- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
Yodafon #40627 üzenetére
AMD oldalon is van 3D alkalmas lap... csak nem 10W TDP-vel és nem passzív hűtéssel.
Integrált A4-5000 lapok és AM1-esek (pl 5350).
Csak döntsd el, mi fontosabb(#40640) paler
Q1900DC-ITX-em van. Jelenleg w8.1 és kodi, az OE-vel csak próbálkoztam (az jelenleg RPi-n van csak).
Én nem tapasztaltam se hang, se kép esetén problémát. Egyszer volt, hogy folyamatosan szaggatott egy BD alatt, de az is csak vmi háttérben futó alkalmazás miatt volt. -
_Smooth
senior tag
válasz
Yodafon #40623 üzenetére
Celeron J1900 köré épített lapokat érdemes nézegetni - 10W TDP-t ír a gyártó a procira (SSD-vel, 2×2GB RAMmal, DC-s táppal 15-17W körül volt... 20W fölé sose ment - szóval igaz lehet).
Ahogy néztem, 20-25%-ot is alig éri el jellemzően a CPU használat (de ez függ a háttérben futó egyéb szolgáltatásoktól is), tehát igen, kb lefelezve is meg kell bírkózzon a feladattal. Bár nem értem, miért kéne megfelezni.
Ezen pl. van ODT is.Ha mindenképp a fogyasztásra akarsz rámenni, akkor Raspberry Pi2.
Legfrissebb OpenELEC-kel elvileg támogatja a BD3D-t, nekem gyakorlatilag még nem igazán sikerült belőle előcsalnom. A projektoron aktív lett a FramePacking opció, de nem volt épp tökéletes a megjelenítés (viszont nem sok időm/türelmem volt játszani vele - lehet, hogy csak valami beállítási gond volt).
Na ez kb 3-5W lehet. De 10-nél többet akkor se tudna felvenni, ha akarna (legalábbis a javasolt 5V/2A-es adapterrel).
Itt az SPDIF kicsit problémásabb, de megoldható.
Windows-zal nem kompatibilis (leszámítva a win10 IoT). -
_Smooth
senior tag
válasz
#54715584 #40571 üzenetére
Van a TVden esetleg olyan HDMI bemenet, ami nem ARC képes? Próbáld esetleg arra dugni.
Ha jól értem, akkor erősítőn megy a hang, de sztereoban. (ha rosszul értettem, és a TVn jön a hang, akkor ez nem lesz megoldás)(vagy esetleg kapcsold ki erősítőn ezt a funkciót - ha így megoldja, de szeretnéd a TV hangját az erősítőn, akkor már legalább tudod, mire keresel megoldást. Vagy SPDIF-en vissza ARC helyett)
-
_Smooth
senior tag
válasz
Picur123 #40549 üzenetére
Azért a lánc többi eleme se mellékes szempont.
Van-e erősítőd, annak van-e HDMI bemenete. Esetleg TV-re/projektorra közvetlenül kötöd?Ennek megfelelően kellene lapot választani. Ha nem CRT TV-re akarod kötni, akkor olyan lapot érdemes keríteni, amin van HDMI kimenet.
A legegyszerűbb/legoptimálisabb opció, ha van egy HDMI-s erősítőd. Ilyenkor egy kábellel kötöd a gépet oda, leveszi a hangot, képet meg küldi a megjelenítőre. Ha nincs erősítő és a hangot is a TV-nek kellene leadnia (akár egy soundbaron keresztül, akár a saját hangszóróin), ugyanígy elegendő a HDMI.És erre a célra akár egy Raspberry is megfelel.
Amennyiben SPDIF vagy analóg bemenet van csak az erősítőn, akkor lapot is olyat kellene keresni, amin ezek adottak (de legalább kialakítható rajta utólagosan).
-
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #40490 üzenetére
Ha ezeknek lehet értelme, akkor megpróbálkozom még velük.
Pendriveot cseréltem. (egyikről telepítettem volna a másikra - majd ezeket felcseréltem... telepítő minden esetben elindul, csak a telepítés nem fut le)
SSD-re egyelőre nem akarom, ott örülök, hogy van egy működő rendszeremBoot sorrendet is megadtam (amire telepíteném, azt elsőnek, majd utána azt, amiről telepítenék).
Másik portot nem próbáltam még - és ahogy nézem most, ráadásul mind a kettő USB3-as volt (nem vettem ki a gépet a helyéről, csak tapogatózva dugdostam be a pendriveokat hátra).
Gondoltam arra is, hogy talán az USB3 zavarhatja meg, de aztán elhesegettem, mert a telepítő meg bootolt.
De akkor kerítek még pár usb kulcsot.
Köszi a tippeket így első körben. -
_Smooth
senior tag
Nincs valakinek ötlete, miért állhat meg (és pont 87%-nál) az OE telepítése? (6.0.0 és 5.0.8 is)
Utóbbi esetén live működött, de hangot nem adott ki.
Próbáltam rákeresni, találtam is olyat, ahol szintén pont 87%-nál áltt meg. De nem jutottam vele előrébb. (egyik esetben csak annyit ír, hogy akárhanyadik próbálkozás után egyszer ugyanúgy megállt, megnyomta az Esc-et, majd bekapcsolta a gépet és egyszerűen csak működött - nyilván kipróbáltam párszor én is mind a két verzióval, de természetesen nálam nem történt csoda)
-
_Smooth
senior tag
válasz
Adamo_sx #40474 üzenetére
nem! elég szépen átsiklottam felette.
Köszi, most már kiválóan működikDe most meg OE pc-s telepítéssel nem jutok előrébb [zokogófej]...
87%-nál megáll a 6.0.0 64bites verziója.
Most megpróbálkozom az 5.0.8-cal is, hátha felmegy, aztán max frissítem.
OK, ez is pont 87%-nál áll meg. -
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #40468 üzenetére
Ezt értem, csak azért írtam, mert nem hibásan jelzi az időt, hanem egyáltalán nem (mert a hibás időre találtam megoldásokat). Ha meg lejönnek az addonok és a többi nethez kötött dolog, akkor nem annyira okozhatja nethiány a problémát. Nem? Ráadásul előtte korábbi verzióval, majd egy neten keresztül frissített azonos verzió is ment rendesen percekell a reinstallt megelőzve.
Ismerősömnél is szépen lehúzott minden filminfót (nálam is, de ott már SQL-ből), tehát ott is kellett legyen net... de óra mégse volt. -
_Smooth
senior tag
Noted.
Akkor ez így valóban elég kínos.Anyway, OE-ből melyik az a spec verzió, ami inteleseknek különösen ajánlott? (vegy nincs semmi különleges kiadás, csak a legújabb esetén már jobban gyúrtak a kékekre?)
Amúgy PC-s OE 6-nál is elveszíti a rendszer az időérzékét? Ismerősnek felraktam RPi2-re a 6.0.0-t és 1970-re, 0:00-ra állt be minden bekapcsoláskor.
Nekem eredetileg 5.x.x volt fent, azzal nem volt gond. Sőt, frissítettem 6-ra, azzal se volt gond. Majd most a napokban újra kellett telepítenem, frissen szedett 6-os img, és ez is ugyanúgy eldobta az időt.
Vagy ez megint user error... :S -
_Smooth
senior tag
De nem jól sejtem, hogy ez a probléma csak azokat érinti, akik a Kodival dekódoltatják az audiót?
Ha HDMI passthrough-t állít be, akkor majd az erősítő feldolgozza. (amennyiben a HD hangokat is képes kezelni)
Mert nekem pl nem akad meg. Igaz, BayTrail-em van, nem Braswell. -
_Smooth
senior tag
Köszi mindenkinek. Igen, én is az OpenSub-ot szedtem le. Majd podnapisi-t is, de egyik se ment.
Pontosabban mindkettő remekül működik, de kizárólag angolt szed. OpenSub beállításai közt csak bejelentkezési opció volt, így még regeltem is az oldalra, hátha.
Újraindítások is megvoltak.devil-k, köszi azt is próbáltam, de majd megnézem otthon újra... lehet, hogy nem mindenhol állítottam át, amit kéne, vagy visszakapcsolgattam közben.
Nem létfontosságú, csak viszonylag sok skandináv, ázsiai és francia filmet nézünk, ahol azért majd nem jönne rosszul, ha nem egyenként kellene letöltögetnem mindegyikhez.
(#40389) PeterPH
Oh, nagyon szuper, köszi. Mármint nem különösebben jó hír, de akkor inkább visszabutítom 15-re mindet, és már legalább nem kell tovább keresgélni a hibát. -
_Smooth
senior tag
#1 Automatikus feliratletöltéssel csak nekem gyűlt meg a bajom? (visszakeresve a topicban nem találtam ezzel kapcsolatban túl sokat).
Azt hittem egyszerű lesz, de már ránéztem a tutorialokra is. Ugyanazt találtam ott is, amit csináltam, egy dolgot leszámítva. Nincs beállítások opció. (próbáltam az alap skinnel is)
Persze működik minden rendben, csak épp kizárólag angol feliratokat talál.#2 Illetve használ valaki SQL adatbázis szinkronizációt több lejátszója közt?
Egyszer beállítottam a NAS-on, akkor működött. Azóta újratelepítettem a NASt, újra ugyanúgy beállítottam mindent és most nem működik.
Találtam olyasmit, hogy azonos kodi verziónak kell lennie. De ez egy régebbi bejegyzés volt (még talán 12-es verzió környéki) - ennek ellenére, ez továbbra is él? Lehetséges, hogy az OE6.0.0 alatti (talán 15.2) és a wineken lévő 16 okozza a gondot?
Korábban is OE és win között szinkronizáltam, de már nem emlékszem, akkor egyeztek-e a verziószámok.
Ha ez a galiba oka, akkor windowson lenne célszerűbb visszabutítani, vagy létezik már OE Kodi 16-tal, csak én nem találom?
Illetve csak a főverziónak kell egyeznie, vagy teljesen azonos kell legyen? -
_Smooth
senior tag
válasz
parkasz #40356 üzenetére
Hát távirányítással kapcsolatban olvasgass vissza, kérdezősködj, mert ahogy én láttam, sokan küzdenek valamely részével az N3xxx integrált lapok néhány példányán - ha jól emlékszem, akkor talán a bekapcsolás bizonytalan jelenleg.
Nem elriasztani akarlak, csak járj utána.
Illetve értem én az álláspontod, és hidd el, kárba nem veszne a jelenlegi házad - enni nem kér, megromlani nem fog - és, ahogy írtam is, az RPi "beleférne" abba is, ha mindenképp abban szeretnél elhelyezni valamit.
De én a helyedben inkább vennék egy RPi-t erre a célra kb 16eFt-ért (+táp, ha nincs otthon megfelelő - enyém jelenleg a TV USB-jéről kapja, ezért aztán folyton ott is van a kis szivárványos logó a sarokban... ez kevés neki, de üzemel gond nélkül).
A fennmaradó összegből (lap 22-37eFt, olcsóbb esetén még a táp is kelleni fog pluszban, illetve a ram még vagy 6-7eFt, ha nem használt, vagy nincs otthon) inkább áldoznék az erősítőre, bár természetesen ennek a kettőnek a különbözetéből azért egy új HDMI-s darab nem fog kijönni. De én nem különösebben áldoznék olyanra, amit nem használok ki.
Ha meg openELEC menne fel rá (ahogy az RPi-re is), akkor meg megint nem sok értelme van x86 rendszert építeni (esetedben). Talán csak a h265 támogatás szólna az N3xxx rendszer mellett. De ha nem UHD-ra és nem képminőségre gyúrsz elsősorban, akkor ennek sincs sok jelentőssége.Bármelyik mellett döntesz is, nem választasz rosszul. Ezek csak olyan extra infók, amivel érdemes számolnod, aztán a saját belátásod szerint tudsz dönteni. (így teljesebb a kép)
-
_Smooth
senior tag
válasz
parkasz #40352 üzenetére
Figyelmetlen voltam, mea culpa.
Az a kombó jó lehet, ha ennyi elég volt eddig és elég lesz később is.Streacomba beszerelheted akár a Pi-t is, és még elfér mellette egy (kis barkácsolással) 1-2 merevlemez is.
Először valamiért azt gondoltam, a HTPC-vel szeretnél lemezeket is lejátszani. Felületesen olvastam.Ha nincs szükség windows-ra, vagy egyéb, a PC által nyújtott extrára, akkor a Pi-vel egy egyszerűbb, könnyen kezelhető felületet kapsz töredék áron. (kb a PC kínálta előnyökkel, de egy mediaplayer formájában/árában).
Ha a TV-d támogatja a HDMI CEC funkciót, akkor pedig akár a TV távirányítójával tudnak a kölykök is navigálni a menüben
Borítóképek segítségével könnyedén ki tudják választani a mesét maguknak.
(persze, ezek mind megoldhatók PCn is, hisz "ugyanaz" a kodi mehet fel oda is - csak, ha nem használod ki a többletet, minek fizetnél érte?)(#40354) Celtis
Azt két ok miatt nem szoktam javasolni.
1. alig elérhető
és
B, amit eddig láttam, az elég messze volt az eredetileg beharangozott 5pucujkás ártól.Pedig én is gondolkozom, hogy a hálóban lecserélem arra, a Pi2-t pedig kivinném a projektor alá BD3D-re - ha menne rajta rendesen.
-
_Smooth
senior tag
válasz
parkasz #40345 üzenetére
2. opcióként akár egy Raspberry Pi2 is elég lehet arra, amire szeretnéd (leszámítva az audio lemezeid). Viszont az épített HTPC árában gond nélkül kijöhet még az RPi mellett akár egy jobb BD lejátszó is (vagy csak egy CD deck, ha nem lesz szükség blurayre).
Csak mint opció, ha erre esetleg nem gondoltál volna.(#40347) RicHarD
Ha csak arra akarod használni, amit írtál, akkor nincs különbség a kettő közt, a Beebox is tökéletes (+ gyárilag jár hozzá távirányító). -
_Smooth
senior tag
válasz
CrckBoT #40230 üzenetére
Ez jött le abból, amit írtam?
Amúgy, ahogy Cinemazealot is írja (amit egyébként én is javasoltam - nekem is pont ilyen Piom van) lehet egy opció.
Másik pedig mondjuk a Logitech z5500 vagy 906 lenne... ezek rendelkeznek ODT bemenettel.
Én az erősítőt javasolnám.A 6000esemet ugyanígy vettem (bontatlanul, újként, kb 8eFt).
Remekül működött az erősítőre kötve is. Először sub-ot akartam csak cserélni, de olyan jó árat kaptam a magnatokra, h muszáj volt az egészet cserélnem -
_Smooth
senior tag
válasz
CrckBoT #40227 üzenetére
Ez nem fog menni.
Csak analóg jelet tud fogadni ez a szett. TV-ről csak stereot tudsz neki küldeni.
Vagy PC-ről 3db JACK-2RCA kábellel tudnál 5.1-et - de HD audiót akkor se fogsz kapni (mellesleg majdnem felesleges is erre).Korábban én is egy hasonló (6000-es) szettel indítottam, HTPC mellett teljesen jó is volt. Majd beszereztem egy belépő HDMI-s erősítőt, amin a dobozok még mindig használhatók voltak, amíg a hangfalakat megvettem.
-
_Smooth
senior tag
"Kész/félkész" (vagy ahogy Te is írtad, PnP) megoldásnak jó lehet akár egy Raspberry Pi2 is. MicroSD kártyára egy rövid, egyszerű leírás alapján célszoftvert "telepíted", bedugod, TV-re kötöd és már mehet is.
Kezelőifelülete pont olyan, mint egy mediaplayernek.
Baromi kicsi, keveset fogyaszt. HDMI-n kitolja a FHD képet és az audiot is, amit aztán egy erősítőre, vagy közvetlenül TV-re kötve is meg lehet szólaltatni.
Ez kb. 16-25eFt (16eFt csak az "alaplap" - ha házat, tápot, kártyát is veszel hozzá, akkor kb 25eFt környékéig növekedhet).
Előnyeit fent írtam, hátránya - ami előnye is -, hogy egészen kicsi, így merevlemez nem fér el benne/mellette. Persze beszerelheted ezt a kis nyákot 1-2 merevlemezzel egy mITX házba is (pl Chieftec IX-03B).
RPi2 támogatja a HDMI CEC-et, így a TV távirányítójával is vezérelhető a legtöbb funkció (mi is így használjuk a hálóban).
Továbbá letöltögetésre már nem biztos, hogy előnyös lesz.
Viszont ha veszel mellé kb 20-30eFt-ért egy NAS-t (hálózati adattároló), azon beállíthatsz torrentezést is, rádadául más eszközöddel is eléred.Másik alternatíva pl egy Asrock BeeBox (N3000 vagy méginkább N3150 SoC köré épített NUC) - amire szintén akár a fent említett OpenELEC, akár windows+kodi mehet. Szintén egész kis méretű gép, de persze erre is vagy külső HDD-t csatolsz, vagy NAS-t használsz.
Ezekhez gyárilag jár egy egyszerű kis távirányító is.
Ez kb 50-55eFt körül van + SO-DIMM DDR3 notebook memória (főleg openELEC esetén 2GB is bőven elég)Amit itt többen is ajánlgattak, és legtöbben használnak/használunk, azt viszont Neked kellene összerakni. Alkatrészek összeválogatásában persze kaphatsz itt segítséget.
Ezekhez is lehet távirányítót csatlakoztatni, és ha olyan házat veszel, akár több merevlemez is elférhet mellette. -
_Smooth
senior tag
válasz
havri1 #40207 üzenetére
Nekem egy NAS szolgál ki egy HTPC-t és egy RPi2-t.
Szinte bármire elegendő az utóbbi is.De nem biztos, h nem jársz jobban, ha nas helyett csak egy alacsony fogyasztású HTPC-t építesz/veszel (készen).
Braswell alapokon kb 4-6W TDP-vel lehet számolni SoC szinten.
+HDD +egy kevés a lapnak.Nézegesd az Asrock BeeBox-ait is (N3000 vagy N3150 procikkal). Távirányító is jár hozzájuk.
Az egész cucc 15W körül megáll (de mindenképp 20W alatt marad). Idle-ben kb 10W alatt is lehet. -
_Smooth
senior tag
Mintha korábban olvastam volna pár hozzászólásos "vitát" a Kaverik valós fogyasztásáról, de most nem találom.
Van valakinek tapasztalata a 65W TDP-s példányokkal (a8-7600, a10-7800)?
Egy SSD-vel, 2 RAM modullal, 2 USB extHDD-vel azért még 100W alatt tud maradni csúcsra járatva?
120W pico csak elég kell legyen, nem? Vagy felmennek ezek is 100W fölé?Természetesen alapvetően nem menne 100%-on (10éves játék futna rajta néha, meg 70%ban HTPC-ként üzemelne).
Itt PH-n találtam olyan tesztet, ahol egy 520W-os táp alatt 90W fölé nem mentek. De tudom, hogy voltak, akik itt ezzel nem értettek egyet.
-
_Smooth
senior tag
válasz
tom_tol #40139 üzenetére
Gyanítom/remélem, hogy ez a fagyás/reboot csak a túlmelegedés miatt lehetett.
Viszont addig nem látom értelmét erre tesztelni, amíg 3D-vel gond van. Szóval én most egyelőre félreteszem a projektet.
Lehet, hogy 16:9-es képpel nem lett volna gond - de olyan épp nem akadt a NAS-on.
Ha működne rendesen, lehet, hogy inkább még egy Pi2-t vennék PS3 vagy windows szoftver helyett.
És akkor az igazából még a HTPC-t is kiváltaná nálam - mivel amióta noti is akad itthon, már nincs szükség a winre sem. Persze, ha PC-s OE/Kodi támogatná, az lenne az igazi. -
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #39977 üzenetére
Na most próbálgatom.
A BD ISOt gond nélkül kezeli. 3D beállításoknál megjelenik a projektoron a FP opció is. De sajnos szétrántja a filmet. 21:9-es filmen próbáltam, ahol a kép egyik felét felrántja a vászon tetejére (kiütve a felső fekete sávot), a másik felét meg a vászon aljára (elhagyva ott az alsó fekete sávot).
Ezt valahogy nem sikerült orvosolnom.
Majd kb 10-15p után lefagyott és újraindult a Pi.Amúgy OE 6.0 van fent Isengarddal.
Ha esetleg valakinek van ötlete, próbálkozom tovább
-
_Smooth
senior tag
válasz
tom_tol #39974 üzenetére
Lehetőségem lenne, időm nem biztos, hogy lesz mostanság.
De ha mégis lesz egy kicsi, lekapom a hálóban a TV mögül, aztán rákötöm a projira. (érdekel a dolog engem is - bár jobban örülnék, ha PC-n lenne valami megoldás... lehetőleg Linux alatt, de már Win-en is érdekelne valami nem PDVD-s verzió) -
_Smooth
senior tag
válasz
devil-k #39971 üzenetére
Mondjuk én csak léptetni szoktam, tekerni nem, így ezt nem tapasztaltam.
Egy bajom van csak, az ISO filmek esetén nem tudok függőlegesen képet eltolni.Amúgy itt inkább arra gondoltam, hogy eddig is lejátszotta a BD filmeket - bocsánat a pontatlanságomért
"...de akkor jelen esetben az iso 3D még nem megy de az iso már igen." <-- ez alapján -
_Smooth
senior tag
válasz
stigma #39966 üzenetére
ISO-val eddig se volt gond Kodiban. Csak keret csomagolt 3D formátummal. De még ezeket is megnyitotta, le is játszotta, de csak 2D-ben.
(#39969) tom_tol
Próbálni nem próbáltam még... csak messziről jött emberektől hallom én is
(amúgy valszeg nem tartana sokáig kipróbálnom - csak át kéne vigyem a másik szobába és ott a projektorra kötni) -
_Smooth
senior tag
válasz
radi8tor #39942 üzenetére
Ez nem fake 3D
A Gravity valami hibrid (a környezet Real3D, csak a színészeket alakították 2D anyagról szoftveresen 3D-re, de állítólag az is elég jól sikerült). Fake 3D pl. a jurassic world (biztos nem maradt elég pénz 3D kamerákra az iRex epültől való licencelése után - hiába a kokakóla meg a szamszung).
-
_Smooth
senior tag
Attól függ, mire akarod használni a gépet. Ha csak alap lejátszás, arra a 610 is elég, és nagy valószínűséggel még néma is (nem tudom, volt-e egyáltalán aktív hűtéses belőle)
Ha képjavító algoritmusokat is akarsz futtatni, akkor az AMD kb 2x erősebb - viszont 1,5x annyit fogyaszt. (jobban melegszik, valszeg aktív hűtős = hangosabb) -
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
Erre tudnátok ötlettel szolgálni?
Már nem tudom, hol kevésbé offtopic - de talán kodihoz/HTPC-khez jobban kapcsolódik (még akkor is, ha NAS tárolja/kezeli az adatbázist) - viszont ott nem kaptam erre választ.Újra kellett raknom a nast, emiatt újratelepíteni mindent.
Első alkalommal elsőre, hibátlanul működött a dolog. Most második alkalommal mindent ugyanúgy csináltam, és mégse megy a szinkronizáció.
NAS-on ott van az adatbázis, benne minden film, szóval begyűjti az adatokat, de a "megnézett" és "lejátszási" állapotot nem húzza vissza. Az advancedsettings.xml-ben szerepelnek az erre vonatkozó sorok. -
_Smooth
senior tag
Közben eszembe jutott, hogy a mac miniben a C2D mellett van valami mobil nV kártya... gondolom, akkor ez lehet a magyarázat, a 2évvel az intru bevezetése előtti procival szerelt gép frame packing 3D képességeire - már csak azért is, mivel abban a prociban még IGP se volt [facepalm]
Akkor csak k*rjon kecskét az intel vacak weboldala miattés várjuk a visszajelzést.
-
_Smooth
senior tag
Szerintem pont letojható az az InTru3D...
Nem hiszem, hogy bármi komolyabb köze lenne a dologhoz. Ahogy néztem, a DreamWorksszel közösen dolgozták ki kimondottan animációs 3D-hez.
2009-ben debütált a szabvány, de 2007-es C2D procival szerelt mac mini viszi a BD3D-t.
Szóval egészen biztos vagyok benne, hogy fogja vinni a rendszer.
Főleg, hogy elvileg nem is 2×1920×1080 képet kell feldolgoznia (mivel pont ez a lényege a FP rendszernek; csak az egyik kép teljes, a másik csak részlet infót tartalmaz - ezért is kell hozzá a spec program, ami viszont csak kraftot fog igényelni).Nem jól gondolom?
Engem inkább az érdekelne majd, hogy Linux alatt várható-e ennek a támogatása valamilyen formában PC-re (ha már a nyavajás kis RPi OE-je támogatja - és ott aztán megnézném, milyen InTru3D meg egyebek vannak). -
_Smooth
senior tag
válasz
devil-k #39741 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor nem nagyon foglalkozol FHD alatti felbontással. Mivel nem skálázol (ami elég erőforrásigényes), így azért baromira nincs szükséged elvetemült rendszerre.
Az i3 bőven elég lesz egy ésszerű beállításhoz, max egy passzív alsó/közép kat VGA-t dobsz még mellé.
(R7 250, 260, esetleg GTX750)
Meglepne, ha ennél erősebb gépre lenne szükséged a még látható különbségekhez. -
_Smooth
senior tag
Igen, köszi
Én sem az intel oldala alapján választottam anno a J1900-ast, ezért is néztem most meg, mégis mit ír arra.Amúgy itt BD3D támogatást írnak.
Tudom, ez csak amazon, még annyira se feltétlenül mérvadó, mint a gyártó oldala.
De annyira meglepne, ha tényleg nem tudná.
Ráadásul a dobozkában benne van a BD meghajtó is, tehát gond nélkül ki tudná bárki próbálni és joggal küldené vissza nekik bárki, ha nem tudja a leírásnak megfelelően teljesíteni. -
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #39712 üzenetére
Forszíroznám most már mindezt úgy, hogy a j1900-ra is azt írja az intel, hogy nincs InTru3D.
Nekem pedig hibátlanul megy (amikor működik a PwrDVD) a BD3D.Ha az is támogatott, akkor még az sem kizárt, hogy cserélem a lapot
(bár linux alatt mindenképp bukom a frame packinget, akkor meg majdnem mindegy) -
_Smooth
senior tag
válasz
gurabli #39703 üzenetére
Nem kell leírni a 3D-t.
Egy 40-es passzív LCD TV-n nyilván nem fog nagy élmény nyújtani.
Bár van olyan ismerősöm, aki kb 4m-ről még 55-ös TVn is tudja élvezni (sőt, olyan is, aki a 32-esen).Sajnos Pana plazmák 3D-jéhez nem volt még szerencsém. De pl. egy w1070-es (DLP vetítő) 3D-je számomra (és nagyon sok ismerősöm vélemény is ez volt, akik ráadásul elég sokat járnak mozikba) eddig minden egyebet vert. LCD TV-ket (50 és 55" méretben is), illetve a mozikat is (akár IMAX - én a hazaitól nem dobok hátast).
Egy dedikált moziszobában, ahol tényleg teljesen sötét környezetet tudsz kialakítani (hogy ne legyen esélye se a szemednek támpontot, viszonyítási pontot találni), egy megfelelő vetítővel, olyan 3D hatást tudsz elérni, hogy az álladat fogod kapargatni a földről.
Ehhez persze megfelelő forrás is kell.A hatáshoz amúgy elég tud lenne a HSBS is. Kicsit a képminőség lesz gyengébb.
-
-
_Smooth
senior tag
válasz
gilfoyle #39616 üzenetére
Nem javasolok én semmit, ez ízlés dolga. Ha elfér, ha tetszik, le nem beszélnélek róla. Főleg, hogy később, ha cserélsz/bővítesz, még mindig lehet benne helyed. Csak azt mondtam, ha ezekkel az alkatrészekkel operálsz, akkor akár egy kis ITX házban is elférhetsz. pl: [link] vagy érdemes akár a streacom oldalán is körülnézni, vagy silverstone-nál.
De persze sosem hátrány, ha jobban szellőzik -
_Smooth
senior tag
válasz
gilfoyle #39614 üzenetére
[link]
Sokan használják (ha nem lenne DC-s a lapom, én is ezt használnám - enyémben nincs HDD, SoC meg kb 2× fogyasztás papíron, és nem megy 22W fölé).
30-40W-nál nem igen fog többet enni ez a konfig. Idle meg kb 20-25W lehet. (egy ilyen picoval)
Az ATX táp egy kicsit rá fog dobni... de nekem ennél nagyobb problémám inkább a mérete és a hangja lenne.
Egy picoPSU mellett már csak a merevlemeznek lenne hangja. Továbbá ez az egész konfig elférne (kis túlzással) annak az FSP tápnak a dobozában, ehelyett a nagy kocka helyett. De ez szubjektív vélemény - csak hátha nem merült még fel benned ez az opció, de amúgy érdekelne kisebb, (majdnem)néma gép. -
_Smooth
senior tag
válasz
gurabli #39591 üzenetére
Nem. Win alatt remekül működik, csak kb 100-150€ a megfelelő (és egyetlen) szoftver.
Nekem a "lopott" szoftverrel akadt gondom. Telepítés után működött, majd pár nappal később, következő próbálkozásra már a BD3D nem ment vele (minden más igen).
Nem is igazán szeretek ilyen crackelt/hackelt vackokkal szórakozni, de annyi pénzt nekem erre a ritka felhasználásra nem ér az a program, főleg, hogy kodin kvülre kerülök vele. Ezért írtam, ha nem lesz más alternatíva, akkor azért az összegért inkább veszek egy PS3-at. -
_Smooth
senior tag
válasz
djnice #39589 üzenetére
Igen, igen, azt tudom... és ez a nagy bajom. Amúgy dúrnám le már a win-t is (beszereztünk egy notit asszonynak, így HTPC-n nincs már szükség winre), és raknám fel a linuxot oda is.
De frame packing csak RPi-n létezik... PC-re meg csak win alatt, a számomra egyelőre idegesítő és nem túl jól működő PDVD segítségével.
De a vége az lesz, hogy veszek emiatt egy PS3-at (már majdnem annyi, mint a PDVD) és feldobom HTPC-re a linuxot.És közben rájöttem arra is, hogy ott a hardver volt a kérdéses (csak először gurabli hsz-ébe futottam bele, és kicsit felcsillant a szemem... némi reményt véltem felfedezni - nekem nem N3150-em van, viszont érdekel a BD3D és a linux)
-
_Smooth
senior tag
válasz
gurabli #39584 üzenetére
Mármint BD3D-ről beszéltek, nem?
Meglepne, ha ne tudna megbírkózni a felezett tartalmakkal, mikor egy RPi2+OE még a BD3D-vel is elbír.De ez a kérdés engem is foglalkoztat, szóval akinek van linux+BD3D infója, azt várom.
(erre egyelőre egy alternatívát ismerek: Win+PowerDVD - és az nem bejövős)szerk: ja most látom, hogy az eredeti kérdés a hardverre vonatkozott...
ARK intel is azt írja, hogy nincs támogatás.
Intel® InTru™ 3D Technology No
De ez "csak" a FramePacking 3D-t érinti. -
_Smooth
senior tag
válasz
gurabli #39578 üzenetére
"Így ok, csak szólni akartam, hogy kb 20GB sem lesz elhasználva. Mondjuk árban nem éri meg semmi mást venni 120GB alatt, ez is igaz."
Legalább az élettartamát kevésbé rövidíti (itt, a tápokkal szemben, inkább előny, ha nem tömik meg).
Amúgy meg igen, ha nem USB kulcsról fut, akkor a 60 és 120GB SSD-k közt már nem egetverő az árdifi. (kb 16 vs 18k)
-
_Smooth
senior tag
válasz
LógaGéza #39558 üzenetére
Én is a DC-s verziót javasoltam volna, de azon meg (tudtommal) nincs ODT.
Ha marad a mostani erősítő, és így szükség lesz az SPDIF kimenetre, akkor inkább picoPSU a sima ITX laphoz, mint az a 300W táp.Abban házban meg még el is fog veszni ez a lap
De a helyedben most nem biztos, hogy ehhez a konfighoz keresnék házat (hacsak nem egyben cseréled majd később, ha esetleg szükségessé válik a bővítés/csere). -
_Smooth
senior tag
válasz
LógaGéza #39552 üzenetére
Mit értesz "megbízhatóbb" márka alatt?
Ha a termékeik megbízhatóságát, akkor nekem vacakolt már asus lapom (és nem a legolcsóbb), Gigabyte-tal nem volt bajom, de sok tapasztalatom se, viszont úgy 8éve szinte kizárólag Asrock lapokkal építek gépet. Soha senkinek nem volt még panasza, sosem kellett gariztatni/szervizeltetni/cseréltetni. (inteles és amd is, integrált procis, mATX, ATX, mITX is, erősen felszerelt és fapados is).
Egy bajom van csak velük, gyári oldalról piszok lassan jönnek le a driverek. De ez talán nem óriási probléma -
_Smooth
senior tag
válasz
devil-k #39490 üzenetére
Akkor ne tolj neki full madVR-t és be se fogja kapcsolni a hűtőt (asszem 65°C-ig be se kapcsolta a 970-es MSI).
30dB nem kevés, de ez nem a fejed felett fog lógni (és tényleg keményen kell hajtani, hogy ezt produkálja).
Ha a vásznad közelében helyezed el a gépet, akkor szerintem a 21dB-es evtítőd még el is fogja "nyomni"De mindenképp jobban járnál, ha előbb ki tudnád puhatolni, mit jelent egy-egy madVR beállítás (mit eredményez a képen), és ez milyen erőforrást igényel.
-
_Smooth
senior tag
válasz
devil-k #39487 üzenetére
Miért ne lenne?
Kérdés, mekkorára van szükséged.GTX750 (55W TDP) gyárilag passzív verzióban is létezik.
Ez alatt sűrűbben találsz passzív kártyákat, feljebb már ritkábban.
De pl. MSI GTX980 Gaming 4GB kártyája az egyik leghalkabb (idle 28, load 30dB).
Konkrétan a 980ashoz nem volt szerencsém, de a 970-es nagyon hasonló TDP-vel, ugyanezzel a hűtővel szinte állandóan lekapcsolt ventivel üzemelt - de ha be is kapcsolta, azt se hallottam.Nekem most a nagyobbik gépemben lévő 7850 OC-n egy Accelero S(1 vagy 2, már nem emlékszem) van és passzívan üzemel (játék alatt is).
-
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #39451 üzenetére
Amennyiben képjavító szoftverekben nem gondolkozol, úgy 1150/1155 platformon nem tudsz mellényúlni.
Alaplapon legyen HDMI kimenet, elég bele egy intel proci (még akár egy Celeron is elég arra, amit leírtál).
Érdemes T-végű procit keresni (G1620T, G1840T, G3220T), mert ezeknek alacsonyabb a TDP-je. (kb 35W vs 45-50W - az alacsonyabb fogyasztáson túl, kevésbé is melegszenek, így könnyebb halk, vagy akár teljesen néma rendszert kiépíteni).
Ez BD-t, HD audiót, sőt 3D-t is vinni fogja így.
Ennél "gyengébb" hardver is elegendő ilyesmire - lásd aláírásomban. (még alacsonyabb fogyasztás, teljesen passzív, néma rendszer - igaz, később nem is igazán lesz bővíthető VGA-val).Videokártya nem szükséges azokra a feladatokra, amit írtál. Ha kicsit időtállóbb vasat szeretnél, akkor érdemes olyan lapot keresni, amin van PCIE 16× csatoló, és esetleg inkább pentiumtól indítani a keresgélést. Így később még bővíthető lesz egy kártyával, ha mégis úgy érzed, szeretnél képjavító algoritmusokat futtatni, vagy akár egy kicsit komolyabb játékot a leírtaknál.
Táp van a házban? Ha az sincs, akkor abból is érdemes valami halk, vagy akár néma verziót. (VGA nélkül egy SSD-vel, vagy HDD-vel meg az ODD-vel kb egy 100W-os is elég - de sok VGA van 60W TDP alatt, ami már használható lightosabb beállítások mellett madVR-re, így azzal se nagyon léped át a 200W-ot). Tehát egy halk 350W-os táppal bőven túl is teljesítetted.
Milyen oprendszer, milyen lejátszó(ka)t tervezel?
-
_Smooth
senior tag
válasz
LógaGéza #39443 üzenetére
Ha jól emlékszem, Nálad eddig nem volt szempont a madVR.
De ha mindenáron most szeretnéd túlméretezni a gépet, akkor nekem egy ilyennek az elődje hűt passzívan egy HD7850 2GB OC-t.
Szóval egy GTX960/970 se fog gondot okozni neki (S3-ra is GTX660-at írnak, ami 140W TDP).De szerintem felesleges ennyire előre tervezni. Ezért is javasoltam a pentiumot. FHD-ra (még némi madVR-rel is) bőven elég lesz, aztán pedig váltáskor már valszeg az i3-ról is váltani kéne, ahol meg akár többet is bukhatsz az értékvesztés miatt, ráadásul nem is biztos, hogy egy olyan i5-re váltanál, amit most raknál bele - lehet, hogy azt is cserélnéd egy újabb i5-re (amiben már jóval komolyabb IGP lesz), és akkor megmaradhat passzívnak a rendszer, és még VGA-t se kell venned mellé.
-
_Smooth
senior tag
válasz
devil-k #39424 üzenetére
Szerintem a "100%" lesz a kérdéses pont.
Gyanítom, még a GTX970/980 konfig se lenne az abszolút max.
[link]Az ajánlott, szerintem, az A10-7850 lenne. (nem a 100%-ra húzott képjavítókkal, hanem az ésszerűség határain belül... megfizethető, hűthető, elfér egy kis mITX dobozban - komoly bordával még a passzív üzemet is meg merném kockáztatni, bár így már kicsit nő a doboz mérete is)
Esetleg egy Pentium + R7 250 (HD7750) passzív... -
_Smooth
senior tag
válasz
Zirowe #39410 üzenetére
AMD FM2+-os APU-k közt nézelődj.
Pl. A8-7600Esetleg egy kisebb inteles (AMD-s, mindegy) rendszer + egy alacsony fogyasztású dedikált VGA.
(#39414) frankdelgado
Én a Celeronra voksolnék. Az újabb atomok közül bátran válogatnék, volt is velük (HTPC) tapasztalatom. De ez a széria nekem túl meggyőző. -
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #39375 üzenetére
CEC az 1.2a-ban is megvolt.
Amúgy meg 3D és ARC támogatás valóban az 1.4-gyel debütált, de ezt elég csak a portoknak/eszközöknek tudniuk. Kábel esetén csak a sávszélesség érdekes, így egy 1.3 HighSpeed (Category 2 / 10Gbps) kábel is átviszi a 3D jelet, ha a forrás és a megjelenítő támogatja.
Ugyanígy voltak már a HDMI 2.0 bejelentése előtt is 18 meg 21Gbps sávszélességű kábelek. Amint az eszközök támogatják a Rec.2020 és UHD@60FPS-t, akár egy ilyen 1.3 vagy 1.4 kábel is átviszi azt.
Egyetlen egy dolog esetén nem mindegy, milyen kábelt vesz, az pedig a HEC (ez csak 1.4+ kábelekben van meg). -
_Smooth
senior tag
válasz
SunMount3r #39372 üzenetére
Én ilyen rémhírekkel nem találkoztam.
Csatlakoztatás szempontjából a HDMI se kényesebb, mint a SCART volt, vagy akár az USB.3m-en létezik olyan kábel (ultra thin, flexi slim), amelyiknél nem mindegy, melyik felét dugod a megjelenítőbe. De ezt a gyártó jelzi a kábelen, és ez sem okozhat károkat, csak nem lesz kép.
(#39371) Celtis
Az általa használt eszközökön nem fog minőségbeli különbséget tapasztalni, amennyiben a kábel sávszélessége elegendő (és valóban tudja, amit ráírnak) a rajta keresztülküldendő anyag számára. ilyen formán tényleg bármi elég lehet, ami legalább high speed (10Gbps).
De ettől még a kábel minősége, anyaghasználata sem elhanyagolható. Én spec nem örülnék, ha pl egy 1000Ft-os vacak feje beleszakadna a TV-be, vagy valahol könnyedén megtörne és emiatt elmenne a kép - pláne vasárnap, amikor az üzletek is zárva vannak (de én vagyok a hülye, hogy moziznék templomba járás helyett).
Szóval ha kicsit túl is izgulta a kérdést, azért én se venném a legolcsóbb darabot.
SetTopBox és erősítő között egy 1m ECO kábel van (kb 1000Ft-os)... de nem nézünk TV-t, és ha elmenne a kép, se halnék bele.
Viszont Ő egy notit szeretne a TV-re kötni, ahol valszeg a levegőben lobogna, mozogna a kábel, gyakran húznák ki/dugnák vissza. -
_Smooth
senior tag
válasz
LógaGéza #39346 üzenetére
Hát a méretes, 5,25" ODD eléggé behatárol. Esetleg a Silverstone házakat nézegesd - minőségi, full fém HTPC házaik vannak. Pl. GD04 kb kijön a g4400-i5 különbözetből. Egy ilyen ház pedig elég sokáig jó szolgálatot tehet majd.
Vagy Steacom házak (bár azok többsége se a tálcás ODD-ket támogatja).
Tápnak PicoPSU vagy paneltáp - teljesen passzív, és kb 80, max 120W tökéletesen elég ehhez a konfighoz. -
_Smooth
senior tag
válasz
LógaGéza #39338 üzenetére
Hát nem tudom, mire akarod használni, de szigorúan HTPC esetén amire az i3 önmagában elég, arra a g4400 is. Amihez már VGA kellene, az mindkettő mellé kell.
19k vs 38k... én Pentiumot vennék (de ez én vagyok - Te tudod, mire fogod használni).Az erősítő király darab, de HDMI nincs rajta
(így bukod a tömörítetlen HD audiót)
Az alaplapon meg SPDIF nincs - nem tudom, ezen mókolható-e.
Ha amúgy is tervben van, akkor én inkább erősítőre költeném a hangkártya árát. -
-
_Smooth
senior tag
válasz
róland #39314 üzenetére
Épp akartam írni, hogy a 65W éppen-éppen elég lenne, viszont nem néztem utána, hogy egyáltalán a lap támogat-e nagyobbat.
Írás/olvasás közben egy átlagos HDD kb 6-9W, de amikor felpörögnek, ennek többszörösét is képesek felvenni (ha jól emlékszem, akár 15-20W is lehet).
A TV tunerek fogyasztását nem ismerem, de az USB-n felvehető max alapján az a 6db se lehet több 12W-nál.
RAM kb 5W
CPU max kb 5-6W (fullon se hinném, hogy 7-8 fölé menne)
BT adapter se hiszem, hogy 1W-nál többet enne (2-nél nem is tudna)
Szóval így 65W+-5% környékén lehet az egész - átlagos üzem alatt. Induláskor a merevlemezek biztosan megdobnák.
Ha lap támogatja/ajánlja a 90es tápot, akkor azzal már nem lesz gond.Na de 6db TV tuner? Megkérdezhetem, mi a terv azokkal?
-
_Smooth
senior tag
válasz
gjanner #39299 üzenetére
Nem tévedsz, többnyire addonként integrálhatók szükséges pluszok.
YT és transmission megoldható itt is.
Ha audiofil vagy, akkor inkább win10. Ha nem, akkor meg majdnem mindegy.
Esetleg kodibuntu? Ha jól tudom, eredetileg is ubuntura írták a kodit... és ez rendelkezik desktoppal, ha azt hiányolnád. -
_Smooth
senior tag
válasz
gjanner #39286 üzenetére
Alapvetően csak szubjektív vélemény volt, konkrétan a Furyval nincs tapasztalatom, de a korábbi SandForce-os csalódások után én inkább skippelem ezt a vezérlőt.
De számomra az írási sebesség sem épp meggyőző, se a 4k read.
Persze HTPC esetén a sebesség másodlagos, itt inkább a megbízhatóság, néma és alacsony fogyasztású üzem a szempont.
Ahogy az én 830asom sem épp sebességbajnok. -
_Smooth
senior tag
válasz
Sziszifeca #39280 üzenetére
Csupán médialejátszó lenne a funkciója? Vagy fontos lenne egyéb tényező is, ezek miatt pedig pl. windows megléte?
Csak mert ár-érték arányban egy Raspberry Pi2 jobb választás lehet egy OpenELEC-kel.
Médialejátszónak az is elég, ráadásul 3Dt is támogat és jelentősen kevesebbet fogyaszt. Ha meg ennél többre szeretnéd használni, oda ezek a zboxok is kevesek lesznek, de legalábbis hamarabb válnak csereéretté, mint szeretnéd.
A 35k keretből meg 2 RPi-t veszel.(#39282) gjanner
Abszolút nem gond a passzív üzem ennek a konfignak.
SSD-ből mondjuk én jobban bíznék egy 850es samuban, pedig alapvetően nem kedvdlem a márkát. De valszeg nem lesz gond a Furyval se.
Erősítőn nincs hdmi bemenet, ezért vinnéd spdif-en keresztül? -
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
válasz
Tuomas #39269 üzenetére
Integrált CPU-s alaplapok többnyire NB RAM-ot kezelnek (persze legtöbbször DDR3 so-dimm, szóval ellenőrizd, hogy a notidban lévő kompatibilis-e).
Létezik olyan változat is ezek közt, amin alapból a "tápot is integrálták", tehát egy DC csatlakozóra kötött univerzális notebook táppal meg is tudod hajtani (így még kisebb helyen elfér, még hatékonyabb/alacsonyabb fogyasztású lehet a rendszer, és kevesebb hőt/zajt termel).
Ha megnézed az aláírásom, abban is egy ilyet fogsz találni.
Ezen egy 10W TDP-vel rendelkező proci foglal helyet. Nekem SSD-vel 20W-nál többet nem eszik, de HDD se fogja különösebben megnyomni azért.
1080p kadenciahelyes lejátszás támogatott, BD3D vígan megy neki. Ha 24/7-ben gondolkozol, talán érdemes lehet fontolóra venni.(#39270) tremt
Ahogy írod. Egy i3 tökéletesen elegendő lesz ezekre (sőt, még 4k/UHD videora is), később pedig tudod bővíteni (amíg a lap engedi) i5-re, vagy egyéb modernebb procira, ha szükségessé válik. -
_Smooth
senior tag
Ezen céloknak egy Raspberry Pi2 is megfelel (kb 16eFt-ból). Teljesen néma, a jelenleg elérhető legalacsonyabb fogyasztással, sőt, egyedüliként (a megfelelő szoftverrel) még akár a BD3D-t is támogatja.
Ha x86-os rendszert építenél, akkor sincs szükség i5-re. Ennél kisebb, olcsóbb, alacsonyabb fogyasztású rendszerek is vígan megbírkóznak az általad támasztott követelményekkel.
Dedikált VGA-ra csak akkor van szükség, ha már valami képjavító szoftvert is futtatnál.Bitstream esetén (legjobb tudomásom szerint) nincs szükség különösebben erős vasra, csak keresztül kell engednie HDMI-n az adatot és majd az erősítőd keveri azt le.
-
_Smooth
senior tag
válasz
rbalint88 #39156 üzenetére
Alapvetően nem lehetetlen küldetés.
A tápot viszonylag könnyen ki tudod váltani egy néma verzióval. Költségesebb megoldás a passzív ATX táp lenne (kb 40-45eFt+). A költséghatékonyabb - és, ha tényleg csak ennyi, ami a lapra/tápra kötve szerepel a házban, akkor -, egy picoPSU+adapter. Hatékony és teljesen néma. Ez kb az ATX táp feléből meglehet.CPU-ra léteznek passzív bordák, illetve olyan méretesebb aktív hűtők, amik magas hatásfokkal és csendes ventivel rendelkeznek - így majdnem, vagy esetenként akár tényleg passzívan is tudnak üzemelni.
Procid TDP-je 55W, szerintem ez nem kell, hogy gond legyen. (ennek a dögnek biztosan nem- csak az nem biztos, hogy befér a házba. 158mm magas)
[ Módosította: radi8tor ]
-
_Smooth
senior tag
válasz
rappit4 #39100 üzenetére
Két külön dologról beszélünk. Nem is vitatom, h az itthon filmek alá tekert audió minősége jellemzően csapnivaló. Ezért is nézünk rengeteg anyagot eredeti nyelven. De én a szovegre, a színészek teljesítményére gondoltam. Sokszor a magyar nyelvű verzió sokkal élvezetesebb, mint az eredeti.
-
_Smooth
senior tag
válasz
devil-k #39094 üzenetére
Néha olyan sznob megjegyzésekbe futni bele filmekkel kapcsolatban... mintha csak az agyatlan parasztok olcsó szórakoztatására találták volna ki a szinkront és a 3D-t.
Rengeteg film rendelkezik kiváló szinkronnal, nagyon jó munkát tudnak itthon végezni néha. Persze előfordulnak csapnivaló darabok is, de sok film/sorozat van, ahol nekem pl. a szinkronos verzió még jobban is tetszik az eredetinél. Színesebb, élettelibb, élménydúsabb, kifejezőbb.
Ahogy a 3D is igen látványos, szórakoztató eszköze tud lenni, ha tudatosan, figyelmesen használják. Pl. The Great Gatsby. (eredeti nyelven, 3D-ben nagy kedvenc... remekül passzolnak a képivilágához, hangulatához a térben eltolt kézírások).
Többnyire eredeti nyelven nézünk filmeket, meg sok sorozatot is, de jellemzően csak jobb minőségű audio miatt. Nem minden esetben volt jobb/élvezetesebb.Nolan denevéres trilógiája pl kizárólag eredetiben adja. Korábban véletlenül futottam bele 1-1 szinkronos jelenetbe, és nem értettem, miért van úgy oda mindenki Heath Ledger joker karakteréért. Aztán, mikor elkészült a "mozink", megnéztük elejétől végéig mind a 3at. Hát libabőr volt. Brutális (talán csak Balet leszámítva).
De pl. Inception kimondottan jó szinkront kapott.
IT crowd, True Detective csak eredetiben, South Park szinkronban sokkal jobb, de Game of Thrones is inkább szinkronosan jött be. -
_Smooth
senior tag
válasz
Sholom #39062 üzenetére
Hát a ventiknek lesz hangja - 750-ből van passzív, Ti-ből nem láttam. A tápnak akkor is lesz hangja, de így már azért mérsékeltebb lenne, és egy kis légmozgást is tud csinálni.
Arra néhány alkalomra nem járnál jobban egy Xbox360-nal? Most lesz playit, meg BF... nem tudom, árulják-e még, de olyan 40k körül szokott lenni akcióban. Vagy használtan egy jobb állapotút. És akkor maradhat a passzív géped egy kis házban mozira.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Sholom #39056 üzenetére
Most már akkor jó lenne helyre tenni a dolgokat, mert már belezavarodtam
Szóval az LC Power ITX házat (ami paneltápos) szeretnéd egy kisebb házra cserélni, ami jobban paszol a lakásba, szintén panel táppal, és még egy VGA-t is szeretnél bele?
Ha VGA-t is akarsz, akkor panel táp alatt még az amúgy nem túl éhes 750 vagy 750 Ti mellett is rezeg a léc (a mostani biztosan kevés lenne).
De nem is lenne sok értelme egy J1900 mellé GTX750Ti-t rakni (legalábbis játékra tuti).
Viszont ha mindenképp kell a VGA, akkor az elsőre említett Elite 110-ben elférne. Viszont már az általam linkelt Streacomok se feltétlenül lennének látványosan kisebbek a mostani LCPowernél (az F7C még nagyobb is lenne), inkább csak más dizájn. Az a CM viszont látványosan nagyobb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest