- One mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
Én is véghez vittem egy komplett takarítást a 8460p-n.
Már régóta terveztem de csak most jutottam el odáig.Kitisztítás után Arctic MX-4-el újra pasztáztam.
Elötte és utána is mértem a hőmérsékletet miközben futott a prime95 (1 órán keresztül futtattam, hogy beálljon egy stabil szintre).
Elötte: 93c
Utána 80c
mindkét esetben a maximumról beszélek.Ez elég nagy különbség, arról nem is beszélve, hogy így a hűtés is kevesebbet dolgozik.
Egy kicsit más téma.
Azt nem tudja valaki, hogy ha a jövőben fejleszteni szeretném a gépet akkor lehet beletenni más processzort (mondjuk ugyanúgy Sandy Bridge csak ez i7-2630QM lenne a 2620m helyett)?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
Üdv!
Gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat..
Megelégeltem a 2540p hőmérséklet anomáliát és szétkaptam a gépet (kb 2 éves +- pár hó). Semmi extrát nem csináltam, csak szereztem egy sűrített levegő spray-t és alaposan adtam neki.. Az eredmény: -30 fok hőmérséklet csökkenés. A korábbi 50%-os cpu plafont visszavettem 100-ra, és így éri el maxon a 80 fokot. Nem volt benne sok takony, de mivel rendkívül kicsi a hűtőborda és a szellőző nyílás, ezért ez a kicsi kosz is nagy gondot tudott okozni.
Tanulság: 2 évnél gyakrabban érdemes ezt a műveletet érdemes megcsinálni (mindössze 5 csavart kell kiszedni - 10 perc alatt meg van a mutatvány)[ Szerkesztve ]
•
-
félisten
Nekem szervízben tisztították és pasztázták az általam adott AC pasztával, és kimutathatóan javult a helyzet: AIDA64 stress test-en jóval lassabban érte el a 90 fokos tartományt, de előbb-utóbb mégis felment annyira.
Szóval használt a dolog, de csodát nem kell várni.Throttling-ot viszont soha nem tapasztaltam, úgyhogy szerintem nem kell félni, jól szabályozza a gép a teljesítményt! Persze ettől még elég forró a gépház, de kibírható.
Power Assisstant-ban kell eljátszani a beállításokkal; én pl. a max. cpu-kihasználást 50%-ra tettem, és így sem tapasztaltam lassulást a mindennapi teendők során.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Hát nem túl jól. Holnap tudom csak megnézni, de alapban olyan 50-körülire emlékszem, komolyabb terhelés alatt meg felmegy 90-köré az i5-ös változat.
Igazából ez az egyetlen aggályom a géppel kapcsolatban...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- PlayStation 4
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux haladóknak
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P50, 15,6" FHD IPS, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, 4GB VGA, WIN 10/11, 27
- Eladó Lenovo Ideapad 5 Pro 16ARH7 16GB/1TB
- HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6200U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1 év gara
- HP ZBook 15-G3, 15,6" FHD IPS Kijelző,XEON E3-1505M v5 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 1TB HDD, M2000 4GB
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- Lenovo LOQ 15AHP9 - Ryzen 7 8845HS, 32GB DDR5, 1TB, nVidia 4050 6GB 105W, 28 hó Premium garancia
- Lenovo T450 LAPTOP AKCIÓ! 5. gen. Core i5 / VIL. MAGYAR BILL. / 8 GB RAM / 240 SSD / 2 x AKKU!
- Acer aspire 515G eladó
- Lenovo Thinkpad egyben vagy darabokban
- Fujitsu Siemens Amilo PA2510 laptop + Samsung N145 PLUS laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest