Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• xabolcs

őstag

Sziasztok!

Nehany honapja van szerencsem Thunderbolt 3 konfiguraciot hasznalni. :R

A kezdeti akadasokat hamar orvosolta az automatikusan erkezo Thunderbolt firmware frissites, azota ilyen savszelesseg problema nem jelentkezett.

Ellenben volt egy erdekes problemaja.

Az eGPU-n kivul hasznalom gyari USB-C-s dokkolojaval is, es persze Windows 10-en kivul Linux-szal is (Ubuntu LTS).
    Aztan amikor Linux (+dokkolo) utan Windows 10-et (+eGPU) szerettem volna hasznalni, akkor az elso inditas utan miutan rendben folallt a rendszer eGPU-val, egyszercsak ledobta az eGPU-t, s ra se nezett a kovetkezo ujrainditasig. Igy mindig ketszer kellett inditanom az eGPU-s rendszert op.rendszer (es dokkolo) valtas utan.

Aztan lattam, hogy van a Microsoft Aruhazban Thunderbolt-os program: Thunderbolt Control Centre ... ellenben telepiteskor mindig elfekudt.
    Aztan lattam, hogy van valami uj DCH-s driver is (es lam az Aruhazas program pont ilyet ker maganak).
    Aztan lattam egy forumtemat is az egpu.io-n, ahol pont ezzel a ket programmal meg a ket fajta Thunderbolt driverrel foglalkoznak.

Mivel egy Windows ujratelepites utan mar nem volt Thunderbol programom, ezert nagyon furta az oldalamat a kivancsisag az uj Thunderbolt programmal kapcsolatban.

A regi drivert eszkozkezelobol letorolve, s a kicsomagolt konyvtarban levo uj DCH-sal megkinalva, szepen foltelepult a driver is es az aruhazi alkalmazas is. :C

A legjobb pedig, hogy ezzel a DCH-s driverrel mar nem szakad le az eGPU, igy gyonyoruszepen egyuttmukodik a laptopommal, op.rendszereimmel a szerkezet. :R

Új hozzászólás Aktív témák