleg durva, nem gondoltam volna.
Amugy boven eleg lenne a 3*8bit. Teljesen felesleges tobb. Itt a technologiai korlatok miatt lehet ra szukseg. Ugyebar ugyanaz a 3*8 bit nem mindegy, hogy milyen (TN,xVa,xIPS) panelen vagy sima CRTn jelenik meg.
A nyers atvitel pedig egyertelmuen a legjobb lenne, de felesleges. Ugyanis nincs nyers adatforras sem. -
szabi__memo
nagyúr
És tényleg. Megtaláltam. Mindig tanul az ember valamit. De kemény....
Amúgy nem tudom ezek a kütyük nyersen viszik-e át a jelet, de el tudom képzelni, hogy nem. Totál felesleges lenne. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
dabadab #6003 üzenetére
Oké, amit irsz az jó számolás FullHD-re. De nem csak a fullHD a HTPC (bár ezt te is irtad) és ezek a kütyük még azt nem is támogatják. Más kérdés hogy 24 bittel számolsz, miközben nem is tudom a kijelzők támogatnak-e 24 bites megjelenitést. Ergo kevesebb helyen is átmegy, és nem is muszály tömöritetlenül jelet küldeni..
Ezek a megoldások még tényleg nem tökéletesek, nem is támogatják az 1080p-t, de az Usb3.0-val biztos fejlesztődik a WirelesUSB szabvány is, de lehet nem is ez lesz a befutó, hanem a WirelesHD vagy inkább a WiGig technológia. És akkor már nem kell semilyen kompromisszum (majd csak FullHD felett)
-
szabi__memo
nagyúr
Úgy látom ez a távirányitás probléma igen aktuális, nemrég még alig akadt ilyen felvetés
(#5908 hozzászólás után van 1-2 lehetőség felsorolva, esetleg hasznos lehet)
Tényleg elég brutál áron árulják a komolyabb távkapcsolókat sajnos. De ez a kis Conceptronic elég jó. Igaz nagyon alap, de legalább olcsó.
Úgy nézem infrás. Lehet ezzel vezérelni ha hátul van az usb csatlakozó??? Mondjuk van hosszabbitókábele, de jobb lenne ha nem kéne..Van ilyen valakinek? Tapasztalat erre, tartósságra, gombok minőségére? Ugyen nem csak 1 hetet bir ki? :-o -
szabi__memo
nagyúr
Bár nem HTPC épités, de ez a kütyü????
Fujitsu a VIA Eden processzoros FUTRO S100 -
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Látom távirányitó ügyben nincs túl sok lehetőség...
Más: ION2
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
radi8tor #5919 üzenetére
Legalabb bluetooth-ost gyarthatnanak. Sok laptopban beepitve is van masreszt sok usb-s bluetooth adaptert is lehet venni. Nem igazan ertem miert van ez. Nem hiszem, hogy ennyire nincs ra szukseg. Es meg bonyolultnak sem bonyolult. Draganak meg nem is ertem mitol kene draganak lenni.
-
szabi__memo
nagyúr
A Leadtek-es kártyához konkrétan az érzékelőt hátulról kábellel kell előre hozni. Jól nézhet ki...(eleve elegem van már a sok kábelből) Az usb-s kütyüiken pedig beépitett IR érzékelő van, igy ehhez rálátás kell, tehát hátulról gondolom nem működik.
Ezért kérdeztem, hogy valami RF-es? Valamelyik másik gyártótól. Én nem találtam. Valaki? -
szabi__memo
nagyúr
válasz
band1103 #5914 üzenetére
Igen, néztem ilyeneket, de mindhez IR távirányitó van. Nem tudom, ezekre nem kell rálátás? Gondolom valahova előre ki kellene vezetni az érzélelő részt, vagy nem?
Szerintem sem egy ModeCom Feel ITX-es házhoz sem egy készgépbe (pl. az ASRock) nincs lehetőség beizzitaani. De javits ki ha nincs igazam. Én csak örülnék neki ha mégis lenne rá lehetőség.
Egyénként pedig távirányitás szempontból azt sem tudom, hogy ezekkel lehetne-e valami media frontend-et irányitani, vagy csak a saját gyártói szoftverjüket?Várom az okositást!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Redbullking #5915 üzenetére
Ez tévedés, az ASRock ION 330 az az. Tény hogy nincs benne wifi és tvtuner sem (bár nem tudom, talán bele lehet tenni).
Es nem is kell az A-s, elég a D-s, mivel a az emlitett házhoz van táp is. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Redbullking #5909 üzenetére
B-E helyett A-E vagy a D-E -t ajánlom. És máris tökéletes.
Egyébként mindenképpen épiteni szeretnéd?
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy ki milyen távirányitási megoldást tud javasolni egy ITX-es HTPChez.
Mindenféle kütyű érdekel, de nem igazán láttam, hogy ezeken az alaplapokon nagyon lenne bármiféle kártyahely, igy az usb-sek (ráadásul a ház hátsó részébe dughatók ami müködik rálátás nélkül is) a leginkább, mivel azok készen vásárolt géphez is használhatók.
Az iMon 2.4G LT-t brutál drága csak erre. Egyéb lehetőségek? Mondjuk tv tunerek amikkel szintén lehet egy htpc-t irányitani?
Várom ki milyen lehetőségeket javasol.
Köszi -
szabi__memo
nagyúr
Szakértőkhöz: melyik miért jobb HD lejátszásra: az ION-os platform vagy az ATI HD 4530?
Köszi -
szabi__memo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #5607 üzenetére
Nagyon készen vagy. Feladom. De leszűröm a tanulságot. Az eddigi kijelentések alapján megállapitom, hogy mivel mindegyik gyártó belefut a költségredukálás miatt ócska gyártótól vett alkatrészvásárlásba (tehát a valószinűsége egy rossz alkatrésznek ugyanaz), ezért egyértelműen lehet ilyen kijelentéseket tenni mint amik fent elhangzottak.
A témát nem kell tovább boncolgatni. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #5593 üzenetére
"Nézegettem a Faroudja doksiját, és az csak 576, 720 és 1080 között tud átméretezni. Eszerint ha a TV-met megküldöm 1080-nal a HDMI-n, akkor a Faroudja lekonvertálja 720-ra, majd a TV saját képméretezője felkonvertálja 768-ra. Dupla konverzió! Ennyit a szuper képminőségről..."
Na ez szép -
szabi__memo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #5592 üzenetére
Oké-oké, telejsen világos is ez. De érted, az alapprobléma akkor is ott van! Mivel ha mindegyik ezt csinálja akkor hogyan lehet kijelenteni, hogy melyik a szarabb.
Annak, hogy pl valamelyik nem tud 140W-os procit fogadni még nem kell, hogy az legyen az oka, hogy ez azért van mert ócskább gyártóktól vett alkatrészekből épitkeznek... -
szabi__memo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #5587 üzenetére
No ilyenekről még nem hallottam. Azt, hogy elcsesztek dolgokat azt igen, az természetes, de, hogy ócska gyártóktól vett alkatrészeket épitettek volna be ilyen neves gyárók, olyat még nem.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ettől még nincs ilyen.. De fenntartom, hogy nem hiszem, hogy ez jellemző a fent emlitett gyártókra. -
szabi__memo
nagyúr
Az egészre: Jesszus. Ez az elöző pár levél odavág. 140W procinak? gagyibb alkatrészek?? ezek nem müanyag lakatzárakban utaznak. alig van pár chip gyártó akitől az összes pc alkatrészgyártó beszerzi a dolgokat.
-
szabi__memo
nagyúr
-
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Első Ion-os cucc: AspireRevo
-
szabi__memo
nagyúr
Qualcomm is belép a hd-s chipek piacára: Snapdragon QSD8672
-
szabi__memo
nagyúr
Láttátok az új Thermaltake házakat???
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
von_schwarz #5446 üzenetére
Nem ismerem, de elég jó néz ki!
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
sittes79 #5430 üzenetére
Köszi.
Közben találtam egy házat, most adják ki: Akasa Enigma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged