- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Itthonról szerintetek valahonnan be tudnék szerezni ilyen kis voltmérőt?
https://www.banggood.com/0_28-Inch-2_5V-30V-Mini-Digital-Voltmeter-p-974258.html?rmmds=search&cur_warehouse=USAKöszi!
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Lumintop Tool AA 2.0 lámpát akarok venni és az lenne a kérdésem hogy a KeepPower P1450C 3.7V 800mAh Protected Rechargeable 14500 Li-ion Battery akku elvileg jó bele, nem kell attól tartani hogy hosszú lesz esetleg?
-
jozsi252
veterán
Nem tudom volt-e már, de emelkedett a vámügyintézés ára Augusztus elsejével. Most már 3500 ft-ot kell fizetni.
-
jozsi252
veterán
Nincs semmilyen vámrészleg, ha fennakad a vámon akkor be kell küldeni mail-be a screenshotot a fizetésről meg vásárlásról, a Posta elintézi neked a papírokat hogy mennyit kell fizetned és kész. Ahogy bejön az országba egy termék ott nézik át őket hogy melyik vámköteles, ha vámköteles kapsz értesítést, ha nem akkor továbbküldik az Országos Logisztikai Központba ahol szortírozzák és továbbküldik a kézbesítő Postára. Ha fennakad a vámon akkor a Postásnak kell kifizetned aztán ennyi.
Ha futárszolgálattal rendeled akkor a futárszolgálat intézi a vámolást ami 6000ft, majd a futárnak kell kifizetni. De állj úgy hozzá hogy nem fog fennakadni! -
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
ZozzV6 #46454 üzenetére
Azt nem is néztem, csak csodálkoztam hogy mi az oka hogy 2x van. De akkor ezek szerint véletlen ahogy mondod te is. Azt veszem amelyiknél több review van szerintem.
European Direct Mail-el hány munkanap alatt jön meg valójában? Valaki rendelt már innen ezzel a szállítási móddal?Köszi!
-
jozsi252
veterán
A 2 multiméter között van különbség? Nem értem miért szerepel 2x.
- UNI-T UT210E Multifunction AC/DC Current Mini Digital Clamp Ammeter
-
jozsi252
veterán
válasz
Tomdriver #46368 üzenetére
X7R beépített akkus, ez kicsit korlátozza azért a hosszabb távú túrákat, legalábbis ha valaki erre szeretné használni. Az X45-be pedig 4db akku megy bele, amit bármikor le tudsz cserélni.
Illetve én jobban szeretem azokat a lámpákat amik félig thrower félig flood lámpák. Fenix TK75 2015 lámpám is nagyon jó volt, mert a 4000 lumen mellé tudott 105k cd-t. Az X7R 36 000cd-t tud 12 000 lumennel megsépekvel, viszont az X45 85 000cd-t tud 16 500 lumennel. Egyértelmű hogy az X45 jobb.Viszont már leírtam, de nem tudom olvastad-e, de az X9R-be brutál jó hogy 3 percig tud 25 000 lument, illetve 10 percig 12 800 lument, 6400 lument pedig 2 órán keresztül. Elég szép értékek meg kell hagyni. Csak ne kerülne ennyibe.
-
jozsi252
veterán
válasz
Tomdriver #46358 üzenetére
Igen én is így voltam az Acebeam X60-as lámpával, már az is határeset volt mert ha jól emlékszem 90k-t fizettem érte. Viszont 400k cd-t tudott jó pár ezer lumenes fényárammal. Brutális volt azt kell hogy mondjam. Viszont tudtam hogy megtartani nem fogom, csak akartam egy kicsit használni, tudni milyen egy ilyen baszó lámpa.
Ha annyi (90 000) lenne az X9R akkor talán nem is gondolkoznék, de így hogy még rá kell dobni 60k-t legalább, háááát nem tudom. Kell rá aludni párat még azért. Jó persze 5év gari itthon is, az jónak hangzik azért. Bár egy akkupakk nem tudom mennyi lehet hozzá.
Nagyrészt nekem is csak Olight lámpáim vannak, S1R S30R III H2R csak hogy néhányat említsek, ezek még az alsóbb árszegmensben helyezkednek el, legalább ha egy X9R-t nézek.
X7R is amúgy nagyon jó lámpa, de akkor már Acebeam X45 XHP70.2 ledekkel. X9R a nagy test miatt jó, aránylag sokáig tudja a nagy lumen értékeket, nem úgy mint egy kis lámpa csillió lumenszámmal, aztán fél perc múlva meg se bírod fogni annyira meleg. -
jozsi252
veterán
Ezt az akku kérdést nagyon túlmisztifikáljátok! Ha sokáig (6 hónapig) nem használok egy akkut, akkor félig merítve tárolom. Ha viszont ennél sűrűbben használom, akkor feltöltve tárolom. Ha tudom hogy kelleni fog a lámpa pár héten belül, akkor nem merítem le, rakom el tárolásra, majd használat előtt töltöm fel.
Évek óta egyetlen 1 akkumnak sem lett semmi baja, ugyanazt a kapacitást tudják, semmi bajuk nem lesz ha feltöltve hagyok egy akkut hónapokig.
De ha a kapacitás csökkenne az sem izgatna, nem 10 000 ft egy akku. -
jozsi252
veterán
MF04 elég korrekt áron van BG-n. Bár én ehhez a shor tube-hoz biztos nem tudnék hozzászokni, elég hülyén néz ki a lámpa így.
-
jozsi252
veterán
Közben valami csoda folytán be is jött az országba a Neal féle GT lencsevédő kupak. Jöv hét közepe környékén talán meg is kapom, kíváncsi vagyok rá milyen lesz. Majd dobok be ide képet hogy milyen az pontosan.
-
jozsi252
veterán
válasz
WestBam #46216 üzenetére
Annyit nem ér így van. Ami jelenleg ér 100k-t az a Olight X9R, de ugye többe kerül sajnos. 6400 lumen a max amit tud tartani lemerülésig, az azért szép eredmény. Bár a 12 800 lument is 10 percig tudja, az sem gyenge! 25 000 lument meg 3 percig.
Használatot illetően 5 alkalommal használtam kb. Viszont ez hogy 30k-ba fájt a lámpa nekem összvissz, ez az ár szerintem nevetséges érte. Hülyeség lett volna nem belemenni, megérte a feliratkozás bőven! Szerintem az előre beharangozott 250$-os ár egyáltalán nem túlzás érte. Viszont így 100k fele közeledve kicsit soknak gondolom.
Astrolux MF03-at várom még, de úgy látom hiába. Inkább az MF04-et tolják most, de GT miatt az felejtős nekem. Egy nagyon baszó flood kellene, lehetőleg ne X9R árba. Egyetlen alternatíva szerintem az MF03.
-
jozsi252
veterán
Érdekes hogy a GT végső ára 250$-ról felszaladt 325$-ra már. Illetve Alin még drágább a Lumintop Store-ba. Ahogy látom most hozzák vissza a "veszteségeket". Vagy mondhatjuk úgyis hogy még több pénzt szednek ki így a projektből.
Ha valaki most akar venni, és fennakad a vámon ami a súlya miatt esélyes, akkor belecsúszik rendesen a 100k-ba a lámpa. -
jozsi252
veterán
válasz
Masooo #46080 üzenetére
Nem éri meg a felárat sajnos a hibrid. Én tavaly novemberbe vettem új Yaris-t, 1.5 111LE motorral, és 4.3m helyett 5.3m lett volna a hibrid verzió. És ahogy kiszámoltam, nekem ez legalább 6-7 év alatt térült volna meg. És ki tudja hogy ennyi idő után még mindig meglesz-e. Ha esetleg meg, akkor ezek után "termeli" csak a pénzt vissza, ha viszont nem akkor a köv tulaj lesz vele szerencsés helyzetben. Nyilván drágábban fogom tudni eladni mint egy sima benzines motorral szereltet, de közel sem 1 millióval drágábban. Ergo én azt a pénzt soha az életbe nem fogom visszakapni.
Amúgy meg ezzel a motorral szerelve nekem 5-5.5 között fogyaszt ami számomra tökéletes, főleg úgy hogy a cég fizeti a benzint.
Egyszóval szép és jó meg környezetkímélőbb a hibrid, de a nagy felár miatt nem éri megvenni hiába ez a jövő. Nyilván ha nem számítana a pénz akkor egy LEAF-re beneveznék mert az új nagyoooon tetszik, de nem tudok leakasztani 10+ millát érte. Sajnos ez van.
Ergo érdemes keresni egy aránylag kis fogyasztású szívó benzinest aminek a szervizelési költsége várhatóan alacsony lesz. Legalábbis ameddig nem csökken még az elektromos autók ára.(#46066) ZozzV6
Na akkor nem vagyok vele egyedül. Esetleg eladásra is nyomtatsz kupakot GT-re? Várok még azért hátha megkapom Neal-től a védőt a GT-re.
-
jozsi252
veterán
Az biztos hogy Neal-től soha többet nem rendelek semmit. Nála is csak addig vagy ember amíg rendelést adsz le. Utána meg már kb. le vagy szarva ha érdeklődsz a csomag után hogy feladta-e esetleg, vagy van-e nyomkövetési azonosító..
Zozz ami a GT-n van zöld kupak az 3d nyomatott?
-
jozsi252
veterán
válasz
HardSanyeee #45963 üzenetére
A gond nem abból adódik ahogy ti használjátok, hanem abból ahogy néhány félkegyelműbe belefutok az utakon. Arról meg ne is beszéljünk hogy van olyan hülye aki totál vízszintbe rakja és stroboszkópot nyomatja. Tudnám ez mire jó?? Saját szemét is szétcseszi vele.
-
jozsi252
veterán
válasz
HardSanyeee #45955 üzenetére
De legalább nem vakítja el a szembejövőt, mint az a sok olcsójános akik kézilámpát úgy használják hogy még véletlenül se az aszfalt felé nézzen jobban, hanem tök egyenesen előre. Legalább egy másik lencsét szereznének be hozzá. Áhh dehogy, belekerül vagy pár dollárba. Aztán jöhet a csodálkozás mikor ebben az esetben felbaszom a távolságit..
Nem azt mondom hogy OLED kijelzőset vegyenek 30k-ért, olcsóbbak között is vannak olyanok amik direkt erre a célra vannak és nem 100 EUR-ba kerülnek. -
jozsi252
veterán
Végre a GT-hez találtam egy tök frankó kis táskát, ráadásul nagyon jó áron is! Előre belemehetnek az akkuk, a nagy pakkba pedig a lámpa. Méretre is tök jó, nem belepréselni kell a lámpát, hanem kényelmesen elfér benne, de azért nem is az a bazi nagy.
Martinnál meg 5$ a lencse védő, azt pedig vásárolok hozzá, és meg is van oldva. -
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
gyapo11 #45420 üzenetére
Persze én értem, de nem árt olyan akkut ajánlani neki amihez könnyű és nem mellesleg olcsón is hozzá lehet jutni. 30Q meg pont ilyen, ezért ajánlottam ezt. De ugyanúgy jó ilyen lámpába a Pana akku is. 30Q Button Top verzióba annyival jobb hogy azt olyan lámpába is tudja használni aminek a + vége nem rugós esetleg.
-
jozsi252
veterán
válasz
user112 #45416 üzenetére
Az 1.2V csak a névleges feszültség. Töltés után közvetlen felmegy 1.45-1.48V környékére. Bár ez töltőfüggő. Utána még a fesz néhány század voltot leesik, és utána szépen beáll. Onnantól kezdődik a merítés, nem pedig 1.2V-ról.
Akkuból ezt szoktam még ajánlani, ez mindenbe jó.
4PCS Samsung INR18650-30Q 3000mAh Unprotected Button Top 18650 BatteryM30QN kóddal 4800 ft a 4db akku.
Ez jó minőségű, kapacitása is jó neki, button top, védelem nélküli, nagyobb áramfelvételű lámpába is bele lehet rakni, és mivel védelem nélküi így nem kell tartani hogy 1-1 lámpába passzentosan megy bele mert hosszú. Ja és olcsó is. 1200ft-ra jön ki /db.
-
jozsi252
veterán
válasz
user112 #45414 üzenetére
Alkáli elemeknek a sorsa úgyis a kuka lesz, így érdemes minden egyes milliamperórányi kapacitást kisajtolni belőle. Persze ez eszközfüggő hogy képes-e működni egy bizonyos feszültség alatt, de nekem az időjárás állomásom simán tud, így lemegy 1V alá is. Egy fényképezőgép vagy vaku már megadja magát.
Li-ion-t meg max 3.0V-ig vidd le, az alatt már nem nagyon van benne szufla. De inkább 3.3-3.4V legyen az alja. Minél lentebb mész annál jobban beesik a fesz, és annál kevesebbet tudsz kinyerni.
Ni-MH akkuk a kapacitásuk nagy részét 1.15V-ig leadják. De persze ez is attól függ hogy mennyivel terheled meg az akkut. Mondjuk 1-2A-es terhelésig igaz ez az állítás. De ez függ az akkutól, mennyire jó minőségű, illetve mennyire régi.Convoy S2-be nem kell védett akku. Ha csak ebbe fogod használni, akkor vehetsz nyugodtan védelem nélküli Panasonic NCR18650B akkut ami 3400mAh tud. Vagy ha tudod hogy fogod használni a későbbiekben olyan lámpába ami nagyobb áramfelvételre képes akkor LG HG2, LG MJ1, Samsung 30Q, Sanyo NCR18650GA, és még lehetne sorolni.
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
De fasza kis lámpa! Külön + hogy 26650-es akku megy bele.
Lumintop ODF30 XHP 70.2 3500LM 6Modes Brightness Power Indicator LED Flashlight
Ez a lámpa kifejezetten tetszik, úgyhogy ha megjelenik be is rendelek 1db-ot szerintem.
-
jozsi252
veterán
Mondom elnézek BLF fórum GT topicra hogy mi a helyzet, aztán látom hogy nincsen meg a topic. Rámegyek a Master List-re, látom a GT-nél hogy Closed, és egy később időpontba lesz majd az értékestés elkezdve. Ennyire gázos lenne a dolog?
-
jozsi252
veterán
válasz
Vertigo18 #45053 üzenetére
http://www.hkequipment.net <- Itt azért van bőven Manker.
-
jozsi252
veterán
Nem érdekes, csak kíváncsiságból kérdeztem ezt a lumen dolgot hogy ez a nagy érték különbség miért van. Nekem Acebeam X45-re fáj a fogam már egy ideje, de valahogy nehezen szánom rá magam a vásárlásra, pedig tudom hogy nem csalódnék. Egyik legjobb flood lámpa. Nem egy eltúlzott lámpa 25-40k lumen értékkel, nem 6-8db led van benne, hanem 4 átlagosan meghajtott XHP 70.2 leddel ami nem melegszik fel olyan gyorsan.
Küldtem privit.
-
jozsi252
veterán
Manker az adatlapra 8000 lument ír, de te csak 5406 lument mértél. Ennyit csalna a gyártó?
-
jozsi252
veterán
Az a baj hogy ez is üti egymást
"Annál erősebbet, fényesebbet és nem throwert szeretnék"
Minél erősebb, annál inkább a thrower felé kúszik az adott lámpa. Dedómolással a fényáram csökken, fényerő pedig nő. Meg igazából az XHP 70.2 illetve hasonlóan nagy méretű ledek inkább a fényáramra vannak kihegyezve mintsem hogy 500k cd-t tudjanak egy ilyen kis lámpába.
Illetve a másik probléma amit Zozz is mondott hogy 1 akkut nagyon megterhelné egy XHP 70 led. Nem hiába több akkus az ilyen lámpák nagy része. Azért a 12V megtöbbszörözi az áramfelvételt.Amúgy ez a K65 nem rossz kis lámpa, van fényerő is benne, meg 1km-t tud a számok alapján. Lehet mondani hogy valamilyen szinten kiváltja a thrower meg flood lámpát is egyszerre, egy kis túlzással. Bár a nagy cd érték miatt inkább throwerhez áll közel.
-
jozsi252
veterán
válasz
WestBam #44903 üzenetére
Azt azért hozzátenném hogy összehasonlítási alap gondolom nincs Zozz-nak. Értsd úgy hogy lehetséges hogy meg van az 1.2m cd, egy kalibrált műszerrel. De nehezen tudom elképzelni hogy ilyen erősségben egy sima egyszerű olcsó Kínai pontosan mérjen. Valószínű hogy egy értéket elérve már egyre többet csal, valószínűleg ebben az esetben lefele.
-
jozsi252
veterán
válasz
#07813632 #44543 üzenetére
Ez relatív fogalom hogy kinek mi a nagy. Amint említettem én 1000mA-el töltöm az AAA 900-930mAh akkukat, ami pont duplája az 500mA-nek, és nincs belőle gond. Nem mondom hogy te is annyival töltsed, de ha nagyon vigyázni akarsz akkor C/10-el töltsed, amire a fél életed rámegy kb.
Egyszóval 500mA-el nyugodtan töltheted a 900mAh környéki akkukat! Nem kell félni tőle, nem lesz semmi gond. Ha meg normális a töltőd, akkor a melegedés hatására lekapcsolja az áramot. -
jozsi252
veterán
válasz
#07813632 #44538 üzenetére
Miért nem veszel egy Xtar töltőt amivel tudnál mindent tölteni, Ni-MH meg Li-ion akkukat is? Én ilyen IKEA-s töltőt akkor se vennék ha ingyen adnák.
Xtar VC2 Plus-t vennék a helyedben, ezzel 10440-32650-ig tudsz Li-iont tölteni, illetve AA-AAA-C-D méretű Ni-MH akkut is.
Kell hozzá egy 5V 2.1A-es táp aztán kész.A kicsi akkukat 10440-16340-ig illetve AAA akkukat töltsed 500mA-el, 18650-től felfele meg AA akkukat 1000mA-el.
-
jozsi252
veterán
válasz
gyapo11 #44450 üzenetére
Sokkal nagyobb az esély egy meghibásodásra egy noname akkutól. Elsődleges szempont nálam a biztonság ergo márkás legyen, utána a kapacitás jön, védelem nem izgat, majd legvégén az ár. Mivel nem havi szinten veszek 20 akkut, hanem csak akkor ha jön új lámpa, akkor belefér hogy 1-1 szett akku 1-2000-el drágább mint az ócskák, cserébe jobban biztonságba érzem magam mellettük.
A közel 30k-s töltőmbe bele se raknék egy noname akkut, nemhogy egy 4-5A felvételére képes lámpába..Általában a fillérbaszás szokott igazán drága lenni, mert megveszik 700ft-ért a noname akkut, de nagyon keveset világít vele a lámpa, illetve melegszik, stb.. aztán rájönnek hogy inkább drágát kellett volna venni, és megveszik a márkásat ami már bevált. De közbe kidobtak az ablakon egy kisebb összeget az ócskára ami aztán valahol a szekrény mélyén landol.
Hiába ajánljuk mi a márkásabb megbízható(bb) akkukat, ugyanúgy jönnek a linkek a noname cellákról hogy ez milyen jó, mennyi van ráírva, biztos tudja stb.. Legalább az akkukon ne fillérbaszóskodjunk már! -
jozsi252
veterán
válasz
Masooo #44389 üzenetére
Nem tudom, nincs velük nagyon tapasztalatom. 26650-es akkukból van a topicba néhány embernek Liitokala akku. Ők tudnak minőségről nyilatkozni.
(#44390) Imy
Jó döntés volt. Ez kb. jó mindenbe. Bírja a nagyobb kisütést, button top, kapacitása is 3000mAh, olcsó is. Annyi hogy védelem nélküli, de az S2+ illetve C8-ba is van alacsony fesz védelem ami 3V körül jelez. De ha nem lenne akkor is észrevennéd hogy az akku a végét járja.
-
jozsi252
veterán
Minél nagyobb kapacitású vegyél. Ha csak a fent említett lámpákba használnád akkor Panasonic NCR18650B-t nyugodtan merem ajánlani. Ár érték aránya jó nagyon! És az nem 2500mAh hanem 3400mAh. De ott az sincs készleten.
Vedd ezt, ez van készleten -> 2PCS Samsung INR18650-30Q 3000mAh Unprotected Button Top 18650 Battery
-
jozsi252
veterán
Ne ragadj le egy webshop-nál. Fasttech-nál több márkás akku van véleményem szerint mint BG-n. Ettől függetlenül lehet mondani hogy a BG-s button top 30Q mindenbe ajánlott. A GT-be én is azt használom, és tökéletes!
Amúgy Panasonic - Keeppower - Samsung - Sony - Sanyo - LG csak hogy néhány nagyot említsek. Velük tuti nem fogsz mellé!
Inkább azt írd le hogy mibe szeretnéd használni. -
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
Tékozló #44350 üzenetére
Az a 16000 lumen nagyon megterheli az akkukat! A gyártó által megadott értékeket azért nem szabad 100%-nak igaznak venni, bár nekem a jobb márkáknál mint a Fenix Acebeam Olight elég közel áll a valósághoz a megadott érték de nem tudom Imalent-nél hogy van ez.
A 90 perces értéket vedd úgy hogy bekapcsolod a lámpát, felnyomod turbóra és onnantól fogva 90 percig világít mindenféle állítgatás nélkül. Az hogy visszavesz normális, egyik lámpa sem bírja ezt a nagy értéket hosszú ideig. Lehet dobálózni 10-20-40k lumennel, de pár perc a max amit kibírnak, nem több.Azért említettem másik akkukat hogy azzal hátha hosszabb üzemidőd lenne. Tartalék akkuknak amúgy is érdemes lenni, pont ilyen problémák miatt.
Én ebbe a lámpába button top LG HG2 akkukat raknék bele, ezek 20A bírnak. Ezzel tesztelném hogy mit bír. Nagyobb terhelhetőségű mint az Imalent akkuja.
-
jozsi252
veterán
válasz
Tékozló #44348 üzenetére
Szerintem te sem gondoltad komolyan hogy turbo fokozaton 1.5 órát fog neked világítani? Ekkora hőtermelést max 1.5-2 percig tud a lámpa elviselni tippem szerint, ami a te általad megadott értéknek megfelel. A 1.5 óra meg úgy van lemérve hogy felkapcsolod turbo fokozatra egyszer, majd onnantól 1.5 órán át világít a lámpa. Ebbe a 1.5 órába az is beleszámít amikor már visszavesz a hővédelem x %-ra.
Érdemes lenne bele új minőségibb akkukat venned, és azzal kipróbálni hogy mit tud. Az hogy 3V környékén kaptad nem túl jó hír. Általában 3.4-3.7V környékén szoktak lenni gyárilag feltöltve. Kellene nézni egy belső ellenállást, aztán onnan okosabbak lennénk hogy tényleg van-e baja az akkunak.
Ez az akku alapjába véve jó a lámpába, de a 3V gyári érték tényleg nem túl jó. Ezért én a helyedben vennék egy új szett akkut. -
jozsi252
veterán
válasz
Masooo #44339 üzenetére
Én a kisebb fogyasztókba IKEA ALKALISK elemeket rakok. Múltkor voltam IKEA-ba, betermeltem 20-20db-ot AA meg AAA-ból, egy darabig elég lesz. 700ft/10db, szóval nagyon jó ára van neki.
Nem árt neki az sem ha 1 évet áll, kicsit merül de tönkre menni nem fog! Szóval nyugodtan vegyél. De a vérnyomásmérőbe meg ilyenekbe a sima alkáli is jó szerintem. Nekünk Omron van, de iszonyat sokáig elmegy 1 szett elemmel. -
jozsi252
veterán
válasz
ZozzV6 #44044 üzenetére
Valós teszt alapján majd kiderül hogy mit tud. Viszont a saját akkupakk nem túl jó dolog.
Olight X9 biztos marha jó lesz, csak kár érte hogy szerintem 500$ környékére lövik be az árát. Hogyha a mostani kínálatból kellene választani, nem is tudom melyiket venném meg. Talán ami a legközelebb "áll" hozzám az a Acebeam X45 XHP70.2 verzió.
-
-
jozsi252
veterán
ZozzV6 GT-vel mi a helyzet, átjött már a vámon? Illetve mindenki kapott már TN-t hozzá?
-
jozsi252
veterán
Most nem tudom sírjak vagy nevessek, de most kaptam meg a GT-hez a TN-t. Időben kérem szépen, időben.
Csak egy 20 napot késtek, lehet hogy betárcsázós netről küldték, azt csak most ért ide Kínából az összes bit.
-
jozsi252
veterán
válasz
ZolkoW #43430 üzenetére
Várhatóan élettartama hosszabb mint egy sima noname lámpának, tudja a ráírt adatokat (vízállóság pl.), a beépített töltője biztonságosabb (tudom van olyan noname aminek szintén), nekem sokkal jobb érzés egy olyat kézbe fogni aminek az eloxálása tökéletes, refi minősége is, kapcsoló is tökéletes működik. Tisztában vagyok vele hogy mindenre lehet ellenpéldát felhozni xy lámpa tudja ezeket a fícsőröket és csak 20$-ba kerül, de attól függetlenül mégis sokkal jobb érzés egy Olight Fenix stb lámpát használni.
Speciel Olight mágneses töltője nagyon frankó megoldás. Ha épp merülőbe vannak a lámpáim akkor töltőt bedugom, és szépen egyesével lámpákat feltöltöm, és csak a lámpákat kell levenni a dokkolóról majd rárakni a másikat és kész. -> Kényelmes megoldás. -
jozsi252
veterán
válasz
gyapo11 #43363 üzenetére
Csak ez így nem olcsó hanem drága. Mármint nem viccből ajánljuk a márkás minőségi akkukat, mert azokkal nem fogsz mellé. Sokszor az olcsó megoldások a drágák. Mint pl. most is a te esetedben, mivel megvetted kétezer pár száz forintért, de sokra nem mész vele, mert nagy árammal az ilyet életveszélyt terhelni pl.
És ne csak a kapacitást nézd hogy neked elég a 2Ah, hanem azt is hogy mennyivel tudod terhelni az adott akkut.
Ezt pl. nemhogy egy BLF A6-ba de egy 2.8A-es Convoyba se merném belerakni. -
jozsi252
veterán
válasz
gyapo11 #43357 üzenetére
Azért amit linkeltél Trustfire vagy Ultrafire akkut azok annyira nem névtelenek. Nem azt mondom hogy egy LG Samsung brand, de amelyiken nem eltúlzott kapacitás szerepel mint 10Ah, hanem 2500 pl. azok nagyjából közel vannak a feliratozott kapacitáshoz.
De ezek az akkuk nem ajánlottak. Nem tudom miért szenvedtek néhányan ilyen ócska akkukkal. Hogyha nem 50 db akkura van szükséged hanem csak 4db-ra pl. akkor szánjatok rá pár ezer forintot, nem bánjátok meg! Hozzák a kapacitást is, kuponnal nem drágák, biztonságosan használhatóak. Ilyen noname akkut biztos nem raknák be egy drága lámpába.
No offense tényleg! Csak még mindig nem értem hogy sokan miért kockáztattok ilyen akkuval. -
jozsi252
veterán
válasz
ZolkoW #43355 üzenetére
Aki ismeri akkukat valamennyire az tudja hogy a 9900mAh Ultrafire akku 2000mAh akkor az bőven jó még. Bocs hogy ezt mondom de naivnak kell lennie aki hisz ebben hogy ilyen áron lehet olyan kapacitású akkut venni. 1000x el lett mondva hogy maradni kell a márkás akkuknál, mert azoknál meg van a ráírt kapacitás, illetve biztonságosabbak mint a nonanem társai.
-
jozsi252
veterán
válasz
WestBam #43169 üzenetére
Igen azt a részt én sem értettem hogy lassabb postával jön. Mi a fene ami annál is lassabb mint a sima Posta?? Lovaskocsi.
De minél kevesebb pénzt fizetnek a Postáért, annál nagyobb az esély az elkallódásra szerintem. Nem értem miért kell ennyire fillérbaszóskodniuk a regisztrált posta miatt. Nem egy 5$ karkötőt küldenek hogy valami ócska Postai szolgáltatással küldjék el.
A hőkezelésről annyit hogy lehet gyúlékony folyadékkal is elérni? Mondjuk ha benzinnel leöntöm és felgyújtom akkor más színe lesz, mintha a munkahelyi Éterrel önteném le és gyújtanám fel?
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Nincs véletlenül kuponotok Acebeam UC15-re mondjuk hkequipment oldalon?
-
jozsi252
veterán
válasz
FBLLMAG #43078 üzenetére
Azért attól még messze vannak ár terén. Amúgy nem tudom hogy egy Acebeam Olight Fenix volumenű cég ilyet vállalna-e. Mármint hogy nem teljesen saját tervezés legyen a lámpa, hanem ők csak a gyártásért legyenek a felelősök. Nem tudom hogy a bérgyártás terén ők hogy állnak. De a Brand amit felépítettek nem tudom hogy engedi-e hogy más által tervezett dologhoz adják a nevüket. Még ha az egy nagyon jó tervezés is, mert azért a GT szerintem tetőtől talpig tökéletes lett. Lumintop nagyon jó munkát végzett a gyártás terén. Sajnos a másik része meg ahol gondok vannak, az nem tudom hogy fog megoldódni.
De az tuti hogy minél többet várnak, annál több embert haragítanak magukra. -
jozsi252
veterán
Nevetséges hogy inkább a topicot zárják le, minthogy valami friss infót adjanak. Ezzel a BLF csak azt éri el hogy egyre többen fognak kérni refundot, aztán inkább hagyják a fenébe az egészet. Lumintoptól biztos van valami fejes BLF-en fent, de úgy látszik csesznek rá hogy valami hivatalos közleményt közzétegyenek.
-
jozsi252
veterán
válasz
Kozy10 #43005 üzenetére
Egy ilyen nagy cég mint a BG meg se kottyant volna neki ha hirtelen megkaptak volna 1000 megrendelést, simán le tudták volna bonyolítani. A gond ott kezdődik hogy a Lumintop gyártási nehézségekkel küzd, nem úgy halad ahogy kellene, refi gondok voltak pl. Nyilván a forgalmazásba meg nem akartak belevonni egyetlen 1 nagy webshopot sem, mindegy hogy GB vagy BG vagy akármi más, hanem a lényeg az volt nekik hogy rajtuk keresztül menjen minden.
Az a megoldás mint a Q8-nál volt, tökéletes lett volna a GT-re is.Előre meg azért kellett fizetni, mert szerintem nem tudták megfinanszírozni ezt a nagy projektet, vagy nem tudom. Féltek volna hogy rajtuk marad esetleg, bár ez hülyeség... ilyen adottsággal nem nagyon van forgalomba hozott lámpa.
Neal meg igazából szerintem szarik az egészre ami a kommunikációt érinti mert mindenki csak találgat hogy most kinek küldik a lámpákat el, miért csúszik, mennyit gyártanak hetente. Nem hiszem el hogy annyira nehéz lenne Lumintoptól elkérni az adatokat hogy xy napon mennyi lámpát postáztak és kinek, milyen TN-el.
-
jozsi252
veterán
Nem követem a GT topicot, mert egyre nevetségesebb ami ott folyik. De most az uccsó pár lapot átfutottam. Szerintem ők tisztában voltak vele hogy az EU-ba mennyibe kerül postázni a lámpát, akár sima regisztrált csomagként, akár DHL-el. Most szerintem azért hivatkoznak erre hogy 40$ kérjenek hogy a veszteséget próbálják csökkenteni, csak kell valami ok..
Hiába írja TA hogy 100k $-t fektettek be, ennyire azért nem lehetnek kezdők hogy minden becslés nélkül rábólintottak erre a 111$ meg 150$-os árra. A szállításról meg ne is beszéljünk. Én sem vártam el hogy ingyen postázzanak nekem egy 2kg-os csomagot Kínából az EU-ba.
Ezzel hogy most követelőznek csak saját magukat minősítik le sajnos. Nyilván egy Olight vagy Fenix-nek pl. meg se kottyant volna ezt a projektet végigvinni sírás rívás nélkül. De akkor a lámpa nyilván alapból 250$-ba került volna, nem pedig 111$-ba.
Úgy látszik Lumintop-nak ez már túl nagy falat volt. Nem csak a lebonyolítás, hanem úgy minden együtt. Többet gondolom sem a BLF sem pedig ők nem mennek bele egy ilyen nagy volumenű projektbe hogy együtt vigyék véghez.Illetve aki kicsit konyít a lámpákhoz valamennyit, tisztában van vele hogy egy ilyen lámpa 111$-ért olyan mintha ingyen lenne kb. A minőségre meg mindenre semmi panasz nincs. A refi is tökéletes, eloxálás is, illetve minden együtt nagyon pöpec. Hogyha az első 555-nek 200$ lett volna akkor szerintem fele annyi ember jelentkezett volna érte, viszont akkor nem menne a sírás sem.
(#42998) Myers
Fenix TK75 BG-ről DHL-el jött nekem, és az is átment a vámon. Szóval annyira nem ritka, szerencse kérdése csak.
-
jozsi252
veterán
Azt hiszem Lumintop logisztikából szállítási szempontból elásta most kicsit magát. Sok embernek forr a feje miattuk. El nem tudom képzelni mi értelme ügyeskedni meg így szívatni az embereket.
-
jozsi252
veterán
válasz
ZozzV6 #42650 üzenetére
Néztem hogy van olyan aki Pelican koffert vesz, nagyon jófélék azok is, de nincs szívem annyit kiadni érte.
Úgy néz ki Március fele kijön az Olight X9, árba bele se merek gondolni, de elvileg az aktív hűtés miatt tovább fogja bírni a magas fokozatot mint egy sima hasonló adottságokkal rendelkező lámpa.
-
jozsi252
veterán
válasz
Gargouille #42646 üzenetére
Köszi, be írtam fotós topicba, ott tuti tudnak ajánlani méret alapján.
-
jozsi252
veterán
Tudom, a képlink is onnan van. Csak épp nem akarom azt amit a GT-nél. Amit akarnék hogy ne kelljen arra heteket várni hogy mikor adják fel, kapok-e TN-t, stb.. TN nélkül én semmit nem rendelek kintről, az a pár $ amit legrosszabb esetben is kérnek a szállításért, nekem megér annyit hogy lássam épp merre van az adott dolog.
(#42637) WestBam
Azóta nem is követem GT topicot mióta megkaptam, gondolom semmi új hír a regisztrált csomagokról? Ali eszembe sem jutott, elkezdek ott is keresgélni hátha ráakadok.
-
jozsi252
veterán
Az a baj hogy erre nem lehet apellálni hogy most mennyi van ráírva. Ugyanúgy bekérhetik egy 10$-os csomag adatait is. Én mikor a Fenix TK75 lámpát rendeltem BG-ról, akkor azt is DHL-el rendeltem, és simán átment a vámon pedig nem egy könnyű darab az sem, illetve drágább is volt mint a GT. Szóval ez szerencse kérdése csak.
GT-nél meg az van hogy nem mertem kockáztatni. Igaz hogy nem szokott semmi gond lenni a sima regisztrált csomagokkal sem, de úgy voltam vele hogy egy 2kg-os regisztrált csomagot ugyanúgy megfoghat a Posta. Aztán ha vámot kell mindenképp fizetni, akkor legalább érjen ide gyorsan. Meg azért csak biztonságosabb volt ez a szállítási mód mintha sima postai szállítás lett volna.
De BLF fórumon is írták hogy volt akinek kellett fizetni adót, volt akinek meg nem. Ezek után csak arra tudok gondolni hogy találomra kiválasztanak 1-1 csomagot amin 22EUR vagy 25USD alatti ár van, aztán bekérik az adatokat. Az e fölöttieknél meg szerintem alapból bekérik az adatokat. -
jozsi252
veterán
Első 555 feliratkozónak 111$ volt, utána következőknek 150$, majd a csoportos vásárlás után 250$ a vége. Kimentem kipróbálni de nem volt olyan messze lévő terület amit ne tudtam volna megvilágítani vele. Egyik este majd lemegyek a halastóra, aztán ott lehet rendesen tesztelni hogy mit tud, de most eléggé párás az idő, de így is nagyon durva hogy mit tud.
Itt van még néhány saját kép. -
jozsi252
veterán
http://budgetlightforum.com/node/50303
Ez azért annyira nem egyszerű. A csoportos vásárlás lezárult, most már teljes áron (250$), vagy kuponos áron lehet megvásárolni ami nem tudom mikor lesz rá. és hogy mennyi. De egyelőre most teljes áron se lehet. Szerintem majd csak akkor ha a csoportos vásárlásnál lévő megrendelőknek kiküldik a lámpákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest