- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappzo
csendes tag
A kis kanyar után a #16706-ra akkor valami tipp, hogy mi okozza?
-
pappzo
csendes tag
válasz
Watt25 #16707 üzenetére
Szia!
Igen tudom, azért tömörítem át, mert a szolgáltatom 480*576-ban nyomja az adást amit rögzítek (480 oszlop). Ezt a TV ha tv adás széthúzza 16:9-re de a felvételt a lejátszók többsége nem húzza szét és így elég keskeny függőleges nyújtott kép ad. Ezért tömörítem út úgy hogy a sor szám 576 nem változik, de 16:9 miatt a 480 oszlop így 1024-re skálázom, így minden lejátszó 16:9-nek látja ténylegesen és ami nem tud digitális széthúzást az is le tudja játszani. (mese csatornáról van szó).
Tehát ezért tömörítem át. Tehát tényleg érdekelne, hogy mi lehet a hiba a H264 kodek alkalmazás esetén 2 menetben a 2-3 perctől hosszabb fájlok esetén.
-
pappzo
csendes tag
Sziasztok!
Van digitális DVB-C-s felvevőm, ami TS-be rögzít. A felvételeket eddig Freemake-kel tömörítettem át 2 menetben MKV-ra H264 kodekkel. A Windost újra kellett telepítenem, azóta némi gondom van az áttömörítéssel.
A 2. menet előtt leáll a tömörítés, hiba üzenet nem jön, csak vár-vár-vár.
Érdekesség, ha pár perces felvételt (2-3) csinálok, akkor gond nélkül végig fut a 2 menet. Ha 1 menetestre állítom, akkor a hosszabbon is végig megy. Ha pl. MKV esetén MPEG4 -re állítom H264 helyett a kodeket a FreeMake-ben, akkor is végig megy gond nélkül a kódolás.
A Windos verzió pont az előzővel megegyező (értsd ugyanaz) a beállítások megegyezők a Windows újratelepítés előttivel ahol simán működött.
Mi lehet a gond?
-
pappzo
csendes tag
Erről mi a vélemény?
AMIKO MINI COMBO
Jobb mint az Amiko Mini HD T2/C?
http://m3digital.hu/amiko-shop/amiko-combo/amiko-mini-combo-belteri
Egy nagyon zavaró van a leirásában, ami ki is zárhatja, ha jól értelmezem.
" (PC lejátszásra csak a szabadon fogható csatornák felvétala vihető át)"
Mivel én pont kábeles előfizetői CONAX kártyás csatornáról (Nickelodeon Junior) akarok mesét rögzíteni és más lejátszon majd lejátszani, akkor ez azt jelenti, hogy akkor ez ezzel a készülékkel ez nem megy? Vagy ha igen mi a trükk? Esetleg milyen olyan készülék van, amivel ez áthidalható, azaz előfizetői CONAX kártyás adás rögzítése és más eszközön való lejátszására?
Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de fel nem merült bennem, hogy ez ennyi gonddal jár.
Köszönettel:
Papp Z. -
pappzo
csendes tag
Sziasztok!
A #16511 -ra senki?
Tehát DVB-C földi adást szeretnék rögzíteni kábelről (szolgáltató Tarr Kft dél-Dunántúl),
Lényeg, hogy CI modut fogadjon, azaz a szolgáltató szabványos CI kátyáját be tudjam tenni. ELőre be tudjam programozni, hogy melyik csatornáról mikor és miket akarjak felvenni.Lehet valami USB-s eszköz, vagyakár valami Set Top Box, lényeg hogy utána PC-re, majd más média lejátszóra át tudjam tenni a felvételt emészthető formátumba (Divx, MKV, H264). Bővebben a kérésemről a #16511-ben olvashattok.
Tehát Nickelodeon Junior -ról szeretném felvenni a kisfiamnak a Mancs Őrjárat részeit.Köszönettel várom a segítségetek. Mivel csak erre a célra kell ha nem kell nem költenék rá egy vagyont.
Tehát várnám a javaslatokat.
Papp Z.
-
pappzo
csendes tag
Sziasztok!
Kábelen jövő DVB-C tv adást szeretnék rögzíteni (nem kódolt) úgy hogy utána azt más eszközön meg tudjam nézni.
Tehát alapvetően valami DVB-C Set Top Boxot vagy olyan eszközt keresek ami képes erre. Lényeg hogy programozhatóan fel tudjon venni belső tárhelyre, vagy akár külső USB-re rakott HDD-re (vagy pendrive-ra). Fontos hogy a felvett anyagot valamilyen módon PC-re át tudjam tenni, azaz onnan meg egy másik média lejátszóra (Popcorn B110).
Jó lenne, ha kapásból valami emészthető formátumba rögzítene (divx, H264, MKV, mindegy csak egy sztenderd média lejátszó vigye.)
A kisfiamnak szeretném felvenni a Nickelodeon Junior-ról a Mancs Őrjárat c. mese sorozatot. Sajnos semmilyen formában nem lehet megvenni és más módon sem lehet az új évadokat elérni. A TV-ben meg lehetetlen időpontban vetítik csak.
Eddig csak DVB-C-s BluRay lejátszó / felvetőt találtam, ami fogad CI modult, pl ezeket:
LG HR925C 500GB Merevlemezes 3D Blu-ray lejátszó
SAMSUNG BDD8500N 3D SMART 500GB merevlemezes Blu-ray felvevőMindkettő 42e Ft-ért van de szerintem ezek erősen soknak bizonyulnak arra, amire nekem kell(ene). Igazából nem is ismerem őket választani is nehezen tudnék akár ebből a kettőből, de szívesen venném a tanácsaitokat.
Köszönöm.
Papp Z.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- sziku69: Szólánc.
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Synology NAS
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- iPad Pro 11 hüvelykes( 3. Generációs,2021) wi-fi-cellular 128 Gb sérüléssel
- Google Pixel 9a 128gb - Makulátlan, iPon garancia, akár beszámítással
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- SK Hynix PC811 2TB NVMe Gen4 SSD! 7000-6500MB/s
- 27% SZÁMLÁVAL! HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest