Hirdetés
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaaS
addikt
És itt is vagyunk... link.
Szintén ingyenes (azoknak akik vettek már Elemental játékot) és önálló "kieg"... egyetlen szépséghibája, hogy csak sztímes, deee... biztosan jó, persze
!szerk: ezt még nem adom oda ingyen srácok, bocsi... hátha megjön az eszük...
-
HaaS
addikt
Május 22, [link]!
-
trigorin
aktív tag
Na, milyen az 1.2? Én már régen játszottam a játékkal.
-
trigorin
aktív tag
A Map Pack most akkor nekünk ingyenes vagy meg kell venni?
-
HaaS
addikt
v1.1 - mászif AI update! Jupíí!
-
HaaS
addikt
válasz
üzenetére
Ránéztem már, trailer alapján istenkirály, itt is millió tárgy meg szpell van... mindenképp sorra kerül: az Endless Space-nek adtam még egy esélyt, de nem megy, nem veszem meg, nagyon nem győzött meg. Eador meg a gogkomról jön majd mindjárt nagy hirtelen...
Annak meg, aki kitalálta a négy pixeles betűméretet állítási lehetőség nélkül az Endless Space-ben, annak külön gratulálok. Valami újabb rpg volt az első pofáraesésem, amit ügyesen játszhatatlanná tettek... bár így 640x480-ban egész jól olvasható ez is
! -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
No majd megnézem akkor.
Sword of the Stars II nekem is megvan, én elvoltam vele... mondjuk az Ascendancy-vel anno sokkal többet játszottam.b-type: Eadorról még nem hallottam, kösz a tippet.
Azért a WoMhoz képest az FE nagyon jó... meg egyébként is. A világ... hát a MoM sem erről szólt igazán. A random mapről és a számtalan lehetőségről inkább. Ha fontos neked a sztori, akkor a Fantasy Wars-t ajánlom, az szép, kerek egész. -
törölt tag
Próbáld ki az angol Eador-t (genesis)
elvileg tipikusan laptopra való játék, nekem mégsem megy rajta sajnos (mondjuk sokat nem foglalkozom a problémával, mert most az ünnepek előtt a barátnőm nézelődik és vásárolgat rajta, nem zavarom).
Összességében nem egy nagy durranás, de mégis azért itt is látszik az oroszok tudnak valamit.
A grafika majdnem tökéletes, kézzel rajzolt, inkább mesés mint a mostanában divatos 'fantasy' (mármint ahogy mostanában képzelik a fantasy-t) természetesen semmi 3d.
Alexey valszeg kedveli a HoMM sorozatot, pár dologból gondolom, egyébként 'hexás' és leginkább a HoMM1-2 figuráihoz tudnám hasonlítani, és nagyon egyszerű kb. mint a Gods-Lands of Infinity.
De valamiért ezzel játszom már két napja és ez jó.A Fallen Enchantress egy kicsi csalódás volt, nagyon jó kezdeti élmények után valami hasonló az utóíz mint az előző Elemental után, sokkal jobb, de szvsz hiányzik belőle valami mindent átfogó,..lényeg.
....nem szerettem meg a világot.
(ezt az érzést könyvekben is utáltam). -
trigorin
aktív tag
Nem próbáltam az Endless Universe-t, de nézegettem én is, mit írnak, mutatnak róla. Demo nincs.
Én a Sword of the Stars II-t vettem meg annak idején nagy reményekkel. Aztán jött a belhé, szóval több mint egy éve nem játszom vele. Most kijött az Enhanced Edition, de állítólag még az sem százas. Az AI-ra fanyalognak többek között, hogy még mindig elég gyatra. Pedig maga a játék igen magas potenciállal bír.Egyre inkább úgy látom, ha űrstratégia, napjainkban csak a Sins of a Solar Empire sorozat jöhet szóba, jelenleg a Rebellion. Bár ott is kicsit lomha a gép, és akadozik az engine is már közepes pályánál.
Warlock-ot egyszer kipróbáltam, de nem fogott meg.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Nekem még nincs meg
! Kijött ez a map pack, amit mondtál... már csak azért megveszem, mert ingyen adták a játékot. Most a Warlock-ot nyomom egy kicsit, az a kétszázötven óra egyfolytában sok lett FE-ből
!
Bugyuta egyébként ez a Warlock, inkább Cives, mint MoMos, de levezetésnek elmegy, amíg vissza nem térek FE-zni. Itt is jó brutál hősöket lehet nevelni, nem rossz játék, de fantasy 4x, szóval jöhet.
Egyre több izmos kritikát kap a Fallen Enchantress, épp nézem, alakulnak az eladások is
. -
trigorin
aktív tag
Na, Spell of Making győzelem
Small map, két Normal AI ellenfél. Nem mondom, nem volt túl nehéz. De azért izgalmas volt, bár a vége felé már csak nyomkodtam a köröket. -
HaaS
addikt
válasz
kisbel32
üzenetére
Na ja, meg oda is kell érni hozzájuk... large mapen "vesztek" azért hőst... mondjuk az Adventurer nagyon brutál, levenném fele összegre a kért lóvét (nulla helyett, ugye). Néhány hős 1000 aranyba kerül(ne)!
Tudtad, hogy Twitteren a Stardock játékkulcsokat mutat képeken, azaz ingyen ad játékokat, aki kapja, marja alapon? Jófejség tőlük... a Paragont szerintem már régen javították
! Alapból ugye -5 hápé varázslatonként a sovnak és egy szint kiválasztott hősnek.Én íjakat hősökre ritkán, inkább csak csatákra.. bár egyszer már találtam egy über íjat, de jóó rég volt... mostanában collar nem esik egy se... na meg Darkling Cloak sem, pedig nagyon szeretem mindkettőt
! jött viszont két Anna is, elég kellemes így a játék elején!szerk: vagy az xp bómuszok miatt lépett több szintet? Háát... passzolom...
-
kisbel32
csendes tag
azt írja, de 3-4 szintet is lépett egy paragonra meg szerintem hp-t se nagyon szedett le az emberemtől mert 100 felett maradt neki...kicsit bugos ez a varázslat szerintem...empire oldalon vannak a legjobb hősök szerintem a másikak meg se közelítik a szinvonalat, van pár jó de nem az igazi, arra jók, hogy az új emberemmel elszedjem tőlük a cuccokat felvettem ismét a betrayers-t meg ezzel adventurer is vagyok...pl. Csilla a mass curse-el nagyon durva, az ijjal akit feltuningoltam sculla vagy ki a buzogánnyal ami shrinket nyom találat esetén ilyen erős hősök nincsenek kingdom oldalon...bár ugye elég nehéz megtalálni ezeket a térképen a mostaniban még egyik sincs meg
-
HaaS
addikt
válasz
kisbel32
üzenetére
Gratulálok, zseniális
!Akkor magas szintű volt a sovereign is, 100 hápé fölött
! Azt hittem Curse Blooddal nyomattad fel a hápét, abból áldoztál... mennyi életereje maradt a főnöknek
?Én harmadik néppel is (pariden, nagyon tetszik ez is) játszok egy large+challenging+dense+7 ellen+többi normált, aztán ideje az expertnek, jaja... ezt most Spell of Mastery-vel fejezem be, naná... Altarral Master Quest volt, ahogy kell, Gildennel meg Alliance, de hát az mint tudjuk baromi könnyű, csak fun factornak van benne. Majd valami gonosz harcos néppel megyek kiirtásra
! Bááz, az a hős
!szerk: ömm... nem is értem... a Paragon nem csak egy szintet ad?
-
kisbel32
csendes tag
nem volt blood curse benne, kb.1700 mana volt tehát 18-19 paragon volt 24. szitről toltam fel 101-re. 15 óra volt a játékidő. Elmentettem az uccsó küldi elött visszatöltöttem párszor, de nem tudtam olyan képet csinálni amin több volt a sebzés egyszerűen nem akart 2 kritikust beadni, amikor előszőr próbáltam akkor megvolt csak képet nem csináltam róla...
-
HaaS
addikt
-
HaaS
addikt

Nem a szám a lényeg, hanem az, hogy ennyi idő után is látok új lényeket
! Esszméletlen... tárgyakról nem is beszélek... -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Hmmm... használsz Freeze-t, meg Tremort? Ezek kevesebbet esznek, de vannak ugye a brutálisabb varázslatok is, elég, ha a területedre téved valaki. Asszem írtam is, hogy ez is zseniális. Sárkányba bele sem kezdek tactical előkészítés nélkül.
A Tremor most éppen kicsit nem igazán úgy működik, ahogy kéne, de a Freeze alacsony szintű és olcsó varázslat: az egy dolog, hogy három körig nem tud mozdulni a delikvens osztag, de ráadásul úgy belassulnak, hogy körberohangálod őket kétszer... és néhány Water Shard csak durvítja a hatást.
Ha van mana, akkor meg egy Pillar of Flame, és örülnek ha végre kivégzed őket.
A Tremor is három körig stoppolna, plusz elvenné a dodge-ot, de megfigyelésem szerint ez most nem igazán működik.Aztán ott vannak az Outpostok upgrade-jei: +50% atak ide, +25% def ide, half enemy movement, half tactical spell cost stb. Ha nem tudok várost lerakni körbeszórom a környező területeket outpostokkal, egyrészt "javítják a talajt", másrészt meg ha bármi gebasz van, néhány upgrade lóvéből, és olyan fórom van, hogy hatalmas veszteségeket tudok okozni, mielőtt a városhoz érne.
Valahogy így:Nem tudom mire várt... lehet, hogy manát gyűjtött, passzolom. Azt viszont figyeltem, hogy szereti megvárni, míg fullra regenerálódnak az egységek, csak aztán harcol.
Autosolve-os csatáknál nagy előnnyel számolja a ranged egységeket, ez már az első Darkling Lurkernél kiderült. Szerintem nem számolja a védekezésből (pass) nyert extra védelmet.
-
trigorin
aktív tag
Én tegnap befejeztem a legutóbbi játékom. Vesztettem volna, de nem vittem végig. Yithrill engem is megtámadott, szépen foglalgatta el a városaim. Végül már csak a fővárosom maradt, azt meg nem akarta lerohanni. Visszavettem egy városom, amit persze védelem nélkül hagyott. Aztán megtámadott ott a fő seregével. Hagytam auto resolve-ra, mert bár mind az öt hősöm ott volt, valamennyien elég alacsony életponttal a korábbi veszteségek miatt, tehát biztos voltam benne, hogy alulmaradok a csatában. Erre kihozta nekem, hogy győztem. Tény, hogy majdnem mindegyik megint ment az újraélesztőbe, de akkor is, kétlem, hogy legyőztem volna a csapatát, ah manuálisan nyomom.
A másik, ami bosszantott, hogy, miközben a városaim már elfoglalta, körökön keresztül csak kerülgette az amúgy védtelen outpostjaim, mire végül az egyiket hajlandó volt szintén elfoglalni.
Szóval azért ez elég furcsa és bosszantó viselkedés volt az AI-tól. Nem volt kedvem a töketlensége miatt még több tíz körön át veszkődni, mire végül vagy leradíroz a térképről vagy valami teljesen lehetetlen helyzetben a játékban maradok.
Mondjuk durva hősei voltak. Verga 10. szintre tornázta fel magát, olyan skillekkel meg felszereléssel, hogy csak pislogtam. -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Elmásztam a térkép túlsó felébe Annával, ránéztem Paridenre... hát érdekes lesz. Viszonylag elszigetelt, Magnarral van csak háborúban, az odavezető utat szép sereggel védi (mellette izmos dungeon, tehát nem egyszerű odajutni), és... hát tudja mit akar. A városai csak a Spell of Mastery-re gyártanak... lehet, hogy kénytelen leszek megtámadni. El is küldött a városai mellől, de már késő, tudom, amit tudok
.Egyébként nagyon nehézre sikerült ez az indulás, 150 körig egy Water Mage-em sem volt, azaz Inspiration nuku. Enyhén szólva kellemetlen.
Hősökkel meg megint nehezebb itt, vagy felveszik őket pikpakk, vagy kinyírja őket az ellenfél, esetleg a roamer bandák. Jópárhoz nem értem oda időben, de így is van vagy hat-hét.
Tarth már lenyomott egy dungeont, be is lakja, nem érek oda a piómmal. Alakul ez
!Legrosszabb esetben marad a Master Quest...
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Nem játszottam még végig, de itt csak kétszer annyi pontom van... a fő nehézséget a terméketlen területek meg a környezet jelentik. Ügyesebb az AI is, de hát mindig kap egy aranybányát is az elején. Valóban vannak AI hibák, de lazán élvezhető így is.
Volt egy kis kiruccanásom sztori módban is, most már tudom, hogy születtek az ogrék
! -
trigorin
aktív tag
Na, hogy haladsz?
Én új játékba kezdtem, small map, Normal, a szörnyek viszont Easy. Összesen hárman vagyunk, bár Gilden, ahogy látom, már nem sokáig. Yithrill nagyon megizmosodott, és a foreign relations szerint háborúban állnak. Gilden már könyörgött nekem, adjak neki valamit támogatás gyanánt. Nem adtam végül.
-
trigorin
aktív tag
Végül is. Na, majd meglátjuk.
Egyébként ezek szerint én általában ironmanben nyomom a játékokat. Nem szoktam visszatölteni egy-egy elhibázott lépés után. Tény, hogy nem egyben játszom végig a játékot, tehát elmentem, másik nap visszatöltöm, de mindig onnan folytatom, ahonnan legutóbb abbahagytam. Így van tényleg értelme játszani

-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Sőt, az elején azonnal megfordul, ha meglát, feltételezve, hogy az már "lakott" terület.
Egy csomó tresure meg azért free, mert városhatáron belülre került a camp, de ezt már írtam régebben. Ezzel szokott kikészíteni, ha friss városom közelében területet hódít... hozzám jönnek be a mobok, nem hozzá, naná
! -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Dehogy furcsa... az elején azért nem foglalkozik vele, mert időt vesztene. Rohan és erősödik. Kétszer nem lép be egy forestbe, hanem megy tovább xp-ért, mert ez a prioritás. Érthető. Simán veszthetsz városhelyeket azzal, hogy nem előre mész, mint a bolond, erősödni/felfedezni, hanem tökölsz a campekkel. Sőt, a foresteket megfigyelésem szerint inkább hanyagolja.
Később azért nem foglalkozik vele, mert vagy nincs a közelben hiró, vagy más dolga van vele, vagy mert roaming erős seregek vannak, akik ugye nagyon szeretnek támadni, nem akarja kinyíratni a hősöket.
Ha felfedezés közben útjába kerül treasure, akkor felveszi... bár érdekes, hogy az AI a csapatmozgatást endpointtal végzi, tehát nem egyenként lépeget: így esik meg az, hogy rajta áll egy free treasure-ön, de nem vette fel, mert épp megy valahová... távolabb. Na ez tényleg gáz.
Mikor eleget látott, és már úgy érzi, hogy nem tud terjeszkedni, háború/veszély sincs, begyűjt ő is mindent... én legalábbis így figyeltem meg. Egyébként AI függő szerintem ez is... valamelyiknél olvastam, hogy szeret campelni.
Egyetértek, fura, hogy nem veszi fel az összes treasure-t, de van benne ráció. Főleg az elején.
Ha kiküldte az AI a scoutokat, és új hősöket fogad fel, azoknak a felfedezés mellett pont a lootolás a priója, ahogy néztem. A fősereg az viszont csak harcol... én legalább is így láttam.Az ironman az egy régi játékkifejezés. Gyakorlatilag annyit jelent, hogy nincs töltés. Ergo ha a Butcher lenyomta a Sovereignt, akkor bizony ő győzött. Ha a farkasfalka porig rombolta a várost, akkor nincs többé város. Nincs mentés/töltés... MoM is így volt a legélvezetesebb. Kis mazochizmus azért kell hozzá.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
De az
.Ráadásul az AI ugye keményen XP-zik, még a treasure-t sem veszi fel, megy a következő csatába, csak erősödjön. Próbáltam, működik, de néha jó dolgokat találni, maradok a lootolásnál... gyarkan külön hősöket használok, akik annyira nem fontosak, ők csak szedegetnek, meg rohangálnak.
A második próbálkozásomkor eltoltam jópár dolgot, resign... hát úgy fele olyan erős voltam, mint néhány AI. Jó lesz ez... az ironman mondjuk ront a dolgon erősen.
Ennél a próbálkozásomnál a 9/9 att/def-es sovereignt agyonverte egy Butcher. Nagyon fájt... kétszer ütött, egy kritikál, egy sima, aztán meg én mellé, ő meg counter... akkor már az extra sebzésével. Még óvatosabbnak kell lennem, de akkor is kalapáccsal kezdek! Elvégre nagy kovácsok meg minden! -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Továbblépünk... én is Challenigre váltottam meg Dense Monsterre.
Gildenből próbálok egy izmos harcosvezírt kihozni, eddig kevés sikerrel. Borzasztóan hiányzik a Water I-ből a plusz research. De hát az Earth az alap, Life is jó neki... még alakul.
Ezt az Adventurert meg egyszerűen kár bármire cserélni. Ingyen hősök, minimális fenntartási költséget és rengeteg előnyt jelent.Tarth-nál jó lehet a mozgás, egyszer csak odaérek
.szerk: farkasgyerekek betámadása után jött az Alfa meg a pack is a városomba... restart
. Köszönjük, hogy velünk játszik, drága Irane, ő tehet az egészről...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga 7 2-in-1 OLED Ryzen 5 8640HS 16GB /512SSD/1év gari
- Dobozos Asus VivoBook S 15 Laptop 15,6" -30% Snapdragon X Elite 32/1TB 3K OLED 120Hz
- Jó állapotú Playstation 2 SLIM SCPH-70005 csomag eladó!
- Emc CX4-4PDAE STORAGE- adattároló - 15X 3TB - Több db van
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
!
?
!
(ezt az érzést könyvekben is utáltam).
.
! Alapból ugye -5 hápé varázslatonként a sovnak és egy szint kiválasztott hősnek.
!
.
.
. Köszönjük, hogy velünk játszik, drága Irane, ő tehet az egészről...