- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #74447 üzenetére
A 240 lm -t elég hamar beejti. Kb a következő 60 lm -es szintre, kb fél perc alatt. Ezzel a fokozattal inkább körbe lehet nézni, vagy ha valamit jobban meg szeretnék lesni, akkor arra az időre felkapcsolom. De utána, a beejtés után, stabilnak látszik. A 60 lm -es fokozatot megnézem 1 órán keresztül, ez a fokozat tűnik használhatónak a ház körül. Tovább úgy sem akarok sötétben pakolni, dolgozni.
De szerintem sétálni is lehet vele az erdőben.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #74438 üzenetére
Megérkezett a csomag.
A fejlámpa nagyon apró és könnyű. Kb 60 g mindenestől. Meglepően kényelmes. Átvette a Led Lensertől a szivacsos homlokra felfekvő részt. Fényereje 2000 cd (mérve), a nekem nagyon tetsző tir lencséből. 2 fokozat közül lehet választani (a holdfény bekapcsoláskor duplakattintással érhető el, a hosszabb kapcsolóval). A rövidebb "MODE" kapcsoló hosszú nyomásával a piros fény érhető el. SOS és helyzetjelző villogás is van.
Nekem tetszik.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #74434 üzenetére
Tényleg jó árban van a HA11. Olcsóbb mint az Enegizer. Olyan zsebre csapható, mindig kéznél van fejlámpa. Behúzva.
Köszi az infót.
Még a Fenix T6 taktikai tollat is megtaláltam. Kék színű betétet is árulnak hozzá. Persze ez is tud világítani, mint az Olight taktikai toll. Ezt is behúztam. Most már T5 és T6 tollam is lesz a Fenix -től.
Holnapra remélem megérkeznek.
-
FBLLMAG
senior tag
Mindenki zsigerből elutasította ezeket a lámpákat, mikor valaki olcsó, üzletből való lámpát keresett, én meg ezeket ajánlottam. Most már ténylegesen van ezekkel is tapasztalatom. Azt kell mondanom, hogy egyenlőre egészen használhatók. Nincs PWM, nincs kék jeges fény. Ház körül, kempingben, túrán, használhatók. Aki ritkábban, pl havonta 1x veszi elő, vagy autóba, biztonsági lámpának, tökéletesen megfelel. Sok szerelőnél, az utóbbi években, mindenféle piaci csodákat láttam. Ezek azoktól többet érnek, 20 € -ért. A ledek nincsenek túlhajtva, így nem is forrósodnak, a ráírt üzemidő is rendben van (Ezt még azért meglesem. Tuti, hogy nem stabil a kimenetük ezzel az üzemidővel.), miközben tényleg lehet velük látni. 80 m van ráírva, ami 1600 cd lenne, de én 1900 lux (cd) -át mértem, mikor csak a tir lencsés led világított. Használva a régebbi NU25 szintjét tudják. Bár, mint írtam, azért nem az a kategória mint amit eddig használtam.
Szóval, aki olcsó fejlámpát szeretne, és nem mer külföldről vásárolni, vagy tart az akkuktól (viszont elmegy 3 db AAA ENELOOP akkuval is), esetleg ritkán használja, vagy gyorsan kell neki, nyugodt szívvel merem ajánlani ezeket. A 350 lm -os zöld is elégséges, de létezik a sárga 450 lm -es is.
Nálam ezek, mint írtam, az eldobható, elhagyható kategória. Ha ezek közül 1 -et elhagyok, tönkre teszek, nem fáj a fejem, nem sajnálom annyira, mintha 50 - 100 € -ós lámpát hagynák el, tennék tönkre.
-
FBLLMAG
senior tag
Meglátogattam az OBI -t nálunk. Kihagyhatatlan dolgokat találtam. Meg aztán kíváncsi is lettem az Energizer fejlámpáira.
A dobozban 3 db munkalámpa. 600 lm / 300 lm fényárammal, 40 m hatótávval. Elemekkel. 12 db. Tényleg jól világítanak. Mindez 11,50 €. Ha 0,50 € az elem db -ja, 2 € -ra jön ki a munkalámpa db -ja. És 4 db Eneloop akkuval is elmegy.
2 különböző Energizer fejlámpa is jött velem. (A 2 db ára kevesebb volt mint a Nitecore NU33, vagy az AA -s pipa fejlámpáim közül bármelyik.) "Nem kell rá vigyázni" fejlámpának vettem. Kellemes meglepetés. 350 lm és 400 lm (80 m, 85 m hatótávval). Az egyik 1 a másik 2 kapcsolóval szerelt. Kellemes fejpánttal árulják. Puha, nem kemény. 3 db AAA elemmel csomagolva, de NiMh akkuval is elmegy. A szórt fényre állítva tényleg szórja a fényt. A középső pedig tir optikával van ellátva. Piros fény is van mind a 2 fejlámpán. Nincsenek túlbonyolítva. Nem Armytek, Zebralight, Nitecore, Acebeam, de azért használhatók.
-
FBLLMAG
senior tag
Ha valakit érdekel.
Matyi és Streng Alex István (lámpás ember a TikTok -ról) részvételével akakulgat a Komáromi találkozó. Lassan.
Remélem nem akkor lesz a műtétem.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #74412 üzenetére
1., Convoy lámpáim is vannak. Sofirn is akad. És Wuben is. 😉
2., Győrtől sem lakom túl messze.
3., Matyival már találkoztam. Pár éve. Kár, hogy azokat a lámpákat nem rakta ki az asztalra. FB -n, a lámpás csoportban ott van.
4., Már beköltöztem a házba. Még van pár apróság, de már lényegében lakható.
5., Nálam ezeken kívül akad még pár Armytek. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Diamond500 #74389 üzenetére
Létezik Eneloop is a világon. Vagy Ladda. És az Energizer is gyárt NiMh akkukat.
És hozzá akár Panasonic okos töltőt.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Diamond500 #74387 üzenetére
Ettől még az Energizer Vision HD is jobb. Pláne a 350, 400, 450 lm -es. Ezek is 20 - 30 EUR körül mozognak.
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #74369 üzenetére
A Nitecore MH10S (gondolom a MH12S is) visszavesz az 1000 lm körüli fényáramból, míg a LL P7R SIGNATURE ezt már stabilan tartja. A magas fokozatot a P5R Core is tartja. Stabilan.
A P7R Signature esetében be kell állítani 15 - 100 lm közötti fényáramot, és máris jó erdei sétára is. Így már az üzemidő is megfelelő lesz. Az 500 lm azért le tudja húzni az akkut.
A LL P5R Core pedig utcai harcosnak nagyon jó. Mindent tud amit elvárok tőle.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
alexandrosz #74171 üzenetére
A Petzl picit túlárazott. Ha ritkán használsz fejlámpát, és azonnal kell, az Energizer fejlámpái is már egészen jól használhatók. 20 - 25 EUR körül kapni 350, 400, 450 lm fényáramú modelleket. (Felénk legalábbis.)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Cyborg #74168 üzenetére
A Led Lenser esetében 40% -os árréssel dolgoznak az üzletek. Pl ha 40 EUR a LL MH5, akkor 16 EUR a mozgásterük. Vagyis, ha szemtelen vagyok, akár 24 EUR értékben megkaphatnám. De nem vagyok ennyire szemtelen. Valamit hagyok a kereskedőnél is. 30 EUR akkuval együtt, már megéri a MH5 -öst. Nagyon kellemes a fejpántja, és azért ez is tud 8000 cd fényerőt. Ennyiért. Meg piros fényt is. Meg aztán belső töltéssel is rendelkezik, csak rá kell pattintani a mágneses, USB -s csatlakozót. Az alacsony fokozaton is lehet már az erdőben sétálni. 20+ órán keresztül. (Kipróbálva.) A H19R Signal meg azért kerül annyiba, mert egészen más világ. Nincs mozgó alkatrész, mégis megvan az a 27000 cd (legalábbis k.rv@ messzire világít), 4000 lm, 2 lencsével. Őrült 1 fejlámpa. Ki kell próbálni. (Én élőben láttam.) Vagy megnézni Streng Alex István videóiban az Instán. Pláne, mikor a domboldalt világítja meg vele. A Mobil száma 0036 20 ... ....
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
peestike #74117 üzenetére
És MC Pite
Talált. Azt hittem könyvet már senki sem olvas. Egyébként gombelemet eszik. Szilikonnal fedett fém, így hajlik is, nem is sérti a lapokat, viszont ki sem esik a könyvből. Tömege 0, ezért nem tépi ki a lapokat. Nem kell fejlámpát, zseblámpát, lámpást használni, és a természetben is lehet olvasni.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #74111 üzenetére
Nálam az oldalamon lóg valamelyik kulcstartóra való lámpám, így azonnal hozzáférek ezekhez.
Az autóba specifikus, direkt autóba valót használok, amely QC3 -as kimenetre is képes, mágnes a testben, így a gépjármű bármely részére felpattinthatom. Vészvillogással is rendelkezik, amely a közeledő gépjármű erősödő reflektorfényére egyre gyorsabban villog.
Városi sétára is inkább a tenyérbe csúszó lámpáim közül válogatok. Ezek alapból távolabb világítanak mint a mobil. Lakott területen belül azért nem baj, ha tudok jelezni figyelemfelkeltően a gépjárművezetőknek. Eddig mindig megálltak.
Ami a táskákat illeti, télen, hűvösebb időben a sokreteszes Victorinox (erre pipalámpát is lehet csatolni), melegebb időben az oldalsó termozsebbel ellátott Nitecore BP18 (ez sem 20 liter) hátizsákot használom. Lakott területen az apróbb, válra akasztharó, Nitecore "organizer" van velem. Zsebben az a 10 literes hátizsák elfér. Ebbe is lehet pakolni. Utazni meg inkább az összecsukható, fekete, 25 literes táskát vetem be. A többit helyzettől függően. Hasi táskát nem használok.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #74108 üzenetére
Tudod, hogy a mobil 40 - 60 lm fényáramra képes? Ugyanakkor a hatásfoka sem a legjobb. Kb 2 W a fogyasztása. És szórt fényről van szó. Lemérhetem, de biztos, hogy 40 - 60 cd -nál nem több a fényereje. Ha leejted, a mobil elég drága mulatság. Még mindig jó megoldás ezzel világítani?
-
FBLLMAG
senior tag
Nyilván nem elsődleges lámpák ezek az 1x, 2x AAA -s lámpák. Viszont ha nincs más, vagy lemerült az akku, akkor .... . Nálam a SOLITAIRE a szükségcsomagba került (madzag, fogselyem, biztosító tűk, varró készlet, iránytű hőmérővel, nagyítóval, vonalzóval, fájdalomcsillapító, síp, tükör, tűzcsiszoló, szemeteszacskó mellé), VIC bicskával, élező kővel. A másik nagyobb 2x AAA -s a nagyobb VIC bicska mellé került a tokjába.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
kory24 #74067 üzenetére
Nem fogtad ki a lámpát, csak úgy mint az új autóknál, elsőre a hozzáadott kézikönyvet kéne elolvasni. És csak ezután használni. Mi az új Audival jártunk így. Magától behúzta a kéziféket, leállt a motor a zebra előtt. Sor meg mögöttünk. És ezt az öcskösnek csinálta, aki a motort tervezte, pár asztallal tőle meg a menetprogrammal foglalkoztak. Én mint laikus, csak néztem volna, hogy "tönkre ment a pár 1000 km -es autó". Valami ilyesmi lehet a lámpánál is. Vagy az akku van lemerülve annyira, hogy a védelem már lekapcsolja, vagy a kapcsolónál (hátsó) van meglazulva a gyűrű ami a kapcsolót is tartja, vagy ... .
-
FBLLMAG
senior tag
Azért volt pár fejlesztésük. Kezelés, kialakítás. Az UI talán még tetszik is a Prime esetében. A Viking, Predator esetében a régi jobban bejön. Ezeknél is megjelent a belső töltés. Ami gyorsabb is lett.
A fényáram is emelkedett. A fényerő a Prime esetében csökkent. A Wizard, Prime szélesebben világít. A Wizard bicajszereléket is kapott alapból. -
FBLLMAG
senior tag
Megint az a fényáram (lm). Pedig nem ez a leglényegesebb. (Számomra nem.) Mint írtam, főleg a 20 és 92 lm fokozatokat használom napi szinten. És nem csak sétára. Pl gyertyaként is ezek közül választok. Ez is van beállítva. Úgy fele - fele arányban vagyis 200 perc + 900 perc. Tehát 1100 perc a tényleges üzemideje. Míg a Wuben E05 esetében 70 perc + 330 perc = 400 perc a valós üzemidő.
Zebralight SC5W / Wuben E05 = +2.75 a ZL SC5W részére
Méret, tömeg, klipsz, nincs különbség. Bár van, a Wuben 2 oldalas klipszet használ. Akár sapkára is felrakható. Energiaszit kijelzése is van mind a 2 db -nak. Gyertyaként is megállnak. +1 az E05 számára
Holdfény van mind a 2 lámpában, de a ZL SC5W esetében azonnal elérhető. +0.5 a ZL SC5W számára
Turbó is van mind a 2 lámpánál. A Wuben +40% -kal erősebb. Azonnal elérhető mind a 2 lámpánál. +0.4 a Wuben részére.
A ZL kapcsolója mélyebben helyezkedik el, a Wuben esetében 3x kattintás a zárás.
Éjjel 0.1 lm fényárammal 5 mp -ként villant a ZL, így jelezve helyzetét. A Wuben ezt nem tudja. +1 a ZL
A Wuben esetében ha túl gyorsan nyomom meg 2x egymás után a kapcsolót, a STROBE indul be. Ezért lassú a fokozatváltása. A ZL nem szenved ilyen problémákkal. -1 a Wuben részére
Mást is figyelembe vehetek, vehetünk. Ezek szerint
Zebralight SC5W 4.25
Wuben E05 0.4Vagy úgy is írhattam volna, hogy a Zebralight SC5W +3,85 ponttal kapott tőbbet. Ebben az összehasonlításban.
Napi használatra más a fontos mint az erdei sétánál. És nem vagyunk egyformák. Ez az összevetés csak példa volt. Akármilyen táblázatot készíthetünk.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
A héten Zebralight hetet tartottam. Ezzel kapcsolatos tapasztaltakat szeretném veletek megosztani. Ha lehet.
Tények, mivel ezeket a neten nem lehet nagyon megtalálni.
- H53W > 330 lm, 1000 cd, 3 cd/lm, 12°, 12 fokozat, 4000 K
- SC53W > 330 lm, 1000 cd, 3 cd/lm, 12°, 12 fokozat, 4000 K
- SC5W > 550 lm, 2500 cd, 5 cd/lm, 10°, 12 fokozat, 4000 K
- SC5 OP > 530 lm, 3600 cd, 7 cd/lm, 10°, 11 fokozat, 7000 KSzórt fény (SPILL) az összes lámpánál 80°, és mi degyik OP reflektort használ. A bevonatuk nagyon ellenálló.
A H53W fejlámpámat esténként használtam. Nappal nem volt velem. 75 mm hosszával, 30 g körüli tömegével (+25 g az akku) a homlokon, meg sem lehetett érezni. Tenni - venni, közlekedni vele, nagyon jó volt. Beltérben is nagyon kellemes a sejmes fénye végett. 0,001 lm fokozaton jelzi hollétét (ezt a fokozatot másra nem is lehet használni), nem kell keresni esténként, akárhogy rakom le, és biztos, hogy nem fordítva rakom a fejemre. A 14 lm fokozata is használható, mégis inkább a 30 lm fokozatát használtam. Még jobban láttam vele, és akár 20 órát is üzemelhet egyfolytában ezen a fokozaton. Nagy ritkán, mikor esett, nedves, sötét volt a talaj, felkapcsoltam a 60 lm -es fokozatra. Távolabbra körbenézni nem ezt használtam, bár a 20, 30 m sem gond számára.
A SC53W zseblámpám kb ugyanaz mint a H53W fejlámpám, csak előre világít. Nagyon könnyű és Li elemmel, Li 1.5 V -os akkuval még könnyebb. A test kialakítása végett stabil a fogása. És ennyi. Vége az előnyöknek. Mivel szemre a 30 lm sétáló fokozata ugyanolyan fénnyel világít mint a 20 lm -os SC5W. Ami erősebben, távolabbra világít. Riflében nem érezni a súly beli különbséget. A SC53W nyáron, késő esti szórakozás, esti mozizás kisérője lehet. Nem napi hordásra való. Ezért sem zavar, hogy hibásan vettem meg FB -on. Az 1 hetet is bírta, nemhogy az alkalmi felhasználást. Pedig ezt használtam gyertyaként reggel, este a héten. A 9000 Ft pedig jó ár volt érte. Nem kellett 50+ € -ót kiadnom érte.
A SC5W na ez az igazi EDC lámpám. A klipszét kicseréltem a SC5 OP klipszével. Így mind a 2 modell jobb lett. Könnyedén csúszik a zseb oldalán, miközben stabilan tartja. És a felcsíptetéssel sem kell bajlódnom. Ebben a 20 lm -es fokozatot használom leginkább esti sétára, parkon áthaladni, sötét utcákban, kertben, ház körül. 30 órát!!! üzemel ezen a fokozaton. Egyetlen AA NiMh Eneloop akkuval. Autó kipakolásánál is elegendő (vagy felkapcsolom a 92 lm -os fokozatára a sarkok ellenőrzése végett). Autó körül a fűbe ejtett csavar megtalálására is elégséges a 160 lm -es fokozata (dobtam már be Li-Ion -os lámpát a csomagtartóba). Ennek a szórt fénye mintha erősebb lenne, jobban látok vele, ráadásul elég szélesen világít, miközben a középső fényköre nem zavar.
Ezek mind teljesen személyre szabhatók voltak, 4000 K -es nelegebb fénnyel.
A SC5 OP világít a legfényesebben, a legtávolabb, és ennek hidegfehér fénye van. Ugyanakkor, ennek a tömege a legnagyobb. Nappal pincébe lemenni, polcok között körbe nézni, erős fényű környezet után használni, pont jó. Este, felébredés után, azért a SC5W fénye a kellemesebb. Az azonos fokozatokon is jóval elmarad az űzemideje a SC5W -től, és ahol magasabb picivel az adott fokozat fényárama (pl 115 lm szemben a 92 lm), ott alapból gyengébb üzemidőre vár az ember. A szórt fénye is mintha haloványabb lenne. Picivel. Ez régebbi modell, ezt már jó ideje nyúzom.
-
FBLLMAG
senior tag
Jön az energiaválság. Már készen állnak a lámpáim. Nálunk január 30 -án lekapcsolják a közvilágítást. (A kenyérrel is gond lehet, mivel a pékek is 4x -es villanyszámlát kaptak
.)
-
FBLLMAG
senior tag
Amiket írtam, a vázra (alsó) kerül a tápegység, és maga a világító egység nem túl nagy. Inkább kompaktnak mondanám. Rendben, az áruk nem a legalacsonyabb. De a fényük, az valami ördögi. Nem hiába írtam, hogy a Fenix, Nitecore (igen az enyém is), Olight bicajlámpái elbújhatnak a fényükkel. Pláne a Duna töltésen haladva, volt látványos a különbség.
KS52 topic társunk több 10000 cd -ás lámpákat szokott a Fenix lámpája mellé feltenni.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
alexandrosz #73777 üzenetére
Fenix HM23 még benne van az árban. FENIX, szóval a minőség is rendben van. Cserélhető akkuval, elemmel. 1 db AA NiMh. Kb azt hozza amit elvársz.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #73784 üzenetére
Akkor én is leírom, miért választottam, vettem a NU33 -ast.
Találkozókon ki tudtam élesben próbálni több 18650, 21700 -as fejlámpát is. Ami távolra is világított, szórta is a fényt, de rendesen, az a Led Lenser H19R Core (köszönöm Streng Alex István). A fél domboldalt megvilágította vele. Hasonló távot lő be a MH11 -es, ami mobilról programozható, testre szabható, vezérelhető. A Wizard -ot a Tiara -ával összevetve, Nitecore HC modellek, Olight, Fenix, stb fejlámpák után válogattam ki, mire is lehet szükségem. Rájöttem, nem kell a több 1000 lm. Nekem. Mikor a Zebralight H53W 20 órát üzemelt 30 lm fényáramon (a MH5 szintén 20 órát 15 lm fokozaton) és a tapasztalataim alapján, szükség esetén, elegendő lehet a 10 lm is, az Armytek Tiara A1 PRO, Zebralight H53W fejlámpáim már 40 - 40 órát teljesítenek. 8 óránál tovább 1x sem kellett világítani 1 este alatt. Tehát az üzemidő végett sem kell a 18650 -es akku.
A NU33 -as kb 2x AA -snak (vagy 6x AAA) felel meg, mégis könnyű, aprócska. A középledes kivitel lámpássá teszi a táskában. Tud szórt fényt is, az 50 lm szórt fényével már lehet sétálni. A piros fénye is használható. És távolra is tud világítani. Az 5000 cd már elégséges. (Ugye) A kerek kapcsolóját hosszan nyomva a piros, a másik hosszúkás kapcsolóját hosszan nyomva a normál tir lencsés fény, 2x kattintva ugyanerre a szórt fény, legalacsonyabb fokozaton indulnak. A kerek kapcsolóval a piros > fehér > CRI fény fokozatosan váltható. A hosszúval a fokozatot váltom. Bármelyiket hosszan lenyomva kapcsolom ki. 2 különböző kapcsoló, max 3 fokozat, nagyon egyszerű kezelni.
És ami még jobb, pl az Armytek fejpántjára, hátulra, rá tudom tenni pl a NU33 -ast is. Egyszerűen. Így 1 db fejpánton 2 lámpa. +50 g tömeggel. Nincs az a túra, amire nem elég. De a zsebben, a biztonság kedvéért ott a Zebralight H53W, Acebeam H40 is (észre sem venni ezeket).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #73774 üzenetére
Én egészen jó áron jutottam hozzá. És tényleg egészen jól bírja az üzemidővel. Távot is tud világítani. Nem utolsó sorban, és erről volt szó, elég kedvező a tömege. Miközben fémháza van.
Fényereje is van. (1 m -ről mérve)Ha kell, lámpásként is használhatom.
Ha meg több napos, estébe nyúló túrára megyek, én tartalék fejlámpákat is viszek, mivel aprók. -
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Ereshkigal #73753 üzenetére
"de a hegy tetején lévő házak irányából érkező beszólásból arra következtetek, hogy azért még 100 méter fölött is eléggé bika"
Hát igen, így kell tesztelni. Így kell a hatótávot belőni.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Cyborg #73671 üzenetére
Azért belegondolva, szépen fejlődött a bicajlámpás világ is. Jobb lett valójában?
Valamikor, réges régen, égőket használtunk (később xenon, halogén gázos égőket) 4 db AA vagy 2 db C alkáli elemmel.
Az ezredfordulótól 12 ledes, 3x AAA -ás lámpákat használtam.
Kb 2012 -től 2 lámpára váltottam. Közelre, kissé lefele billentve, szórt fényre állítva a Led Lenser M7 -est használtam, távolra meg a Maglite MINI 2AA PRO+ világított.
2015 -től gyorsult fel a fejlődés. Közelre, a Led Lenser TT (szórt fényre állítva), Fenix FD20 (szórt fényre állítva), Olight S2A, Thrunite Archer 2A V3, Armytek Tiara A1 PRO, sorba, lefele döntve váltogatták egymást. Távolra meg vízszintesen állítva, szerelékben, a Led Lenser T², Nitecore MT20A, Fenix LD22 / E20 V2.0, Armytek Viking PRO váltogatta egymást.És pár éve találtam rá a Nitecore BR35 -ösre. Azért van mikor mellé kerül pl az Armytek Viking PRO, hogy még jobban lássak (ha már van szerelékem, és elfér a kormányon).
-
FBLLMAG
senior tag
Ha beállítod a ramping maxot is, akkor még tovább fogja bírni. Természetesen a turbó is a rendelkezésedre fog állni. Én kb 1000 lm -ra állítottam a 4000 lm -es turbó alá. Így 10 - 15 perc is megy gond nélkül, miközben nem egetverő a különbség. És az akkut sem szívja annyira.
Ha még jobban visszaveszed, még tovább fogja bírni. Én inkább több fokozatot állítottam be.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #73566 üzenetére
Hát erről írok én is. Már régebben mi ezt megbeszéltük. A hátsó kapcsoló mindig ott van. Vagy a gyűrűs kapcsoló is a helyén marad. Ugye. Oldalkapcsolósból is vannak jók, bár amiket keresni kell, elveszik az ember kedvét. Ilyenkor hiába fényesebb kicsit a lámpa, a kapcsolója végett a másikat választom.
Értem a M1 hasonlatot is (nekem is van). Már rengetegszer írtam, hogy a szűk fénycsóva, közelre, nem sokat ér. Pláne a gyengébb szórt fénnyel. 10 m -ről 1 m alatti átmérőjű fénykör, lehet kapkodni ezzel a fénykörrel. A 4, 5 cd/lm szórt fényű lámpák meg a természetben kevésbé használhatók. Pláne az apróbbak, amik talán a 600 lm -t tudják stabilan tartani (2400, 3000 cd). Talán ha 15, 20 m -re elegendőek. Persze, pár mp -ig, percig akár 30, 40 m is lehet a használható táv.
Ráadásul, ha az ember keze kicsit meg van dermedve, be van görcsölve, ha a cukor leesik, vagy csak fáradtabb az ember, na akkor nyomogasson 3x, 4x, 5x, ... kapcsolót az ember. Vajon hányadikra sikeredik?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #73497 üzenetére
Nem mindig a távolság a lényeg. A nemrég emlegetett P7R Signature még fókuszálva is eléggé szórja a fényt. A kapunk a képen 90 m, túloldalt a ház fala +10 m (vagyis 100 m -re).
A Led Lenser P7 Core viszont csak 450 lm -t használ (4× AAA), mégis fényesebb (a fényképezőgép pedig visszavett, de így is látni a különbséget)
A Nitecore MH10S hatótávja picit elmarad a Led Lenser P7R Signature mögött. Ezt főleg a sárga épület falán látni. Ja meg a tükör végett a kiskertet nem világítja meg annyira, csupán a végét.
2 perc után meg már látványos a különbség a P7R Signature felé. Ha akarod azt is lefotózom. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #73493 üzenetére
Mire gondolsz?
Mind a 4 szín más fényáramot, fényerőt képvisel. A fehér 330 m, a zöld 300 m hatótávú. A fehér 270 lm, zöld 220 lm, a piros 140 lm és a kék 35 lm.
Ja, előbb kifelejtettem, fókuszálható ez is. És több fokozattal rendelkezik. Az összes, RGBW alatt.
Ja, az a hátsó kapcsoló nagyon kényelmes. Nekem biztosan.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #73487 üzenetére
Majd este az ablakból a kertre, meg a kertben csinálok fotót, hogy hogyan kéne világítania 1 zoomos lámpának. Ez 21700 -as akkut használ. De a kis testvére is tud pár érdekességet. Ez 14500 -as akkut használ, amit tölteni is tud. Stabil ennek is a kimenete. Ez is testre szabható és tömve van funkciókkal.
És más a tir lencséje
Mint az Olight, Fenix tir lencséihez hasonlatosan, ezeknek a szórt fénye is a lábamtól világítja meg a talajt.A P7R Signature olyan széles spottal dolgozik, hogy sokaltam is, mikor először kapcsoltam be kint a lámpát. A kb 1200 lm pedig stabilan megy neki.
(
)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #73479 üzenetére
Az egyszerű zoomos nekem sem tetszik. De a Led Lenser P7R Signature az más tészta. Nincs az az 50 % körüli fényveszteség, a hatótáv is megvan, belső töltés, oldalsó piros led, energia szintet is jelzi. Stb., stb.
És természetesen klipsszel ellátva
A tir lencséje textúrázott
Természetesen bőrtok jár hozzá, mágneszárral.
Ténylegesen használható funkciók tömegével ellátva. Teljesen testre szabható. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Ereshkigal #73398 üzenetére
Köszönöm szépen.
Még nincs rá szükségem. Csak meglepett a mostani ára. 6 € alatt jutottam a Samsung 30Q -hez és 10 € alatt volt a KEEPOWER 18650, 3500 mAh -ás védett akku (10 A -es).
-
FBLLMAG
senior tag
Észrevettétek, hogy milyen drágák lettek a Li-Ion akkuk? A Samsung 30Q is megközelítette a 10 € -ót, a KEEPOWER 18650 védett 3500 mAh -ás 10A -es akkuja meg a 20 € -ót. Még a 21700 -asok jobban megérik.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
bedvóter #73340 üzenetére
Hogy el ne legyenek felejtve a lámpák, az utcát is bevilágítottam velük, a hazatérők örömére. Menet, séta közben az erdőben, parkban nem szoktam fényképezni, hát legalább az ablakból fényképezzek. Az út túl oldalán a ház fala 150 m -re van a GOOGLE szerint.
Kezdjük a többek álltal kedvelt Fenix PD35 V3.0 -val
Az Armytek Predator PRO lámpámnak 2 turbó fokozata van, így mind a 2 turbó fokozatot lefotóztam.
Az Acebeam L16 sem mai termék, viszont ez is elég jól világít. Az Olight hasonló termékével összemérhető, csak ennek több a fokozata.
Az Acebeam L17 már tir lencsés, 800 m hatótávú, 160000 cd fényerejű. A ház masik ablakából fényképeztem, hogy ne zavarjak, de a célpont ugyanaz.
És hát nekem 4x AA -s lámpáim is vannak. A Fenix LD42 fejátmérője nincs 35 mm, és klipsszel is el van látva. A műanyag test végett, télen is kellemes a fogása. A feje viszont fém. A PD40R -hez hasonlóan gyűrűs kapcsolóval ellátott, a gyűrű viszont fogazott, így kevésbé csúszik. Eco fokozata is van, így nekem használhatóbb. Kb 30000 cd a fényereje, ezen a távon még sem látszik, hogy ennyire gyengébb.
A másik 4x AA -s lámpám a Nitecore EA42 már 1800 lm -ra képes. Ugyanúgy műanyag test és fém fej. A kezelése pedig csodás. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Cyborg #73304 üzenetére
Egyébként van 4x AAA, 3X AA, 4X AA, 18650 /21700 -as lámpáim
Nagyobbak is vannak
Meg még nagyobbakNaponta hordani apróbbak
És persze imádom a 2x AA -sakat is
Valamint a biztonság kedvéért, 3x AAA -s Maglite és Led Lenser lámpáim is vannak. A toll lámpáimon kívül.
A fejlámpáimat már posztoltam.
A kulcslámpáimat meg már nem fogom posztolni. A lámpásokat, bicaj / autós lámpáimat is kihagynám.A teljesség igénye nélkül posztoltam a lámpáim többségét. Próbáltam az érdekességekre rámenni.
-
FBLLMAG
senior tag
Megpróbálom egyszerűen. Ha nem sikerül, holnap segítenek. Szerintem azért nem problémás a kezelése.
Az oldalsó kapcsolóval kapcsolod be.
Hosszan nyomva az oldalsó kapcsolót éred el a turbó fokozatot.
Hosszan nyomva az oldalsó kapcsolót, miközben a "-" kapcsolót is nyomod, éred el az ultraalacsony fokozatot. Ezen a fokozaton tudsz váltani, hogy külön tudd használni a ledeket.
Normál bekapcsolás után, a "+" kapcsolóval fókuszálsz (a távolsági led erősödik, míg a szórt fényű led fényereje csökken). A "-" kapcsolóval pont fordítva.
Az ultraalacsony fokozaton tudod kiválasztani a ledet. + a távolsági, - a szórt fény.Kikapcsolt állapotban a + / - kapcsoló az energiaszintet mutatja meg.
Kikapcsolt állapotból dupla kapcsolással az oldalsó kapcsolóra éred el a villogó funkciókat.
Remélem érthető voltam.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem, nem 1 család. De érdemes lenne kipróbálni. Egyébként a Led Lenser MH11 -est TE programozod fel mobilon keresztül, hogy hogyan működjön. A Fenix, Nitecore ebből a szempontból egyszerűbb.
De ezeket mind könnyedén megtanulod, és gyorsan kezelhető mindegyik. Nekem is fontos volt ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest