- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #23634 üzenetére
Volt.
Az előbbieket annyival egészíteném ki, hogy "a kiugró és a mélyebb részeknél...hallható igazán" azoknál a filmeknél amiknél gond van. Amelyeknél nincs azok az ilyen részeknél is problémamentesek.
-
canniball
nagyúr
válasz
gorbep #23632 üzenetére
A hangerőt passzolom, de valóban a kiugró és a mélyebb részeknél (csattanás, dörrenés, mélyebb hangok stb.) hallható igazán; a másik topikban ahogy írtam is az egyik videónál akkor jön elő amikor autóval nekicsapódnak a fának, meg utána amikor elájul a sofőr és közben van egy mélyebb hangeffekt. De akad olyan film is ahol végig halk sercegés van, lásd linkelt hsz. másik videója; illetve a tesztfájl az végig baromira recseg.
A phototranzistor nekem semmit nem mond, nem értek én a lovakhoz. Ha leszedem a burkolatot laikusként láthatok bármit is?
-
canniball
nagyúr
válasz
gorbep #23629 üzenetére
"Esetleg az alaplapi SPDIF optika kimenetedben " meggyengült" a LED?"
Bekötöttem a HTPC helyére egy médialejátszót azzal is ugyanaz volt a helyzet."koax-al is csinálja?"
Koaxom nincs."Nem porosodott be?"
Csak bizonyos filmeknél, és csak azoknál, és csak többcsatornás módban? -
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #23623 üzenetére
Akkor ismét elővezetném a bánatom, itt részletesebben előadtam.
Ha lesz pár szabad perced és energiád megtennéd hogy meghallgatod a hangokat? Ha még 5.0-ra is átállítanád előtte az erősítőt az lenne a tuti.Ugyan biztosra veszem hogy az erőlködőmnek van valami bánata de jó lenne ha másvalaki is hasonló körülmények között kipróbálná és megerősítene (netántán rám cáfolna).
-
canniball
nagyúr
Akad itt olyan aki optikai kábelen küldi a hangot az erősítőbe?
-
canniball
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #23550 üzenetére
Igaz Brazosom van de tuning nélkül, ilyet nem tapasztaltam.
-
canniball
nagyúr
Igaza van a kollégának, ne irigykedjetek már!
-
canniball
nagyúr
"... hogy éli meg az oprendszer, hogy sleep után nem resume-al folytatja, hanem boot-tal azt sem tudom..."
Semmi különös, kiírja hogy nem sikerült visszaállítani a rendszert és megkérdi hogy óhajtod folytatni (normál mód, csökkentett mód etc.); aztán mintha mise történt volna.Hibrid alvás esetén gondolom ennyi "probléma" sincs.
(Nem szőrszálhasogatás, kíváncsiság: ) Cold boot esetén hogy indítod a gépet?
-
canniball
nagyúr
Megmértem a Brazost, 1.2W volt a különbség a kikapcsolt állapot és a készenlét között. Az szvsz nem tétel.
Az "áramszünet nem igazán viselése" alatt nem tudom mire gondolsz. Az áramszünetből adódó legnagyobb problémám eddig az volt, hogy a megszokottól eltérően kézzel kellett bekapcsolni a HTPC-t és végig kellett várni a teljes bootolást. De tervbe van véve hogy a UPS "keze" odáig is elérjen, akkor ez a probléma is megszűnik...de ez már egy másik történet...
-
canniball
nagyúr
válasz
DopeBob #23376 üzenetére
" paneltáp, ami jóval kevesebb helyet foglal"
Egy mATX tápnál nem sokkal kisebb hely kell neki, csak más elrendezésben. Másrészt ahogy itt már többször elhangzott azoknak jellemzően gyenge a 12V-os ága (ami a lényeg lenne), mielőtt megveszed ennek számolj utána. Egy integrált laphoz elég lehet, de egy épített gépnél könnyen ki lehet futni a keretből." notebook hdd-nek pedig nem kell túl sok hűtés"
Amikor egymás fűtik, pláne egy nagytestvér társaságában akkor nem olyan biztos ez... -
canniball
nagyúr
válasz
DopeBob #23371 üzenetére
No de:
1. akkor sem "rendes atx táp" van benne, jóval kisebb annál mint amire gondoltál
2. ha belezsúfolsz három vinyót akkor azt azért már illik hűteni, pláne ilyen kis légtérben, ilyen szempontból ez szvsz elég necces
3. ha nem lesz benne táp akkor mi hajcsa, a levegőbű' veszi ki a zokszigént? -
canniball
nagyúr
válasz
DopeBob #23369 üzenetére
GMC AVC-S7 (SLIM MULTIMEDIA COMPUTER)
Power supply Micro-ATX
Size 430(D) x 340(H) x 67(W)És ennyi HDD-nek nem árt némi szellőzés.
-
canniball
nagyúr
válasz
DopeBob #23365 üzenetére
SSD-vel pár másodpercet nyersz a HDD-hez képest, HTPC/NAS célra szerintem ez abszolút nem éri meg a befektetést (a desktop PC más tészta). És még egyszer (és utoljára): ha gyorsaságot akarsz akkor használj készenlétet, kb. egy gombnyomásra használható a rendszer, e öröm, e bódottá.
-
canniball
nagyúr
válasz
DopeBob #23363 üzenetére
"Nincs igazán szükségem rá, hogy egész nap menjen, inkább legyen kikapcsolva, amikor nem kell."
Épp ezért javasoltam a készenlétet; ki van kapcsolva de pikk-pakk feléled."XBMC pedig indulhat SSD-ről 15 mp után max utána még a háttérben átnézi a vinyót, naés, közben már vidáman használható."
Nem az átnézésről beszéltem, hanem a HDD felpörgéséről... -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"Az RDP a Win beépített cucca, azt hittem egyről beszélünk."
Én úgy általában a távoli elérést értettem alatta."VNC-t is használtam, az XBMC felülete azzal sem látszódott, tehát ugyanígy működött pontosan ebből a szempontból."
Ebből a szempontból ugyanígy működik nem is emiatt javasoltam, hanem amiatt hogy (ha jól tudom) a windózos eszközzel ha belépsz az kilöki a távoli gépen a felhasználót, a VNC meg nem."Ez a háttérben belépés viszont nem rossz ötlet. Eddig mondjuk nem éreztem hiányát..."
Én két dolog miatt ragaszkodnék hozzá:
1. ha a párom filmet néz attól én még turkálhassak a gépen
2. ne kelljen már az XBMC lelövésével-elindításával szórakoznom.Amúgy nálam jelenleg külön van HTPC és szerver de a t*k*m tele van már az állandó puffereléssel (tegnap egy másfél órás film alatt ötször állt meg, nagyon élvezetes volt amikor pont akkor zakkant meg amikor támadt a gonosz halott
), így elgondolkoztam az "egybegyúráson". Csak ehhez tudni kéne összehozni a fentieket.
-
canniball
nagyúr
"Ja, hogy úgy érted egyszerre megy az XBMC és lépsz be..."
Yess, az lenne a tuti; mintha két megjelenítő lenne: az egyiken (TV) az XBMC, a másikon (RDP) a Win desktop."Ha RDP után vissza akarsz a TV-n keresztül logolni akkor úgyis be kell lépni újra."
Ezek szerint a windózos távoli asztallal nyomod. Használj VNC-t, azzal nincs ilyen probléma. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Használja valaki sorozatokhoz a thetvdb scarpert? Hogy lehet a Specials "évadot", vagy az évadoknál a Special rész(eke)t médiatárba tenni?
-
canniball
nagyúr
válasz
BullZeye #23153 üzenetére
"Már évekkel ezelőtt olvastam olyan HTPC házakról, amik fémből vannak, és túlképp az egész egy nagy hűtőborda..."
Csak azok a házak kb. annyiba kerülnek mint a kereted.
Ráadásul 15-20W-ból szerintem a 1080p 3D sem lesz meg, nemhogy még más is fusson mellette. De talán majd rám cáfol valaki. -
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #23020 üzenetére
Kipróbáltam: fülhallgatóval is hallatszik.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #23020 üzenetére
Mással nem tapasztaltam (és mint írtam a filmeknél sem mindennapos probléma).
Fejhallgatóval nem próbáltam, jó ötlet! Csak túrnom kell hozzá egy adaptert...
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #23018 üzenetére
Nem létszükséglet, csak gondoltam így állítom be ha már van rá lehetőség (és egyszerűbbé teszi az életet), de mint kiderült mégsincs...
Más, ami tényleg zavaró.
A hang útja a következő: mobo - spdif - Yamaha RX-V361 - Wharfedale Crystal2 5.0 szett; bizonyos filmeknél (pl. a linkelt channel checknél is), leginkább az erősebb hanghatású részeknél "zörög" a hang (mintha túlvezérelt lenne?). Nem tudok rájönni mi okozhatja, ugyanolyan bitrátájú hanggal bíró más filmeknél nincs gond és lejátszó-független a dolog (próbáltam XBMC-vel és VLC-vel is). Van valami ötletetek? -
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #23014 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom majd a gorbep által linkelt driverrel, ha végre hajlandó lesz lemászni, katasztrofális onnan a letöltés. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #23007 üzenetére
Most esik le a tantusz: akkor ezek szerint a win/a realtek driver mindent sztereóra konvertál és ha ettől eltérőt szeretnék akkor azt az adott lejátszó be/átállításával tudom csak megtenni?
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #22995 üzenetére
Rendes 5.1.
De nem kerek a történet, beállítottam hogy alapértelmezetten a digit. kimeneten küldje a rendszer a hangokat, viszont
- ha a Realtek Digital Output - tulajdonságok / Támogatott formátumok fülnél nyomok a tesztelésre akkor csilingel az összes hangfal
- ugyanitt a Speciális fülnél az Alapértelmezett formátumnál csak 2 csatornát lehet választani
- a Realtek Sound Managerben a hangszóró tesztnél semmi hang nem jön ki
- alapértelmezetten csak sztereóban szól, amit az imént linkeltél azt is csak két csatornán küldi ki (az MPCHC-val megnyitva).Az XBMC-t be tudtam úgy lőni hogy működjön az 5.1 spdif passthrough, a kérdés az hogy lehetne ezt a windowsban is alapértelmezetté tenni?
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #22993 üzenetére
Köszi!
Az 5.1 amúgy működik, csak
- a Realtek szoftverben nem
- valamiért a YT-nál nem volt jó, de most már tudom miért...
- arra lennék kíváncsi hogy megfelelően-e; a hátsókat túl halknak találom filmek alatt és nem tudom így van-e keverve vagy a beállítás rossz. -
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #22991 üzenetére
Akkor mi a faxért töltik fel úgy hogy 5.1...?! Még jó hogy tegnap majd' egy órát szenvedtem a géppel mert azt hittem nálam van valami gubanc.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #22989 üzenetére
Fogalmam sincs, de egy csomó 5.1-es tesztvideó van fent, akkor csak nem...
-
canniball
nagyúr
Nálatok a YT-on lévő 5.1 tesztvideók megszólalnak az összes hangfalon?
-
canniball
nagyúr
XBMC+Transparency skin probléma: korábban tudtam egyedi menüpontot létrehozni a főmenüben, most valamiért nem működik. Felveszek egy mappát a kedvencek közé, majd kirakom egyedi menüpontként a főképernyőre - ha a kedvencek közül lépek be a mappába akkor rendben van minden, viszont ha a főképernyős menüpontból nyitom akkor betölti a műfajnak megfelelő de üres hátteret.
Tudja valaki hol a gubanc?
-
canniball
nagyúr
válasz
elmouse #22929 üzenetére
Nem tűnik rossznak, de
1. ugye az ezen a videón látható folyamatot csak programonként egyszer kell végigjátszani?
2. nekem a linken leírt "útvonalon" (To install this add-on... going to:) nincs ilyen.Nálad/nálatok?
-
canniball
nagyúr
XBMC-hez ismerünk olyan addont, ami meghívja a windózos böngészőt?
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Mercutio_ #22877 üzenetére
Tud egyszerű távirányítóként is funkcionálni, de ha van médiatárad tud csilli-villi "médiavezérlő" is lenni, lsd. a képeken. Valóban nem a TV-n látott felületet kapod vele, hanem telefonon egy annál jóval kezelhetőbbet.
-
canniball
nagyúr
"De most nézem abból is kelteni tudja valamit hibernációból is."
Igen, ha a "mélyebből" kelti akkor logikusan a kevésbé "mélyből is"."bigdady
A portokat be állítottad, hogy..."
Azt írta (hogy itt vagy a másik topikban azt már nem tudom), hogy kikapcsolás után rövid ideig, valamint készenlétből működik nála a dolog, csak hosszabb kikapcsolás után nem (helyi hálón sem). Ebből szvsz egyértelmű hogy a probléma gyökere ott található hogy utóbbi esetben nem kap naftát a lan, ha ennek kiküszöbölésére nincs kapcsoló a BIOS-ban akkor pedig veszett fejsze nyele. -
canniball
nagyúr
válasz
bigdady #22842 üzenetére
Én nem nézegettem ilyen szempontból a lap BIOS-át de az eddigiekből nekem az jött le hogy ott nem állítható hogy kikapcsolt állapotban a LAN továbbra is ébren maradjon, így az alábbi lehetőségeid vannak:
1. készenlétet használsz még ha ez a HDD-nek nem is tetszik
2. semmilyen formában nem állítod le a gépet
3. veszel egy belső HDD-t és ha cipekedni akarsz akkor másolsz
4. maradsz a kikapcsolás mellett és hagyod az egészet a francba
5. lecseréled a lapot.
Azért drukkolok, hogy legyen egy hatodik, számodra tökéletes megoldás. -
canniball
nagyúr
Semmi, valahogy elállítódott...
-
canniball
nagyúr
Könyörgöm urak, nyissatok már ennek a témának egy külön topikot!
-
canniball
nagyúr
válasz
zolikaDB #22471 üzenetére
Nekem egy ilyenem van, ezt nem kellett (és általában a többit sem kell) tanítani, usb-re rádugod, a gép felismeri és ennyi. Legalábbis ami a fő funkciókat illeti (keresés, play, pause, stop etc.), spéci dolgokat én nem próbáltam.
Mod. Közben dabadab sokkal szakszerűbben megfogalmazta. Még annyit tennék hozzá, hogy nem csak az XBMC-t tudják ezek vezérelni hanem (szinte?) az összes lejátszót.
-
canniball
nagyúr
válasz
zolikaDB #22467 üzenetére
Ahogy a kollégák is írják: XBMC; az is csak egy program, ha kell elindítod ha nem kikapcsolod. A telefonos vezérlést azért szoktuk javasolni mert az ingyen van, de nem csak ezzel működik, ha nem ezt akarod akkor pár ezresért vehetsz hozzá usb-s távirányítót is.
A TV-ről: igaz nekem nem hiper-szuper okosTV-m van csak egy 2010-es Samu ami usb-ről tud lejátszani, de amikor 2 hétig nem volt HTPC a végére már eléggé rosszul lettem attól amit a géphez képest a TV tud ilyen téren nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Remaster kiadást kapott a Heretic és a Hexen
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Wise (ex-TransferWise)
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest