- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
Köszönöm.
Így már érthető a lámpám működése. Nálam is valami hasonló jött ki. Mérve. Egyiknél, a lámpa táblázatánál is erre lehetet számítani. Azért ezek a futamidő táblázatok a legtöbb esetben optimisták. 1x, 2x találkoztam csak az ellenkezőjével, mikoris gyengébb adat került a táblázatba.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
krisztianAMG #70661 üzenetére
Na ezt tessék megmagyarázni. Hogyan lehet ez. A led maga, XP-L2, alacsonyabb hatásfokkal rendelkezik (ha jól láttam, 169 lm/W). Eneloop akkut használva (3 Wh körül van a fekete), a 20 lm fényáramon (mérve) 30 órát üzemelt. A testvére 30 lm fényáramon 20 órát. Vagyis 600 lmóra -át. 600 lmóra / 3 Wóra = 200 lm/W. Az idő, akku kapacitása biztos rendben van. Ha 20 % -kal túlmértem a fényáramot, akkor jó pár lámpa szégyenletes értéket fog adni. Pl akkor az Emisar D4V2 65 lm/W hatásfokot ad ki ezen a fényáramon. (Mert ugyanarra a fényáramra állítottam be.) Másik oldalról mindegyik gyártó alacsonyabb fényáramot használna az adott fokozaton.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
krisztianAMG #70658 üzenetére
1., A lámpáknál minden hőt termel. Még az akku is, ha magasabb áramot kel leadnia. Most, ha a meghajtó, kevesebb hőt fog termelni, szerintem ez a jobb a lámpáknál.
2., Ezek a hőt termelő meghajtók a lámpa hatásfokát is rontják. Főleg alacsonyabb fényáramon. (Magasabb fényáramon a led játszotta a prímás szerepét.) Az említett meghajtóval szerelt lámpáknál 80 lm/W hatásfokot mértem - számoltam a "esti sétáló" fokozaton. Miközben nekem is vannak 140, 160, sőt 200 lm/W hatásfokkal üzemelő lámpáim ezen a fényáramon. Ez a hatásfok az üzemidőben jelentkezik a lámpáknál.
Szerinten, ezért lett negatív fényben feltüntetve az a bizonyos megoldás. Persze módolni lehet, javítani is egyszerűbb ezeket. De melyik felhasználó módol? Javítani? Az erdőben, a hegyekben, ahol oda kell nézni, hogy hova lépek. Esetleg, mikor a "MOST" számít. Inkább el se romoljon, vagy még jobb, tartalék áramkör legyen a lámpában. Vagy, ha úgy tetszik 2 áramkörön legyenek a fokozatok. Vagy inkább 3 külön álló áramkör legyen a lámpámban. Ha hazaérek meg elküldöm a lámpát. 8 - 10 éves garancia is létezik. Ugye.
-
FBLLMAG
senior tag
Én az Acebeam lámpáit kedvelem. Azonnali holdfény, turbó, amiket normál üzemben kihagy. Így gyorsítva a váltást. Sajnos nem a legolcsóbbak. L16, L17 van itthon, méretükhöz képest, jó hatótávval. Az L17 4 cm fejátmérővel tudja a 160 kcd -át. Tir lencsés. De a L18 még erősebb, a L19 ettől is erősebb, de nagyobbak is. Kicsit. T27 is van. 8 cm fejátmérővel. 360 kcd szerintem nincs meg, de 250 kcd azért már igen. 18000 HUF -ért kaptam meg. Az X, K sorozat fénye is rendben van. Ezek kereső lámpák, több 18650 -essel. Jól bírják. Eddig dicsérték ezeket. Tokkal, akkuval küldik.
Nem tudom milyen táv kell Neked, de pl. a L18 már stabilan tud 130 - 140 kcd -át. A turbó fokozaton alíg venni észre a visszalépést. A L18 84 $ -ba kerül mindenestül. (Pár hónapja 70 € körül megkaphattam volna.) Lehet, hogy ez is elegendő lenne számodra. A L19 a 200 kcd -át tudja stabilan. Rövid ideig a 400 kcd is megvan. Persze szűkebben világít. Drágább is, nagyobb is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
xcsabo #70650 üzenetére
A szakmai vita jöhet.
Ezeket a vitákat is kedvelem. Ha érdekeset olvasok, miről még nem tudtam, utána olvasok, ellenőrzöm az infót. Úgy mint mások.
Tanultam, olvastam is valamit, eddig is. Mérésem is akad, ilyen - olyan. 50+ lámpa van otthon, és több 100, ha nem több 1000 lámpa kipróbálása után, valamilyen tapasztalatom nekem is lehet. Rájöttem, előbb - utóbb közelednek a vélemények. Ezért torokra menni felesleges.
-
FBLLMAG
senior tag
Részben ez történik. Azonban, ebben az esetben, mármint a turbó fokozaton, a hővédelem is működésbe lép. Turbó fokozaton ilyen az üzemidő görbe, ki / be kapcsolva, hűtve. És a 950 lm fényáram beállításon, hogy lásd a különbséget a Viking -gel szemben. Ja és a FT03 7 cm fejátmérővel, a Viking meg 4 cm fejátmérővel rendelkezik.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
krisztianAMG #70634 üzenetére
-
FBLLMAG
senior tag
Pl., az Acebeam, Armytek, Eagle Tac, Olight, Fenix, Nitecore, Zebralight, Maglite, Ledlenser, stb lámpái is stabilizáltak. Az Armytek Viking, Predator USB -s lámpái már -45 °C -tól üzemelnek (a régebbiek -25 °C -ra voltak tervezve). Stabilan. Nem teljesen feltöltött akkuval is.
Az Emisar D4V2 esetében mutatok 2 futamidő görbét. Ez Anduril -t használ. 150 lm alatt és felett. Így szerintem érthető lesz. És ahogy emelkedik a fényáram, a görbe egyre meredekebb. 100 lm, 200 lm, 400 lm, és így tovább. Az 1000 lm már hullámvasút. 30Q akkuval végeztem a méréseket.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #70562 üzenetére
A Zebralight SC53W, H53W lámpák 330 lm max fényárammal rendelkeznek, 160 lm/W hatásfok mellett. Így nincs szükségük 1.5 A -ra sem. A Nitecore, Olight, Armytek stb 2AA -s lámpáimban nem felelnek meg ezek a 1.5 V -os li-ion akkuk. A 300 - 350 lm -es Fenix lámpák már működnek ezekkel az akkukkal.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
sarajhvh #70544 üzenetére
Kifutottam belőle. Az Xtar akkui olcsóbbak, de külön töltőt kell hozzá beszerezned. A Fenix, Keepower belső töltéssel rendelkezik. Fenix LD12, Zebralight SC53W, H53W lámpáimban gond nélkül használhatók. Párosával a Fenix lámpáit is elviszik. De nem mindet. A LD22 -est biztosan.
-
-
FBLLMAG
senior tag
Az Eagtac vagy a régebbi nevén, Eagle Tac lámpákról mi a véleményetek?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
blueye #70538 üzenetére
Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni.
Sétáló fokozaton az 1900 mAh -ás akkukkal 20 órát a 2450 mAh -ás akkukkal meg 25 óra érhető el.
Matt környezetben 4 ill. 5 óra volt. Régebben. 2015 körül.
Magas fokozaton meg 2 vagy 2 és fél óra.
És a turbó is itt van. 80 perc vagy 100 perc a 2AA -s lámpáknál.
Mivel nem 1 fokozaton használom a lámpámat, hanem kb mindet. Így felosztva 25% - 25% - 25% - 25%.
2x 1900 mAh -ás akkuval
5 óra + 1 óra + 30 perc + 20 perc = 6 óra 50 perc
2x 2450 mAh -ás akkuval
6 óra 15 perc + 1 óra 15 perc + 37 perc + 25 perc = 8 óra 32 perc.Na most, napi 1 óra használat mellett (4 km séta), 7 vagy 8 nap, régen is mindegy volt. Mert hetente cseréltem az akkukat.
Manapság a 2x 1900 mAh -ás akkuval 40 órát lehet sétálni. Matt környezetben 8 órát bírnak. Vagyis, 13 óra 20 perc jön ki kevert használatban. 2x 2450 mAh -ás akkukkal meg 16 óra 40 perc. 2 hetente így is, úgy is cserélem az akkukat. Lehet, hogy 3 hetet is bírna a 2 db 2450 mAh -ás akkuval, de azért jobb a biztonság. 2 db 1900 mAh -ás akkuval is van 30% tartalék, pénteken, a 2. -ik héten. Ha csak a sétáló fényt kell használnom, több mint 10 óráról van szó. Egés éjjelre maradt fény.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #70536 üzenetére
Magam részéről a fekete Eneloop akkukat cseréltem le a fehér Eneloop akkukra. Tényleg több ciklust bírnak. Nekem, hogy hazahozzák, már kicsit drága a LADDA. A fehér Eneloop 10€ -ba kerül. A 4 db -os csomag. És a LADDA sem lenne igen olcsóbb, mert 5€ -t felszámolnak, hogy eljutassák hozzám. Ami a kapacitást illeti, napi szinten használva, nem venni észre nagyon a különbséget. Ha valakit érdekel, kifejtem.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1 #70523 üzenetére
Akkor biztosan tudod mi a zoom in, zoom lens és zom info jelentése. A zoom lens lencsére utal és a zoom in is kapcsolatban áll vele (... lencsével behoz). A zom info meg távsegítség. Ha jól tudom. A Fenix osztott tükrös megoldását, fókuszálható lámpának neveztük el. (Ezt is megvitattuk.)
A Manker esetében nincs lencse, nincs mozgó alkatrész. Az üveg mattul, fehéredik be. Más a működési elv. Ezért találtam ki rá a "zom" kifejezést. Nem igazán felel meg a digitális zoom neki. Vagy a szórt fényre rásegítés lenne megfelelő?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Chris Kiki #70513 üzenetére
Tudod a zoom -os lámpáknál 50%+ a fényáramveszteség. És ez sem zoom -os lámpa, mert a lencse nem mozog a led előtt, hanem az üveg bemattul, elfehéredik. A fókuszálhatók meg mint a Fenix, Ledlenser vagy osztott tükröt vagy tir lencsét alkalmaznak, ahol vagy nincs, vagy minimális a fényáram veszteség, fókuszra állítva. Ennél ez is fordítva van. Valami egészen más. Egyenlőre ezt találtam ki. De lehet átnevezem, "szórt fényre állítható lámpa".
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
krisztianAMG #70511 üzenetére
Lesd meg. Kb ezért van digitális zom ráírva.
https://youtu.be/azZxdL9rXlI
-
FBLLMAG
senior tag
A Manker megcsinálta az elektromos "zom" -os lámpát. Max 5000 lm fényáram, max 200000 cd fényerő, beállítható eco fokozattal, 0.1 lm fényáramtól. Intuitív, könnyen megtanulható kezeléssel. 1 kapcsoló a "zom" -nak, 1 pedig a fokozatoknak, villogásnak. A 2 között pedig ott az akku állapotkijelzés. A "zom" lehet fokozatmentes, több lépcsős, vagy a 2 véglet, a max fókusz és a max diffúz is azonnal elérhető. Nincs mozgó alkatrésze. A fókuszált állapotban adja le a max fényáramot, és szórt fényre állítva van 10% -os fényáram veszteség. Max 10%, nem több. Max fókusz esetén, hagyományos thrower lámpaként világít, max szórt fényre állítva, mintha fehér filter lenne rátéve, 180° -ban szórja a fényt. Közelre és távolra is nagyon, nagyon jól használható. Persze a köztes fokozatok is érdekesek. 3 db 18650 -es akkuval üzemel, ezért nem a legvékonyabb, nem igazán zsebre vágható. Tok viszont jár hozzá.
-
FBLLMAG
senior tag
Pl. az Acebeam akkuja lekorlátozza 20 A -ra. 75 W leadás. Mire nem elég ez? Az én lámpáimba elegendő. Védett. 5100 mAh -ás szemben a Samsung 4000 mAh -jával. Belső töltéssel, tőltöttségi szint kijelzéssel, illetve az akku + pólusát is jelzi (ez sötétben nagy segítség). Akár mobilt is tudok közvetlen erről az akkuról tölteni.
A Fenix, Ledlenser, Nitecore, Acebeam, Olight, stb adja az akkut a lámpához. Talán dobjam ki ezeket?
És azért nem árt, az akku védelme sem. Egyre nagyobb az akku, az akku kapacitása. Fő a biztonság.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
xcsabo #70408 üzenetére
Igen a 4000 mAh -ás Samsung nálam is belefért, de az 5100 mAh -ás, tölthető Acebeam, vagy a Nitecore MH10S lámpámhoz kapott 21700 -as már nem. A Ledlenser P7R Signature lámpámhoz járó 21700 -as sem fér bele. Ezeket csak a Nitecore UMS töltőmben tudom tölteni. Az Opusba nem férnek bele.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MittuDomain_ #70387 üzenetére
Esetleg a Nitecore VCL10 -est.
Én ezt használom. Mobil, akku töltésre is jó. A gyors töltést is támogatja. A testben van a mágnes. A feje dönthető. Akár kerékcserénél is jól jöhet.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MittuDomain_ #70387 üzenetére
+1 az AA lámpára az autóba. És szerintem is valami olcsót érdemes az autóban tartani.
Bár én mindig tartok magamnál lámpát.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #70297 üzenetére
Félre ne érts minket. Nem azt írtuk, hogy nem jók a fejlámpák. Nekünk is van. Használjuk is. Napi szinten a kabátom zsebében lapul a H53W vagy a NU25 fejlámpám. Mégis, mikor a kapunál a kulcsot keresem, a SC5W zseblámpámért nyúlok. Ha a kulcs, vagy bármi más leesik az autó körül, szintén hamarabb nyúlok a zsebemhez, mint, hogy cipzár ki, fejlámpát ki a zsebből, rá a fejre (esetleg a sapkát is le kell vennem), majd utána kapcsolhatom be a fejlámpát. A zseblámpámmal pásztázhatok is. Október, november táján az ablakokat kellett 1 - 2 óránként törölgetni, hogy ne legyenek nedvesek. Különbőző szögből megvilágítva, hamarabb észrevettem, hol kell még letörölnöm. Parkon áthaladva is hamarabb nyúlok az oldalamon vagy zsebemen csüngő lámpákhoz. Kereket cserélni az autón, este, nyilván a fejlámpa a jobb választás. Azonban, ha valamit keresek az autó csomagtartójában, már a zseblámpa az igazi. Természetben a szélesen terítő Tiara az egyik kedvencem. 10, 30 lm fényáramon a lábam elé látok. Fejem körül a pókhálókat, ágakat észreveszem vele. De ha megzörren a bokor 50 - 100 m -re, azért jobb ha van kéznél zseblámpa is.
Sokszor jó a fejlámpa, de nem mindig ez a legjobb választás. Bicajra biciklilámpa, és a lámpás is jobb mint a diffúzor a lámpán. Szúró fényű lámpa sem való beltérbe, ahogy szórt fényűvel sem fogok több 100 m -re világítani. Napi használatban, még a 4 cm fejátmérőjű lámpáim sem jönnek velem. Az 1AA -s lámpáimat meg túrára nem hordom. Gondolom, egyértelmű, hogy miért.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #70283 üzenetére
"Fejlámpa" ügyben lőtem számodra képet.
A Thumb észre sem vehető a sapkán. Dönthető fejjel rendelkezik ezért oda világítok ahova akarok. Csak szórt fénnyel rendelkezik, mégis pár m távot azért bevilágít. Ház körüli munkára, pakolásra, kéztávolságban dolgozni, nagyon jó.
A Fenix E12 V2.0 klipsszel sapkán, vagy a mellékelt Fenix fejpántban (narancssárga), nagyon kényelmesen használható. Ebben az esetben a lámpa tulajdonságát használom ki, mégpedig, az erős, szinte 180° -os szórt fényt. Mindent látok vele. Miközben ezzel már távolabbra, akár 10 - 20 m -re is lehet jól látni.
A felső Fenix fejlámpa szerelék akár 2 lámpát, 2 tartalék AA akkut is tartalmazhat. Időt vett igénybe, hogy úgy összerakjam, hogy nekem kényelmes legyen. De most már rendben van. A képen a Fenix LD12 2017 lámpámat raktam bele. Ezzel is tudok a ház körül dolgozni, pakolni, de akár természetjárásra is megfelel. 5000 - 6000 cd fényereje magáért beszél. De akár a Ledlenser P5R Core lámpámat is belepakolhattam volna.
A LL P5R Core most a Nitecore fejlámpa szerelékembe került (alsó). Az egész fejpánt ebben az esetben anyagból van, így rendkívül kompakt. Ebben az esetben is a lámpa tulajdonságait egészíti ki a fejpánt.
A fejpántok pár € -ós tételek (a narancssárga Fenix fejpánt ingyen volt). Minimális helyigény és tömeg jellemzi ezeket. Pár további apróbb fejlámpával egészítettem ki a képet.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #70280 üzenetére
Bringára is van lámpám, fejlámpám, zseblámpám, lámpásom, munkalámpám is van. Mindegyik másra való. A fejlámpát akkor használom, mikor mind a 2 kezemre szükségem van. Közelre használom, főleg. Szerelésnél kartávolságra, pakolásnál pár m max. De számomra nem életszükséglet. Fejpántjaim vannak zseblámpákhoz (Nitecore, Fenix). A Fenix LD12, E12 lámpáimmal észre sem veszem a használatukat. Vagy siltes sapkára fel tudom pattintani a Nitecore Thumb, Fenix E12 V2.0, stb lámpáimat. Így tudom a fejlámpákat kiváltani zseblámpákkal. Nem is mindegyik zseblámpa világít szűkebben. Pl az osztott tükrű Fenix, vagy a tir lencsés lámpáim, szélesebben világítanak. A Prime C2 PRO lámpám hatótávja veri a legtöbb fejlámpát, miközben szórt fényt biztosít. Szélesen, nagyon szélesen, messzebbre világít a Ledlenser P7R Signature (elejével sokaltam is a széles fénykörét). A P7R Signature ráadásul mágneszáras bőrtokkal rendelkezik. 20, 30, 40 kcd -át tudnak ma már az 1" -os lámpák is. (Esetemven, pl. Nitecore MH10S, Fenix PD35 V3.0). Ezek sem világítanak túl szűken, miközben a méretük sem nagy. Csak azt akartam írni, hogy sokszor van értelme a zseblámpáknak is.
-
FBLLMAG
senior tag
Magam részéről, ezeket a futamidő görbéket kicsit távolabbról nézem. Vagy akár a táblázatokat. Pl a HC65 V2 esetében:
50 lm > 28 óra
250 lm > 6 óra
900 lm > 2,25 óra
1750 lm > 30 percMivel 1 akkut használ, és a fokozatok között váltogat az ember, ezért, a 4 fokozatra szétírva, pl így alakul:
25 % > 50 lm > 7 óra
25 % > 250 lm > 1,5 óra
25 % > 900 lm > 33,75 perc
25 % > 1750 lm > 7,5 percÉs ilyenkor lehet mondani, írni, hogy a turbó fokozatot alig használtam, főleg az 50, 250 lm volt használva. Az 5 óra alatt mégis kevesebb mint a fele kapacitás marad az akkuban. Hát ezért. Ha 250 lm és magasabb fokozatokat használja valaki, nyilván hamarabb merül az akku. Kb 3 óra után beadná a kulcsot a lámpa.
A turbó fokozatra meg van,hogy ráírnak 2, 3 órát, úgy, hogy a lámpa 20 - 30 % -ra vesz vissza. Viszont, ha mindig max -on indul, ahogy visszakapcsolgatjuk a turbó fokozatot, hirtelen észrevehetjük, hogy a 2 óra üzemidő, 20 perc használat alá csökken.
Magam részéről, inkább 2 fokozatot használok (állítok be) a legtöbb esetben. Pl 30 <> 200 lm. Így 10 + 1 = 11 órát kényelmesen elérek 1 db AA akku használatával. Nagyobb táv megvilágítására meg előkerül a zseblámpa.
-
FBLLMAG
senior tag
Azért ma is vannak lámpák, amelyeknek megy a 2 perc turbó, 20000, 30000, 40000 cd fényerővel, 1" -os fejátmérő mellett is. Pl Fenix PD32, PD35 V3.0, PD36R, és az E35R -nek az 1000 lm már stabilan megy. A Nitecore MH10S / MH12S sem vesz olyan gyorsan vissza, és az Olight lámpái is bírják az első perceket.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
sarajhvh #70155 üzenetére
Nekem a tesója, a Manker T01 volt meg éveken keresztül. Kb ugyanaz a T02 is. Bár a XHP35 HD leddel javult a helyzet. Ezzel már nem világít annyira szűken. De előjöttek más problémák számomra. A 2 (3) lm holdfény, nem igazán holdfény. Az 50 (150) lm sétáló fokozaton is elég gyorsan merül, 13 (5) óra. Nem ehhez szoktam 2AA -s lámpáktól. 800 (1500) lm fényáram segítségével teljesíti az 5000 (11000) cd fényerőt. Nem kíméli az akkukat. Így ezek gyorsan merülnek. Csere a sötétben kissé macerás, mivel egymás mellé (nem egymás után) kerülnek bele az akkuk. Nekem a Fenix LD42, Nitecore EA42 hasonló megoldású lámpa (csak ezekbe 2 - 2 db akku megy a 2 oldalra). Lehet készítetni hozzá tokot, de arra meg rövid. Inkább zsebben hordani.
A fokozatok fel - le kővetik egymást. Ez sem mindekinek jön be. A villogó funkciók viszont el vannak rejtve. Akku töltöttségi szint kijelzése is van, igaz végig kell kapcsolgatni a villogó funkciókat.
Ha jól emlékszem, NEKED megvan a Fenix E25UE. Ez kb ugyanazt a fényerőt produkálja. A HI leddel szerelt meg szűken világít, de nem olyan hűha messzire. A T1 is ezért távozott tőlem.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #70166 üzenetére
Én már írtam, hogy miket használok. A Wuben -t mint "olcsó" alternatívát választottam. Hogy legyen olcsó lámpám is. Meg is van a véleményem ezekről az olcsó AA -s lámpákról. Mindegyikről.
Nekem a siltes sapkára a Fenix E12 V2.0 vállt be a széles szórt fénye végett. Nyáron meg sem érezni a tömegét. Napi szinten a Zebralight SC5W vagy a Fenix LD12 van a zsebemben, mivel fényük is van, meg jól is bírják. Oldalamra az Armytek Prime A1 PRO és a Ledlenser P5R Core kerül minden egyes nap. Nyakamban lóg tartaléknak a Fenix E09R, tir lencsével. És ha netalán utaznék valahova, az Olight S1A Special Edition is kéznél van.
Ezek mind stabil kimenettel rendelkeznek. A Fenix E12 a leggyengébb, a legmagasabb fokozata is stabil. Ezen a fokozaton fényesebb mint az olcsó lámpák AA NiMh akkut használó magas fokozata. A Zebra a NiMh akkuval olyan fényes, mint az olcsóbbak 14500 -as feltöltött akkuval. Ha meg kicsit használva is vannak ezek az olcsóbbak, már szinte használhatatlanok számomra.
Mit várok el az EDC lámpáktól.
- aprók legyenek, szinte észrevétlenek
- a napi rutint ne hátráltassák, tudjanak mindent mit a nagyobb testvéreik. A kulcs kiválasztásától kezdve, a napi esti parki (esetemben kerti is) sétán keresztül, legalább 50 m -re ellássak velük. Ezt az utóbbit már 3.7 V -ra merült akkuval sem képesek teljesíteni az olcsóbb lámpák. A LD12 a 320 lm -ből hozza ki a majd 6000 cd fényerőt, a P5R Core meg a stabil 350 lm fényárammal teljesíti a majd 10000 cd -át (persze ott a boost)
- ha az úttesten kelek át, jelezni tudjak másoknak, egyértelműen, figyelemfelkeltőn (jobb mint a zebra az úttesten, eddig mindig megálltak)
- és nálam a gyors kezelés, használat, hogy úgy működjön ahogy én szeretném, is számít.Igyekeztem, nekem megfelelő lámpákat összeválogatni. A Manker T01 is jó, csak számomra túl szűken világított. (Más viszont szeret vele messzire látni.
)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #70148 üzenetére
Én a magam részéről az AA -sra szavazok. Zebralight SC5 OP, SC5W, SC53W, Olight S1A, Fenix E12, LD12, E09R, Armytek Prime A1 PRO, Ledlenser P5R Core, Wuben E05, és nemrég még a Manker T01 is a tulajdonomban volt, valamint a Lumintop Tool AA -t is ismerem. A TOOL AA strapabíróbnak tűnik mint az EDC05. A kapcsolója biztosan. 14500 -as akkuval rendben van a TOOL AA, de tudnod kell, hogy AA -s NiMh akkuval azért gyengébb. Viszont nem annyira mint a többi olcsóbb AA -s. A klipszet át kell pakolni, ha a sapkán akarod használni. Nem a legerősebb, szórt fénye sem a legszélesebb, merülő akkuval csökken a fényereje is. Szóval, szerintem a TOOL AA is jó választás lehet SZÁMODRA.
-
FBLLMAG
senior tag
Este, bekapcsolva a Wuben E05 lámpámat, meglepetés ért. Rossz értelemben. Megint a házban tettem vettem, 3 lámpa is volt nálam (a biztonság kedvéért). A munkaruha 3 zsebében, külön - külön elpakolva. Most csak pakoltam, a vizet hordtam ki a párátlanítókból, meg hasonló. Csupán az idő futott. Vacsoráztam is. Rám esteledett. Sötét lett. Nem olyan sokat használtam a Wubent, hogy lemerüljön. Mégis, elég gyengécske lett. Mértem, 3,7 V az akku feszültsége. 2500 cd meg a fényereje. Gyengus. Azt tudom, hogy ezek az "olcsóbb" AA -s lámpák 14500 -as akkuval muzsikálnak rendesen, az AA annyira nem tetszik nekik (mert ez is teli AA akkuval 700 cd -át teljesít). Pl a Fenix LD12 2017 -es még a LD22 -es testvérétől is picit erősebb, és az AA akkuval sem sokkal gyengébb. Szemre. De akár az Olight S1A, Armytek Prime A1 PRO lámpáimat is említhettem volna.
Ráírják ezekre a 700, 800, 900 lm fényáramot, 130 m hatótávot, 4200 cd fényerőt (az E06 -ra meg 40000 cd fényerőt). Hááát, nem biztos, hogy így érdekelni fog az E06 tőlük. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #69975 üzenetére
Csak néha szoktam ajándékozni. De ahhoz az kellene, hogy összefussunk 1x legalább. Elemlámpa találkozón pl. Én elég sok találkozón jelen voltam. Sajnos, nem sikerült mindegyikre elmennem. Talán, az utolsó 2 db találkozó kimaradt. Az idén. De amikor tudtam, ott voltam. És TI? Gyerünk az évzáró beismerésekkel. Nálam is házfelújítás volt az idén, és a Covidon is átestem. Keményen.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
blueye #69960 üzenetére
És a konténerben lakni sem olcsó.
Pláne, ha párszor előre kell mennem a házban körbenézni, kicsapódott vizet letörölni, stb. Majd, ha egyszer befejeződik ez a házfelújítás, akkor tarthatok élménybeszámolót a lámpák ügyében. Eddig jónak tűnnek a lámpáim, amiket eddig válogattam.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
blueye #69925 üzenetére
K... erősen, k... messzire világít, pár lm segítségével. Garantáltan szűken kell világítania. Nekem nem LEP hanem TIR lencsés, normál ledes lámpáim vannak, amik pár lm -hez képest elég nagy távot világítanak be. Ezek azért jobban használhatók számomra. Régebben a Ledkenser T² 3x AAA -s lámpám, 240 lm segítségével érte el a 10000+ cd fényerőt. Kb S2+ méret, sokkal időtállóbb kivitelben. Nemrég az Acebeam kezdte kidobni sorban a L17, L18 lámpáit. Ezek már 1000+ lm fényárammal dolgoznak, 800, 1000 m hatótáv mellett. A legutóbbi szerzeményem, Fenix E09R már szélesebben világít, és így a hatótávja is lecsökkent. Ezeknél a tir lencsés lámpáknál szórt fény is jár a fénycsóva mellé, ezért számomra használhatóbbak.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
tigipuf #69860 üzenetére
Azért tennék rá kisérletet, mivel a lámpa nem hiszem, hogy idősebb lenne mint 7 év. Ha nem jön össze, lehet szerelni. Régebben cserealkatrészeket is árultak a Ledlenser lámpáihoz. Kicsavarom, becsavarom rendszerrel. Elég ritka a meghibásodás a Ledlenser lámpáinál. Sajnos, Te húztad ki a fekete Pétert.
-
FBLLMAG
senior tag
Szia G@ben! Hazaértem, elpakoltam. Hogy tetszik az aszonynak az ajándék? Meg lesz vele elégedve? Pár dologról megfeledkeztünk. Majd legközelebb.
Itthon az fogadott, hogy kölcsön lett véve az Olight S2A lámpám. "Nem nagyon világít." Persze mert holdfényen használta. Mikor mondtam, hogy tartsa lenyomva a kapcsolót, kitartotta a lámpát. Megmutattam, majd visszaadtam, hogy tudjon a sötét kerten átjönni. Szóval itthon is kell tanítani, de még a mérnök urat is (öcskös).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Sterilzona #69792 üzenetére
A többiek, és én is inkább akkusat használunk mert erősebb, nem kapcsol ki mikor megállunk vele. Vagyunk páran akik márkás, direkt bicajra való lámpákat használnak, de olyanok is, akik szerelékkel rendes lámpát használnak. Már bocs, egyikünk sem szeret vakoskodni, ezért nem használunk dinamós lámpákat. Valakik a bicajlámpa mellé még valami erősebb lámpát is feltesz a bicajra (köztük én is).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Sterilzona #69788 üzenetére
A 120 m távolság az magában 3600 cd fényerőt jelenthet. Ez szerint 6 m távolságból gondolják a 100 lux fényességet. Még érdekes lenne megtudni a fényáramot. Ha az előttem szólók a 300 lm fényárammal nem tévednek nagyot, akkor kb 1 m fénykörrel világít 6 m távolságból, és a szórt fénye sem túl izmos. Kb jó ha 3 lux lehet 6 m távolságból.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Sterilzona #69772 üzenetére
Ha már annyira a LUX érdekel, megmutatom az én bicajlámpámon (Nitecore BR35), hogy is működik ez.
2 fényszóró van a lámpámon, egymás felett. Az alsó felett visszatükröző felület. 900 lm fényáram jöhet ki mind a 2 reflektorból. Szórt fényre kb a 75% hasznosul, 25% megy a középső fénykörre. Vagyis a szórt fényre 675 lm, míg a középső fénykörre a maradék, vagyis 225 lm. Az alsó szórt fénye 6 m hosszan (5 m előre, 1 m hátra), 10 m szélesen világítja meg a talajt a lámpa alatt, vagyis több mint 11 lux fényes a talaj a bicaj alatt, előtt. 5 m távolságból, a középső fénykör nagyjából 1.7 m átmérőjű, és 100 lux fényes a megvilágított felület.
A távolsági fény szórt fényének átmérője 5 m távolságból 5 m. Ennek fényessége kb 34 lux, vagyis ez is hozzáadódik a megvilágított felület fényességéhez. A távolsági fény fényköre kb 95 cm átmérőjű 5 m távolságból. Ennek fényessége 320 lux. Vagyis a középső majd 1 m átmérőjű fénykörön, 5 m távolságból, 420 lux (320 lux + 100 lux) fényes a felület. 10 m távolságból is még 105 lux fényes a megvilágított felület. Körülötte 1,7 m -ig (5 m távolságból) 134 lux (100 lux + 34 lux), 5 m szélességig 34 lux. Ahogy egyre közelebbről mérem a bicaj felé, a bicaj előtt kb 2 m (és távolabb) távolságtól fényesebb az aszfalt, 45 lux (34 lux + 11 lux), és közvetlen a bicaj körül, alatt 11 lux. Kb leegyszerűsítve. Szóval ezzel lehetne csapatni lefele a hegyről.Ennyi lux adat elég remélem. Erről írtak a többiek. A lux magában nem mond semmit.
-
FBLLMAG
senior tag
Én is régebben, pár éve, fókuszálható lámpákat használtam előre. A LL T2 volt a távolsági fény, a LL TT közelre, ledöntve kicsit. Volt, hogy közelre 2 db LL világított, szórt fényre állítva, ledöntve, kissé oldalra állítva. A M7 és a TT világított közelre az esetemben.
Később csökkentettem a db számot. A szórt fénynek pedig az Olight S2A, Fenix FD20, Armytek Tiara A1 PRO lámpáim közül szemeztem. Persze lefelé döntve, hogy közelebbre a kerék elé világítsanak. Ezt a szórt fényt nem kell lekapcsolnom, nem kell mozgatnom. Távolsági fénynek, pedig vagy a Nitecore MT20A, vagy a Fenix E25 UE volt használva. Távolsági fénynek kipróbáltam az Armytek Viking PRO -t is. Ez fölé felesleges volt mennem, az én biciklizési szokásaim mellett.
Pár éve válltottam igazi bicajlámpára, a Nitecore BR35 -re. Gyengébb mint a Viking, de mégis mindent látok. Szó szerint. Hátrafele a pedálokig, oldalra az út egész szélességét bevilágítja, + ha térni akarok a kanyarokba is bevilágít. A távolsági fénye elég nagy távot bevilágít számomra. A nappali villogó funkció is elég fényes. Nyáron, a fényes nappal is hamarább észreveszik az embert. (Ezt mások is le próbálták követni, gagyi lámpákkal.) A lámpán lévő kapcsolók kivilágítva, a távvezérelt kapcsoló, közel az újamhoz. Látom a hátralevő üzemidőt is.
U.I.
Esti sétákon is van nálam mindig lámpa. Évek óta. Szerencsére ezt is kezdik másolni a környezetemben. Lényegtelen milyen a lámpa (akár a régi 12 ledes is lehet). Este a sötét ruhás embereket, matt környezetben, nehéz észrevenni (autós szemmel nézve). Viszont ha van lámpa a kezükben, az utca túlvégéről is látni. -
FBLLMAG
senior tag
A Zebralight és a Manker lámpái tudnak majdnem 0 lm fényáramot, viszont nem fokozatmentesek. Bár elég sok fokozat közül lehet választani. Valamelyik USA gyártónak volt gyűrűs megoldású, és a Nitecore SRT sorozata is hasonló volt (1 lm -től).
USA lámpái amik között kereshetsz: Surefire, Streamlight, Elzetta, Malkoff, HDS Systems LED, MC Gizmo LED, stb. A Maglite, Coast biztos, hogy nem gyártott ilyet.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
f4lcon #69541 üzenetére
Az olcsó zoomosóktól ne várj 1000 lm -t. Pláne folyamatosan. Nekem van ami tud, de az viszont merül is gyorsan ezen a fokozaton. Ledlenser P7R Signature pl tudja. És a textúrázott tir lencséje is sokat ér.
Egyébként, tudod, hogy az olcsóbb zoomos lámpák nem vízálók. Ha fókuszra állítod, nincs szórt fénye, csak a szűk négyzet. Az elektronika is túl egyszerű számomra.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #69338 üzenetére
A hatásfokkal, igenis sokat lehet / -ne fogni. Mármint ha értelmesen használják. A Fenix lámpáknál sem probléma manapság a 180 lm / W hatásfok elérése. A Nitecore többet tud, de a hatásfoka csupán 120 lm / W. A Fenix is képes a jó hatásfokkal kibabrálni. A legújabb PD35 V3 -asom megvan. 30 lm helyett 50 lm -t használnak (pedig a gyártó más lámpáinál használja a 30 lm fokozatot), a 150 lm fokozatot legalább nem emelték 300 lm -re (mint a Nitecore). Az Armytek Li-Ion -os lámpája is használja a 150 lm fokozatot, az Acebeam pedig 160 lm fokozattal rendelkezik. A 150 lm fokozat, 8 - 9 üzemórát biztosít 18650 -es akkuból. Az 50 lm fényáram, manapság, már 26 - 27 órára képes (18650 -es akkuval). Nos, nálam, hogyan is fogalmazzak, ez kicsit elszomorít. Annál is inkább, mert meg tudnák / -ják csinálni. Már évek óta bizonyítják. Igaz 2AA -s lámpákkal. A Nitecore MT2A lámpájánál 17 lm 58 órán át, és a következő fokozata 9 órát bír. A Thrunite Archer 2A V3 is 50 órán keresztül világít a 17 lm sétáló fokozatán, a következőn ez is 10+ órát teljesít. Hogy tiszta legyen a kép, az a 17 lm is tényleg használható séta közben. Nem kívánok több fényt. A magasabb fokozat meg ezeknél a lámpáknál is erősebb. Az Armytek Prime A2 V3 PRO lámpámat direkt nem kevertem be ide. Gondolom, a NiMh akkut használó lámpákat is el kell adni. Nekem az egyik utcáról szinte a másik utcáig, a kerten keresztül, naponta többször el kell slattyognom. Pont ezek az alacsonyabb fokozatok a lényegesek. Beltérben is ezeket a fokozatokat használom. Gyertyaként a kb 100 lm is elegendő lenne (de ha nincs, akkor a magasabb fokozatot). Próbálom, mindig előszedegetem a Li-Ion -os lámpáimat. Ha a magasabb fokozatokat (pl turbó) is használom, akkor örülök ha 1 hetet kibírnak a Li-Ion -os lámpáim. Az öcsém a Convoy S2+ lámpámat is visszaadta a múlt héten, mert túl gyorsan merül. Pedig az elején, "erős lámpa kell", szólt a parancs.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #69336 üzenetére
Nem akartam kemény lenni, és leírni, hogy elfűti a felesleget. Megpróbáltam óvatosan leírni, hogy a magasabb és alacsonyabb fokozatokon, főleg az elektronika végett, rossz a lámpa hatásfoka. Nem a led hatásfoka számít csak.
TE viszont leírhattad, mivel esetedben nem feltételezik, hogy lesajnálnád az olcsóbb lámpákat. Rólam vistont feltételezik. Olyan lett volna, mintha leócskároltam volna a nem stabilizált lámpákat. Kell ez nekem? Nem akarok én senkivel összeveszni. Emlékszel? Pár éve mink is a grund 2 oldalán álltunk ("olcsó - drága lámpák").
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
krisztianAMG #69330 üzenetére
Igen. Megint azt kell írnom, hogy igazad van.
A ledek nyitófeszültsége, berílium használata a rugóknál és így tovább. A DC/DC meghajtónál is. Ha a felvett teljesítmény (W) nem változhat, az akku feszültsége (V) pedig csökken, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy a felvett áramnak (A) kell emelkednie.
A lm/W hatásfokot a lámpára adtam meg. Engem az egész rendszer érdekel. Ezt mérem. A beadott teljesítmény szemben a kijövő fényárammal. Az idő függvényében kijövő fényáram is érdekel. Nem szeretem már a meglepetéseket. Ceilingbounce app segítségével készítettem teszteket, a különböző fokozatokon, magam részére. Az akkuk kapacitását is időnként le szoktam ellenőrizni. Pl. 3 Ah -ás akkuval, 30 lm fokozaton, nem bír ki 30 órát. Ezért tudom, hogy az Emisar D4V2 lámpámmal nem fogok esti erdei sétára elindulni. Mert ehhez a lámpához vonatkozott az előző adat. A Nitecore MT2A lámpám sokkal inkább alkalmas. 58 órát bír 17 lm fokozaton. Az Emisar a 30 lm fokozaton 150 cd fényerővel, a Nitecore a 17 lm fokozaton 300 cd fényerővel világít. A Nitecore ugye tükröt használ, így a szórt fénye is fényesebb 2 m távolságból (sétánál erre a távolságra világítok magam elé - lemérve).
Visszatérve az említett AMC7135 áramkörre, ha jól tudom, 0.2 V kell neki, vagyis 0.07 W / db. 8 db esetén 0.56 W teljesítményt eszik csak a szabályozás. + a led. És ez megmarad akkor is, ahogy merül az akku. Szóval, nem csak a nyitófeszültség számít. A fejlettebb, így drágább elektronika máshogy dolgozik. Persze a ki - be kapcsolás nagy sebességen megmaradt, kondi, tekercs is került az áramkörbe, meg még pár dolog. De ezek, a legtöbb felhasználót nem érdeklik. Az érdekelhet pár embert, hogy 21700 -as akkuval, 30 lm fokozaton, 80 órát bír, de akár 20 kcd -át is tud. Stabilan. Az öcsköst, hiába mérnök, még ez sem érdekli. Működjön, lásson vele, ne kelljen naponta / pár naponta a töltővel bajlódnia.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MittuDomain_ #69312 üzenetére
Én inkább maradok a Fenix 3AA -s lámpásomnál.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
krisztianAMG #69322 üzenetére
Szia!
Érdekel a vitátok. És szerintem, részben, NEKED is igazad van. Mármint abban, hogy ahogy merül az akku, a lámpa biztos magasabb áramot fog felvenni.
Magam részéről, mint laikust, az érdekelt legfőképpen, hogy mit látok a lámpával, meddig tudom használni. Ezért, jobban érdekel a hatásfok is. És meg kell mondanom, stabilizált kimenet párti vagyok.
- Hatásfok - nem mindegy, hogy 70, 80, 90 vagy 150 lm/W hatásfokkal (esetleg 180 lm/W) rendelkezik a lámpa, akár magas, akár alacsony fokozaton. 10 Wh -ás akkunál, 700, 800, 900 vagy 1500 lmh (lm óra) -át jelent ez. 1000 lm fényáramnál, 0.7, 0.8, 0.9 vagy 1.5 óráról van szó. 50 lm esetében pedig 14, 16, 18 vagy 30 órán keresztül képes a lámpa üzemelni. Ezért vagyok a híve a 180 lm/W hatásfoknak 20 lm fényáramon, mert az apró 3 Wh -ás akkuból (AA) is kihoz 27 óra üzemidőt. A magasabb fokozatot kevésbé használom az apróbb lámpáimnál, de azért a 130 - 140 lm/W hatásfokot elvártam, elvárom.
- Stabilizált vagy nem stabilizált kimenet - közelre szinte mindegy, de ha pl 10000 cd -ás lámpáról (EDC) van szó, 60 m távolságból már azért látni, észrevenni, ha a 10000 cd helyett, akár csak 5000 cd fényerővel rendelkezik. Az meg már nagyon lehangoló tud lenni, ha a 20000 cd helyett 5000 - 6000 cd jön ki csak a lámpából, kb 80 - 100 m távon. Nagyon nem mindegy, hogy 2- 3 lux -al vagy 1 lux alatt van valami megvilágítva. Nálam az 1 lux alatti megvilágítás, felejtős. Számomra, inkább 3+ lux, és ha jobban szeretnék látni, akkor inkább a 10+ lux a nyerő. Ez azt jelenti, hogy 20 m távolságról 4000 cd, 25 m -ről 6000 cd, 30 m -ről 9000 cd az ideális számomra, ha át akarok nézni valamit (pl ha a házat ellenőrzöm kívülről).
- Tartalék fényáram - Mostanában, az utóbbi időben, egyre elterjedtebb, hogy mikor az akku kapacitása 20% -ra csökken, a lámpa átvált 10% -os fényáramra (tartalék fényre). Ezzel a fényárammal, akár, órákon keresztül is képes üzemelni. A civilizációtól távol, vagy a sötét utcákon ez jól jöhet. Vannak lámpák, ahol én döntöm el, hogy kell -e nekem ez a tartalék fény, vagy inkább a teljes fényerőre van szükségem, merülésig.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MittuDomain_ #69261 üzenetére
Pár éve, hogy lemondtatok a Ledlenser végett. Most meg vásároljátok mint a cukrot.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Denyiro #69218 üzenetére
Nitecore EA21, MT20A, MT2A, (Fenix FD20, E25 UE, Olight S2A, Thrunite Archer 2A V3, Armytek Prime A2 V3 PRO) lámpám is van. A Nitecore lámpái másak. Nagyobb fényerőre, hatótávra vannak tervezve. 345, 360 lm fényáramból. Az EA21, MT20A azonnal elérhető holfénnyel, turbóval, piros fénnyel, rendelkeznek. A MT20A erősíteni / gyengíteni képes a fényerejét. Akku / elem feszültségszint kijelzéssel rendelkeznek. Rejtett villogó funkciók is találhatók bennük. Cserébe, az üzemidejük gyengébb. A MT2A ezekkel szemben egyszerűbb, viszont látványosan hosszabb üzemidővel rendelkezik a sétáló fokozatban. Holdfény sincs, de a turbó a behúzott fejjel érhető el (ez ismerős lehet).
A Fenix LD22 és E20 V2.0 fej átmérője nem egyforma. Az E20 V2.0 feje kicsit szűkebb. Megnézem a LD20 fejátmérőjét. Melyikre érdemes lecserélned.
A Fenix E20 V2.0 fejátmérője 21 mm, a LD20 / LD22 feje 21.5 mm, a Nitecore MT2A feje 22.5 mm, a MT2A / EA21 feje 25 mm.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Denyiro #69214 üzenetére
Nekem a LD22, LD12, E20, E20 V2.0, E12 V2.0 van meg. Ha a fényerőt, hatótávot nézem, az E20 V2.0 kb ugyanazt tudja. Üzemidőt tekintve, 30 lm fokozaton, az E20 V2.0 a nyerő. A LD22 tükrös, az E20 V2.0 meg TIR lencsés. Az E20 V2.0 az apróbb. A kezelésük is más. Az E20 V2.0 mindig az 5 lm eco fokozatról indít, de gyorsan felkapcsolható magasabb fokozatra. A LD22 pedig 2 féle képen is használható. Vagy a hátsó kapcsolóval kapcsolom be, az oldalsó kapcsolóval kapcsolom a fokozatokat (hosszú gombnyomással a strobe és SOS), vagy csak a hátsó kapcsolót használom, ki / be kapcsolásra és fokozatok módosítására is. Ilyenkor mindig a legmagasabb fokozatról indít > strobe > 30 lm fokozat. Szóval lehet agyalni.😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
HollyBoni #69136 üzenetére
Én is a saját tesztet ajánlanám. Ami lámpát használsz, azokkal az akkukkal amik belemennek. Zseblámpánál is így szoktam. Nincs meglepetés, mert tudom mennyit bír. De minden fokozaton, amit használsz, le kéne mérni. Így kiugrik, ha valahol esetleg nagyobb a fogyasztás.😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #69103 üzenetére
Gratulálok. Nálad megoldva. Nálam az ingatlan átépítés alatt. A konténeren, ahol lakom, meg nem szabad semit javítani. Tele van zsúfolva 3 szoba bútorzatával. A járatok megvilágítását, fejlámpákkal, zseblámpákkal oldottam meg. Hol a plafonra, hol a bútorra, hol az ajtóra akasztva a lámpákat. Holdfényre állítva. Éjjel, nappal üzemelnek. Ágy mellett meg kemping diffúzor segítségével oldottam meg a +fényt. A kertet, a fák közét, alapból, a konténer falára pattintott zseblámpával oldottam meg. Törmelék, szemét kivitele az ingatlanból, fejlámpa segítségével történik, mivel még mindig nincs az ingatlan rákapcsolva a hálózatra. Az udvaron vannak a teli raklapok. Jelenleg. Ezek sincsemek kivilágítva. A kulcsokat keresni, zárakba betalálni, még mindig jó, ha van nálam világító eszköz. Sőt. Ha nem látom, ki sem tudom nyitni a hátsó kaput. A garázs, melléképületek környéke ugyan kivilágítható, de az idei évig, nem a kert végében, hanem a házban laktunk.
A mobilom is világít. Több fokozatban. De lapos, vékony. 1× essen ki a kezemből a betonra, kavicsra. Biztos, hogy a kijelző felöli oldalával történik. Pár 100 -as tétel (€). A zseblámpa távolabbra, erősebben világít, kényelmesebb a fogása, és bumm, ha leesett sincs gond.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Chris Kiki #68977 üzenetére
Nem rosszul, olcsón. Pár € -ból előállíthatók. Sokan vásárolják az ilyen ZOOM -os lámpákat. Kezelésük egyszerű, olcsó elektronikával, nem stabilizált kimenettel. 100%, 50%, 25% fényáram + strobe + SOS. Egymás után. A TV -ből 50 € -ért is megveheted. Max IPX4 a besorolása, mert ugye ezek a fajták nem igazán vízállók. Falusi, városi vásárokon, Army shop üzletekben is megtalálod. Ágy alatt keresgélni, könnyű sétákra megfelelhet. De nem nekem. Nagyon elterjedt lámpa fajta. Sokan ilyet szeretnének, mert "messzire" világít. Igaz, igen szűken.
És ugye vannak a tir lencsés, vagy tükör-reflexes lámpák, amiről már írtunk. Igazság szerint, van olyan is ami +ledekkel oldotta meg a szórt fényt. Mert a középső inkább szűkebben távolabb világít.
Az a fizikai árnyékolás, valamikor a szociban, lapos elemmel működött. Belső filterekkel. Akkor még jó volt. A hadseregnek. Ma már nem elég energiatakarékos.
Apropó, mostani ajánlat. https://sk.gajoshop.com/strong-light?utm_campaign=SK_19.10.2021_Super%20mocna%20LED%20svetilka%20%28RBAXMy%29&utm_medium=email&utm_source=Slovakia%20%28Fully%20engaged%29%20-%20Uncertain&_kx=egOhGutFz6_8AoLuuuuc7K1LD0DFDDXFSK0FxS49pcA%3D.Lktc2C
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #68979 üzenetére
A Fenix osztott tükrös megoldásánál a tükör felületének mérete módosul. Fókuszálva, a tükör meghosszabodik, a Spot és a Spill pedig szűkül. Így erősödik a fényerő.
A Ledlenser esetében a led fel van emelve, a lencse pedig üreges. Így szórt fény esetében, a led a lencse közepén helyezkedik el. A mostaniaknál a led felüli oldal textúrázott. A középső része a tir lencsének kidomborodik, ez biztosítja a szórt fényt. Mikor eltávolítod a közepétől, az oldalsó süllyedő része kap több fényt, ami fókuszál, szűkebb fénycsóvát biztosít. A középső lencserész továbbra is kap fényt, csak kevesebbet, így a szórt fény megmarad, de ott a határozott erős spot is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Chris Kiki #68974 üzenetére
Részben igazad van. Ha fókuszálom a fényt az osztott tükrös, Ledlenser tir lencsés lámpáknál, ahol a lencse végig körbeveszi a ledet, igen ezekben az esetekben nem válltozik a lámpából kilépő fényáram. Az olcsó ZOOM -os lámpáknál, fókuszra állítva, már csak a ledből kisugárzott fény középső 60° átmérője hasznosul. A többi a lámpa fekete festékén elvész. A 25 mm átmérőjű lencse kb 25 mm -t mozdul előre ezeknél a lámpáknál, és csak a lencse gyűjti - sugározza a fényt. Volt, hogy 30% fényáramot mértem a szórt fényhez képest. Ezért sugározza ki csak azt a kis kockát.
Bíró én sem leszek. Csak a tényeket írtam le.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
zolikaDB #68834 üzenetére
Ezt a 70 lux -ot 4 - 5 m -re a lámpától mérik. Max fokozaton. A Nirecore, Fenix, Olight bicajlámpák, olyan 7000, 8000 cd fényerővel rendelkezhetnek. 5 m távolságból, ez, 240, 320 lux -ot jelent. Alapjáraton világítanak ezek kb úgy, mint az a lidl -ben kapható max -on.
1800 mAh az akku kapacitása a lidl -ben kaphatónak, a rendesekbe meg 2 db 18650 kerül.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Ming Cseng #68695 üzenetére
Ez így nagyon gyengének hangzik. Előttem szólók is valami hasonlót írtak le.
- 1A -en 2 óra, és 4 db -os akkupakk, ha nem lennének veszteségek, akkor is 500 mAh -ás akkuk lennének. Még a 14500 -as akkuim is 1000 mAh -ásak. És gondolom 1A -es töltőre gondoltál.
A mobil világítása nem túl izmos. És ez is erősebb mint a bicajlámpád? Amikor 2AA -s zseblámpákat használtam, azok is erősebben, távolabb világítottak. Manapság, meg rendes bicajlámpát használok. Ezzel 60 - 70 m -re is ellátok rendesen. Meg aztán erősebb lámpát is felpakolhatok.
Picit más. Az ócó árú lámpákkal én sem látok valami sokat. Hogy a szín visszaadása, vagy más végett, arra én sem jöttem rá. Ezt nehogy valaki nekem félre értse.
-
FBLLMAG
senior tag
Azért már 3 A áramfelvételnél is 10% különbség van. Pedig mind a 2 led XHP50 -es, csak ugye .2 -es valamivel fiatalabb. 11 A körül meg +25% fényáram a .2 javára. Azért nem annyira párhuzamos. A normál XHP50 leddel szerelt lámpákat OP refivel kellene szerelni. A hatótáv felejtős.
-
FBLLMAG
senior tag
És nem csak a led hatásfoka számít. Az akkunak ott a belső ellenállása, ami az idővel emelkedik. Ott a rugó, esetleg 2 db. A menetek tisztasága is számít. Kapcsoló, meghajtó elektronika, persze a led hatásfoka is számít, stb. A lámpából kilépő fényáram előtt ott az optika, tükör, üveg. Láthatod, sok mindentől függ a lámpa lm/W hatásfoka. Maga az üveg 4% - 4% -ot is jelenhet oldalanként, ezért vannak a bevonatok.
És a legjobb, ha mindent magad ellenörzöl. Így tanulsz is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #68597 üzenetére
Gratulálok.
Ugye, hogy nem a nagy fényerő számít, hanem, hogy legyen nálad fényforrás. Szinte, mindegy melyik lámpánkat használjuk.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
SpaceJam #68504 üzenetére
Ez mondjuk Magicshine és nem Olight. De az Olight is tőlük vásárolja. És van pár erős bicajlámpájuk.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #68481 üzenetére
Nem működik NiMh akkuval nálam. De a hozzáadott 14500 -assal nincs problémám.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #68475 üzenetére
Az enyém NiMh akkuval nem akar működni. Miért?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #68475 üzenetére
Hogyan?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
bedvóter #68449 üzenetére
Ha megengeded, felelnék a kérdésedre én is. Mármint a tapasztalataim alapján.
Oldalgombolós - Az Armytek Prime, Zebralight lámpáim kapcsolója mélyen helyezkedik el, a Nitecore, Olight lámpáimé kiemelkedik, így hamarabb megtalálom ezeket a kapcsolókat. A kiemelkedők persze be is tudnak kapcsolódni. A Fenix E25UE, E35UE, Nitecore MH10S kapcsolóját meg a sötétben alig lehet megtalálni.
Hátsó kapcsolós - ilyen is van pár. Van olyan is, mint a Fenix LD22, az oldalsó kapcsolója ki is kapcsolható. Van amelyikkel a bekapcsolás előtt választok fokozatot, van amelyikkel a bekapcsolás után, és akad olyan is, amelynél bekapcsolás után az oldalsó kapcsolóval kezelem tovább, esetleg a fej megengedése, behúzása is beleszól a kezelésbe.
- Van hogy marokra fogom, van hogy szivarként (segít a taktikai gyűrű, vagy a lámpa kialakítása), és 1 kézben meg tudom fordítani, forgatni. A Maglite XL200 lámpám csuklóból irányítható. Az egész lámpát forgatom. Ehhez sem kell 2 kéz. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #68462 üzenetére
A Fenix olcsóbb volt mint a Wuben, mégis jobban tetszik. Gyorsabban válthat fokozatot. És kb 5 évet kibírnak ezek az akkuk is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #68448 üzenetére
Nekem Wuben E05, Fenix E09R, E12 V2.0, Fenix E20 V2.0, Fenix LD12 is van itthon. Nekem a Wuben a lassú kapcsolásával nem az igazi. Az E09R és a E12 is sokkal könnyebb. A Wuben nem működik NiMh akkuval, így kb ugyanaz mint a Fenix E09R. Hatótávban is a Fenix E09R megegyezik a Wuben E05 -össel. Mérete, tömege a Fenix -nek a kisebb. Csukópánttal, vagy nyakpánttal a Fenix E09R nagyon kényelmes. Ízlések és pofonok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest