- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #49060 üzenetére
A márka maga jóféle bár egy lámpám sincs tőlük. De a vélemények jók. A BLF GT előtt ők tartották a hatótáv rekordot a TN42 lámpájukkal. Mivel nagy led kis reflektor kombó ez is sok szórt fényt ad és relatíve kis hatótávot. Egy C8 lenyomja távban. de beterít mindent.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #49054 üzenetére
Haikelite SC26.
35$ körül van kuponnal. 26650 vagy 26350 akkuval megy. Jár mellé rövid cső is. Xhp35 és xhp35 hi leddel is kapható. Töltő nincs benne de én sose használom a beépített töltőket. 1800-2000 lumen és HI verziós leddel a 30000 kandela meg kell legyen neki simán. Hosszra fél cm-el S2+ felett van csak vastagabb jóval a 26650 miatt. Világító akkuszintjelző gombja van és Narsil firmware. És kapható kb 6 színben -
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
A blogra is feldobtam a videót.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #48997 üzenetére
Meg akartam tudni vajon utoléri-e az XHP35 HI verziót. de nem bántam meg. A GT-hez is úton van már a GT70 átalakító készlet így az is kap XHP70.2-t. Elsőre kipróbálom azt is dómmal de lehet az is dedómolva lesz.
Nekem az a reakció tetszik amikor valakivel (elnézést, hogy nem emlékszem) közöltem hogy az MT09R 21000 lumen és rendesen hátrahőkölt
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #48992 üzenetére
A párás levegő miatt kb 1 km-t tudott a GT ott. Valamint a kamerák az intenzív fénye miatt visszább veszik az össz fényerőt. De Martin ajánlott egy jobb programot telefonra ahol a fényerő fixálható és azzal kijönnek a különbségek.
Volt Armytek is csak azok nem igen voltak nálam meg még inkább a videók indítása előtt próbáltam őket. A kamera meg rajtam volt végig szóval nagyrészt a videó azt adja vissza ahogy az én szemszögemből láttam az estét. Mindenképp meg kell isméteéni majd. Ha más nem tavasszal. -
ZozzV6
senior tag
A találkozóról készült videót alább találjátok:
-
ZozzV6
senior tag
Videó kész. Épp töltődik fel youtube-ra.
-
ZozzV6
senior tag
Meg minden szobába egyet világító gombbal, hogy meg is találjam. Minden kulccsomóra is kell.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyenesmartin #48964 üzenetére
Na adj még ötleteket...
-
ZozzV6
senior tag
válasz
#07813632 #48961 üzenetére
Szerintem nem meglepő. Nagy valószínűséggel a lumintop egy az egybe megpróbálta lemásolni. Xp-L HI ledhez sikerült is de ez annyira apró led hogy itt ha minimálisat is eltér az íve az ideálistól már nem a ledre fókuszál hanem a szélére ahol a másiknál még van foszfor de ennél semmi.
-
ZozzV6
senior tag
Alakulgat a videó a taliról. A képanyag kész. Még kell némi aláfestő zenét válogatni meg itt-ott a hangot elvenni, visszaadni és töltöm fel.
23 perc lett kb -
ZozzV6
senior tag
Megmétrem a Black flat ledes GT minit.
Sajnos csak 160 kcd volt elsőre. Ami nem sok a gyári 128-hoz képest. Viszont a vetítési képe sem tetszett így tettem egy próbát és halál pontosan passzol bele az Emisar D1S reflektora. Semmi mást nem változtattam és az új eredmény 214 kcd lett. Ami 925m szabvány szerint átszámolva. -
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #48925 üzenetére
Teljesen.
Tudtam a csere hízóra poénról de most nem tudtam viccel-e vagy nem.
8 hónapos kislányom tuti boldog lenne ha 3000 kiscsibében fetrenghetne -
ZozzV6
senior tag
A 7740 lumenes L6-omra jött egy ajánlat hogy cserélném-e hízóra vagy Simsonra. Nem tudtam eldönteni viccelnek-e így azt mondtam csak és kizárólag 3000 db napos csibe érdekel más nem.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #48916 üzenetére
Köszi! Pedig csak ahogy hazaértem lekaptam telefonnal őket mielőtt beléptem a házba.
-
ZozzV6
senior tag
Bocsi de reggel 7-kor a világosban már nem lehet beamshotot fotózni. Így csak ezek vannak a Black Flat leddel
Méghogy hülyeség nappal lámpát hordani magaddalGTmini
Convoy L2
-
ZozzV6
senior tag
válasz
ZolkoW #48895 üzenetére
Aliexpressről vettem de természetesen fél órával azután, hogy beraktam az L2-be és a GT minibe őket kiderült, hogy már lehet sokkal jobbat kapni aminél a hűtő pad ráadásul nem közös a negatyvval és akármilyen XP lábnyomú csillagra feltehető. Meg is rendeltem 6 db-ot mérgemben.
Arra figyelni kell, hogy alacsony nyitófeszültsége van szóval csak úgy fet driverrel direktbe nagy áramú akkuval nem lehet hajtani mert megöli. Legjobb egy fix áramú driver ami 5,75A fölé nem engedi az áramot. -
ZozzV6
senior tag
Pár napja jöttek Samsung LH351D 5000K 90CRI XP-méretű ledek. Röviden: jók. Bővebben majd egy blog bejegyzésben.
Ma pedig Osram Oslon black flat ledek jöttek. Jellemzőjük a nagyon nagy intenzitás a fénykibocsátó felület méretéhez képest. Ez annyit tesz hogy throwerbe jók. Első két alany eg GT mini és egy Convoy L2 lesz. A GT mininél számítok 250-300 kcd-re. L2-nél a jó ég se tudja de sok.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Czimby #48828 üzenetére
1A hideg fehér, a másik kettő szinte tök ugyanaz neutrál. Talán a hideg fehér hangyányit erősebb lesz de a másik kettő nem látszik a párában olyan erősen és a fénycsóva nem takarja ki előled amit nézel. Ha pedig van preferenciád hogy te a hideget vagy meleget szereted aszerint válassz. Nagy különbségek nincsenek. Ez Gaben-re is vonatkozik a privátos kérdésre
-
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #48806 üzenetére
Q8-tól jobbról balra haladva:
Astrolux MF01 gyári Nichia ledes: 9030 lumen
Astrolux MF01 gyári XP-G3 ledes: 10440 lumen
Astrolux MF02 gyári XHP35 HI ledes: 2300 lumen
Astrolux MF02 dedómolt XHP70.2 ledes Fet driveres lánggal színezett bezellel: 7500 lumen
Haikelite MT09R 3x XHP70.2: 21500 lumenKözépső sor jobbról kezdve:
Nitecore SRT9 XHP50 helyett már XHP50.2 5000K leddel: 2450 lumen
Teljesen moddolt semmi sem gyári Solarstorm T3 3x XP-L HI, Fet driver andúril: 3600 lumen talán
Imalent DT35 gyári és szánalmas 4500 lumen 8500 helyett. -
ZozzV6
senior tag
Nem emlékszem a sorrendre de ezek a lámpák vannak a képen nagyjából:
Imalent DT70, DX80, MS12, R90C, BLF GT, Astrolux MF04S, Astrolux MF02 XHP70.2 dedómolt
Sajnos bőven sötétebb a kép mint a valóságban volt
Ha jól tudom Tékozló készített több képet is. Ha megoldható majd linkelje be ide kérem ő is. -
ZozzV6
senior tag
Ezzel volt némi probléma. Technikával készültem de én és Martin voltunk lefoglalva a lámpamutogatásokkal legjobban plusz én méregettem is így egyszerűen a fotózás már nem fért bele. Azzal hogy jó beamshotpkat lőjek magában sok időt el szoktam tökölni mivel a gép és a lámpa is állványon szokott lenni. Ha pedig már személyes találkozó volt a lényeg nem akartam, hogy a fényképezés a helyben feltett kérdésekre adott válaszok és lámpa bemutatások rovására menjen. Én 6 után pár perccel kint voltam és fél11-kor jöttem el és még így is volt 5-6 lámpa amibe akku sem került és be sem volt kapcsolva. A videókat igyekszem ma vagy holnap este megvágni de inkább zenés anyag lesz ami talán kicsit a hangulatból visszaad. Telefonnal a végén készült 1-2 kép de ennyi. Sajnos a fotózós részhez sokan voltunk de lehet Martinnal összehozunk eg csak fotós estét vagy ilyesmit.
-
ZozzV6
senior tag
És elfelejtettem megköszönni, hogy a nagy rohangálásban meg világítgatásban esélyem sem volt figyelni melIk lámpám épp kinél, merre jár mégis mind épségben hiánytalanul vissza is került hozzám. Sajnos manapság ezt is meg kell köszönni mert nem ez a szokványos.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #48763 üzenetére
Ebben igazad van teljesen. Én is az újdonsült lámpázóknak mindig az egyszerűbbeket javaslom. Mondjuk Q8 helyett Astrolux MF01. Igaz az 75-80$ de 5 mód és 9-11000 lumen.
Nekem elnyomkodásom még nem volt Narsillal. Mondjuk ha véletlenül valami furát villog ami esetleg beállítás lehet és nem tudom hova lépett csak megszakítom az áramot egy időre és akkor nem állítok el semmit. -
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #48754 üzenetére
Ugyanaz a Narsil van rajta mint a Q8-on meg a GT-n. Ha be akarsz állítani dolgokat persze bonyolult de alapesetben a normál használat könnyen kiismerhető és a hétköznapokban nem kell állítgatni. Vagy egyszer kell végigszenvedni magát az embernek rajta aztán csak használni.
Gaben. Majd kipróbálom ha letiltom a stroboszkópokat akkor mit csinál turbóból.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #48748 üzenetére
Igen lesz róla valami csak időm nem tudom mikor lesz. A Q8 még mindig az egyik legjobb ár/lumen arányú lámpa. 40-50$ közötti kuponok vannak rá szinte mindig.
Pér kép készült de nem a legjobbak mivel főleg a lámpázással, kérdésekkel foglalkoztam. Két kamera ment folyamatosan amíg le nem merültek. Majd abból megpróbálok valamit összevágni. Megint csak idő kellene.Ha a számok érdekelnek a GT mini vs C8-akról akkor a táblázatom lesd meg. Ha a szobjektív használat akkor a GT mini sokszor inkább mint bármelyik C8. Lumenben 4-500-al erősebb a Convoynál és 200-al kb az Astroluxnál. Hatótávban plusz 100-200m és rövidebb másfél centivel. A feje pedig 5mm-el nagyobb. És szerintem 100x jobb a kezelése és jobban használható
-
ZozzV6
senior tag
D1S neutrál 5000K a GT mint pedig hidegebb fehér volt, talán 5700K.
A hazahozott GT miniben 3,7V-on állt az akku plusz még a hideg is ronthatott rajta. Na meg ellg nagy pára lett később így az is levehetett a látványból, hogy a fénycsóva miatt nem látod amire világít. Konkrétan a GT 2,2 km-es hatótávja is feleződött.FBLLMAG: A 21500 lumenes MT09R elég sokat ment turbón és 3,9V-on álltak az akkuk szóval az a gyakori töltés nem teljesen igaz. Ha a lítiumos lámpákat olyan fényerőn üzemeltetjük mint egy sima elemest akkor tovább bírják. Csak ezekben ott a plusz ha kell.
-
ZozzV6
senior tag
Én csináltam folyamatos videót bár a kamerák 1-2 óra körül lemerültek de majd összevagdosok valamit.
-
ZozzV6
senior tag
Énnis hazaértem és köszi mindenkinek aki megjelent. Az arcokat elnézve már megérte a sok meló 1-2 lámpával. Külön köszönet M4DM4X-bek azaz Martinnak hogy elhozta az Acebeam X70 utáni második legerősebb lámpát na meg a többi csodát. Annyit nézegettem a Rofis MR70-esét hogy lehet veszek egyet
-
ZozzV6
senior tag
Indulásra készen.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #48723 üzenetére
Lámpa az is. Supfire Y11.
2x 18650, XML2 led és 1 kiló alumínium. -
ZozzV6
senior tag
Én a csomagtartóból nyomom majd. A sharanban lakni is lehet szóval csak elférek
-
ZozzV6
senior tag
Igazából mindent meg lehet számolni de fejből nem tudnám szóval ez már nevezhető annak
Valamikor 6 fél7 körül oda szeretnék érni mert mire kicsomagolok mindent az is idő. 7-től meg már sötét van.
Szürke sharant keress.
Azon is gondolkodtam hogy akár valami rendszert is lehetne bele vinni hogy mindenki végigmutogatja mije van meg megmutatja a fényét aztán én méregetek akit érdekel meg szívesen válaszolok kérdésekre meg ami külön érdekel valakit mondjuk két lámpát összehasonlítani az is megoldható. -
ZozzV6
senior tag
A Zanflare F2 nincs a képen mert az a kocsiban van mindig. Azon kívül ők jönnek:
Lehet ez már függőségnek számít?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #48702 üzenetére
MF02S teszt.
MT07S-em van most de az kisebb refis és kb fele olyan gyenge mint az MF02S. A Haikelite inkább alul teljesít az adatoknál az Astrolux ezen modellje pedig fölé megy.
Q8 ára ennyi volt kb mindig csak a sok kupon meg flash sale közben elszoktál tőle. -
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #48697 üzenetére
Szerintem az az enyém
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #48694 üzenetére
Szerintem akik nem a legelső körben tehát nem amerikába DHL-el kapták azoknak mindenkinek gyengébb. Kozyét és May15-ét is én korrigáltam 3D nyomtatott led központosítókkal. Már nem emlékszem a pontos értékekre de nekem a 900 kcd-ből lett 1174 talán.
Kozynak is 900 körül volt és 1150 környéke lett.
May15-nek 800 körül volt. Abból 1000-et se sikerült összehozni.Mindenesetre legalább kicsit segíthettem. És az eredmény szerintem szemmel látható.
A cikkben a 10m-es próbálkozás a mérésre nem jó próbálkozás. A 20m-es már inkább. A legtöbb lámpa amiket pár éve mértek az emberek azok 1km felett nem igazán vittek. Oda elég a 10m mert ott már kialakult a hot spot. Viszont itt akkora távról beszélünk hogy 10m-en még fánk alakja van és csak kb 20-25m körül lehet rendes mérést végezni. Rengeteg számom van ezekről papíron és a különböző vastagságú led központosítók hatásáról. legalább 4-5 több órányi esti méregetésem ment rá erre a témára. -
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #48688 üzenetére
Ha a méret annyira nem gond akkor Thorfire S70S vagy convoy L6 mert azok az XHP70 led miatt szórnak de a nagy refi miatt van hatótáv is. Vagy ha csak rövid időre kell a nagy táv akkor Emisar D4S. Szórt a fénye de a 300m fél percig erőből megvan. Bár az a felsoroltaknak is meg kellene legyen. Refis lámpával olyan hogy több száz méter hatótáv és jó szórt fény nem igen lesz csak zoomossal. Mondjuk Brinyte B158B.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #48676 üzenetére
Hatótávban töb lesz az XP-L HI S2+ de közel szűkebb fénye van.
BD06-nak nekem nem tetszett a reflektora igazán. Kissé gyűrűs képe volt. bringára meg túl szűk a képe. -
ZozzV6
senior tag
Jött pár napja egy Haikelite MT07S. Azt is viszem a talira. Valamint rendeltem egy Fireflies ROT66-ot. Neal oldalán mivel most akciós 70$-ért a Nichia verzió.
Röviden: 9x Nichia 90 CRI led, 3x18650 akku, világító gomb, TIR optika, AR bevonatos üveg, 5000 lumen (XP-L HI: 8500 lumen), Tok, csuklópánt, Andúril firmware, 4 ledes világító gomb, foszforeszkáló karika a TIR optikában, rozsdamentes acél bezel és tailcap.
Több akciós lámpa is van most nála még holnap reggelig.
Nitecore TINI SS 23$
Lumintop GT mini: 32$
stb. érdemes átböngészni a kínálatot. -
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #48634 üzenetére
A lumen az össz fényt méri ami a lámpából kijön. De ha arra gondolsz hogy a fény közepében erősebb a fenix de kisebb az erős fénypont akkor azért van mert kandelában lehet erősebb a fenix és a lumintop szórt fénybe tolja a többletet. Vagy valaki hazudik
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #48631 üzenetére
Ha a spill szélén vannak a gyűrűk akkor az üveg széle és a bezel okozhatja. Ha a hotspot körül közvetlenül akkor a reflektor kialakítása a led körül okozza. Túl alacsony led központosító gyűrű pl lehet ilyen és a reflektor alján a lyuk belső felületére is jut fény és az okozhat gyűrűt, vagy a túl fényes központosító.
-
ZozzV6
senior tag
Én már készülök szombatra. Akksik nagyja fullon és szelektálok mi jön, mi nem. Nincs még minden a képen. A sűrűbb csoporta GT környékén jön.
-
ZozzV6
senior tag
Gaben a gátra be tudunk menni kocsival? Konkrétan oda ahol akarunk lámpázni. Egy szélre húzódva egymás mögött elférnének az autók. Martin szerint a kettes helyszín kelleni fog az izmosabb lámpék miatt
Én igyekszek fél7 körül érkezni ha tudok. Egy szürke vw sharannal megyek. Azt keressétek. -
ZozzV6
senior tag
Működni működnek, meg szemre nem tűnik fel de az akkuk nem tudnak annyi áramot leadni hidegen. Így akár 20-30%-al kisebb a fényerő 0 fok körül mint 25 fokon. Mobdjuk ez a maximális fényerőkön igen erős lámpáknál számot tevő. Párszáz lumennél nem feltűnő.
Nem véletlenül van a full villanyautókban az akkucsomagnak hűtő/fűtőköre ami 25-35 fok között tartja az akksik hőmérsékletét. Mert ott adják le a legjobb teljesítményüket. -
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
Lámpás tali:
Úgy néz ki jön M4DM4X és hozza még 2-3 ismerősét.
Nem gond ha kiteszi a facebook csoportjaiba? És a végén nemzetközi találkozóvá fajul a dolog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest