Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- Akkuban erősít a középkategória
- VoLTE/VoWiFi
- Megjelent a OnePlus 13T
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
Valahogy igy. Nekem az fura hogy a KSH kihozza hogy x% volt az atlagos bernovekedes akkor mar gazdasagi szinten nincs gond minden a legnagyobb rendben... Abba nem tudom ki gondol bele hogy a szereplok azert nem egy helyzetben vannak, exportból elo vallalkozasok, ahol gyengulo forint automatikusan noveli a bevetelt, letszamhianyos munkavallalok akik barmennyit elkerhetnek (aztan hogy ki lehet e termelni az kerdes), vagy kisebb arressel mukodo beszallitok akik eleve eves ar-szerzodessel dolgoznak, ott macerasabb lekovetni az arat mint pl egy boltban..
Egyaltalan a mediant se sokan nezik.
Ameddig nem volt erzekelheto inflacio ez nem volt akkora gond, most mar egy kicsit neccesebb. -
.Szaki.
addikt
Valóban sokan vannak, aki kifejezetten jól keresnek, de azért ilyenkor érdemes azt is meghatározni, hogy mihez képest. Valaki egy életen át tanult, diplomás, beszél nyelveket, keres magyar viszonylatban rengeteg pénzt, na de akkor ilyenkor érdemes azt is figyelembe venni, hogy ez mondjuk EU viszonylatban mennyi. Mert ugyanazért a munkáért az EU bármelyik más országban a többszörösét keresi meg, mint itthon. Úgy, hogy az árak (nem iPhone) meg nagyjából ugyanott vannak, mint itthon, vagy esetenként akár még kedvezőbbek is.
A másik: Azt is érdemes lenne megfigyelni, hogy azok, akik olyan baromi jól keresnek, azok milyen vállalatoknál keresnek jól? Az államnak köszönhető, vagy esetleg multinacionális vállalatnál kapják azt a fizetést? Vannak különféle adókedvezmények, az állam alkalmazásában lévők megkapják a minimum inflációkövető fizetésemelést és az államtól nagyban függő mikro, kis -és középvállalkozások is rendkívül könnyedén fenn tudnak maradni? Mert azért ezeken a területeken finoman szólva sem rózsás a helyzet.
bedibazsa
Egyébként ez így van, addig amíg még nem repül ki, de már dolgozik, akkor a fizetésének a 100%-át el tudja tenni, addig simán tud úgy élni a gyerek, mint "Marci hevesen".Ez már talán valamennyi On is:
Gyerekek, pár dolog azért itt kimarad sokak számításából. Először is nem ártana tudni a különbséget hitelfelvétel és szolgáltatói részletfizetés között. Baromira nem mindegy.
Mint ahogy az sem mindegy, hogy szolgáltatóknál tudnak elég komoly csomagok lenni (Magenta 1 például), ennek köszönhetően elég jó árakat lehet kapni készülékekre. Én így vettem két éve a 12 Minimet, idén pedig Karácsonyra hoztam ki egy SE 2022-t 70eFt kedvezménnyel úgy, hogy a szolgáltatásaim havidíja nem, vagy pedig csak marginális értékkel emelkedett, de ezzel együtt a szolgáltatás minősége is javult.
Persze ezzel is be lehet nézni, mert ha valaki úgy akar rámenni a kedvezményekre, hogy cserébe olyan csomagokat választ ki, amiket baromira nem használ ki, akkor az egy elég komoly ráfizetés lesz.
Szóval a lényeg, hogy közel sem biztos, hogy mindenkinek akinek a kezében drága telefon van az a listaárat csengette ki érte. Kaphatott rá egy bitang nagy kedvezményt, plusz kért rá egy részletfizetést és ennyi.
-
Noukoum
veterán
válasz
bollokcs80 #14 üzenetére
De most ezt hogy gondoltad? Nincs is válság mert valaki 2 éve megvett egy 200 ezres telefont?
Nyugdíjasoktól szoktam ilyet hallani hogy jaj van itt pénz mert tele vannak a boltok. Hát bakker, senki nem akar éhenhalni milyen meglepő...
-
janeszgol
félisten
Miért? 2010 előtt kerestél 120 ezret, egy lakás volt 7-8 millió Dunaújvárosban. Ma keresel ott 250 ezret, ugyan az a lakás meg 20 milla felett.
Akkor 4-5 millió körül vettél egy új autót, ma 10 alatt nem kapsz. Új autót, szalonból.
Persze a háztartási gépek olcsóbban lettek a fizetésekhez viszonyítva, ahogy a szórakoztató elektronikai cuccok is. (Meg a játékok is. Egy a '90-es években lévő 9.990 forintos játék ma 50 ezer ft felett lenne. Mennyiért is adják a csúcsjátékokat? 30k alatt.)De összességében nem élünk jobban. 2005, 2006, 2007-ben pl 10-12 ezer forintból bevásároltam a hétre bőségesen egy öt tagú családnak. Ma 30-40 ezer ft lenne ez.
-
-
kchris78
veterán
Akarki akarmit mond, az inflaciot joreszt mi magunk okozzuk. Azzal hogy habzsolunk mindent mindennel. Ugy vasarolunk tarsadalmi szinten mintha nem lenne holnap. Emiatt nagy az import, a kereskedok vendeglatosok stb annyiert adjak a dolgaikat amennyiert nem szegyenlik. Utana kell olvasni 2010-es evek ota masszivan no a kisker forgalom. Covid utan is pofatlanul emeltek sok helyen, mindenki sirt, aztan tele volt minden megis. Ha nincs kereslet magatol nincs ekkora inflacio! Amire ratett meg egy lapattal a haboru meg a politika hulyesegei. Cegunk irodaberlete pl konkret, nincs kiszamolva hogy mennyi is lesz a gazar novekvese okozta arnovekedes, raszoroztak egy jot, hadd szoljon! Uzembentarto kiszamolta hogy 7x gazar novekedessel is 2/3-ara eleg lett volna novelni. Gondolom sok piaci szerplo csinal hasonlot, lehetne sorolni, pl 450-re megallapitott euros arakat ki csokkenti vissza? Ezek mind aprankent osszerakjak azt ami miatt mindenki sir... (dollar-eur sincs mar pariban pl apple!)
-
-
-
joey04
titán
Ez a mennyire élünk jól téma érdekes. Szerintem ha a lakhatás megoldott, akkor egészen a mostani megugrott inflációig azért nagyon kényelmesen meg lehetett élni átlagbérből is. Az, hogy ennek a gazdaságpolitikának a levét most isszuk meg az más kérdés. A lakhatás megoldása legyen az albi vagy saját lakás vétel meg annyira megterhelő volt eddig is még magasabb fizetéssel is, hogy az ember vagy nem költözött el otthonról, vagy lakótársakkal ment albiba, ha nem örökölt. Akinek egyik sem opció, az meg szívott eddig is.
-
ddaydome
senior tag
Hàt sajnos nekem is volt Iphone 13 minim. Sok jót nem tudok felhozni sem az ios és az ökoszisztéma mellett, pedig fél évig küzdöttem vele. Fejletlenebb az OS, semmivel sem kompatibilis, nincs rendes hd voice és még sorolhatnám. Tovàbbra is egy amolyan valahovatartozàsnak tekintem ezt az egészet. Ja és nem tudom mitől egyszerűbb hasznàlni, mint egy mai Androidos telefont.
-
adamklark
senior tag
Ezért ez eléggé nonszensz hogy jobban élünk. Édesapám nem szegény de eléggé elborzadok amikor nézem mennyit fizet mindenféle költség gyanánt munka során. Több a munka és a pénz ugyanannyi, miközben amikor van munka külföldön 2 héten belül megkeresi ugyanazt (nem kevesebb munkával).
Amikor meg azt hallom mástól hogy már az olcsóbb pizza rendelés is 4000-5000 forint között mozog ami már majdnem ugyanannyi mint Németországban (tudom mivel itt élek) nem akarom elhinni. Kapom is képeket anyámtól heti bevásárlásról, az is megdöbbentő (fizetés meg nem igen akar emelkedni arányosan) . Értem én hogy a magyar sokat panaszkodik de ne mond már nekem hogy jobban élünk (átlag ember) mert nem.
-
válasz
Juhaszatti #12 üzenetére
Ez érdekes. Egy életképtelen csóró rétegből aki a létfenntartáson és a szaporodáson kívül mindenre alkalmatlan és aki önhibájából kifolyólag semmire sem vitte az életben abból lehet 9,7 milliós lakosságra következtetést levonni? Az a helyzet, hogy magyarok talán még sosem éltek ilyen jól mint ma. Belénk van kódolva (már akibe persze) a nonstop siránkozás, panaszkodás és az örök elégedetlenkedés a mindenért is. Mindegy, hogy mi van magyarnak soha semmi nem elég jó. Mindig panaszkodik valamiért. Ilyenek vagyunk ez van. Divat rinyálni és szidni a rendszert bárki is legyen épp hatalmon. Le kéne már végre vetkőzni magunkról ezt a rossz tulajdonságot mert csak magunkat mérgezzük vele. Méregetjük magunkat a 'bezzegnyugathoz' miközben mi négy évtizednyi kommunizmus után próbálunk kétségbeesetten a szarból várat építeni és leküzdeni a minden szempontból fennálló sok évtizedes versenyhátrányunkat. Egyszerűen nonszensz az egész.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
adamklark #16 üzenetére
Mondjuk nekem eszembe sem jutott volna nem előfizetésbe venni a 13 minit. havi 10 ért 2 évre, utána mehet melós telefonnak és jöhet egy új. Vagy nem és kiszolgál mint elsődleges még évekig. Nekem 100 at is fájt volna egybe kiadni egy vacak telefonért. Vagy használtan egybe, vagy újonnan részletre. Én eddig ezt a taktikát követtem, viszont pontosan meg van határozva, hogy mennyit költhetek havi szinten részletre fizetett cuccokra, nehogy baj legyen. Mondjuk csak ez az egy iphone van szóval nem kell megszakadni
-
-
Nem csoda, hogy csökkenke az eladások, igen csak elszabadultak az árak.Veszek egy igen csak felsőkategóriás MacBook Prót 800 ezerért, és lám annyiba kerül egy csúcskategóriás mobil is. Hol itt az igazság?
-
Alex91
félisten
válasz
bollokcs80 #14 üzenetére
Nem az iPhone a draga, hanem a kaja, a lakhatas…
-
bollokcs80
Korrektor
-
joey04
titán
Azt felejtik el sokan, hogy ma már a telefon a mindenes eszköz. Ezen nézik a netflixet, nezeznek, fotóznak, stb. Van otthon valami 10+ éves, újkorában is max alsó-középkategóriás laptop, ami csak akkor van beröffentve, ha valamit már nagyon nem lehet telefonon elintézni. Akkor jön a szitkozódás, meg hogy "le kéne már cserélni ezt a kurva gépet", ami el is felejtődik a következő alkalomig. Szóval minden más technikai eszközre alig megy el pénz. Így meg részletre havi 20k környékén kihozzák és kész.
-
válasz
bollokcs80 #4 üzenetére
Hagyjuk már... A wellness szállók minden ünnepen és hosszú hétvégén tele vannak, a rekord magas üzemanyagárak ellenére továbbra is mindenki kocsival jár, teljesen átlagos keresetű kvázi csóró emberek zsebében száz-százötvenezres telefonok lapulnak és még sorolhatnám.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
bollokcs80 #4 üzenetére
Sok fiatal a szüleinél lakik, akik így meg tudják venni simán. Mivel gyakorlatilag semmi értelme lakásra/önerőre gyűjteni a jelenlegi állapotokban, így inkább vesz egy drága telefont. Ez is egy példa (nem én).
-
sfefe
addikt
Hiába puffogtok attól még van benne vmi amit mond..
Részletre persze, de akkor is annyiba kerül...
De akkor már ennyi erővel lehetne emlegetni a cigit meg a piát mennyien veszik de ezek beszélnek válságról..
És igen van az ismeretségi körömben akik sírnak és minden szart megvesznek...
Persze vannak kivételek de az a kevesebb... -
Noukoum
veterán
válasz
bollokcs80 #4 üzenetére
Nem jelent túl sok jót ha ez alapján ilyen merül fel benned.
-
válasz
bollokcs80 #4 üzenetére
Én 0 nap munkaviszonnyal évente több millió forintot kapok a bankszámlámra a Pénzügyminisztérium bankszámlájáról. A gondolkozásod alapján azt kellene gondolnom, hogy minden magyar ember kap a Pénzügyminisztérium bankszámlájáról 0 nap munkáért több millió forintot minden évben.
-
válasz
bollokcs80 #4 üzenetére
Mondjuk részletére is lehet készüléket venni 1, 2 pedig, hogy a saját környezetéből alkotott társadalmi képet nem annyira helytálló egy egész országra kiprojektálni. A válság és a megélhetési válság sajnos nagyon is jelen van. Örüljünk, hogy a környezetedben az annyira nem nyilvánul meg.
nem a kioktatás a célom, csak szeretném, ha az emberek árnyaltabban gondolkoznának -
anulu
félisten
mennyivel erősebb számai lehetnének az Apple-nek, ha tudnának elég 14Pro-t gyártatni és így kapható is lenne...
-
Amikor a nagyok jódolgukban nem tudják mit csináljanak, akkor kell esélyt adni a kicsiknek. Részemről Asus lesz 2023-ban. Mert odafigyelnek a vevői jelzésre és meg is csinálják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung viszont nem tudta teljesíteni idei csúcsmobilos céljait.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest