- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #38329 üzenetére
jaaa, akkor ez tulajdonképpen az, hogy a fényforrásunk nem pontszerű, hanem nagyobb, a tükör miatt.
hmm... ezt fényképezzék le a fotósok!
és lámpája válogatja, hogy egyáltalán keresztezik-e egymást a tükörrül visszaverődő nyalábok, vagy pedig széttartóak?előző hsz., a 9V vs AAA tölthető elemre: 550mAh-s 9V-os engem is érdekelne, az nem kamu inkább? 200-250 szokott lenni, amiket láttam, esetleg 400(nak mondott) a lítiumos.
a ceruzáknál viszont nem adódik össze a kapacitás, ha sorba kötöd őket, mert gondolom a nagyobb feszültség miatt vannak sorosan, úgy pedig nagyobb feszültségen, de ugyanaz a kapacitás lesz.
ceruzából mondjuk nagyobb a minőségi választék, lehet hogy afelé mennék. -
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #38320 üzenetére
erre biztos van valami magyarázat, de feltételezem, nem az, hogy eleinte kanyarban megy a fény
egyébként -nyilván a szemünknek is véges a dinamika-tartománya- oylat már láttam, hogy kis és nagyobb fényerőn másnak láttam ugyanazt a lámpát, sőt, lencsés lámpámnak kis fényerőn, közelre vetítve el tudtam különíteni 3 sávját, de nagyobb fényerőn egyenletesebbenk látszott.
amikor próbáltam fotózni a C8 reflektorok közti különbséget, fényképen jobban látszott a különbség, ha nem fehér volt a felület, hanem valami annál sötétebb. -
ZolkoW
őstag
válasz
Gargouille #38282 üzenetére
jópofa, de szerintem a fotó dinamikatartománya alacsony, ezért van benne vízszintes rész, valami jó dslr-rel kéne fotózni,amúgy ötletes
-
ZolkoW
őstag
válasz
Vtibike496 #38220 üzenetére
eddigi egyetlen rendelésemet várom tőlük, amilyen FASTtech, olyan vígan egy hétig csomagolták
és asszem 0,53 USD volt a tracking, én inkább kértem. -
ZolkoW
őstag
a beépített embereknél én sem tudom, hogy megy, de van sok nyilvános kupon is, sima gugli keresővel is találhatsz kupongyűjtő oldalakat. de az elemlampablog.hu sokmindenre jó, pl. erre is ;-)
ott frissülnek is, és vannak kategória kuponok is, amik pedig nem járnak le olyan hamar.
nemrég vettem 3 Sanrenmu terméket egyszerre, de arra nem is gondoltam, hogy érdemes lett volna megnézni előtte, van-e kupon hozzá...és volt. -
ZolkoW
őstag
közben megjött az infó, lásd fent.
azt nem is írtam talán, de kapcsolódik egy kicsit, hogy érkezett 90 fokos lencse az S2+-hoz, amit munkalámpának használok. ez akkor jó, ha lámpád már eleve van, szóval nem feltétlenül a te "bajodra" lesz a megfelelő, főleg hogy nem AAA elemes. amúgy néha jobb lenne a könyök kialakítású nekem is, de pont ezzel akartam ellensúlyozni, hogy nem mindig tudom odairányítani a fényt, ahová a legjobb lenne, de így már elég komoly területet bevilágít. létezik 120 fokos lencse is, az nem tudom, milyen élőben.
A törött mágnesgyűrűm helyére még várom az újat, egyébként lehet, hogy segített volna, ha a teljes peremen megragasztom, de én csak két pöttyel rögzítettem, így nem volt körben alátámasztva, leht hogy ezért IS törött el könnyen. azért aminek belül van a mágnese, az jobb (pl. a H02-m, csak azt sajnálom erre a célra) -
ZolkoW
őstag
nem akarom nagyon nyomatni, mert nem próbáltam még egyiket sem, de mindkettővel szemezek:
[manker] ebből van fejpántos verzió is. (valamint Nichiás típus, tehát jó színvisszaadású)
Emmeg Lumintopszekrénybe -típust nem tudok- egy munkatársam lelkendezett egyszer, hogy vett valami itthon kapható mozgásérzékelős-elemes cuccot, amit olyan helyre használ, ahol nincs elérhető 230V.. talán Energizer a lámpa, de megkérdezem.
megvan, ez az elvileg: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50277133/
oda kell nyúlni elé, hogy bekapcsoljon. -
ZolkoW
őstag
válasz
Clever0 #37707 üzenetére
nem teljesen reménytelen talán, mert 2,7V körüli nyitófeszültséggel is vannak fehér ledek, de rendes fényerőhöz nem tudom, mekkora kell... lehet, hogy amber (borostyánsárga) színű is elviselhető lenne, és azok valahol 2V alatt nyitnak, de hogy ilyen van-e gyárilag ilyen foglalatosban... a barkács majdnem mindig működik ;-)
ilyen kicsi méretben boost driver nem hiszem, hogy létezik, max. ha elfér valahová máshova a lámpában. -
ZolkoW
őstag
hű, még a diódát is kispórolták?
a lábkiosztás nem tudom, segít-e, első ránézésre a 4. láb a GND, 8 a táp, de lehet hogy minden SO8 kontrollernél így van... nemrég egy lítiumos, USB-vel tölthető 9V-os akksi áramkörének alkatrészeit próbáltam kideríteni, és a feliratok nem segítettek, de véletlenül BLF fórumon valaki feltette, hogy szétszedett egy ugyanilyet, és kivesézte, ő tudta az IC típusokat is, szóval így lett meg.*rosszul is írtam, épp inkább a 4. a táp, 8. a GND... akkor nem Tiny.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Gargouille #37074 üzenetére
megfontolandó, mint ahogy a pótakku is.
de normál usb kábelre mondhatom, hogy a telefon miatt mindig van nálam. a pótakkuval az a gond, hogy oké, viszek egyet, de ha egy hétre megyek el otthonról (épp előző héten volt ilyen), akkor is jó lenne, ha nem kellene spórolnom a fénnyel. igaz, addig tölthetem a másikat a kicsi Olight okossággal.
..Amit egyébként amúgy is veszek, mert tetszik ;-)
Az utólagos mágnesből ma végképp kiábrándultam, leejtettem a lámpámat ugyanis, és ettől már rendesen eltört. tudtam, hogy a neodímium törékeny, de nem gondoltam, hogy ennyire óvatosan kell vele bánni. -
ZolkoW
őstag
válasz
kurtuzov #37081 üzenetére
én úgy érzem, lámpánál csak többletköltség az USB-C, sokkal drágább a csatlakozó, és drágább technika kell a beültetéséhez. biztos, hogy a puccosabb márkáknál meg fog jelenni, mert kell a felhajtás, de a költséghatékony szegmensben szerintem csak akkor, ha már nem is kapsz olyan telefont, amin ne az lenne.
párszáz Ft különbség, de ez egy 3000 Ft-os lámpánál komoly tétel, mikor tízezrével gyártják naponta. -
ZolkoW
őstag
keresek olyan apró lámpát, ami MÁGNESES talicap-ű, 18350-es vagy 16340-es akksival megy, micro-USB kábellel tölthető (tehát lehetőleg ne legyen speciális csatija vagy dokkolója, elég legyen egy közönséges uUSB kábel), és a max ár mondjuk 15e, de inkább alatta.
ez a Jetbeam tetszik, ez az On The Road kicsit kevésbé, de olcsóbb, láttam még Klarust, igaz, ez csak a speckó akku miatt tudja az USB-t, de ez a megoldás zártabb lámpát eredményez.
Felmerült persze az X2R rövidítése, de az úgy sem ennyire pici, mint ezek, és rájöttem, hogy az utólagos mágnes elég sérülékeny, az enyémet napi szinten használom, és már van lepattant rész.
Gondoltam az Olight mini töltőjére (vagy máséra) is, az megoldaná a "terepen" való töltést, de mégiscsak egy plusz cuccot kell vinnem magammal, amit másra nem használhatok. szóval nincs kizárva, de hátha találok valami nagyon szuper megoldást, ami nem jelent dilemmát. vagy ti találtok nekem
A fentiek közül az X2R a legolcsóbb, pontosabban a minitöltő, mert S2+18350 már van mágnessel. -
ZolkoW
őstag
sok köztünk az azonos perverzió, elég ha csak a kékes átfedéseket vesszük
-
ZolkoW
őstag
válasz
llaszlo #36812 üzenetére
ha s2+ van, akkor annak a gyári tükre kb. 10 fok körül terít, legalábbis ahhoz a lencséhez hasonlított legjobban, képek alapján, ez jó kiindulásnak. azért választottam bele 8 és 5 fokosat,mert szűkebbet szerettem volna. arra készülj,hogy ha eddig középső fokozaton mentél, szélesebb szögű lencsével lehet hogy magason kell majd használnod. amúgy bicóhoz szerintem ez a 10 fok és az alatti a jól használható.
-
ZolkoW
őstag
válasz
5-ös kezelő #36482 üzenetére
csak 2 banán aljzat van,ahová csatlakoztatni lehet a mérővezetékeket? áramméréshez gyakran át kell dugni az egyiket.
-
ZolkoW
őstag
válasz
vaakuum #36306 üzenetére
ez a drivernél a szorítógyűrűt jelenti, vagy a test két része közötti menetet?
én megpróbálnám megpucolni alkohollal, netán finom csiszolás után. nem tudom, pontosan hogy néz ki a dolog, de Convoynál az egyik menet eloxált, és csak a vége csupasz, a másik végig csupasz, és utóbbi megy a fejhez..szerk.: én még a telefonokhoz adott fülhallgatót is ellenzem tiszta erőből. egy 100 ezres telefonhoz még simán hulladék fülest szoktak adni. akkor minek? meg úgyis van jobb már otthon, meg az minek fizesse ki, aki nem használja?
-
ZolkoW
őstag
válasz
atus72 #36252 üzenetére
az usb-t akartam pont említeni,mielőtt szerkesztetted
biztos lesz wireless is előbb-utóbb,de szerintem az usb-s simán kiszolgálná az igényt. (a legkisebb usb-s kontrollerek egyike pont a tiny85, bár abban még szoftveres a megoldás, lehet hogy nem sok hely marad másnak. de biztos van alkalmasabb is)
-
ZolkoW
őstag
nos kérem:
bal fent X2R maxon, jobb fent C8 középső fényerőn (narancsos reflektor), lent az S2+ 4x7135 driverrel maxon, és a 8 fokos lencsével.szerk.: nem tudom, melyik akku hogy áll, nagyjából azért fel voltak töltve. nem a fényerő a lényeg, próbáltam azonos közelit beállítani, és mindegyik kép ISO200-zal készült, telefonnal.
-
ZolkoW
őstag
GYÁRÁKÁÁÁK!
megjöttek a lencséim! 5 és 8 fokosak.
az 5 nem az igazi, de a 8 szerintem fain! bringás lámpa volt a cél. minden módosítás nélkül jó lett az S2pluszba. gumigyűrű és üveg nélkül éppen bepasszol a fém részbe. a vízállóság így nem tudom, mennyire borul, lehet,hogy kis szilikonzsír megoldja, vagy a közepesen puha lencse is biztos tömít valamennyire. na mindegy, szóval tök jó, elég keskeny lett a sugár, épp csak annyi szökik oldalra,hogy nem ollóval vágták el a fényes én nem fényes részt, hamarosan ki lesz próbálva élesben. most vehetek új hostokat, mert amik vannak, már mindnek megvan a funkciójaaz 5 fokos nem igazán jó a ledhez (pedig egyforma méretezés,látszik,hogy tökazonos terv, csak a fókusz más), van a szűk hotspot, de oldalra is sok szökik egy gyűrűben, nem az igazi.
-
ZolkoW
őstag
eszembe juttattátok, hogy a BLF-es drivernek vannak választható módjai, amiket sosem próbáltam. gyorsan be is kapcsoltam a mód memóriát
így már lehet, hogy fateromnak is oda merném adni, a moonlight móddal indulva még azt hinné, nem jó a lámpa ;-)
-
ZolkoW
őstag
És megérkezett a C8 OP reflektor, nos csodát ez sem csinál, próbáltam fotózni, de elég béna így, hogy cserélgetnem kellett, majd újból, ha rájöttem, mégsem eléggé látszik a különbség... egyébként tényleg nem olyan sok, ez távolbalövő marad, csak még a perifériás részen lévő kontúrokat is elkeni a fénynyalábban.
Az S2 mágnes, és a klipsz legalább rendben van
A lencséket várom már nagyon, jöhetnének.. -
ZolkoW
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz
Kozy10 #35530 üzenetére
nekem egy ilyen van, Budget márkájú
ez vagy a Baumaxé volt, vagy Praktiker, de nem emlékszem, szóval itthon vettem valami nem túl nagy összegért, valahol 1000 Ft körül talán. a kulcskarika nem volt tartozékmeglepően masszív, mindene acél.
BBéci: értem én, nem figyeltem,hogy neki volt címezve,de ez akkor sem ugyanaz, mint egy privát üzi...az tényleg neki van címezve, ez meg egy fórum, szóval kiakadni rajta ugyanannyira jogos,mint azon,ha valaki más válaszol a Zozznak feltett kérdésre,miközben neki címezted..
-
ZolkoW
őstag
ez nem tudom, milyen etikett, szerintem az a normális,ha valaki nem tudja a választ, akkor nem ír, hátha jön valaki, aki tudja. csak azért,hogy legyen valami válasz, kár karaktert használni. én is megírhatom, hogy 99% hogy lehet módosítani a programját, de ha ismeretlen cucc, és Pic vagy Atmel van benne, akkor is simán el lehet szöszölni vele több mint 10 órát. 2 ezres órabérrel (vagy mindegy, mennyivel) számolva megérné? maximum ha magadnak csinálod.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Gargouille #35357 üzenetére
én erős vagyok!
ja, nem, csak nem fogott meg az F1, így könnyebbviszont lehet, hogy találtam egy lencsét, ami jó lehet a C8-ba... ha legközelebb rendelek onnan, beteszem a kosárba, aztán kiderül.
-
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #35298 üzenetére
már múltkor is akartam írni,hogy nem is értem a 15 A-t
attól már a másfeles vezeték is melegszik, tapasztalat
ja és én meg az egyik Nichiámat kinyírtam, az már valahol 6A környékén megadta magát. Kaidomaines.. azt tippelem,hogy nem egy batchből rakták fel őket, mert a másik kettő vígan elvan. túlmelegedett,mikor hülyéskedtem a lámpával,hogy a fekete melegragasztó-rudat meg tudja-e olvasztani. -
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #35213 üzenetére
a képek és a beszámolók alapján is a 10 fokos az nem sokkal különbözik a gyári refis vetítésétől, így szűkebbet akartam. az még kérdés, hogy ezek mennyire illeszkednek a Cree ledekre, mert kinézet alapján inkább az Osram, vagy milyen gyártmányúakra van kitalálva, ami jobban belenyúlik a lencse közepébe.
ettől még biztos töri a fényt -
ZolkoW
őstag
a védetteket elsősorban soros kötésű celláknál (vagy minden többcellásnál?) szokták javasolni,nem?
más: rendeltem végre 5 és 8 fokos optikát S2+ -hoz, csak az a fránya szállítási idő.. mármint szívás,hogy minden hetekig tart, nagyon kíváncsi vagyok pedig. ha ezek közül valamelyik bejön,akkor nem veszek M1-et. fotózok is,ha eljön az ideje.. -
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #35142 üzenetére
S2 családból is nézegetek, akarok venni hozzá 10-15 fok körüli lencsét, de nem döntöttem még el, honnan, és melyiket. de az M1 (én azt választanám az M2 helyett) is elgondolkodtatott, valszeg tényleg jó átmenet az S2 és a C8 között. LED cserétől nem ijedek meg, sőt, inkább üres hostokat nézek
driver úgyis úton van már..
-
ZolkoW
őstag
válasz
Gargouille #35134 üzenetére
nem huJeség...
-
ZolkoW
őstag
válasz
Gargouille #35073 üzenetére
nabasszus, most vehetek másik cényolcat?
mert ugye nem gondoljátok, hogy egymás után fényképezem?!
ma is mentem kicsit sötétben, és azért el tudnék képzelni nagyobb világos részt, kíváncsi lennék,egy hasonló formátumú, de komolyabb lámpa mit tudna. pl. valamelyik Klarus. tudom, csodák nincsenek, ha ugyanannyi lumen nagyobb felületen terül,az kevesebb kandela, ha pedig több lumen, az általában több hő és rövidebb akkuidő. nincs még szürke C8-am. -
ZolkoW
őstag
még mindig meglepő számomra,de a C8-at, úgy ahogy van gyárilag, egész jó bicós lámpának tartom. nekem jobban tetszik az S2+-nál. a kevés szórt fény elég oldalra, de középen meg jó erős félgőzön is. narancsos refi érkezőben,mert nálam valahogy csak azzal elemlámpa az elemlámpa
,remélem az szétmossa még kicsit a hotspotot. ja, a sima gumis tartó tényleg jó hozzá, gyorskötözővel,ahogy Zozz írta, viszont az S2 laza benne, a forgatható stabilabban fogta. FYI.
-
ZolkoW
őstag
most,hogy téma volt a piros villogó, pont előkerült amit lányomnak vettem: [link]
én ajánlom, simán megéri az árát. fehéret és pirosat is tud, mindegyikből folyamatos és villogó is van, hosszan nyomva kapcsol ki. minőségibb a szokásos felgumizós 1200 forintosoknál, igaz, oldalra kevésbé világít, de azért 45 fokból még biztos jól látszik. villogónak egész erős, látni természetesen kevés. de asszem veszek magamnak is, annyira megtetszett (ma is használtuk) -a sajátom elemes, és van ilyen erős,de szimpibb az usb-s töltés,és ebben nincsenek felesleges funkciók. nekem ilyen van:[link]
Ha nem ezt akartad linkelni, linkeld újra, a linked nem működött.[ Módosította: philoxenia ]
-
ZolkoW
őstag
válasz
#33253120 #34986 üzenetére
ez az.
Nem vágom, hogy most mitől ilyen olcsó, lehet, hogy akkor eus szállítással vettem?
Végülis nem mondom, hogy mindenki vegyen ilyet, de nekem jó, hogy a szerszámos táskában mindig ott van, nem kell gondolkozni, hogy betegyem-e a nagy állomást. pici teljesítményű, de vezetékek forrasztásához még oké. a max. amit tud, hogy egy fém potméterházra még tudok vele drótot forrasztani.
Ideálisan inkább telefontöltőről jó használni, mert a power bankok többsége tudtommal lekapcsol, ha nincs áramfelvétel, és ez ki-be kapcsol. (A Xiaomimnak van kifejezetten alacsony áramú funkciója headsetek, Mi band, stb töltésére) Arra nem jöttem rá (nem igazán figyeltem még meg), hogy hőmérséklet szabályzás van-e, de tippem szerint nincs, csak fűt. tehát érzékeny dolgokhoz annak ellenére lehet, hogy nem jó, hogy kicsi teljesítményű, mivel elég forró. lehet kapni hozzá póthegyet is.
Ja, és értelemszerűen sima USB portról nem kell tudnia menni, mert az csak 2,5W. így ki sem próbáltam, nem tudom, mi az igazság, lehet, hogy nem is vesz föl annyit, amennyit ráírnak -
ZolkoW
őstag
válasz
MittuDomain_ #34897 üzenetére
én rajtuk hagynám a lemezkét, amivel össze vannak kötve,persze csak akkora darabot,ami nagyon minimálisan kell,és nincs útban. így nem kell aggódni a rozsda miatt, ami a csiszolás nyomán esetleg megtámadja a fémet. ha nem fér el, az más tészta, de nem hiszem,h azon az összesen fél mm-en múlik.
-
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #34861 üzenetére
lehet, hogy eszembe kellene jutnia valaminek, ami kézenfekvő, de nem történik.. a cinkfestékből van egy változatom, az nem vezet magában, fémre fújva nem tudom, hogy viselkedik. én eredetileg azért ónoztam, hogy jobban kilógjon a síkból a pozitív pólus, meg hogy ne karcoljon a ponthegesztés nyoma. tűreszelővel szedtem le a maradékot, aztán forrasztópáka. én inkább nem biztatnálak, ha nincs kicsi gyakorlatod se, jobb a béke
Grafit festéket szoktam használni árnyékolásra, de az meg nem masszív mechanikusan. árnyékoláshoz szuper, de azért nem nulla az ellenállása se.. -
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #34859 üzenetére
a saját bontott celláimat ónoztam pákával, jó vastag heggyel pár másodperc alatt befutja, főleg folyasztószerrel. Akitől vettem később pár (egyébként nem bontott) cellát, ő mondta, hogy úgy csinálja, hogy forrasztás után azonnal vizes szivacsra nyomja (pákaszivacs), hogy gyorsabban hűljön le. én előtte nem csináltam, így em volt gond, de azért mindenki saját felelősségre melegítsen lítium cellát. A negatív pólus a kritikusabb, mert a plusznál úgyis hosszabb az útja a hőnek, de a negatívnál is egy jó pákával olyan, hogy a másik végét kézben foghatod, olyan gyorsan lehet végezni, és ezalatt nem melegszik hosszan át.
-
ZolkoW
őstag
válasz
csetib55 #34827 üzenetére
FETes driver módosított nyílt kódú programmal (BLF A6), réz csillagon az a Luminus LED.. sőt, drivert (pontosabban a kontrollert) ki lehet iktatni, ha forrasztani tudsz,még néhány (összesen 10-12) 7135, és direktbe a kapcsolóra, így 1 módos lesz, de legalább szabályzott a fényerőd, nem csak az akku töltöttségétől fog függni.
-
ZolkoW
őstag
ezeket az értékeket úgy adják meg, hogy ha mondjuk falban vezeted a vezetéket, sok méteren át, akkor se melegedjen... most akkor mondhatjuk azt is, hogy a lámpáinkban használt LEDek legtöbbjének adatlapjában 1A alatti, vagy max. 2-3 A megendgedett maximális áram van feltüntetve ;-)
-
ZolkoW
őstag
és a hardveres butításból nyerek néhány 7135-öt, amit fel tudok használni az előzőleg "nagy körültekintéssel" kinyírt SK68-as driverekbe, amiket tévesen olyannak írtak, amik elviselik a lítium feszültséget
így mondjuk csak lítiumról lesznek járathatók, de nem akarok külön költeni rájuk (akku már van).
-
ZolkoW
őstag
megmértem, a kis Aspire akkuval (18350) mennyit vesz fel a 3 ledes lámpám turbóban : 5,7A lett a BLF A6-os meghajtóval. persze forrósodik mint állat, és ezzel is lehet zsugorcsövet zsugorítani ;-)
majd racionálisra vettem a figurát, és a rövid lámpa inkább gyári leddel, 4x7135-ösre butított (jé, az ellenkezőjét csinálom, mint Zozz) driverrel él majd tovább, meg kap mágnest, hogy igazi magamnálhordós legyen, munkahelyen gyakran kell bevilágítanom gépek hátuljába, kábelezni rosszul látható helyen..
a tripla Nichiáshoz jobb a 18650, viszont elég komolyan bevilágítja a fél udvart
Teljes méretű akkuval is mértem áramot, de az nem volt teljesen feltöltve, így nem sokat mond, hasonló lett.
Ilyen BLF driver kell még a C8-ba is.. -
ZolkoW
őstag
úú, beszereltem a BLF A6 drivert a triplásított S2+-ba
ez tetszik, ilyet kell még vennem... mindenbe
-
ZolkoW
őstag
válasz
weres78 #34738 üzenetére
a változtatható színhőmérséklet nekem kicsit utópiának hangzik (ugyan asztali lámpám van ilyen, de ott is csak két különböző fehér ledsor van egymás mellett), én egyszerűen vennék pár hasonló formátumú, de különböző leddel szerelt lámpicskut, aztán váltogatnám őket. A múltkor alakítottam Nichia LEDesre az egyik S2+-t, az elég kellemes, ami a színhűséget illeti, leddel ilyet jót még nem láttam - első Nichia itthon-. De nem tudom, neked ez előny, vagy egy hideg fény jobban kihozza-e a hibákat.. azt tippelem, hogy kellhet mindkettő.
Láttam már RGB ledes lámpát is, de azoknak a fehére nem szokott az igazi lenni. -
ZolkoW
őstag
válasz
Szirtimorc #34640 üzenetére
ez talán akkor játszik valakinek, ha mást is rendel innen, és sürgős, mert 2-3 nap alatt ott van: [link]
nem tudom, mennyire jó ár, én azt hiszem, 3000 körül vettem egy párat (=2) Kínából.
Csak mert szóba került. -
ZolkoW
őstag
válasz
balazs1956 #34602 üzenetére
ha letekered a hátulját, egy dróttal zárd össze a negatív pólust a cső peremével,ha úgy világít,akkor csak hosszú a védett akku bele.
gyuri81: a legkisebb részegység is cserélhető benne, biztosan menthető,ha baja is lenne.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Charlie Gordon #34592 üzenetére
csomó más gyártó is készít C8-at, de nem egyformák mindenben.
Más: elveszettnek hittem egy lámpám, de előkerült. Nem is az volt sz*r érzés, hogy akkor kevesebb van, hanem a lehetősége, hogy ha valaki megtalálta, akkor most az én lámpámmal játszik, meg az én akksimmal
ha már akksi: mire jó még egy komoly áram leadására képes lítium akkumulátor a szokásos feladatokon kívül? igen, pl. gyártási hibás (apró rövidzár, összerakás után derült ki, és persze úgy már nem lehet hozzáférni szikével) NYÁKon elégetni a zárlatot okozó fóliarészt
-
ZolkoW
őstag
válasz
istnag #34512 üzenetére
én elfogult vagyok Convoy irányba, ezért a meglévő S2+ mellé vennék egy UV-set, és olyan fejpánttal használnám, aminek kétoldalt vannak bújtatói - egyet ide, egyet oda.
Nem mondom, hogy ugyanolyan kényelmes megoldás, mint egy dedikált fejlámpa, de mint írták, ezzel megteheted, hogy az egyiket bekapcsolva leteszed a partra, a másikat a fejeden hagyod, de még azt is, hogy a ház körül vagy máshol használod, univerzálisan használható lámpád is lesz. de nem meggyőzni akarlak
Ja, és a fehér S2+ legalacsonyabb módban tudja szinte ezt a fényerőt, adatra most nem emlékszem. -
ZolkoW
őstag
válasz
istnag #34507 üzenetére
a fluoreszcencia (ha így írják) tudtommal működik kékkel is (alacsony hullámhosszú fénnyel megvilágítva magasabb hullámhosszú fényt bocsát ki). de nem tudom, hogy mennyire. meg valszeg az UV is tartalmaz kéket, különben nem látnánk. Meg tévedhetnek az oldalon is, amit néztem.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Szirtimorc #34503 üzenetére
én egy DX-es linket találtam, az más lámpa volt, az biztos
-
ZolkoW
őstag
válasz
Szirtimorc #34484 üzenetére
ez az a tripla ledes, amit linkeltem egyik nap? a 18650-ből kettő fér bele, úgy már nem olyan sovány az szerintem.. sima 7135-ös driver lehet hogy ennek ellenére nem lesz jó neked, mert ha jól emlékszem, az hivatalosan 6V-ig tud működni, ez pedig több lesz. méretben tudod, hogy mik a lehetőségek? eléggé C8-ra hasonlót, abban 20mm-es a led csillag, és azt hiszem, 17 a driver. valami buck drivert kellene keresned, ami 8,4 voltig legalább működik.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Szirtimorc #34482 üzenetére
-
ZolkoW
őstag
válasz
Szirtimorc #34476 üzenetére
van közeli képed a ledről? netes képeket nézve az XM-L2-re tippelek a Nagy LEDhatározó alapján ;-)
-
ZolkoW
őstag
válasz
balazs1956 #34472 üzenetére
másik akksid van? a 2-es csak a mérési ciklusok sorszáma, hosszú gombnyomással lépsz a következőre,vagy valahogy így, az nem lényeg.
-
ZolkoW
őstag
válasz
balazs1956 #34463 üzenetére
a 2 ampert szerintem csak telefonnak adja le, itt inkább max 1A a valószínű, de lehet hogy a fele. nem emlékszem, azt hiszem, nem mértem áramot töltés közben.
(amúgy nem tudom, ha 8 óra múlva sem végez, az már nem tűnik normálisnak, a 4+ óráról még el tudom képzelni hogy az) -
ZolkoW
őstag
válasz
-szabi- #34442 üzenetére
az Imalentről is azt olvastam, hogy sokak szerint fura a fokozatkiosztása, hiányzik egy lépcső 1000 lm környékére, amit el tudok hinni a számok alapján.
És hogy turbóból visszalépve állítólag 900-ra lét, tehát ott van az, csak nem tudod kiválasztanimás: barkácsolóknak érdekes lehet, legalábbis engem érdekelne, de főleg szimpla leddel, gondolom valamelyik c8 tölcsért bele lehet varázsolni, olyasminek tűnik a feje, csak ez két cellás, mehetne bele 6V-os led sima driverrel is..[link]
szerk: a 4 db CR123-at írják, a 2 db 18650-et nem, szóval remélem nem írtam hülyeséget.Zozz, az a sugár már konkrétan párhuzamos!
lézer, csak kicsit szélesebb és fehér
-
ZolkoW
őstag
juhuhúú, megkaptam! minden passzolt,működik,
világít,fűt, kinéz, éjszakai kocogás közben sokkal nagyobb CRI mellett figyelhettem meg az aszfaltlakó g*cinagy pókokat, és lefogadom,hogy ők is megjegyezték magukban, hogy ez a lámpa valahogy más,mint a tegnapi csávóé, talán ez Nichia?
úgy lenne fain,ha csinálnék összehasonlító képeket, de az pedig akkor volna ferr,ha ennek a driveréről nem lopkodtam volna le két egységnyi áramgenerátor IC-t, így azért kicsit soványabb a fénye, persze még mindig nagyon jó sokmindenre. első élményem Nichia (219C) leddel, a legfeltűnőbb talán a bőrszín vizsgálatánál, minden rasszizmust nélkülözve, ezzel sokkal természetesebb. kint az éjben ez nem annyira jön ki, és ma elvittem magammal ezt meg a c8-at, ilyen felhasználásra valahogy a c8-cal éreztem jobban magam, azzal lehet "odavilágítani" valahova, ez meg fényt ad. fogok még ilyen tripla ledes izét venni, amúgy az enyém sem volt teljesen sík, csiszolással kezdhettem a beépítést. és elég vékony a réz, nem mértem, de 1mm alattira tippelném. -
ZolkoW
őstag
válasz
Gargouille #34403 üzenetére
a C8 nem vészes azért, 10perc max fényerő után nem kellett eldobni a kezemből,de arra már azt mondom, forró. azt se tartanám jó ötletnek, hogy csak olyan lámpát csináljanak a gyártók, amik kézmelegig melegszenek. akkor egy C8 tudna 200 lument. Ennél életszerűbb,ami van, baja nem lesz tőle semminek, és ha kell, van fényerő. a legtöbb esetben az ember odavilágít vele a kert végében ólálkodó róka komát megtekinteni, aztán lekapcsolja.
teszek fel képet a tartómról, itt látszik,hogy azért nem erre az átmérőre van kitalálva. a lámpát tartó része gumis, az frankó, az alsó műanyag, az csak colos kormányra passzol. -
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #34395 üzenetére
de ezek szerint én meg hiába írom le harmadszor,hogy a fixnek mégkisebbnek látszik a képen a kormánybilincse, azt hova tegyem?! mindegy, jön majd valami rendes rögzítő,az majd megoldja. amúgy jókat röhögök a webshopok leírásain, ami fontos lenne, sosem említik meg, de készítenek 5 tökegyforma információmentes képet. a legújabb: réz LED csillag, felülről körbefotózva, színe (mint információ) : fehér és RÓZSASZÍN. vazze, látszik,hogy azt se tudják,mire való...
-
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #34387 üzenetére
ez ilyen előzetes megfigyelés, egy rövidke kör alapján. a koncentrált nyaláb miatt fél fényerőn is elég jó megvilágítást produkál középen, szóval aszfalton eleget látni vele, de van egy kis szórt fénye is. s2+ esetén jobban igényeltem a teljes fényerőt, és ebből sok lumen tulajdonképpen elpazarlódik. tartó: ennek a forgatható fejű változata, annak saknos merev műanyag az alja. ráerőltettem a 31.8-as kormányra, de hisszabb csavar kellett a megfogatáshoz, annyira szétnyílt az alja. az meg visszahúzta. a másodikat megpróbáltam a saját csavarjával feltenni, de az erőltetéstől eltört. így nem tudtam egymás mellett kipróbálni a két különböző lámpát
-
ZolkoW
őstag
válasz
macilaci78 #34365 üzenetére
mondtam neki, hogy maradandót alkotott
C8: ja,azért hosszú ideig úgyhagyva forró lesz ez is, jobban,mint vártam, bár az s2-nél azért jobb a helyzet. ma bicón is kipróbáltam egy rövid körön, egész korrekt, középső fényerőn már lehet kommutálni vele töksötétben is. a nyaláb majdnem tökéletes, bár még mindig kicsit félek,hogy vakíthat, mert ha annyira lefordítom, hogy ne tegye,akkor túl közelre világít. na szóval jobbnak tartom az s2-nél erre a célra, de ki fogom próbálni a lencsés megoldást is. sajnos a forgathatós fejű tartómon észrevettem,hogy az alsó része megsínylette a túlméretes kormányt, kifehéredett a műanyag egy csíkban..ezért bízom jobban az alu cuccokban, rendelek is mostmár tényleg egyet. a másikat ma akartam feltenni, na az már közben eltört
normál colos méretű kormányra használjátok inkább,vagy a markolathoz közel)
ja, a tripla ledet nem kaptam meg ma sem, remélem azért eljut hozzám.. tök jó,hogy rajta a részletes cégnév és a saját nevem, a postánál valószínűleg tesznek rá, és automatikusan továbbítják vmelyik másik alvállalathoz, mint kiderült,ez elég gyakori, és azért kapom meg pár nap késéssel mégis,mert onnan visszapattintják. -
ZolkoW
őstag
Feleségem: amúgy milyen csomagot vársz?
Én: kis réz nyák 3 leddel, meg optika. már tegnap óta a városban van.
F: akkor ha ma sem kapod meg, az optikai csalódás lesz?hát így élünk mi.
-
ZolkoW
őstag
válasz
lugosi #34349 üzenetére
szerencsére soknál kikapcsolható, igaz, AA(A) lámpicskukat nem szoktam nagyon nézegetni, de talán azoknál is előfordul.
ha már AAA: ezt ismeri valamelyikőtök? Manker E02
"könyöklámpa", tehát már tetszik... és elég picike, simán odaférne, ahol a többi felesleges, de jópofa dolgot tartom. -
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #34318 üzenetére
szvsz a C8 a legjobban kinéző Convoy, szóval ez nehéz ügy
én olyan irányba mennék, ha mindenképpen változtatni kéne, hogy az eredeti fazon, de szögletesebben, hogy nehezebben guruljon el, picit stabilabban álljon a farán, de...if ain't broke, don't fix it ;-)
mert amúgy ha játszott volna olyan, hogy picit nagyobb méret, de beleférjen 2 normál akksi egy 6V-os ledhez...(#34330) benfolds:
az viszont tök komoly, hogy márványból esztergáltál műanyag pillt!
-
ZolkoW
őstag
válasz
macilaci78 #34304 üzenetére
biztos Convoy? (van abból 2 módos?) fényerőben nagyon nem egy kategóriának tűnik a kettő (a TL-2-vel), melegedésre szerintem más az ingerküszöbünk.. a kanóc a végén mondjuk elég sok ellenállást képviselhet, ha azon végig kell folynia az áramnak (egyébként ezért olyan vastag), de ez csak a vártnál gyengébb fényerőre lehetne magyarázat.
-
ZolkoW
őstag
mától effektíve is C8 tulaj vagyok, hiába...
a kidolgozásba nem lehet belekötni, a fénye nagyon spotos, de majd éjszaka fogom kitesztelni, mégis mennyire használható. az a tervem, hogy ezt viszem majd éjszakai kocogásokhoz. már ha valaha is fogok éjszaka kocogni.
hogy ezek a kínaiak ennyire bal****ok, hogy a zsinórt is úgy fűzik rá, hogy útban legyen felállítva... -
ZolkoW
őstag
lehet, hogy lemaradtam róla, a Klarus XT12GT már kiesett?
-
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #34266 üzenetére
sztem hagynám a stock drivert (max 8x7135), nem lenne célom a széthajtás. a legutóbbi BG rendelésembe beleraktam egy A6 drivert, de inkább kíváncsiságból. valószínűleg a hosszított pillbe beleeszkábálom, amit nemrég csináltam. ezek ilyen poén-dolgok, amik még terv fázisban is sokszor átalakulnak
Kaidomain-en láttam teljes bronz anyagú lámpatestet, sajna 0 készlettel, nem tudom, lesz-e még, az gondolom vezetné a hőt rendesen.
Még mindig nem kezdtem bele a firmware írásba, pedig lenne már ötletem hozzá.. egy verziót mondjuk úgy képzelek, hogy módmemória nincs, és mindig a legalacsonyabbról indul, hogy egy szobában felkapcsolva ne süsse ki a szemet. 3 mód moonligth-tal együtt, ahol a legmagasabb fokozat 50%, és mondjuk dupla kattintás a full fényerő, és lehetne biciklis villogó mód, szintén ilyen "rejtett" módon. ja, és feszültségkijelzés. a teljes fényerőhöz tennék vagy hővédelmet (tiny85 már van), vagy időkorlátot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest