- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz
canniball #25213 üzenetére
"UPC-nél nem lehet, vagy box vagy modul a lehetőség."
Hat mar hogy a viharba ne lehetne, tessek, UPC Mediacard. Odaadjak a CI+ kartyat, bedugod a TV-be / tunerbe, aztan megy.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #25218 üzenetére
"Az intel igp-knek milyen a támogatottsága linux alatt?"
Sok szempontbol a legjobbak: teljesen opensoure forras, az Intel aktivan tamogatja es dokumentalja az egeszet, a Broadwellhez (ami a most aktualis Haswell generacio utodja lesz egy fel ev mulva) mar honapokkal ezelott megjelent a tamogatas a driverben.
"Egyáltalán linux alá mi a legjobb választás ma?"
Az attol fugg, hogy milyen elvarasaid vannak. En eppen most valtottam AMD-rol Nvidiara, egeszen pontosan a driverek miatt (meg mert kellett a teljesitmeny is), de ha csak hazimozira kell, akkor szerintem Haswell.
-
dabadab
titán
A fogyasztashoz: most egy alapfeszen jaro G3420 + passziv GT630 ("igazi", nem atcimkezett elozogeneracios) van az asztali gepemben, picoPSU-val idle-ben 27 W, Half Life 2 alatt meg 65 W teljesitmeny kell neki a konnektorbol. Ez egyebkent nagyjabol az, amit az elozo Llano (A6-3500, kulon VGA nem volt hozza, az integraltat hasznaltam) fogyasztott 0,1 V-tal alulfeszelve (leginkabb azert csereltem le, mert mar nagyon elegem volt az AMD linuxos drivereibol).
-
dabadab
titán
"3D-hez AMD fronton hivatalosan legalább A8 javallott"
Nem tudom, de szerintem ehhez azert mindig baromi fontos lenne hozzatenni, hogy ez a BR lemezeken levo videostreamre vonatkozik, ha valaki az interneten fellelheto SBS / half-OU 3D filmeket akar nezni, ahhoz viszont barmi jo, azt egy RasPi is elviszi*
*: mondjuk RasPi-t magas bitrate-u cuccokhoz nem ajanlanek, ezek a 3D izek meg altalaban azok, de lejatssza, csak dropolja a frame-eket
-
dabadab
titán
válasz
Stafni #25147 üzenetére
"G3220-al gondoltam egy filmezős gép összerakásán"
Teljesen jo hozza.
"Mennyire lesz használható képe a szerkezetnek? Későbbikek folyamán a processzort cserélni fogom, tudom, hogy lényegesen kevesebb képjavító van benne, mint egy i5-ben."
A "kepjavitas" nagyreszt nem letezo dolog. Vannak eljarasok, amivel a kepet lehet birizgalni, de en a magam reszerol egyatalan nem vagyok meggyozodve arrol, hogy a vegeredmenyt erdemes javulasnak nevezni.
-
dabadab
titán
"Ez amúgy mennyire lesz ügyes/okos/szép/gyors? Csak mert ha jól látom közel három éves ez a konstrukció.
Tutira nem fog akadozni a film lejátszás."Tutira nem.
"Vagy ezeket nem szokás kikapcsolni, csak sleepeltetni? Ilyenkor mennyit fogyaszthatna nagyjából?"
Igen, csak sleep, elhanyagolhato fogyasztasuk van ilyenkor.
-
dabadab
titán
válasz
MasterMark #25063 üzenetére
Igazabol a DTS-ES siman siman DTS-nek latszik, szoval ha be van allitva a DTS passthrough, akkor annak is mennie kell.
-
dabadab
titán
válasz
Warter #24954 üzenetére
"Szerintem ez nem így van, teljesen más egy szerver és egy kliens OS felépítése, még ha az alapokban sok közös is van."
Ez nem "szerintem" kerdese
Ugyanaz a kernel, ugyanazok a szolgaltatasok (legfeljebb nincsenek mind engedelyezve), nincs semmi nagyon mely kulonbseg.
"Pont, hogy a szerver az ahol a featurek ugyan jelen vannak, de csak azokat rakod fel amire szükséged van. A klienseken pedig legtöbbször all-in van."
Mondanal konkret feature-oket, ami egy sima Professionalre alapbol telepul, de egy Serverre (valamelyikre, mindegy) nem?
-
dabadab
titán
válasz
bigdady #24924 üzenetére
"Lehet hulye kerdes de ha mindig megy a htpc otthon torrent miatt, nem lenne neki jobb egy win server mint egy normal win?"
Nem. A Server valtozatok annyival tudnak tobbet, hogy mindenfele extra feature engedelyezve/telepitve van rajtuk, amikre neked valoszinuleg semmi szukseged, sot, igazabol orulsz, hogy nem eszik a memoriat meg a CPU-t
-
dabadab
titán
"Fel rá egy linux és meg van oldva minden"
Ezt itt mondjuk erosen elnagyoltad. Amig nincs konkretan erre a cuccra openelec, en hozza nem nyulnek egy ilyenhez, pedig mar lassan husz eve, hogy eloszor forditottam Linux kernelt. A problemak ott kezdodnek, hogy jo esellyel nincs is linuxos (pontosabban X11) GPU driver hozza, csak androidos (ezt mondjuk a libhybris megoldja), illetve ARM-on nincs plug'n'play, ott fixen meg kell adni minden eszkoz IO portjat, szoval a dolog nem csak ugy megy, hogy az ember letolt random "ARM-os" Linux disztrot, aztan rarakja
-
dabadab
titán
válasz
Maximusz #24646 üzenetére
ssh: user: root, password: openelec
raid5: most igy nem tudom megmondani, hogy mdadm van-e openelec alatt, ha nincs, akkor az gond (mert csomagok meg ilyenek nincsenek, ha kell valami extra, azt sajat magadnak kell forditanod), amugy meg pont ugyanaz a konfiguracio kell neki, mint ami ubuntu alatt volt
torrent: xbmc-n belulrol tudsz transmissiont telepiteni meg hasznalni
-
dabadab
titán
válasz
Pista0001 #24587 üzenetére
Mondjuk a Pi NAS-nak nem tul jo valasztas, mert SATA port egyaltalan nincs rajta, azt az egy szem USB port meg a B valtozatban katasztrofalisan lassu, mert arrol megy az ethernet port is, az A valtozaton meg nincs ethernet (es egyetlen USB port azert messze nem eleg egy komplett NAS-hoz).
-
dabadab
titán
válasz
bajnokpityu #24565 üzenetére
"olyannal már találkoztatok, hogy a lejátszó multichanel PCMként küld ki jelet?"
Van iyen, pl. a PS3 (ami ugye sokaig tulajdonkeppen affele referencia BR-lejatszo volt) ugyanezt csinalja (vagy legalabbis csinalta, aztan lehet, hogy azota volt valami SW update, hogy lehet valasztani a tomoritett formatum kikuldeset is), mindent sajat maga dekodolt es LPCM-ben kuldte ki a hangsavot.
Egyebkent ez a tomoritetlen formatum, tulajdonkeppen a DTS-MA meg az LPCM olyan, mint a FLAC meg a WAV.
-
dabadab
titán
válasz
radi8tor #24458 üzenetére
"Maga az APU asszem képes lenne rá, de az alaplapokról lespórolták."
Ilyen nincs. Az alaplapok dolga annyi, hogy az APU labat osszedrotozzak a HDMI csatlakozoval, azt meg csak egyfelekeppen lehet, nincsen sporolos meg nem sporolos modszer. Ha az APU tudja, akkor kimegy a kabelen is, ha nem, akkor nem.
-
dabadab
titán
válasz
BullZeye #24116 üzenetére
"itthon legolcsóbb hasonló minőségű"
A minőség jelen esetben mit jelent? Mert ha tényleg kábelhiba, akkor ugye a minősége a "nem megfelelő" kategóriába tartozik, olyat meg biztosan kapsz olcsóbban is
Tényleg próbáld ki egy rövidebb kábellel is, hogy tényleg abban van-e a hiba.
(#24118) Peak: a HDMI kábelek árának meg minőségének gyakorlatilag semmi köze egymáshoz, egy normálisan árnyékolt tízméteres kábelt, ami bírja a HDMI 1.0 sebességét, bőven 10k alatt ki lehet hozni, viszont a kabelek java része árban afelett, minőségben meg alatta van.
-
dabadab
titán
válasz
Zenebohoc #24032 üzenetére
"Szerettem volna hangkártya nélkül megúszni, de az csak USB-s kimenet mehet a DAC felé.
Annál jobb a coax (ahogy írtad is)"Igazabol nem lehet ilyen sorrendet felallitani, hogy melyik a jobb (a DAC sajat maga tobbet szamit, mint az, hogy milyen osszekottetest hasznalsz, a vegen meg ugyis a hangfalon mulik a dolog leginkabb), de technikailag az USB az, ami kevesbe terhelt. En a magam reszerol siman hasznalnak egy RasPi + USB DAC kombot.
-
dabadab
titán
válasz
Tomacko #23966 üzenetére
A melegedes egy D osztalyu erositonel (ezek mind azok) nem problema, mert ezeknek kiemelkedoen jo a hatasfokuk. A tapot viszont nem uszod meg sehogy, ha ertelmes teljesitmenyt akarsz, a kapcsolagatas meg nagyjabol felesleges, ezeknek gyakorlatilag nincs fogyasztasa, ha nincs bejovo jel (ha nem felejtem el, akkor ranezek az en 2x20 wattos darabomra, hogy mennyit eszik, ha nincs hang).
Ez a vateras cucc kb. ugyanaz, amit en is ajanlottam neked, annyi kulonbseggel, hogy ez csak erosito, kell melle hangkartya is.
-
dabadab
titán
Az 1.4-es kabelben az egyetlen ujdonsag annak a pinnek a bekotese, amire az ethernet csatorna kerult (es amit kb. semmi sem hasznal), sebessegben ezek szerintem mind csak a HDMI 1.0-at tudjak (ami egyebkent abszolut eleg a jelenlegi hazimozis felhasznalasra, az 1080p 3D is atmegy rajta - mivel az pont akkora savszelesseget igenyel, mint az 1080p@60Hz (vagyis a legdurvabb terheles, amit adhatsz egy ilyen kabelnek, az az, hogy kirakod a TV-re a Windows desktopot)).
Egy par meteres HDMI kabelert kiadni sokezer forintot pont annyira ertelmes lepes, mint ugyannyiert SATA kabelt venni vagy egy 5 meteres ethernet kabelt.
(A Kacsanal rengeteg olyan cucc van, ami szerintem csak arra jo, hogy lehuzzak azokat, akiknek tobb penzuk van, mint eszuk, pl. az aranyozott optikai kabel vagy az a boven 10k folotti HDMI kabel, amihez oda is irtak, hogy az 1080p nem megy at rajta
)
-
dabadab
titán
válasz
Tomacko #23922 üzenetére
"Szóval találtam egy Scythe PCI Slot Amp SDAS-1000 kártyahelyre beépíthető jóságot. Már csak az kérdéses, hogy ez vajon meghajtaná-e a 40W-s 3 utas hangfalpáromat élvezhetően ?"
Nem. Mondjuk nem is ertem, hogy a harom kozul miert ezt valasztottad, egyreszt ennek az elhelyezese a legmacerasabb (es a legkevesbe rugalmas), masreszt meg egyedul ennek nincs normalis teljesitmenye.
-
dabadab
titán
válasz
Tomacko #23896 üzenetére
"Így ehez a felálláshoz keresnék egy olyan hangkártyát, amire mindenféle trükközés nélkül ráköthetzném a hifihez használt passzív hangfalaimat."
Haat... ha mindenkeppen ragaszkodsz ehhez a felallashoz (az, hogy kulon erositot hasznalj, miert nem jo?), akkor ami igy hirtelen eszembe jut, azok a T-Amp + DAC kombok, pl egy ilyen: [link]
-
dabadab
titán
válasz
rbalint88 #23870 üzenetére
"A kérdés csak az, hogy miért nem tudja azt a HDMI, mint a DVI+optikai hang?"
Tudja. A kulonbseg teljesen biztosan abban volt, hogy masok a HDMI default beallitasai, mint a DVI-nel. A hangot passzolom (az akar erzeki csalodas is lehetett), a kepnel viszont minden bizonnyal a limited meg a full RGB kozotti kulonbseget lattad.
-
dabadab
titán
válasz
okiman #23684 üzenetére
"Az itt hozzászólók 99%-a mereven elutasít minden más lejátszó software-t."
Mereven elutasit?... En ilyet nem lattam. Az mondjuk teny, hogy az XBMC eleg nepszeru, raadasul nem veletlenul, de nem lattam olyat, hogy vasvillaval kergettek volna el valakit, akinek pl. a MediaPortal tetszik.
Sot, meg is lehet vitatni az egyes HTPC szoftverek elonyeit meg hatranyait, de mondjuk azt se lattam, hogy barki felvetett volna ilyet.(#23678) mandju: Debian meg OpenElec.
-
dabadab
titán
válasz
hétalvó #23662 üzenetére
"mindenki media lejátszót akar faragni egy pc-ből?"
Izé, nem vetted észre, hogy melyik topikban vagy?
"valaki elmagyarázná nekem mi értelme az xbmc-el és linux-al ennyit vesződni mikor minden megy win7-el szépen?"
Én tulajdonképpen azt nem értem, hogy miért akarna bárki is Windows-zal szenvedni, ha Linux is van, de nem vagyunk egyformák
-
-
dabadab
titán
válasz
gorbep #23497 üzenetére
"miért kell gyors, lehetőleg sok magos CPU a minőségi zenehallgatáshoz...."
Miert kell?
(#23520) Tomacko: "a digitális mintavételezés soha, ismétlem SOHA nem fogja utolérni az analóg technikát"
De, sot, nem hogy utolerte, hanem meghaladta (persze kelloen homalyos fogalmakat hasznalsz, a nyolcvan eves gramofonon lejatszott Karadi lemez is analog technika, annak a meghaladasa talan kerdes szinten sem merulhet fel, de ha megnezed, hogy tenylegesen mit produkal ez bakelit lemez, az is eleg messze van a DVD-A-tol, pl.)
-
dabadab
titán
Inkább vitassuk meg a dolgokat, ne egymást szidjátok!
-
dabadab
titán
válasz
Paulo81 #23462 üzenetére
A kesleltetesnek a sima zenehallgataskor semmi jelentosege, zenesz gepeken szamit, hogy mennyi ido telik al akozott, hogy leutsz egy billentyut es megszolal a hang. (A kesleltetesnek meg semmi koze a processzorhoz, a hangkartyadrivertol meg a hangfeldolgozo programtol fugg.)
-
dabadab
titán
"Hogy nincs a ramban semmi "fontos" az eseti dolog. Éppúgy lehet is."
A konkret felhasznalasi teruletnel egyetlen dolog van a RAM-ban, ami erdekelheti a usert, megpedig az, hogy eppen pont hol jart az XBMC menurendszereben.
"Hogy ezen kívül hogy éli meg az oprendszer, hogy sleep után nem resume-al folytatja, hanem boot-tal azt sem tudom"
Kulonosebben nem zavarja, mielott elmenne aludni, a cache-t kiirja a filerendszerre, onnantol kezdve meg problemanak nem szabad lennie. Nincs is.
-
dabadab
titán
válasz
Pityke78 #23426 üzenetére
Az XBMC elso kiadasa 2003-ban jott ki (mondjuk akkor meg csak Xboxon futott (nem 360-on, hanem a legelson)), harom evvel az MPC-HC elott.
"Viszont lehet újra kellene telepítenem a gépem, ezért gondolkozok a legjobb megoldáson."
Ezert remek az openelec: kiirod egy pendrive-ra, bebootolsz, keszen vagy
-
dabadab
titán
Maga a HDMI csatlakozo (meg a HDMI kabel) gyakorlatilag semmit nem valtozott az 1.0 ota*, tehat nem erdemes ugy tekinteni a dologra, mintha a csatlakozo barmit is befolyasolna (mert nem tesz ilyet). Ami befolyasolja, az az, hogy a GPU mit tud feldolgozni, mert itt valik el a dolog.
(#23408) radi8tor1: na, pont errol beszelek, hogy ez nem igaz
*: illetve ami valtozas volt, az a HTPC-s felhasznalast abszolut nem erintette, mert a HDMI 1.3-mal bevezetett magasabb max. atviteli sebesseget semmi sem hasznalja ki, ahogy az 1.4-ben megjelent opcionalis Ethernet csatornat sem.
-
dabadab
titán
válasz
realmadrid92 #23233 üzenetére
A "Clone" uzemmod kell neked.
-
dabadab
titán
"De nem lehet, hogy nekem már egy középkategóriás is nagy ugrás lenne a tévé hangszórói helyett?"
Ketsegtelen, viszont a te altalad megjelolt arert csak alsokategorias cuccokat kapsz. Persze ezek is tetszhetnek jobban, mint amit a TV kiad magabol, de konkret ajanlasert tenyleg inkabb nezzel at a szaktopikba.
-
dabadab
titán
válasz
MasterMark #23118 üzenetére
"A fülhallgató kimenetet tudnád használni."
A SCART csatlakozokon van hangkimenet, a TV-ken legalabb az egyiken be is szoktak kotni, azt erdemesebb lehet hasznalni, mert ott vonalszintu jel.
-
dabadab
titán
"Elsődlegesen a gépen lejátszott, jó minőségű anyagokhoz, de úgy, hogy közben a tévé hangszórói is szóljanak, mert nagyon hülyén fest, ha szemből nem jön hang, csak oldalról."
Ez eleg rossz otlet. Egyreszt, ha rendesen vannak elhelyezve a hangszorok, akkor ugysem oldalrol jon a hang, masreszt meg a TV hangszorok altalaban eleg gyenguszok es abszolut mashogy szolnak, mint az 5.1-es szetted.
-
dabadab
titán
válasz
Celtis #23101 üzenetére
"Ha tárgyilagos akarok maradni, akkor azt mondom, hogy objektív mérésekkel nem sikerült bizonyítani, hogy akármilyen két HDMI kábel között képminőség különbsége lenne"
Igazabol ha targyilagosak akarunk lenni, akkor ennel joval tovabb kell menni: soha, semmilyen meggyozo bizonyitek (fenykep, vakteszt, akarmi) nem kerult elo arrol, hogy a kepminoseget be tudna folyasolni a HDMI kabel valamint nem ismert semmifele olyan mechanizmus, ami ezt lehetove tenne. Ezek a tenyek.
"Ha úgy hiszed, hogy a nullákon és egyeseken kívül más is hordoz képi információt, akkor viszont érdemes drágább kábelre költened."
Jesszusom.
(#23102) MasterMark: ez abszolut a "red herring" kategoria. Ha hiba van az adatatvitelben, akkor az HDMI eseten nem "minosegromlassal", hanem nagyon jol lathato kephibakkal jar.
-
dabadab
titán
"- mennyire számít, hogy milyen hdmi kábellel van összekötve a pc a tévével? (aranyozott vagy sem, illetve márka?)"
Ha mukodik, akkor semennyire sem. Ha nem - hat, akkor is mindegy.
"Pontosan mit kell nézni a 24p-n? Mert nagyon jó, hogy már ki is írja a tévé, hogy 24hz, de nem tudom mivel jobb, mint a 60hz?"
Hidd el, addig jo, amig nem latod a 60 Hz-es lejatszas hibait. Ez pont olyan dolog, ami most nem zavar, de ha egyszer eszreveszed, akkor nem fogod tudni figyelmen kivul hagyni es zavarni fog barmikor, amikor ilyet latsz. Hat hianyzik ez neked?
"hangforrásnál a tévé saját hangszórói mindenképp kellenek, ezt a hdmi továbbítja is, és sikerült beállítani. A gépre viszont rá van kötve rca-val egy 5.1-es rendszer is, jó lenne, ha ez is megszólalna. Van rá lehetőség valahogy, hogy mind a két hangszórón jöjjön hang?"
Az XBMC onmagaban egyaltalan nem tamogat ilyet, Linux alatt vannak hozza nemileg hekkelgetos megoldasok, amik azt hasznaljak ki, hogy a linuxos hangalrendszerben eleg szabadon lehet ossze-vissza iranyitgatni a hangot virtualis es valos hangkartyak kozott.
-
dabadab
titán
"PC-router között N-es wifivel ezzel a routerrel meg kéne legyen a 150mbit-nek legalább."
Az a 150 mbit csak akkor, ha maximum fel meter levego van koztuk kinnt a pusztaban, ahol nincs semmi interferencia, ha fal is van, akkor ez mar boven harmadolodik, es akkor ez meg mindig csak a brutto savszelesseg, aminek talan a fele az, ami tenyleges adatatvitelt produkal.
-
dabadab
titán
válasz
Challanger #23038 üzenetére
"A képminőséget (részletesség, színvilág) nem befolyásolja túlzottan negatív irányba, hogy csak egy ilyen integrált kártya...?"
Nem, egyaltalan semennyire.
"A wifi része pl. fontos nekem. Persze nem biztos, hogy ennyi felárat megér."
Egeszen biztosan nem. Veszel egy tok alap 1155-os alaplapot mondjuk 12k-ert meg egy TL-WR841N routert 6k-ert, es maris megtakaritottal kb hetezer penzt raadasul meg egy sokkal jobban hasznalhato megoldast is kaptal.
-
dabadab
titán
válasz
Challanger #23034 üzenetére
Igy ranezesre a Pentiumban ott figyelo HD4000 pont eleg arra, amire kell neked, sot, sokkal inkabb, mint a 8800 GT, amiben meg az Ionnal is regebbi videogyorsito resz van.
Az alaplapot nem ertem, ha egyszer alacsonykoltsegvetesu projekt, akkor miert valaszottal egy ennyire draga darabot?
-
-
dabadab
titán
válasz
Bobolit #22978 üzenetére
Ez elvileg menne, a gyakorlati problema viszont az, hogy az XBMC lestoppolja maganak az egeret meg a billentyuzetet. Nem tudom, hogy Windowson mennyire letezik ez a problema, mert az remlik, hogy ezt nem maga az XBMC csinalja, hanem valamelyik alsobb konyvtar, es lehet, hogy pont azt nem hasznalja a windowsos valtozat.
Mondjuk feldobni egy XBMC-t a gepre es kiprobalni nem tart semmibe
-
dabadab
titán
válasz
MasterMark #22784 üzenetére
Milyen GPU-d van?
-
dabadab
titán
válasz
MasterMark #22758 üzenetére
"Ezzel az OpenElec-cel kapcsolatban itt is lehet kérdezni?"
Mivel az OpenELEC kifejezetten HTPC-s SW, ezert persze.
-
dabadab
titán
A HDMI-s témákat legyetek szívesek átvinni a HDMI topikba!
De tényleg.
-
dabadab
titán
A HDMI-s témákat legyetek szívesek átvinni a HDMI topikba!
-
dabadab
titán
"Nem szakmám, nem érték hozzá, ezért nem tudom tudományosan bizonyítani, de nem is érdekel a tudományos háttere."
Ezek utan azert egy kicsit meredek azoknak a velemenyet, akik ertenek hozza, foglalkoztak vele, ismerik a tudomanyos hatteret, "orbitalis butasag" cimkevel illetni, nem?
"Saját és még sok-sok ember tapasztalata."
A tapasztalat, amirol szo van, konkretan azt, hogy ugy gondolod, hogy jobbnak lattad. Olyan tesztet nem vegeztel, mint a "gondolod" reszt kiszurni, pedig az eleg jol megalapozott tudomanyos teny (es rengeteg valos tapasztalat tamasztja ala), hogy ilyen esetekben a konkret erzekszervi eszlelest nagyon sok faktor torzitja, ami alapjan ugyanazt az erzekszervi eszlelest teljesen kulonbozoen eszleled.
Ezt lenne nagyon fontos megerteni, mert enelkul a tobbi tenyleg suketek parbeszede. -
dabadab
titán
válasz
Mezga Aladár #22668 üzenetére
"Ha jól értem akkor te azt kritizálod hogy úgymond emlékezetből tesztelem a holmikat?"
Nem, hanem azt, hogy az emlekezetednek nincs semmi kontrollja. Az ABX teszt azert jo, mert ott lehet latni, hogy mennyire valoszinu, hogy a kulonbseget tenyleg erzekeled, AB tesztnel ilyen nincs.
Es mondom, ezek nem olyan dolgok, amiket en talalok ki itt a gep elott, hanem olyan terulet, amin eleg sok rendes tudomanyos kutatas folyt es folyik.
(#22671) NTX: Van olyan, amelyikben az abszolut, tisztan es szuretlenul szubjektiv benyomasokon kivul barmi mas is van? Mert az egyikben szerepel pl. mindenfele arrol, hogy tisztabbak a betuk vonalai, mint olcsob kabellel, de sehol egy fenykep, vagy barmi, ami komoly bizonyitekkent szolgal. Egyebkent az, hogy osszesen ezt a linkgyujtemenyt tudtad csak osszehozni (vagyis akarmilyen elszantan kerestel, nem talaltal sehol sem komolyan veheto bizonyitekot), eppenseggel nem erositi az allaspontodat, sot.
-
dabadab
titán
"Neked minden hülyeség, ami te véleményeddel ellentétes."
Az a baj, hogy ezek nem a velemenyemmel, hanem a tenyekkel ellentetesek.
"Ha valóban így lenne"
Tekintve, hogy nagyon jol dokumnentalt (es elmeletileg remekul alatamaszott okai vannak), hogy szelhamosok mindig is remekul megeltek, az, hogy X termeket el lehet adni sok penzert, abszolut nem jelenti azt, hogy X valoban jo es valoban mukodik.
Az a baj, hogy rettenetesen hianyoznak az ervek a "van minosegromlas HDMI kabelen" velemeny melol. Eddig nem sikerult se elmeleti, se rendes tapasztalati alatamasztasat adni annak, hogy a jelenseg letezik, ellentetben az ellenkezojehez meg van mindketto.
"aki tudományos köntösbe csavarva állít orbitális butaságokat"
Legy szives, mutass ra, hogy hol allitottam orbitalis butasagokat.
"amelyeknek a tapasztalati tények ellentmondanak"
Milyen tapasztalati tenyek? Eddig meg senki sem allitotta azt, hogy ABX teszten latott volna kulonbseget HDMI kabelek kozott.
-
dabadab
titán
Ez nagyreszt hulyeseg, csak ugy mondom. A bittevesztes nem, de arrol en is irtam, meg arrol is, hogy az nem minosegromlast okoz, hanem jol lathato kephibat. Viszont a HDMI kabelnek semmi koze a videofeldolgozo aromkorhoz, meg ha ott hiba van, akkor szinten nem "minosegromlas", hanem kephiba az eredmeny (meg mondjuk ha a videofeldolgozoban problema van, akkor ahhoz szerelot kell hivni).
(#22661) Mezga Aladár: nem masok tapasztalatat "nem hiszem el", hanem ismerem az altalad alkalmazott tesztmodszer hibait, amik, mint emlitettem szeles korben es jol dokumentaltak es rendes elmeleti hatter is van arrol, hogy mi okozza ezeket a hibakat. Ha sima (raadasul nem is vak) AB tesztet hasznalsz, az olyan, mintha valtoaramu teljesitmenyt a fi figyelembevetele nelkul mernel. Vagy megolyanabb.
Ha ezeket a koztudott tenyeket nem vagy hajlando tudomasul venni, akkor nem az en keszulekemben van a hiba. -
dabadab
titán
válasz
Mezga Aladár #22641 üzenetére
Tetkintve, hogy meglehetosen szeles korben dokumentalt es elmeletileg is jol alatamasztott az a nezet, hogy "a fulben" nem lehet bizni, ez nem problema, hanem teljesen normalis hozzaallas.
Ja, altom mar eljutottal odaig, hogy az ABX nem jo semmire. Hihetetlen, hogy mennyire pontosan hozzak egyes hifistak az asztrologusok, homeopatak meg az osszes tobbi szelhamossag gyakorloinak viselkedesi mintait.
-
dabadab
titán
válasz
Mezga Aladár #22629 üzenetére
"Vajon miért van az, hogy a popi kábele láthatóan gyengébb képet eredményez, mint a kácsa olcsó 1.4-es kanóca."
Van erre barmi komolyan veheto bizonyitek?
"Sajna én, és még sokan látják a különbséget a hdmi kábelek között."
Olyant en meg nem lattam, hogy valaki ABX teszten kulonbseget latott volna kabelek kozott. Olyat viszont igen, hogy AB teszten ugyanazt a kabelt is kulonbozonek latta.
Meg mondjuk azok a mernokok se tudnak errol a "jol lathato" kulonbsegrol, akiknek ez a munkajuk es egesz nap ilyenekkel foglalkoznak, de ezt tenyleg csak mellekesen emlitem meg."Csak egy gondolat: Közületek, hányan vettétek a fáradságot, és sk teszteltek le hdmi kábeleket??"
Te csinaltal ABX tesztet vagy barmi mas, komolyan veheto tesztet?
-
dabadab
titán
válasz
bajnokpityu #22597 üzenetére
"dabadab:miért ne lenne?"
Miert lenne? Ugyis bufferbe kell pakolni az adatot, onnan kezdve meg aztan tenyleg ugy valasztod szet a vevot meg a DAC-ot, ahogy akarod.
(#22598) gorbep: az aszinkron USB-s hangkartyak most is igy mukodnek, mondjuk annyi kulonbseggel, hogy nem egy egesz albumnyi buffer van rajtuk, de ennek sok gyakorlati jelentosege nincs (legalabbis ami a DAC-ot illeti, ha tenyleg at akarnad tolni a komplett albumot, akkor azert lenne par zavaro masodperc szunet a play gomb megnyomasa utan
)
-
dabadab
titán
válasz
bajnokpityu #22592 üzenetére
"amikor a kis jitter a cél, akkor nincs idő válogatni képi és hangi anyagokat egymástól"
A kettonek abszolut semmi koze egymashoz.
-
-
dabadab
titán
válasz
#03969024 #22580 üzenetére
"Ezekbe a vitákba már azért sem érdemes belemerülni, mert igazából azt sem tudjuk, mit is kéne, mivel, és hogyan mérni."
Azt lehet, hogy te nem tudod, de ezek jol megalapozott tudomanyteruletek, ez a "nem tudjuk, hogy mit kell merni" legfeljebb hifimagazinokban megy el, de komoly szovegkent semmikeppen, foleg nem digitalis jelek eseten.
-
dabadab
titán
válasz
tvamos #22570 üzenetére
"Nem csinal a jellel semmit"
Akkor miert ir ki mast a TV? A HDMI protokoll adatait random bithibak nem fogjak atirni.
Meg mitol lesz lathatoan mas a jel? (Es ha mas lesz tole, akkor meg nyilvan csinal vele valamit, ugye.)Igy osszerakva azt, amit mondasz (mas a jel es automatan kapcsol arra a bemenetre, ahol jel van) ugy tunik, hogy az EDID-et sajat maga szolgaltatja es csak alacsony felbontasokat jelent tamogatottkent a kapcsolodo keszuleknek.
Egyebkent nem tudom, hogy miert duhit fel az, ha valaki megprobalja kitalalni, hogy valojaban mi a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest