- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bigdady #17671 üzenetére
LC-Power LC-1400mi, csak a gyári tápot alapból kicseréltem a Be Quiet-re. És szerencsére a házot + a tápot használtan vettem.
Az alaplapom pontos típusa: Asus F2A85-M LE
Azért kellett az 1600 MHz RAM, mert az integrált VGA szereti ha pörgősebb, mert a rendszer RAM-jából csíp le egy általad megadott részt (256-512-1024 MB-ot vagy akár többet is).
A külön VGA-kon sokkal gyorsabb, integrált, saját RAM szokott lenni, de itt kicsit más a helyzet.
Másrészt azért vettem ezeket a RAM-okat, mert amikor rendeltem meg a gépemet, akkor éppen 8500-ba fájt a 8 giga.
-
válasz
Celtis #17654 üzenetére
Belépő Trinity-s gépem van: A4-5300, Asus A85-ös mATX lap, 8 GB 1600 Mhz RAM, 64 GB-os Samu 830-as SSD + 2 x 750 GB WD Blue notivinyó és egy Plextor DVD-RW. A táp: Be Quiet! SXF 350W és 3 venti a tápén kívül.
Induláskor pár másodpericg a max. fogyasztás 70W, aztán ahogy bejön a rendszer és betöltött idle --> 40W. (Saját mérés, konnektorból felvett teljesítmény, igaz egy olcsó fogyasztásmérővel, de tájékoztató jellegű adatnak felfogható és szerintem nem áll olyan messze az igazságtól.)
Filmlejátszás közben még nem mértem és nyilván lehet még csökkenteni ezt a fogyasztást, de azért nem megy az a fogyasztás egy alap Trinity-vel 100W fölé. Max. a csúcs Trinitikkel, 100W-os TDP-vel, fullra terhelve.
-
válasz
Ed Parker #17621 üzenetére
A Dune azért elég jó képminőségű ahhoz, hogy megtartsam második lejátszónak. Mellesleg meg elég kicsi ahhoz, hogy akár hordozzam is magammal. Ilyenkor meg jól jön a berakható kis vinyó is.
Vagy ha később más lakásban leszünk (érkezik a második baba
, a jelenlegi bérlakás lehet kicsi lesz), akkor lehet jól fog jönni egy második szobába rakható kis lejátszó.
A NAS ki tud szolgálni két eszközt is stream-mel és kész.
Vagy majd meglátom mi lesz a kis Dune sorsa. Megszerettem.
Hang szempontjából meg a PC-vel az a terv, hogy egy jobb USB-s DAC-ot beszerzek a jelenlegi Lupus helyett. Egy Bladelius a cél + jobb USB kábel.
-
válasz
Warter #17615 üzenetére
Igen, még nem dőlt el, hogy melyiket fogom majd használni, ill. próbálkozom a meglévő eszközeimmel. Szerintem a kis Dune-ben is van még pár plusz, amit ki lehet hozni belőle egy NAS-sal.
A HTPC-vel azért kezdtem foglalkozni, mert zenében, zenei forrásnak, zenelejátszónak nem annyira rugalmas a Dune. És csak optikai digit kimenete van. A PC-mre most csináltam nemrég egy koax kijáratot az alaplapi optikai helyett már ezt használom. XBMC + Wasapi elég jól hangzik. Majd még tesztelgetem, ha lesz rá időm/lehetőségem.
A Plex-el ha meg lehet oldalni, hogy csak egyszer kelljen médiatárat kialakítani és azt mindkét eszköz tudja kezelni az nekem elég jó hír.
-
Sziasztok!
Új vagyok még a HTPC világában, de haladok lassacskán és tesztelgetem, próbálgatom a lehetőségeket.
Van egy kb. 2 hónapos Trinity alapú gépem + Synology DS213-as NAS + Dune HD-TV301 médialejátszóm.Érdekel, hogy a PC-mből mit tudnék kihozni, ha azt használnám XBMC-vel.
Olvastam a Plex média szerver progiról, amit a Synology NAS-okra lehet tenni + XBMCaddon-nal összehangolható a PC-n futó XBMC-vel, így szép kis jukebox alakítható ki a NAS-on tárolt filmekből.
Vagy ez az egész felesleges, mert a jukebox funkciót úgy is tudja az XBMC?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Philips LCD és LED TV-k
- Kedvenc zene a mai napra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali fotós kérdések órája
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- További aktív témák...
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest