-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
grHawk
aktív tag
válasz
tikshow #26680 üzenetére
Akkor jobban szívnak, mint gondoltam. Szàmomra elég idegesítő amúgy is az a Hello Games-es csóka, de tudva, hogy még kamuzott is, csodálkozom, hogy még van munkája. Ő a főnök? Attól még ki lehet utálni.
De na, hozzá kell tenni, hogy miközben minden oldal arról írt, hogy mekkorát buktak a kamusok, az ED reddit izzott a sok "az NMS mutatta meg az űrt, az ED érte el, hogy maradjak" meg a "lábtörlőnek jó volt" posztoktól.
Összességében nekünk csak jót tett.
-
-
Milo629
aktív tag
válasz
tikshow #19824 üzenetére
Közben találtam egy ilyen összehasonlítást.
Horizons hogyan fog alakulni, mert a Steam szerint még csak Early Access, lesz még olcsóbb vagy megjelenés után drágább?
-
_Kondor_
tag
válasz
tikshow #19380 üzenetére
Tisztán PVE-re továbbra is a Python a hatékonyabb szerintem, bár már nem annyira, mint patch előtt(máshogy is kell felszerelni).
A Python PVP-re a sebessége és a manőverezése miatt kevésbé alkalmas, még ha a tűzereje és a védelme nagyobb is.
Az FDL nagyon sokat javult felszerelhetőségben(6os PP), manőverezésben, és sokkal hűvösebb is lett. -
rtitusz
őstag
válasz
tikshow #15973 üzenetére
Amúgy eléggé tud szórni a profit, tegnap volt olyan köröm, ami "csak" 65 milliót hozott.
Sokan Asp-al tolják, mert gyorsabb egy kör vele, de én szeretem a kis Pythonom., nem mellesleg bírja a strapát, ha elkezdenek beléd kötni, és ha kell oda tud csapni rendesen az ellennek.
-
rtitusz
őstag
válasz
tikshow #15971 üzenetére
Takurua -> mindenfelé.
Bővebben baphomet tollából: http://prohardver.hu/tema/elite_dangerous/hsz_15562-15562.html
-
törölt tag
-
-
baphomet
senior tag
válasz
tikshow #11772 üzenetére
Én is immár fél éve egy X52 Pro-t használok a legnagyobb megelégedettséggel. Semmi hibája. (eddig. kopp-kopp)
(#11770) gigafun
"Egy PP ellenfél kilövése 15 meritet hoz, és 5000 bounty a fejemre, plusz 400, mert rálőttem, és asszem 300 az interdiktálás miatt."
Ha csinálsz valamit, csináld jól. Delaine területén kell vadászni (nyugi, kószálnak arra birodalmi ügynökök is
).
Ez a ravasz kalózbáró elhitette mindenkivel, hogy a területein feleződik a kirótt vérdíjak és büntetések összege, ehhez képest én 12590Cr bounty-t kaptam a nyakamba minden egyes kilőtt hajó után.5000/2=12590
Vagy másképp működnek a matematika szabályai a Delaine űrben, vagy egyszerűen csak egy újabb bizonyítékát látjuk a brit számtanoktatás csődjének.
-
baphomet
senior tag
válasz
tikshow #10314 üzenetére
Azért ne temessük, mielőtt még egyáltalán megszületett volna. A mérete és az ára, pont mint a Vulture-é, tűzereje és a sebessége kb. egálban a Cobra / Viper kettőssel, megfejelve plusz két utility mounttal. Nem rossz ez már így sem, és még nem tudunk mindent róla. Nemcsak harc, és nemcsak nagykutyák vannak ebben a játékban, és ki tudja mi újdonságot kapunk még a Poweplay-jel, hátha lesz olyan játékmód, amire az a legalkalmasabb.
Persze lehet, hogy egy kalap f*s lesz a hajó, de a birodalmi önérzet, akkor sem engedi majd, hogy hagyjam ócsárolni.
(#10312) orientcx
"az egyszerűbb RP rövidítés, azaz a (R)anda (P)ython"
Csak kimondtad végre! -
SG42
csendes tag
válasz
tikshow #10314 üzenetére
Lehet, hogy közöttük lesz árban, de tudásban meg nem annyira, mint egy jó piacgazdaságban.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy kinél landol a lé.Egyébként azt is furcsállom (nem tetszik), hogy egy gazdaságot utánzó modellben kb a Cr teljesen súlytalan.
Ami meg is látszik árakban (értékben), mert azért annyira szigorúan nem változik csak úgy óvatosan, igazán semmitől se jelentősen függve. -
gigafun
senior tag
válasz
tikshow #10101 üzenetére
Ja. Szerintem a nagyok megijedtek. A kicsik meg simán öngyilkos hajlamúak.
Az Anakonda hasán van 2 nagy Burst, két kis Beam, meg oladalt 2 kis Beam(majd lecserélem közepesre, ha épp látok valahol), ez mind turret, és ha azelőtt lövök rá egy kisebb hajóra, hogy a KWS lefutott volna, akkor már késő. Ha a középvonal alatt van a célpont, akkor a két nagy biztos lövi, és a négy beamből legalább három. Sosem húzzák ki 10 másodpercig. A másik két nagy Burst meg fölül van a parancsnoki híd előtt (csak a kis hajókon van pilótafülke), azok akkor lőnek, ha feljebb van a célpont, ilyenkor besegítenek az oldalsók is. Azért azt gyönyörű nézni, ahogy a turret dolgozik.
-
rtitusz
őstag
válasz
tikshow #9824 üzenetére
Nem várom meg a crash logot, előbb lelövöm a taskot. 6 milliós biztosítással nem szívesen hagyom a háttérben menni a becrashelt játékot míg magátol be nem zárja magát.
Először a kép fagy ki nálam, ha hagyom futni, akkor kb fél percre rá a hang is kifagy, majd nemsokkal azután kilép hibaüzenettel és crash loggal az asztalra.
Mióta kivettem a silent runnigot minden formában (se billentyű se semmi nincs hozzá társítva) azóta összeomláskor már legalább nem kapcsol be, régebben még az is volt. Most csak egy SCB-t tol be összeomláskor...
-
gigafun
senior tag
válasz
tikshow #9627 üzenetére
2500/t/kör.
Egy kör 12 perc. 5 kör/óra.
452*2500*5=5,65M.
Két és fél óra alatt 14,125M. Mínusz a benzin.
De majd beszámolok, mi a gyakorlat.
Most 6B FSD-m van, ezzel 16,7 fényévet tudok ugrani. Ha meg lesz a 6A(+11M), akkor 20,5 Ly, tehát gyorsan, elég messze lehet ugrani a jó haszonért. -
Terrorista
senior tag
válasz
tikshow #9486 üzenetére
A minimális sebzéssel nem volt baj, mert volt olyan hajó amit én lőttem le 100 pajzsról 0 hullig. Ráadásul nem voltam wingben sem. Aztán csatlakoztam pár archoz és úgy se adta ba azokat amiket be kellett volna.
#Duvi - Low intensityben csinálom csak, mert Highban esélyem sincs belelőni a hajókba. Túl sok az NPC és a player.
Most soloban csinálom, úgy legalább haladok.
-
duvi
nagyúr
válasz
tikshow #9344 üzenetére
"Én így csinálom a rankhúzást..." Kiegészíteném azzal, hogy főleg segély questeket érdemes csinálni, és figyelni arra, hogy a helyi frakció a neked szükséges főfrakcióhoz (birodalom/föderáció) tartozzon.
-
Kronus
tag
válasz
tikshow #6581 üzenetére
Engem valahogy Pythonnal sose akarnak kiszedni... lehet az 5 beam laser az oka, amivel 2-3 sec alatt megeszek egy Sidewindert vagy Eagle-t?
Bezzeg az Anacondám már próbálták, dee sztem a játék ilyen szempontból "csal" mert scannelés nélkül is tudja az NPC troll, hogy pl. az Anacondám harcra vagy fuvarozásra van-e felszerelve. Tuti nem véletlen, hogy csak akkor támadnak meg ha épp kereskedő üzemmódban tolom. Bár azt hozzá kell tennem, hogy lényegesen kevesebb támadás ér Anacondában ülve, mint amikor Type-9-et vezettem.
-
zso79
őstag
válasz
tikshow #6222 üzenetére
A beta óta sokminden változott... 1 napja erről olvasgatok, senki nem támasztotta még alá, hogy tényleg így lenne. Ill. ha még így is van, mennyit jelent az "improved"? Számottevő? Észrevehető?
duvi: nem tartom magam nagy pilótának, de egyszer kergetőzhetnénk egyet, csak hogy lássam mit tud a gép
-
zso79
őstag
válasz
tikshow #6209 üzenetére
Pont a manőverezhetőség szempontjából érdekelne a dolog, mert most nagyon nem egyértelmű számomra... Azt írják, hogy akkor a legjobba a fordulékonyság, legnagyobb a sebességed, stb. ha az adott thruster optimal mass értékét nem lépi túl a hajó tömege.
Ha két A Class thrustert nézünk és a Class5 is bőven megfelel ennek a kritériumnak, van bármi észrevehető előnye a Class6-nak? Eddig egyetlen hajónál sem vetődött fel ez a kérdés, mivel mindegyiknél az teljesítette ezt az elvárást, amivel adták. Viszont a Clipper Class6-tal jön, de a számokat nézve a Class5 is elég lenne. Sajnos nem tudom kipróbálni mindkettőt, mert nem találok sehol A6-ost.
-
zolee0307
őstag
válasz
tikshow #6049 üzenetére
Köszi, már azt hittem nálam van a gond.
Empire bountyt csak empire rendszerben lehet átvenni? Nincs úgy, mint a federationnél, hogy independent rendszerben is átvehetem?
Alliance rendszerek körül nincs valahol conflict zone, vagy valami? Mostanában elég csendes az a rész, ahol járok.
-
törölt tag
válasz
tikshow #6033 üzenetére
"Egyébként szerintem tényleg válts Viperre, azt olcsóbban felhúzod jobbra."
Ezt most nem pontosan értem ...
Tehát, ha Vipert veszek, arra ugyanaz a tűzerő olcsóbb, vagy csak azért úszom meg olcsóbban, mert nem tudom rászerelni mondjuk azt, amit Cobra-ra igen?De akkor a Cobra-t is felszerelhetem gyengébb/olcsóbb cuccokkal, amitől annyiba kerül, mint a Viper felszerelve?
szerk: Amúgy most ez van.
A hardpointsokból le lett szedve a point defense, és a missile rackok, az most üres. a 2x beam laser maradt.+ az összes, az állomáson elérhető fejlettebb cucc megvásárolva
-
törölt tag
válasz
tikshow #6016 üzenetére
Megmondom őszintén, nem jött össze.
Megint elkapott egy player, a fenti módszerekkel hagytam magam kiszedni, de sajna bekaptam pár találatot, és a booster tönkrement, így nem tudtam lelépni. Sikerült visszatérnem SC-be, ám ismét megtalált ...
Kiléptem, most utoljára, és asszem visszaveszem a Cobra-t, és rámegyek kalózokra
Izgalmasnak tűnik.(Sajnálatos, hogy kereskedőként semmi lehetőséged a védekezésre, valahogy az az érzésem, hogy teherhajóval a játékmenet kissé imba)
szerk: Pirate vagy Bounty Hunter? Nektek melyik a bejövősebb oldal?
duvi
Igen, végülis így csináltam ... sajna nem mindig elég -
törölt tag
válasz
tikshow #6014 üzenetére
Nem alapra. Totál 0-ra vedd le a gázt.
Tehát lépjek ki FSD-ből?Azt szeretném tisztázni, hogy ha csak simán lehúzom a gázkart, akkor a SC még mindig 30km/s (asszem)
Vagy álljak meg, azaz lépjek ki én SC/FSD-ből?Egyébként persze, hogy biztonságos volt, egy player Cobrat nem sok értelme van kiszedni, lévén ez a leggyorsabb hajó, bőven otthagy egy Vipert is normál térben.
Ez is lehetságes -
duvi
nagyúr
válasz
tikshow #5870 üzenetére
"Bármilyen közel vagyok hozzá ugráskor, mindig elmegy. Ez fejvadászkodáskor elég idegesítő."
Harc kezdetekor egyből célozz egy létfontosságú subsystemet. Power Plant, Driveot, esetleg FSD-t. PP vagy FSD kilövésekor a hajó is felrobban, hiába van a hull még elfogadható állapotbanDrive kilövésével megbénítod a hajót, ezért ugrani se fog.
(#5872) pitepeti71
Ezt nem tudom biztosra mondani. Egyrészt lehet a platformon is "foglalni a helyet", másrészt szerintem ha levisz a hangárba, akkor se szabadul fel az a platform. Képzeld el, hogy te lemész a hangárba és egy játékos közben leszáll a te platformodra. Elballag "cigizni" egy órára. Ilyenkor ott ragadnál a hangárban. -
válasz
tikshow #5868 üzenetére
normális, te is meg tudod csinálni.
ugyanis a szabály nem ez. amit te írtál, csak megfelelően nagy tömeggel rendelkező objektumok közelében érvényes. gyakorlatilag csak az űrállomások ilyenek. az égitestek is ilyenek lennének, de ott előbb éred el a felszín/légkör veszélyesebb részét, ahol a súrlódás miatt a hajó elég. ilyenkor az ugrás csak egy kiválasztott vektor, a szökési vektor irányába lehetséges.
amikor egy hajó közelében vagy a normál űrben, akkor annak a tömege hátráltatja, de nem akadályozza meg az ugrást. a hátráltató tényezőt egy szorzóban fejezi ki a játék, ezt látod a piros feliratban. az fsd indításához szükséges számítások ennyiszer tartanak tovább. -
duvi
nagyúr
-
-
válasz
tikshow #4135 üzenetére
egyetértek, hogy már a sima joy-nak is kell azért a hely, de egy hotas-nak dupla annyi
A hotas X olcsó, az árához képest elég jó, és egész tartósnak mondott. Ez igaz minden Thrustmaster joyra (Stick X, Hotas X, T-16000M, Warthog). A legtartósabbak a CH termékek, míg a legnagyobb lutrik a Saitek-ek, amióta megvette őket a Madcatz. A Hotas X / Stick X joystick része állítható hogy mennyire legyen ellenálló, lehet nagyon könnyű és viszonylag merev is. Az X52-esé csak spring moddal állítható merevebbre (egy kis műanyag tányért kell beilleszteni a rugó fölé), amúgy elég lágy. A CH joy-ok is elég lágyak. Az X55 már állítható a 3 különböző erejű rugójával. Mindegyik műanyag, kivéve a magasabb árkategóriát: Warthog, X65f, Logitech G940.
Én elsőnek egy Hotas X-et rendeltem, kényelmes, jó, kicsit kevés a gomb, és ugye eléggé "játékjoystick" érzete van, különösen a gázkarnak. Aztán behúztam egy X65f gázkart (a joystick rész halott volt), ez totál fém, tele gombokkal és HAT kapcsolókkal + egy külső panellal. Nagyon minőségi érzete van, viszont jóval több erővel kell húzni-tolni a gázkart (és ezáltal jóval lassabban is lehet minimumról maximumra tekerni). Illetve néha azért problémás tud lenni a szoftvere
. Szóval ezt az X65f gázkart használtam a hotasX joystick-jával, míg tegnap le nem cseréltem a joy részt is egy 16000M-re. Szóval most x65f gázkar + 16000m kombóval tolom, előbbin csomó cucc elfér, utóbbi elég pontos (szerintem érzetre is lényegesen pontosabb mint a hotas x).
Szóval ha kb 20k alatt keresel, akkor Hotas X gázkar + joy esetén, vagy 16000M, ha elég csak a joy. Az X52 már vagy 30k, de ez még nem olyan fájdalmas lutri, mint egy drágább saitek (más ha a 30k-s X52-őd hal meg vagy kell küldeni cserére, mintha a duplaannyiba kerülő x55-öd
). Itt vannak még a CH termékei is, 20-30k + posta áron (a gázkar és a joy is külön-külön kb ennyibe kerül). X65-öt már nem kapni, tehát ha magasabb kategóriát akarsz mint az x52, akkor vagy x55, vagy warthog (joy kb 60k, hotas rendszerben kb 120k)
Jah és a komolyabb rendszereket néha már érdemes lefogatni. Pl nekem az x65 gázkar részt le kellett, mert akkora erővel kell húzni-tolni, hogy bizonytalanná tudott válni az asztalfogása lefogatás nélkül.
-
-
[w]
őstag
válasz
tikshow #3771 üzenetére
nulla gravitációban, vagyis inkább légüres térben a kormánylapát semmit nem ér, oda fúvókák kellenek és ebben a felszereltségben térnek el az ED csónakjai. merthogy manőverezésben jelentős különbség van néhányuk között és ez nagy valószínűséggel az irányító fúvókák számából és erejéből (is) adódhat.
-
duvi
nagyúr
válasz
tikshow #3455 üzenetére
- Én is azt hittem, hogy az optimalizálással van gond. Open playben csúnyán ugrált az FPS, még az állomás körül is. Dokkolás közben pedig megállt az egész. Nem reagált semmire. 1 percig vártam az állomás belsejében lebegve, aztán jött a feladatkezelő és kilőttem. Visszalépésnél jól szerepeltek a fiúk. Nem az állomás belsejébe rakott vissza (pl. a falak közé), hanem kirakott az állomástól 15Km-re sértetlenül. A frame rate viszont most se volt valami híres. Próbaképpen átmentem Soloba és ott mindjárt rendbe jött a sebesség. Itt nem szaggatott, mint Openben.
- Nem kell várni a szerverre, játék indításkor.
- Az Alt+Tab szerencsére most elsőre jól működik.
- A hajóárak úgy látom, hogy maradtak ahogy utoljára voltak (Anaconda: 146,969,451CR)
- Galaxy map részletesebb lett és kicsit átdolgozták.
- A jobb oldali menüt nagyon felturbózták. Rengeteg az új információ.
- Outfitt felülete sokat javult. Kapásból látni, hogy mi kapható. Nem kell mindenbe külön belemenni, hogy van-e raktáron.
- Első ugrás után nem tudtam kilépni SC-ből, mert az eddig használt "J" bill (és a bindelt Hotas gomb se) nem reagált. Nem tudom, hogy ez egyedi eset volt nálam, de újra kellett configolni ezt az egy funkciót. Csak azért szólok, ha másnál is előfordulna...
- Grafikán most is tekertek valamit, mert néha szabályosan meg lehet vakulni, a túl sok fényeffekttől:Összességében (az eddigiekhez képest), elég jól sikerült az első startja a 3.9-nek.
-
Nosam
aktív tag
válasz
tikshow #3360 üzenetére
Na de ott a "Concorde" mellett balra az sokkal inkább egy szárnyas rakétának tűnik mint igazi repülőnek. Majdnem a hajó testen vannak a hajtóművek is. Nyilván hamarosan kiderül, azért jutott ez eszembe merthogy ugye tegnap óta tudható, hogy plusz 5 hajót is akarnak. Persze lehet, hogy mégiscsak valami idővonal ami a "Cobráig való fejlődést" szemlélteti csak ilyen módon...
-
duvi
nagyúr
válasz
tikshow #3249 üzenetére
Szerintem is ez lehet a válasz a problémára. A Viper egyszerűen nem képes ekkora tömeget cipelni. Nem lehet mindenből a legfejlettebb modult felpakolni, mert a súlyukat már nem bírná mozgatni a hajtómű. Már a Cobrán is azt néztem, hogy mindenre alkalmas hajót nem lehet összelegózni. Egy vagy max. két szempont alapján lehet csak kimaxolni. Pl. harcra tervezett Cobrán be kell áldozi a rakteret és az ugrótávolságot. Ezért is jó, hogy több hajónk lehet. Hogy egyszerűbb legyen az életünk, írjuk be ide a fórumba a jobb modul/hajó páros lelőhelyét.
-
duvi
nagyúr
válasz
tikshow #2862 üzenetére
Nem kell tanker vagy hordozó hajó
Már a mostani bétába is beaktiválják a fuel scoopot. Tehát a csillagokból is lehet majd tankolni. Az más kérdés, hogy milyen megkötésekkel...
"Fuel scooping from stars added"Az ígéretek szerint lesz amortizáció. Ezt (részlegesen) megint csak kilehet küszöbölni, a hajókra szerelhető javító modulokkal.
-
[w]
őstag
válasz
tikshow #2829 üzenetére
le sem írom, mert a GTX-nek töredéke és a cserére sem szánnék rá annyit!
nálam 21-40fps között mozog, érezhetően/láthatóan általában az állomásokon lassul be és egyébként nincs okom panaszra, de más játékoknál ennél azért több szokott lenni.
hátha a végleges még optimalizáltabb lesz és akkor nem is lesz érdekes...
-
_Kondor_
tag
válasz
tikshow #2716 üzenetére
LP 98-132 Nav beacon. Nem küldi, csak NPC vadászat. Jönnek szép sorjában, le kell őket scannelni és amelyiken van fejpénz, kill.
A scannelés azért kell, mert ha más frakció is vérdijat tűzött ki rá, az csak igy derül ki. Alapból csak a helyi vérdijat mutatja és csak azt kapod kilövésre scan nélkül. -
duvi
nagyúr
válasz
tikshow #2697 üzenetére
Játékos volt vagy npc? Milyen hajóval voltál? Bár gyanítom, hogy tényleg mákod volt
Párszor nekimentem Anacondáknak, de még nem sikerült Béta2 alatt kilőnöm őket. Érdekes, hogy Béta1 alatt nem volt gond, Cobrával leszedni egy npc Anacondát. Na ez most nem akar sikerülni. Bár még bőven van mit fejlesztenem a Cobrán. Játékost még nem láttam, Béta2 alatt Anacondával. Nem olcsó mulatság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged