- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51320 üzenetére
Ne foglalkozz velük - nekik ha sz@r is jó; csakakkor is nvidia legyen..!
Én a legjobban döntöttem mikor Amd Htpc-t építettem..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #51305 üzenetére
Nekem is az említett Apu-n van egy procihűtő - a hàz tetején van egy 20cm-es lassú fordulatú ill. a szekrény oldalába beépítettem egy-egy befúvó és kihúzó ellentétes irányú ventit; mivel a szekrényen van egy üvegajtó is..! Szval így forgatom a levegőt - viszont tényleg nem hallani semmit..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Narmiaren #51299 üzenetére
Csatlakozom MasterMark kolléga hsz.-eihez; majd ha kèsőbb érdekes lehet a 4k - akkor viszont érvényben vannak az elmondásaim..!
Azt viszont soha sem értettem mièrt fontos annyira a hangtalanság és a fogyasztàs...!
300w-os táppal kihajtom a felsoroltakat - és mivel Htpc-ről beszélgetünk; ami ugye lényegében a hanghatások miatt is szórakoztat; ki nem sz@rja le hogy a Fast & Furios 13. része alatt kavar-e épp egy/kèt venti..?!? -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Narmiaren #51295 üzenetére
Bocsáss meg - kissé figyelmetlenül olvastam a Hsz-od; szval az Rx560-ra nincs szükséged az elvàràsaidhoz - viszont a konfig többi része maximàlisan alkalmas a dedikált vga nèlkül is a feladataidra..!
Amit viszont kihagytam - a konfig tartalmaz(hat) mèg egy Bluray ODD-t ès egy Imon Htpc vezèrlőt tàvval és egy Logitech K400 billentyűvel..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Narmiaren #51295 üzenetére
Egy A8-7670K APU mellé raktam egy MSI Aero Itx Rx560 4GB-ot; alacsony fogyasztással; 8Gb Rammal, SSD-ről futtatott win10/Kodi + MpcHc MadVR a 4k miatt...Hdmi 2.0-val - mindent játszó; kadenciahelyes, abszolút kompromisszummentes Htpc-m született..! 2db 2TB WD winchester őrzi a filmeket és dedikàlt hangkàrtyàt hasznàlok vagy házimozi erősítőt napszak és családi összhangulat függvényében a zajkeltésre..!
Nem kell kitételeket tennem hogy mire jó ès mire nem - a legjobb mozigépem ami valaha csak volt; szval csapj bele a lecsóba és hajrà..! Remélem meggyőztelek..!
Ja..., és nem vettem kötekedésnek - csak tudom hogy az intel fanok inkàbb "szenvednek" mintsem belássák hogy most ebben az AMD az irànyadó..! -
Baliga Tamás
senior tag
...úgy làtom mèg majd mindenki a nyomi intel megoldásokat erőlteti HTPC-be; pedig ha valódi/igazi megoldást vártok ----> AMD!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51128 üzenetére
Felskálázást nem hasznàlok - fullhd-t Kodival nézek - viszont a MadVr-t közepes beállításokkal használom - viszont az Mpc-hc nem a szívem csücske - viszont 4k-hoz muszály..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
cinemazealot #51039 üzenetére
...nàlam win10-nèl a ver.-hez illő Media Support Pack (Microsoft) telepítése ès a hangkàrtya drive újrarakàsa utàn (SB ZxR) helyreàllt a DDLive hiànya..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
stigma #51030 üzenetére
...értelek; hát fogalmazzunk úgy hogy igazàból az én gépem egy közepes gamer-nek indult - amely aztàn végül javarészt HTPC funkciókat làt el maradéktalanul az idő nagy többsègében - Nas funkcióra pedig nincs szükségem; a media playerem ellàtja ezt a feladatot a hàttérben készenléti üzemben ráadásul - hálózaton keresztül pedig bàrmelyikről bàrmelyiket làtom - tehát míg mondjuk filmezek a pc-n addig mehet a letöltés a Popcorn A500-on..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
#92251648 #51028 üzenetére
Hónapok óta kizàrólag a Vga drivert frissítem (azt is csak a jàtékok miatt - amúgy feleslegesen) a többihez sosem kell nyúlnom - mióta a win10 is naponta hoznà a nyomi frissítéseket; azt is kikapcsoltam - semmi problémàm nincs; este ha elaludt a csalàd; és akad érdemleges film - nyitok egy hideg sört; beröffentem a rendszert - dinamikatartomànyt kissé leszűkítem az erősítőn - Imon tàv magam mellett - úgy hasít szépen akár a 4k is; hogy meg sem röccen - fasza feszesen ahogy csak kell..!
Nem kell babràlni/mókolni/szenvedni semmivel...na ez az amit egy jó HTPC nyújthat..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
devil-k #51011 üzenetére
Miért - egy HTPC-n mit kell mókolni..?
Hacsak nem a driverezésre/szoftverezésre gondolsz..! De aztàn megy - nem kell vele toszakodni minden bekapcsolàskor hogy hú most ez nem jó - most meg màr az...,ect..ect..!
De amúgy a kèt holmit eleve hülyesèg összehasonlítani is; gondolom mindenki tudja az okokat ..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
martinkeet #51005 üzenetére
...és làm-làm - mégsem vagyok egyedül..!
Szóval ha tartós/problémamentes/profi HTPC-t szeretnél meglepetések nélkül - csakis AMD vonalon gondolkodj - ezt tapasztalatból mondom/ajànlom..!
Kodi Media Player-től nem kell jobb FHD-ra - ha 4K HDR a cél akkor MpcHc + MadVR..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
stigma #50896 üzenetére
Értem a mondanivalódat - igazat is adok a leírtakra; de az a kis ár/watt többlet a mindennemű egyéb felhasznàlàsokra (pl.játék kevés kompromisszummal) is alkalmassá teszi az AMD egy jól összevàlogatott konfigot..!
Viszont az említett boxok csak mókolás - buheràlàs és egyéb vakeràlások közepette játsszák a 4k60fps-t; és így sem hibátlanul..! Az eszközkezelésről (tàvirányító hibák pl.) ill. a tàmogatàsok hiànya miatt egyre többen szabadulnak meg tőlük - épp ezt figyelem itt egy ideje..!
Szval azt gondolom ha valaki tényleg jól működő, stabil és támogatott - időtálló Média lejàtszót szeretne, jelenleg az AMD vonal a befutó..! -
Baliga Tamás
senior tag
Intel HTPC-s User : Bizakodjunk - lehet majd megoldjàk - talán - van remény...stb. a "kulcsszavak"..!
AMD HTPC- User : Minden rendben megy - kadenciahelyes lejátszás - 4k60fps HDR minden gond nélkül simàn szakít..!
Nem is értem akik most építenek HTPC-t mit nyekeregnek és kínlódnak itt a nyomi Intel próbàlkozásokkal..! Akiknek még nem tűnt fel: Intel multimèdiàra befuccsolt, az egyetlen működőképes, sallangoktól mentes HTPC megoldás az AMD-nél található..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Freddy TNT #50724 üzenetére
Van az ágy alatt vagy 6 szettem - több már nem fér..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #50722 üzenetére
Sajnos a 3D-ről nem..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Freddy TNT #50718 üzenetére
Szevasz Kollèga..!
Korszerűbben gondolkodva a helyedben egy Am4-es mitx lapba egy Ryzen Apu-s procival célba veheted a 4k60fps-t ..!
Hdmi 2.0 - Vega vga - minden a legkorszerűbb..! -
Baliga Tamás
senior tag
Bevallom frankón hogy madVR-rel használva a 4gb-os Rx550-emet egy A8 APU procival és 8gb rammal - az ég vilàgon semmi bajom nem volt a kártyàval - közepes beállításon volt a mad is - hibátlanul ment minden 4k HDR film...
...amíg egyszer csak megszűnt a kártyán a hűtés ès elkezdett rosszalkodni a kàrtya..!
Most a garancia végett tettem fel a beugratós kérdést - mert majdnem elcsábultam egy Gtx1050-től - de végül maradt a Radeon elkötelezettségem..!
De azért szemezgetek még egy RX560-nal..!
Szval köszi mindenkinek - semmi baj az Rx550-nel - köszöni szépen, semmi gondja a 4K HDR-rel..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #50643 üzenetére
Köszi a választ; hasznàlok MadVR-t - tehàt valszeg jobb a több memo..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #50641 üzenetére
Köszi - és ilyenkor számít a vram mennyisége..? (2gb vagy 4gb)
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #50637 üzenetére
...és miért..?
-
Baliga Tamás
senior tag
Sziasztok 4k Htpc-be mi az ajánlottabb
- Rx550 vagy GTX1050..?
Köszi.Tamás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest