Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
apaszka
veterán
Üdv!
Sajnos mostanában rendre nem kapok meg dolgokat! Kis,és nagy értéket vegyesen!
Az asszony szeretne egy kabátot. Viszont nem igen bízom meg bennük!Tanácsotokat kérném.
Írtam az eladónak ,hogy hátha adna követési számot,miből kiderül,hogy csaló e?
"Dear lianhu1,
I'd like to buy this jacket (size S in grey), but I'd like to ask you something:
Can you provide a tracking number for the package? I would pay extra.I'm on the other side of the world, and I'd like to see where the package is."
Válasz
" ok, grey size s.shipping by china airmail free ship,without tracking number, need 15-35working days(Working Days (not including holiday)) arrive,please wait, if you 35working days after, you not receive, please contact me ,i refund your money or again shipping on 24-48hours,ok? Thanks
if you want shipping by ems 7-15days, please pay 85$ ems fees for one piece. please asap choose. thanks- lianhu1"
Szerintem kamuzik a gyerek,mert simán fel sem adja. Szerintetek?
Azért látszik,hogy szedte össze a pozitivok egy részét a gyerek.
Ugyan az a haver dolcsi alatti dolgokra adogatja a + neki. -
golya87
őstag
válasz
mikk2000
üzenetére
Direkt teszt célból vettem, hogy megnézzem mekkora fénye van meg ilyesmi. Már van egy pár led izzó a lakásban, csak ez újabb technika már. A fénye és a kialakítása is jobb mint az eddigieknek, csak sajnos tönkrement. Hogy ez az izzó hibája, vagy az eladó csak ilyet árul, esetleg az én infrastruktúrám a rossz (amit kétlek) ezt nem tudom.
-
Josi
senior tag
válasz
golya87
üzenetére
Ebbe pedig elem sem kell

Elem nélküli -
golya87
őstag
-
Joker88
őstag
őőő,nem egészen témához vág,de lassan el kellene kezdeni rendelgetni a karácsonyi cuccokat..
tudtok valami ötletet adni ?
olcsóbbakra,egyedibbekre gondoltam,amik itthon nem nagyon fordulnak elő,vagy nem nagyon lehet kapni a hétköznapokban.. -
golya87
őstag
Hello
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Rendeltem egy LED-es izzót, ami megérkezett, ám fél óra használat után tönkrement. Írtam is az eladónak, hogy mi a helyzet, válaszolt, hogy küld egy másikat. Ám erre ugye az adott szaván kivül semmi biztosíték. November 2-ig van lehetőségem "case"-t indítani a tranzakcióval kapcsolatban. Nem kaptam meg a csomagot címszó alatt, megfelelő kommentezéssel indítsak/indíthatok ügyet szerintetek?
Ha esetleg mégsem jönne meg az izzó két-három héten belül, akkor refund.Köszönöm a segítséget!
-
bul07
nagyúr
Nem úgy van USA-be minden csomagnak még a legolcsóbnak is van nyomonkövetési száma csak ahogy elhadja az országot nem frissül tovvább
Ezért az eladók nem is írják meg , visszont van hogy az ebay elfogadja bizonyítéknak hogy feladta( #36481 ) supreme7
Nekem még nem jött meg, de többeknek igen
Kezdek nagyon agódni érte -
hidroponi
tag
ha a prohardvernek akkora problema az adoelkerules (amit a PH adocsalasnak tekint), akkor egy valodi mezei ebay csalo is legyen problema nekik. minimum!
-
htc07
addikt
Az még nyugodtan ideérhet, nálam is állandósult most a 40 nap körüli szállítás. De ráérsz caset nyitni a 44. napon, és célszerűbb előtte egyeztetni az eladóval, hogy nem jött meg, szeretnéd visszakérni az árát. Case-n kívül is sokan belemennek.
[ Módosította: Kalandor ]
-
eastsider
nagyúr
egyébként most mennyi idő lehet caset nyitni? kezdem azt hinni, hogy megint eltűnt egy kínai cuccom...
Sale date: 10/03/13
Tracking number: --
Estimated Delivery: Mon. Oct. 21 - Wed. Nov. 13
gondolom 13-a után -
havri1
félisten
válasz
Freddycom
üzenetére
Soha nem árultam még, de biztosan van olcsóbb alternatíva.
Hisz rendeltem már USA-ból, és nem 5500 ftos postázással..
Ettől függetlenül, találkoztam már olyan esettel, amikor a készlet kifogyott egy adott termékből, és erre az időszakra az eladó irreálisan magas árat jelölt meg (vagy házhoz szállítást, erre nem emlékszem), pont azért, hogy ne rendeljen senki.
Vagy az is lehet, hogy egész egyszerűen annak az újságnak ami szóban forog, ennyi az eszmei értéke.
Vagy nem akarja, hogy elhagyja az országot (nyílván USA-n belül más az ár, vagy nem?) -
havri1
félisten
Sziasztok!
Köszi az előző helpeket, meg is jött a visszafizetés, illetve az alábbi email:
Segítsetek pls, mi a dolgom? Paypalon lecsekkoltam, meg is jött a pénz, és továbbította is automatikusan a bankszámlámra (ott még nincs rajta, gondolom x idő kell).Dear havri1,
Hi there:
Thanks for your email, We have refunded it to your paypal, please view and check it, And I sent a cancel request too which we will send to your ebay message inbox so we can have our ebay fees back, please check and cancel it, and sorry again for the trouble, have a good day.
Best regards
Account Manager
andy
Skype: candyleng156PS: We don't work on weekend, if you have any questions, please leave messages to me, I will reply you immediately once I work on Monday.(*^__^*)
Elvileg küldött egy cancelt felkérést a vásárlásra? Mert nem látom. (Email pedig jött róla). Fogadjam el, és rendben van a dolog? Értékelni így nem is tudom őt?
Ha ebayen rákattintok a wieb paypal transaction-ra, akkor The transaction ID in your link is invalid. oldalt kapok..
Belépve a paypalra, ezt látom :Nov 1, 2013 Refund Completed ... $12.89 USD
Nov 1, 2013 Currency Conversion Completed Details -$12.89 USD
Nov 1, 2013 Currency Conversion Completed Details 2,964 HUF
Nov 1, 2013 Credit to Credit Card Completed Details -2,964 HUF <-- gyanítom ez a sor az, amikor elküldte a kártyámra?Conversion from:
-$12.89 USD
Conversion to:
2,964 HUF
Exchange rate:
1 U.S. Dollar = 229.9430 Hungarian ForintsDate:
Nov 1, 2013
Time:
07:12:57 PDT
Status:
CompletedSubject:
Fan Xiaofeng has just sent you $12.89 USD with PayPal
Note:I’m sorry
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Szeptember 1-én és 2-án vásároltam egy-egy cuccot az ebayen (simán küldték nem "ajánlottan"). Nem érkezett meg, visszakértem és kaptam a pénzt. Az eladónak megígértem, ha mégis megérkezne, visszaküldöm neki a pénzt. Azóta sem hozza a postás.
A probléma, hogy szükségem lenne a cuccra, és megrendelném máshonnan kicsit mást. Akkor viszont nyakamon maradna, ha mégis megérkezne.Szerintetek várjak még?
Köszönöm, előre is.
-
válasz
zoli03
üzenetére
Tegnap, 31-én nem szállított, pedig még teljes munkanap volt. 10 esetből 8-nál ha délelőtt "vámoltak" másnap megkaptam.
De 31-én még a futáros postai csomag felvétel sem működött normálisan, máskor ha 12:30-ig megrendeltem, még aznap elvitték. Ezek szerint ők már 31-én ünnepnapot tartottak. -
zoli03
őstag
Nekem szinte sose hozzák ki vámkezelés után másnap, mindig rá 2 napra kapom meg. Néha volt másnap is (régebben sokszor, de ma már szinte soha), de volt már 3 nap is.
Ebben szerintem semmi meglepő nincs, hogy másnap nem hozzák ki. Az meg nem ügyetlenkedés, hogy éppen ünnepnap miatt nem szállít ma a posta, utána meg hétvége van. -
válasz
havri1
üzenetére
Még egy kiegészítés:
Jön a 12$-os használt processzor, ami nem vám és nem Áfa köteles.
2013.10.28 00:44 Célországba megérkezett
2013.10.28 00:51 Küldemény vám elé állítva
2013.10.30 07:50 Bejövő küldemény vámkezelve
Várom 31-én a postást, nem jön.
16:15-kor érdeklődöm a postán, válasz: 31-én a posta nem szállított küldeményt Szegedre, ebből a VÁM+posta központból.
November 4-én fogom megkapni, ami ugye 7 nap magyarországi ügyetlenkedés a 13 napos szállítási időből.
Szeptember 26-án vettem, és 3 hétig dekkolt a Pekingi reptéren, mire elindult. -
veze
őstag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Írtam neki és rá 5 percre jött már a cancel. Azt hittem valamit trükközni kell, vagy case-t kell nyitni, hasonló.

-
üszök
őstag
válasz
havri1
üzenetére
Ha ügyet nyitsz a termék képe alatt látható idő pontig,ott majd le kell írnod a történetet. Nem jött meg,bla.bla.
Ezt megkapja az eladó. Ha nem válaszol,lesz ott egy dátum mikor lehet eszkalálni.Ha eddig is eljutsz,megint le kell írni,nem jött meg bla.bla. Itt az Ebay eldönti mi lesz. Valszeg vissza kapod a lét. 24-48 órán belül döntenek ha jól emlékszem. Nekem volt egy ilyen a héten reggel 8 kor eszkaláltam,11 kor jött a mail,pénz vissza. Ha válaszol az eladó,és nem azt írja,hogy vissza adta pénzt nézd meg a Paypallt,akkor ne a case üzenőjében írj vissza neki mert akkor automatikusan záródik a case,úgy veszi,hogy megegyeztetek.(sajnos én agy ilyet be szívtam a héten,félálomban ott válaszoltam,és be is zártam valszeg sosem kapom meg a pénzem már) az otherben levelezz vele továbbra is.
faresz5
(fanatikus tag)Szerintem nem is kicsit drága.
Csak a szokásosat tudom ajánlani.
Gyors,
igaz nincs tracking,de nekem még minden meg jött tőle. És nem 1-2 darabról van szó. -
mikk2000
őstag
válasz
havri1
üzenetére
Én még sosem jutottam el a case-ig, de valahogy mindig én vagyok megtalálva a kérdéssel

A buyer protection-nak pont az a lényege hogy tök mindegy mit hazudozik az eladó, a paypal kivizsgálja majd az ügyet és dönt. A téma összefoglalót ajánlom elolvasni, bár a határidők pont mostanság változnak. -
havri1
félisten
válasz
mikk2000
üzenetére
Ott indult a levelezés

Ebay-en keresztül, rosszul írtam.
Ha jól értem, akkor a novenre 12 határidőig van időm nyitni hivatalosan caset?
És ha így lesz (tegyük fel nem válaszol az eladó az otherre), akkor mi a garancia, hogy visszakapom a vételárat?
Vagy még így is az eladón múlik a dolog?
Nem nagy összeg, 2x 2500 ft kb. Tehát nem dől össze a világ, csak jó lenne tudni.
-
s3toraph
senior tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Ja hogy az a 4 szám a számlaszámom utolsó 4 karaktere... -.-" .. ez nem esett le. Elolvastam pár e-bay, paypal alapozó cikket, de ez pont nem volt leírva sehova. Bocs a bénázásomért, kb. most használom 3. alkalommal és most kell elsőnek visszautalnom.
Köszönöm a segítséget! 
CaNNa3IS: Köszi, így már megvilágosodtam!

-
Vasinger!
nagyúr
Ha megnyertem egy licitet Ebayen, akkor van rá mód, hogy visszamondjam, hogy mégsem kéne a cucc?
-
havri1
félisten
Hali!
Sajnos nem érkeztek meg a teknősök a héten.
Refundot kértem, de egyelőre emailban az eladótól.
November 12-ig jelez az ebay, hogy addig tudok reklamálni.
Jó ez így, vagy az ebayen is indítsam el a dolgot? Case?
-
TaaT
nagyúr
Szerintetek hol érdemes egy ilyen alkatrészt meghirdetni, a .de-n vagy a .com-on?

-
-
randras
veterán
Nem tudom mit tolnak ezek a kínaiak, de:
- tegnap kaptam egy e-mailt egy augusztusban megrendelt, megérkezett, pozitívval mindkét részről lezárult tranzakcióval kapcsolatban: "ok, we will resend a new item to you thank you for your understanding."

- most pedig egy e-mailt az "ebay@ebay.co.uk"-ról, ahol aláírás, eladó megnevezés nélkül, de érezhetően kínai ujjak által írt angolsággal érdeklődnek egy csomagom megérkezése felől, és kérik a pozitív értékelést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm a segítséget!