- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyenesmartin
őstag
Szerintetek ezek eredetiek?
Igen jó ár 2db-ért. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Létezik 20$ alatt beépített töltős lámpa, ami képes fehéren illetve pirosan is világítani külön-külön? -
gyenesmartin
őstag
válasz
Smith Ügynök #40318 üzenetére
Sanyo NCR18650GA. Itthon is kapni olcsón.
Az enyémbe viszont 30Q fog kerülni. -
gyenesmartin
őstag
válasz
Smith Ügynök #40313 üzenetére
Astrolux vagy Convoy lett?
-
gyenesmartin
őstag
Ez vajon milyen lehet S2+-hoz viszonyítva?
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Zoli-bácsi #40044 üzenetére
Várható szállítás:
2018. január 09.Vagy pedig:
Hardverapróról Convoy S2+ szürke 3000-3500Ft, piros/zöld 5000Ft
Töltő: Liitokala LII 100 700-1200Ft
Akku: Jófogásos Sanyo NCR18650GA 1200Ft-ért. -
gyenesmartin
őstag
válasz
Lord Dragon #40036 üzenetére
Itthonról még csak-csak, de Szegeden biztos nem találsz lámpát.
Itt egy, ahol kétszeres áron kínálnak lámpákat. Convoy-t, Eagle eye-t, BLF-eket nézzél, amik olcsóbbak.
Hacsak még nem keresett fel azóta téged ZozzV6 -
gyenesmartin
őstag
válasz
werszomjas #39822 üzenetére
Szia!
Jófogásról a Sanyo NCR 18650 GA a legjobb. A lényeg, hogy minél több mAh legyen (lehetőleg 3600 alatti). -
-
gyenesmartin
őstag
válasz
MittuDomain_ #39568 üzenetére
Szerencsére a c8 kód is lejárt, különben lenne még egy convoy a háznál.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #39323 üzenetére
Az egy dolog, hogy én meg tudom mérni a feszültségét, de egy átlagos felhasználó, berakja a cellát, majd 100-200 töltés után ki is dobhassa.
2-szer egymás után kaptam egy olyan töltőt amik túltöltenek. Nálam ez egy határozott nem ajánlott kategória. -
gyenesmartin
őstag
válasz
MittuDomain_ #39322 üzenetére
1 óra után ennyi a feszültsége.
-
gyenesmartin
őstag
Mejött a második Lii 100-as. Eddig senkinek nem ajánlom ezeket a töltőket. Egyik 4.26V-ig töltötte, a másik meg 4.24-ig.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #38569 üzenetére
Most már jó. Be kelletett forrasztanom egy 5.6MOhmos ellenállást az R5-tel párhuzamosan. Így 4.18V-ig tölt.
-
gyenesmartin
őstag
Úgy látom másnak is volt már ilyen problémája.
-
gyenesmartin
őstag
Liitokala Lii 100 másnak meddig tölti a cellákat?
Nálam 4.26V-ig. Nem sok ez egy cseppet? -
gyenesmartin
őstag
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Vtibike496 #38137 üzenetére
-
gyenesmartin
őstag
válasz
MittuDomain_ #38022 üzenetére
Magyarországra nem jó a kód.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Gargouille #37254 üzenetére
5-ös fokozaton nem melegszik, 6-oson már csak télen lehet megfogni 15 perc után, de akkor pont jó. 7-est meg ugye nem sokáig tartja.
-
gyenesmartin
őstag
10$-t megért? Anyámnak lesz, plusz néha autószerelésre használva. Ezért sem akartam az x8-asat venni. A 6-os talán nem fűti túl magát annyira.
Végül nem C8 mellett döntöttem. Elég nekem, hogy a 100-150m-re lévő fát még látni vele elég jól. -
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #37025 üzenetére
A C8-ba bele lehet tenni az A6 driverét és fordítva?
-
gyenesmartin
őstag
Nincs most valami akció akkumulátorra?
Pontokkal le tudom vinni 2db INR18650 30Q-s cellát dobozzal 2800Ft-ra. Vegyem meg ezt vagy várjak, hátha lesz még olcsóbban is? -
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Bicajra/motorra milyen lámpát ajánlotok?
A lényeg, hogy a szembejövőt ne vakítsa el, de én is ellássak vele viszonylag messze.
A lehető legkevesebbért természetesen. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Szerintetek erre megérné lecserélni egy sk68-ast? 200 lumen már elég lenne, csak üzemidő ami fontos. -
gyenesmartin
őstag
BLF A6 driver-ét, hogy lehetne beállítani úgy, hogy ne váltson minden egyes fokozatváltásnál módcsoportot meg módmemóriát? Egyszer beállítom az egyikbe és ott is maradjon?
Vagy új driver kell? -
gyenesmartin
őstag
válasz
krisztianAMG #34952 üzenetére
A teszt pedig itt van:
[link]
Valóban a VTC6 a legjobb, de a legdrágább is.Második helyen van a Samsung INR18650 30Q. -
gyenesmartin
őstag
válasz
tomcsi23 #34200 üzenetére
Az miért számít? Alap feszültségen évekig elvannak, mindenféle öregedés nélkül (vagy legalábbis minimálissal). A lényeg, hogy jelenleg mekkora kapacitásúak.
Bontottat csak akkor vegyél, ha van olyan köszörűd, vagy csiszolód, amivel el tudod tüntetni a ponthegesztés nyomait. Ha az egész felületet lecsiszolod, 2 év múlva dobhatod ki a cellákat. Én is így jártam, hogy elrozsdásodott. -
gyenesmartin
őstag
Jó fajta akkumulátorok.
Alibabáról elég olcsón hozzá lehet jutni 18650-es cellákhoz, így adhassa az eladó ennyiért, de nem sok haszonnal.Jut eszembe. Mennyire lenne kib*szás az eladóval az alibabán, ha kérnék sample-t, csak a lámpámba utána meg semmi. Bár később lehet veszek majd nagyobb mennyiségben tőle, ha beválik elektromos biciklibe,
de ez nem biztos. Egy ilyenről lenne szó:[link] -
gyenesmartin
őstag
válasz
peestike #33574 üzenetére
Elkezded gyorsan váltani előre a fokozatokat kb 18szor. Utána kialszik a led majd jön egyszer két egymás utáni villanás, később még két villanás. Ha az első két villogásnál kapcsolod ki a lámpát (több mint 3 sec), akkor módot vált (4/7), ha a másik kettőnél akkor a módmemória kapcsol be vagy ki.
-
gyenesmartin
őstag
BLF A6 alu 5 ezerért?
Valamint újból lehet rendelni akkut a gearbestről? Csak rámegy még 2.8$ szállítás. -
gyenesmartin
őstag
válasz
cbrfireblade #32985 üzenetére
Az Astrolux megmunkálása talán egy kicsit jobb. Meg adnak hozzá rövidebb csövet is, így 16340-es akkuval is lehet használni.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
5-ös kezelő #32187 üzenetére
Satu, rongydarab, csavarhúzó és egy kis kalapács ütés. Rá van préselve, így lapos csavarhúzóval körbe ütögetve óvatosan már könnyen le tud jönni. Vissza pedig szintén satuval rányomtam a tetejét.
Van az akkutartónál egy műanya kitámasztó is, azt mindenképp ki kellesz majd szedni. -
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #32169 üzenetére
Már mindegy. Szétszedtem és láttam, hogy elengedte a forrasztás az usb-nél. Most jó vastagon megforrasztottam, hogy többet ne engedje el. Most már működik.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #32168 üzenetére
Érdekesség, hogyha bedugom tölteni, akkor semmi baja nincs, de ha kihúzom akkor azonnal lekapcsol, és csak akkor világít, ha nyomva tartom a gombot.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Boruit fejlámpához van garancia? Tönkrement benne az elektronika. Csak akkor világít ha nyomvatartom a kapcsolót, egyébként egy piros led világít benne. Ha nyomva tartom működik a fényerőszabályzás, de még max fényerőn is alig világít. -
gyenesmartin
őstag
Ezek vajon eredeti cellák lehetnek? Vannak neki 3500mAh-s Sanyo-i is.
-
gyenesmartin
őstag
-
gyenesmartin
őstag
válasz
ZozzV6 #31554 üzenetére
Ez a baj, hogy nem így váltok a módok között. Van, hogy 7-es módban van módmemória kikapcsolva. Bekapcsolom akkor moon-light-al indít ugye, feljebb kapcsolok akkor random elkezd váltogatni a 4-es és 7-es mód között. Még módmemória is hol van hol nincs. Elég idegesítő tud lenni, hogy teljesen kiszámíthatatlan mikor vált módot. Van olyan is, hogy minden egyes gombnyomásnál más módban van. Olyan is volt, hogy 200lumen fölé nem tudtam vinni, mert beragadt a 4/7 és a 2/4 között.
Ezért is gondoltam hátha egy firmware frissítés rá megoldaná ezt.
Jelenleg Panasonic UR18650NSX akku van benne, használtam már lg he4-et, samsung 15Q-t, meg lángnyelves Trustfire-t is. Minddel ezt csinálta. -
gyenesmartin
őstag
Nem tudja valaki, hogy BLF A6-on lehet-e módisítani a frimware-t?
5 mód elég lenne. 1 lumen, 10, 130, 500, 1500
Visszafele pedig 1500, battcheck, bike flasher (mert tetszik). -
gyenesmartin
őstag
válasz
geza844 #30967 üzenetére
A 7135-ösöknek van egy engedélyező lábuk.
A jobb oldali, ha azt ráforrasztod fixen a pozitívra, akkor onnantól 1 módos lesz a lámpád. Így viszont, ha kisebb vagy több fényerő kell, akkor a 7135-ösök ki-be forrasztásával lehet majd változtatni.
A mikroprocesszort célszerű lehet kiforrasztani, vagy legalábbis azt a lábát, ami a 7135-ösökre megy. -
gyenesmartin
őstag
válasz
5-ös kezelő #30909 üzenetére
Amit vettem én is Boruit fejlámpát az hibátlan. De a BLF A6-osomnak a driverje eléggé bugos. Fokozat választásnál, ha épp nagyon fényerő kell, vagy kisebb akkor gondol egyet, és a 7 fokozatú módról átugrik a 4-esre és fordítva. Vagy van amikor módmemória, hol van, hol nincs. Ilyen hibáról én még nem olvastam sehol, csak nálam jelentkezett eddig, a több ezer eladás során. Van, hogy 1 hétig semmi baja, de van amikor minden egyes kapcsolásnál más módban és fokozatban van. Olyan is volt, hogy a módmemória be volt kapcsolva 3/7-es fokozaton kikapcsoltam a lámpát, majd este amikor bekapcsoltam, hogy menyek ki a WC-re a stroboszkóp fogadott.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gagyilovag #30638 üzenetére
Ennyiért már Boruit is van. Annak nagyobb a fénye, nem fókuszos ami előny, jobb a hűtése. Ezen a LED egy kis aluminium lapra van ráragasztva, ami alig érintkezik a házzal.
Valamint a töltője egy ellenállásból áll. Tehát nem védett cellát nem szabad ebben tölteni. -
gyenesmartin
őstag
válasz
verybigboy #30583 üzenetére
A Samsungnak kisebb a belső ellenállása. Így kevésbé esik le a feszültsége, mint a HG 2-nek. Azt vedd amelyik olcsóbb.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
SlyChocolate #30571 üzenetére
100 körül.
Kipróbáltam ezeket az akkukat a BLF-ben. Turbo módban alig melegszik a lámpa. Bezzeg a Samsung 15Q-nál már 30sec elteltével alig lehet megfogni a házat. -
gyenesmartin
őstag
válasz
nufenen111 #30391 üzenetére
Védett akkuk még 4.3V-nál sem nagyon kapcsolna le. Samsung legalábbis biztosan nem.
A Boruit fejlámpában egy TP4057-es ic van, ami a 4056-os kistestvére. Elvileg nem szabadna 4.2 fölé töltenie, de nálam mégis sikerült 4.27-ig (drága Fluke-val mérve). -
gyenesmartin
őstag
válasz
madmike #30368 üzenetére
Az S3 valamivel szebb szerintem, a végén is van egy fém gyűrű, ha fejjel lefelé teszed le, akkor nem fog lekopni később sem onnan festék, mint az s2+ -nál.
Valamint egy fokkal jobb a hőelvezetése is az S3-nak.
Gearbesten a legolcsóbb általában, ha nem fogod moddolni a lámpát akkor az inkább ezt vedd meg.Töltőből Liitokala Lii 100 vagy ha két akkut szeretnél tölteni akkor a 202-es. Ehhez kell egy 5v-os USB-s töltőfej, ami legalább 1-2A-es.
Akksiból meg Panasonic NCR18650B, Sanyo NCR18650GA, LG MJ1, Samsung INR18650 35E legyen. Ezek most talán a fasttechen a legolcsóbbak.
-
gyenesmartin
őstag
Mondták nekem, hogy rendeljek vagy 4-5 darabot ebből a Boruit lámpából, mert nagyon tetszik mindenkinek.
Szerintetek hogy érdemesebb ezt rendelni? Egy csomagba mennyen az 5db, vagy 2-esével, vagy egyesével kéne inkább rendelnem. (Gondolok itt a vámra is. Nem szeretném hogy még az is rámenjen) -
gyenesmartin
őstag
válasz
gagyilovag #29926 üzenetére
Szia!
Ennyiért ettől jobb nem igazán van. A többi ledes lámpánál az a baj, hogy a hűtése nem ér semmit. -
gyenesmartin
őstag
Nagyon jó kis lámpa ez a BLF A6, nagyon erős fénye van, de az miért van, hogy amikor épp a 7-es módban vagyok, mód memória épp nincs bekapcsolva, felteszem a 4-es fokozatra, hagyom egy pár percig ezen, majd kikapcsolom, pár óra múlva bekapcsolom, és egyből a stroboszkóp fogad. Valamint átváltott a 4-es módra, és mód memória is bekapcsolódott.
Ezzel mit lehetne kezdeni? Tudtommal csak akkor szabadna váltania, ha 18x-os egymás után benyomom félig gyorsan a gombot. Na ez sem működik. Valamikor elég 4-szer benyomnom, valamikor 30x-or kell. A sebesség pedig teljesen mindegy, hogy másodpercenként 2x-er vagy percenként egyszer nyomom be. Ahogy az is mennyi időre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest