Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz Lacerta #70166 üzenetére

    Én már írtam, hogy miket használok. A Wuben -t mint "olcsó" alternatívát választottam. Hogy legyen olcsó lámpám is. Meg is van a véleményem ezekről az olcsó AA -s lámpákról. Mindegyikről.

    Nekem a siltes sapkára a Fenix E12 V2.0 vállt be a széles szórt fénye végett. Nyáron meg sem érezni a tömegét. Napi szinten a Zebralight SC5W vagy a Fenix LD12 van a zsebemben, mivel fényük is van, meg jól is bírják. Oldalamra az Armytek Prime A1 PRO és a Ledlenser P5R Core kerül minden egyes nap. Nyakamban lóg tartaléknak a Fenix E09R, tir lencsével. És ha netalán utaznék valahova, az Olight S1A Special Edition is kéznél van.

    Ezek mind stabil kimenettel rendelkeznek. A Fenix E12 a leggyengébb, a legmagasabb fokozata is stabil. Ezen a fokozaton fényesebb mint az olcsó lámpák AA NiMh akkut használó magas fokozata. A Zebra a NiMh akkuval olyan fényes, mint az olcsóbbak 14500 -as feltöltött akkuval. Ha meg kicsit használva is vannak ezek az olcsóbbak, már szinte használhatatlanok számomra.

    Mit várok el az EDC lámpáktól.

    - aprók legyenek, szinte észrevétlenek
    - a napi rutint ne hátráltassák, tudjanak mindent mit a nagyobb testvéreik. A kulcs kiválasztásától kezdve, a napi esti parki (esetemben kerti is) sétán keresztül, legalább 50 m -re ellássak velük. Ezt az utóbbit már 3.7 V -ra merült akkuval sem képesek teljesíteni az olcsóbb lámpák. A LD12 a 320 lm -ből hozza ki a majd 6000 cd fényerőt, a P5R Core meg a stabil 350 lm fényárammal teljesíti a majd 10000 cd -át (persze ott a boost)
    - ha az úttesten kelek át, jelezni tudjak másoknak, egyértelműen, figyelemfelkeltőn (jobb mint a zebra az úttesten, eddig mindig megálltak)
    - és nálam a gyors kezelés, használat, hogy úgy működjön ahogy én szeretném, is számít.

    Igyekeztem, nekem megfelelő lámpákat összeválogatni. A Manker T01 is jó, csak számomra túl szűken világított. (Más viszont szeret vele messzire látni. ;) )

Új hozzászólás Aktív témák