Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Spidey
csendes tag
Thx a segítséget ha nem megy vmi akkor majd még kérdezlek:)
-
Christoph
aktív tag
Azért lett akkora, mert eredetileg akkora, mert a gyári 2 rétegü dvd-re jóval több fér, mint a 4gb-os dvd-r-re, amit te tudsz írni.
Kell egy transcoder, ami összenyomja kissebbre. Clonedvd, DVDShrink, DVD Copy2, és még sorolhatnám....
Az Anydvd csak annyit tesz, hogy leszedi a másolásvédő kódot....
Persze csak biztonsági másolatot csinálhatsz a saját gyári dvdidről, különben törvényt sértesz... -
Spidey
csendes tag
ugyanolyan íróm van mint neked!! De akkor te hogy másolod át a másolás védett dvd-ket??
[Szerkesztve] -
Spidey
csendes tag
Na jó de az anydvd minden esetben ekkorára alakítja a dvd-t????
Nincs más megoldás? -
Spidey
csendes tag
Hi
És mér van az hogy ha felteszek egy dvd-t képbe a neroval meg az any-vel kkközösen akkor közel 8 gigás lesz a kép amit aztán nem tud visszaírni a nero????????????? -
Christoph
aktív tag
Ez nagyon egyszerü, csak fut a háttérben, és ha másolásvédett lemezt helyezel a meghajtóba, akkor ő automatikusan láthatatlanná teszi a CSS kódot, a régiokódot, és hasonlókat a rendszer számára. Így olyan programok is kezelni fogják a dvdt amelyeket akadályozna a CSS kód. Amúgy a prg a magyar nyelvet is ismeri, tehát egyszerüen kezelhető, de beavatkozás nélkül is teszi a dolgát.
[Szerkesztve] -
Spidey
csendes tag
HI!
Valaki feltudna világosítani az any dvd működéséről!
Előre is thx.:F -
Rommel
csendes tag
-
Rommel
csendes tag
Mivel szerkeszteni mar nem tudom, ezért egy új hsz-ben említem most:
1: Akinek nem lenne egyértelmű: A Gordian Knot nevű csodafegyvert használom (használati utasítás a #9 hsz-ből 1in1 kopizva)
2: Nem vagyok netközelben, csak dél után, de várom a megjegyzéseket. THX!!
Rommel -
Rommel
csendes tag
Üdv mindenki!!
Mar több dévédémről csináltam avi-t a #9 hsz alapján sikeresen. Az X-MEN 2 viszont kifogott rajtam: Eddig mindig úgy csináltam, hogy a DVDDecrypter-es részt kihagytam, mivel kicsiny méretű háttértárolóm miatt egyszerűen nem fért fel az összes vob a lemezre. Szóval a DVD2AVI progival egyszerűen a DVD lemezen nyitottam meg a vob-okat. Ez mindig be is vált. Innen már sejthetitek, hogy most kivételsen ez nem jött össze. Mikor megnyitom, néha rohadt sokat erőlködik, vagy leáll a DVD2AVI, de a végeredmény ugyanaz: A felbontás okés. de a kép helyett csak zöld pacni, ha beletekerek, akkor meg a ''zöld pacni színes csíkokkal'' jelenetet láthatom. Persze ha megpróbálok ''Save Project'' -elni, akkor a progi lefagy/elszáll. A másik különös dolog amit észleltem, hogyha 1 db. vob-ot felmasolok a gépre a DVDDecrypter-rel, és az a 20 perces részt nyitom meg DVD2AVI-val, akkor meg minden király és szép!! Az első 20 percet be is raktam aviba, de sajna az egész film kellene... Kérdés: Miért nem nyitja meg a vob-okat a DVD-ről, ha másik lemezen meg igen (mindegyik original gyari DVD). Miért nyitja meg, ha felteszem vinyóra? Helyem nincs mindegyiket felmásolni (ez lenne a triviális megoldás), szóval egyéb javaslatokat várnék. Bocsesz a szófosásért. Üdv: Rommel
mod: csak a helyesírási hibák...
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
Hú bocs, elírtam a neved, helyesen:
rgb5 -
corlagon
senior tag
rgb5b:
1 pass kódolás alatt a codec nem tudja felmérni, hogyan ''ossza el'' a fájlméretet, azaz a bitrátát a magas bitráta-igényű (pl. akciódús, színes, gyors) és a lassú, álló részek között. Hiába kódolsz quality módban, a codec csak a szomszédos frame-részekből vett infóval tud dolgozni (emeli/csökkenti a bitrátát).
2 pass módban a codec előbb készít egy statisztikát, hogy melyik részen hogyan kell majd (a 2. menetben) kódolni, hogy összességében optimális legyen. Először belövi a bitrátát meg az effektek szintjét az optimálisra, utána kódol.
Magas bitrátánál, mozgó képnél lehet, hogy nem veszed észre rögtön a különbséget, mert a divx5/xvid a passban se rossz, de ha méretre tömörítesz (pl. 700 mb cd stb.) CSAK 2 passt érdemes használni, mindig. -
Christoph
aktív tag
A fenti mondatot egyszer se írnám be, nemhogy 2x!!!!
Akkor csak kódolj tovább 1 menetben!!!! :)) :)) -
gabe_
őstag
most viszont feltettem a DVDx 2.2 -t és csodák csodája: látja a kodekeket! (nálam ezis eredmény...) Viszont nem tudok csak 1st passban kódolni...
-
gabe_
őstag
Köszi az infót.
most a codecekkel van problémám: feltelepítem pl a divx akármelyik verzióját, és mikor a virtualdub (vagy bármelyik szerkesztőprg) kimenőfájljának formátumát kell beállítani, a listában nem jelenik meg a divx. miért? -
<Adamsky>
nagyúr
Szia!
Nem ismerem, pontosabban nem használtam még az általad említett progikat. A lényeg, hogy a first pass-ban létrejövő log fájlt add meg a second pass-nak. Az ne zavarjon, hogy a first pass után kilép a progi. Indítsd el újra, és válaszd a 2pass 2nd pass-t, és add meg a log fájl útvonalát.
Én egyébként a VirtualDubMod-ot használom.
Ha tudsz angolul (egy része egyébként már magyar), akkor nézz szét a http://www.doom9.org/ -on. Én szinte innen tanultam mindent.
[Szerkesztve] -
gabe_
őstag
Jó, de ezt megcsinálja, és kilép. Nem kezd neki a az avi gyártásnak...
A DVDx, meg a DrDivX progit használom, divx 5.valahánnyal (5.02 ha jól emléxem...). -
gabe_
őstag
Biztosan van már ilyen téma 100, de nekem pontosan egy kérdésem van:
A codec beállításoknál 2pass1st pass - t állítok be. Ekkor ugye csinál egy pár megás .log fájlt. Ezzel mi a teendő, hogy egy szép .avi fájl kerekedjen belőle?
Köszi
Aktív témák
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Acer Predator Rift Essential gamer szék
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest