Hirdetés
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asanotadanob
tag
Bocs, lejárt az időlimit.
Más, hátha valakinek hasznos:
WIn 8.1 alatt rengetegett szívtam AMD AM1 alatt, egy idősebb plazmával. Ott kezdődött, hogy driver nélkül a kép 1/3-a kilóg jobbra, driverrel meg underscannel és az újabb CCC-ből hiányzott az overscan funkció. Szerencsére az Asrock lap BIOS-a jobbra csak magyarázó szövegeket tartalmaz, így ott legalább tudok turkászni. A win-es XBMC-n egy rakat plugin nem működik (youtube, időjárás, néhány skin, cinema ex stb.). A helyes színtér beállítás után sem tudtam rendesen kalibrálni a plazmát, RGB limited után olyan nagy fényerőt tolt ki, hogy nem igazán tudtam kompeználni minőségromlás nélkül.
Próbáltam utána Ubuntu-t, nyílt és zárt driverrel, az előbbi szaggatott lejátszás közben, az utóbbi szintén underscannelt és ott már végképp nem találtam CCC-t, ami tudná az overscant.
Végső megoldás az XBMCbuntu lett. Én nem tudom, hogy lőtték be a srácok, de minden problémám megoldódott. Az XBMC stock lejátszója majd' olyan képet produkál, mint win alatt az MPC-HC madvr-rel. Nincs underscan, de akadás sem, és az összes plugin működik. A plazmát is szépen lehetett kalibrálni hozzá emberi kontraszt, fényerő stb. értékekkel. Úgyhogy most csupa öröm és boldogság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubuntu Linux
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VR topik
- Hobby rádiós topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest