- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
canniball #32661 üzenetére
"A kit felesleges, nem tud DC-t." Hogy? Mit? Miért nem?
Többiektől köszönöm a válaszokat/kérdéseket.
Képben vagyok, hogy mire kell és ahhoz mi szükséges. Olyan jelleggel írtam be, hogy hátha kapok valami infót, hogy ne vegyél 5350-et mert mindjárt jön az újabb ... vagy van ennyiért jobb.
Ilyesmi.
Polllen: Ja, köszi. Valamiért úgy emlékeztem hogy már dual-osak.
-
Tamoo
nagyúr
Vettem egy One4All univerzális távot. Le tudja másolni másik táv gombjait.
Ha veszek egy ilyen kínai csodát és csak a vevőt használom + gombokat lemásolom az úgy működni fog XBMC-vel? Macerás beállítani egyébként a távot a programban?Ez az elképzelés jó vagy tudtok jobbat ajánlani?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
CactuS #28184 üzenetére
Felpörgetéskor vesznek fel többet a HDD-k. Olyankor 3-4db már tudhat meglepetést okozni egy gyengébb tápnak.
Én 425W-osat raktam Brazos-hoz (az volt itthon), 1hdd-vel, 1ssd-vel ~35W-ot evett filmezés közben. Fogyasztásmérővel néztem. Szóval nem kell aggódni, hogy túl nagy... inkább legyen benne egy kis tartalék minthogy alulméretezd. -
Tamoo
nagyúr
válasz
#75912448 #28073 üzenetére
Igazából totál mindegy, hagytam is mert sajnos jelenleg 4m-ről nézek 50"-t és így értelmét veszti ezzel foglalkoznom.
Tetszett a Brazos, hangot is sikerült egy hajszállal jobbat kicsiholni belőle (kép nem foglalkoztatott előbb említettek miatt), de igazából némi mérlegelés után úgy látom nem éri meg most megtartanom. Adatlapomon szereplő PC van ugyanabban a szobában, annyi hogy nem 1m HDMI kell hanem 5m.
-
Tamoo
nagyúr
Nekem most gondolom pl. 720p-ről való felskálázást a PC végzi... de nem találom, hol van ennek a beállítása? XBMC? CCC?
Kikapcsolnám, hogy kipróbáljam az erősítő hogy skáláz fel. Nemigazán vagyok képben a videó résszel. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Poplacsek #27756 üzenetére
Ház + táp tekintetében én is a Patice által javasolt vonalat követném (lineáris táp), illetve én nem raknék bele HDD-t. Azok legyenek elszeparálva egy külön NAS-ban (egyesek szerint az se hátrány ha az külön hálózaton van ... minél kevesebb zavaró körülmény annál jobb).
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Flowtation #27655 üzenetére
Amit először néztél Brazos (E350) nem jó 3D-hez, legalábbis a BD3D-t nem támogatja.
J1800 2magos, J1900 4magos, illetve a giga lapon nincs DC bemenet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Flowtation #27649 üzenetére
Q1900DC-ITX megérne egy misét. Vagy ha erősebb GPU kellhet kabini.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
radi8tor #26996 üzenetére
Nekem egy D osztályú erősítőhöz (Muse M20) volt kétszer LiteOn, az egyik 15perc után égett el, a másik 1 napot bírt. Persze az lehet valami átmatricázott gagyi volt ...
Nem érdemes elspórolni. Amit regger linkelt jónak tűnik. FSP megbízható márka.Én maradok még a Brazosnál. Amíg HW-esen bírja ami nekem kell fölösleges cserélni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
szabi__memo #26993 üzenetére
Nálam volt fogalomzavar, jóra gondoltam csak hülyeséget írtam.
Gondolom egy 90W-os laptop táppal elmegy. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26959 üzenetére
Tápból mindenképpen érdemes lenne halkabbat venni. HDD-ből is inkább WD Red. (+ szerintem 1TB manapság nem sok mindenre elég). Memóriából elég a 4GB, de ha belefér a keretbe inkább 8-ra szavaznék.
+ még annyit fűznék hozzá, hogy OSX támogatás ide vagy oda én AM1 platformra építenék a helyedben (néma) paneltáppal (+esetleg külön NAS). Kezdőként, alap rendszerrel kétségeim vannak, hogy szükséged van OSX-re illetve végül azt raknál rá. Pityu más kategóriában mozog. Maga szintjén biztos igaza van.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26927 üzenetére
Azért nagyon nem mindegy, hogy 150-ből gamer gép vagy htpc ... A végén nehogy egyiknek se legyen az igazi.
Ha ott a PS4, akkor inkább egy korrekt, csendes, jól felszerelt, keveset fogyasztó htpc. Arra bőven elég a keret. -
Tamoo
nagyúr
Így van. Tényleg a HDD-kkel van a legnagyobb baj hang szempontjából.
Rendszert meg aztán végképp nem szabad rárakni, ha valakinek csendes gép a cél kizárólag SSD jöhet szóba.
(#26756) Vikthor: Már párszor leírtad mennyire kúl', de a HTPC lelke végletekig lecsupaszított, médiára kihegyezett OS. Nálad ez nem biztos hogy megvan.
Ettől persze jó, csak már sok ez a fényezés. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26551 üzenetére
Írták itt korábban, hogy meg-megugrik a kép. Én is filóztam, hogy feldobom, de szerintem kivárom a végleges verziót.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Tibiajax #22214 üzenetére
Szvsz ennyit biztosan nem ér csak a digit kimenet miatt.
Én egy ilyet vettem, de használaton kívül van mert valamiért nem szeretik egymást az Asus Essence-vel.(Nem szól semmi 48kHz fölötti cucc róla, két másik DAC-al amivel próbáltam meg nem volt semmi ilyen probléma.)
-
Tamoo
nagyúr
ubuntu + xbmc alól kimennek a HD hangok? Múltkor mintha olvastam volna valamit, hogy itt van valami buktató, de most nem találom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dabadab #21893 üzenetére
Nem tudom, nekem túlzás volt első olvasatra. Igaz ha valakinek a tartalomkezelés a fontos, így tudja kihozni a legtöbbet a dologból. Lehet én meg erre vagyok "igénytelen". Elmúlt két évben egy fapados 10.000Ft-os médialejátszót használtam megelégedéssel.
(nem a sztereó ellen szóltam egyébként hanem a tv hangszórói ellen) -
Tamoo
nagyúr
Még nem volt időm finomhangolgatni a cuccot (szóval kb. alapon van minden)... DE: kis akadozást, "szaggatást" tapasztaltam. Nem volt durva de nem volt tökéletesen folyékony a lejátszás.
Mire kellene gyanakodnom, miket kellene esetleg átállítani, megnézni? XBMC-t használok, konfig az adatlapomon, összeköttetés 5m hdmi kábellel (nem a rosszabb fajtából). 720as mkv volt egyébként, gondolom hardveresen illene bírni a gépemnek még ha fut is mellette egy-két dolog (letöltés). -
Tamoo
nagyúr
Ha filmezni akarok nincs semmi baj, tökéletesen működik minden. Akkor van baj, ha úgy akarom használni az erősítőt, hogy nincs bekapcsolva a tv.
(#21595) tom_tol: kettőzött asztal akkor lenne jó ha megegyezne a monitor és a tv natív felbontása nem?
Hang nemigazán tartozik most ide, zenehallgatáshoz pl. nem is hdmi-n akarom kiküldeni. -
Tamoo
nagyúr
Nincs alaplapi cucc.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gorbep #21581 üzenetére
Ha letiltom a tv-n lévő asztalt (szóval csak a monitor aktív) és utána lekapcsolom a tv-t, a monitor akkor is átvált csak háttérképre.
egy hdmi kimenetem van, na meg nem is lenne poén venni még egy 5m-es hdmi kábelt.
Keresem a HDMI standby-t, de a hdmi beállításoknál nem találom, lehet nincs 3808-ban.Nem tudom, nem-e azért van ez, hogy a dvi kimenet 2-esnek van sorszámozva a hdmi kimenet 1-esnek, attól függetlenül hogy melyik az alapértelmezett megjelenítő... Szóval ha van egy alapértelmezett megjelenítőm a 2-esen viszont én lekapcsolom az 1-eset, akkor a 2-esből hirtelen 1-es lesz.
bár csak találgatok, nem tudom van-e köze ehhez.
(#21582) sb: Nem nyert.
-
-
Tamoo
nagyúr
Még mindig nem jutottam egyről a kettőre, de már kezd rohadtul bosszantani.
Ebben a felállásban csak a monitoron van kép.
Ha lekapcsolom a tv-t, akkor viszont a monitoron csak a háttérkép marad!
Ha lekapcsolom az erősítőt is, akkor visszajön a rendes asztal. (zenehallgatás közben jó lenne ha nem kellene bekapcsolnom a tv-t és csak erősítő bekapcsolásnál lenne asztalom.) -
Tamoo
nagyúr
Van egy kis beállítási gondom. (Ati kártya) monitor dvi, avr-tv hdmi
A tv-n kiterjesztett másodlagos asztalon használnám az xbmc-t, a monitor az elsődleges asztal. Itt minden oké. Ha lekapcsolom a tv-t és bekapcsolva marad az avr, akkor a monitoron csak a háttérkép marad... (gondolom átvált másodlagosra??) és csak akkor jön vissza ha kikapcsolom az avr-t is. Ez így nem túl nyerő!
Mit kellene átállítanom?
-
Tamoo
nagyúr
Na végre nekem is átalakult a pc htpc-vé.
Vagyis kapott a gép egy hdmi-s vga-t+egy jobb hdmi kábelt, illetve amennyire tudtam lecsendesítettem, beköltözött egy "hangszigetelt" házba. Léghűtésből sokkal halkabbat nem hiszem hogy össze lehet hozni. Viszont rezgéscsillapításra kellene még rámenni, azon bőven van mit javítani.
Most már "csak" értelmesen be kellene állítani mindent... azt hiszem elkezdhetek visszaolvasgatni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #19694 üzenetére
Nem álltam hozzá optimistán, de úgy érzem sikerült pozitív irányba előrelépni. Talán nem csak bebeszéltem magamnak.
Biztosabbat csak akkor tudnék mondani, ha elkezdeném őket cserélgetni. Csak túl macerás, ki kell szedni hangkártyát, videókártyát a gépből hogy hozzáférjek a tüskékhez. Szóval mire odajutok hogy meghallgassam cserélgetve már meszeltek....szar a "hangmemóriám"
Ha megjött a musiland digit kártya is, majd akkor fogok még játszani velük, azért írtam a pár hetet. -
Tamoo
nagyúr
Van valami "hivatalos", megmagyarázható oka, hogy miért lenne előnyösebb hdmi-t használnom mint koaxot? Csak "hangátvitel" szempontjából érdekel a dolog sztereó zenehallgatáshoz. Mint szabvány érdekelne, hogy miért jobb (ha jobb) ilyen téren? Nem hd tartalmak blabla, szimplán flac lejátszás pc-ről.
-
Tamoo
nagyúr
Hangkártya felejtő, azt hiszem mégis Trinity lesz.
ASROCK FM2A85X Extreme4
AMD A10-5800K 3.80GHz
COOLERMASTER Hyper 212 EVO
KINGSTON 8192MB HyperX Beast DDR3 2400MHz CL11 KITAzt mondjátok meg nekem, hogy a ram+procihűtő elfér-e majd....
Illetve, hogy ez a hűtő nem kevés-e esetleg a húzott A10-hez?vagy nézzek nagyobbat?
+1 (lehet hülye) kérdés. HDMI-n lehet csak hangot küldeni Foobar-al zenehallgatáshoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest