Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• asanotadanob

tag

Bocs, lejárt az időlimit.

Más, hátha valakinek hasznos:
    WIn 8.1 alatt rengetegett szívtam AMD AM1 alatt, egy idősebb plazmával. Ott kezdődött, hogy driver nélkül a kép 1/3-a kilóg jobbra, driverrel meg underscannel és az újabb CCC-ből hiányzott az overscan funkció. Szerencsére az Asrock lap BIOS-a jobbra csak magyarázó szövegeket tartalmaz, így ott legalább tudok turkászni. A win-es XBMC-n egy rakat plugin nem működik (youtube, időjárás, néhány skin, cinema ex stb.). A helyes színtér beállítás után sem tudtam rendesen kalibrálni a plazmát, RGB limited után olyan nagy fényerőt tolt ki, hogy nem igazán tudtam kompeználni minőségromlás nélkül.
    Próbáltam utána Ubuntu-t, nyílt és zárt driverrel, az előbbi szaggatott lejátszás közben, az utóbbi szintén underscannelt és ott már végképp nem találtam CCC-t, ami tudná az overscant.
    Végső megoldás az XBMCbuntu lett. Én nem tudom, hogy lőtték be a srácok, de minden problémám megoldódott. Az XBMC stock lejátszója majd' olyan képet produkál, mint win alatt az MPC-HC madvr-rel. Nincs underscan, de akadás sem, és az összes plugin működik. A plazmát is szépen lehetett kalibrálni hozzá emberi kontraszt, fényerő stb. értékekkel. Úgyhogy most csupa öröm és boldogság.

Új hozzászólás Aktív témák