Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximusz
aktív tag
válasz
azbest #11246 üzenetére
köszönöm a bőséges forrást! - Abban kezdtem el gondolkodni, hogy régebben, mintha próbálgatták volna sokan az analóg tv tuner-hez kapott távot a windows rendszer vezérlésére tanítani. Grid volt talán a programnak a neve, de sosem használtam még
- gondoltam ha már van IR távom (3db), akkor csak jó lenne valahogy beüzemelni, hogy ne kelljen szaladgálni a gép és a kivetítő között, ha csatornát szeretnék váltani
-
Maximusz
aktív tag
válasz
azbest #11241 üzenetére
Sziasztok!
nem hiszem, de azért megkérdezném, hogy van itt valakinek rajtam kívül usb-s dvb-t stick-je, távirányítóval ? Ha igen, a távot hogyan tudtátok életre kelteni? - nekem sajnos egyáltalán nem megy, hiába próbálom nyomkodni, nem reagál a dvb-t stick (jelet ad ki a táv, azt már bemértem).
vagy nem elég a windows-os drivert feltenni, amit feltesz automatikusan ahogy csatlakoztatom a win7 64bit-hez ?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Watt25 #11200 üzenetére
a tuner minősége - szerintem - fontos! Többek között a vételi érzékenységben azért igen jól megmutatkozik a különbség! Találkoztam itthon olyan tuner-el, ami pálca antennával tökéletesen veszi az adást 100/100 , de van itthon olyan is, aminek az erősítős szoba antenna még kevés. (természetesen ugyan azon a helyen, ugyan abban az időben, ugyan arra a gépre kötve harmat gyenge jelet produkál)
-
Maximusz
aktív tag
válasz
wassermann #11190 üzenetére
ezt egy p2-es gép is megcsinálja... - hisze nem arról van szó, hogy dekódolja, csak arról, hogy a folyamatos stream-et elosztja a megfelelő portokra.. . tehát mint egy futószalag, ide oda kapcsolja a csomagokat , de a lényeg, hogy nem dekódol... -azt majd a számítógép, amelyik nézni szeretné
egyébként a 1043 csak 400 MHz-es CPU-val, és 32 MB rammal rendelkezik
-
Maximusz
aktív tag
válasz
wassermann #11186 üzenetére
nekem egy TPLink TL-WR1043ND birkózik meg, OpenWRT operációs rendszert futtatva. Jelenleg 2 USB-s DVB-T vevő van rákötve. Az egyik az A-Mux-ot fogja a másik a C-t (megrendeltem a kártyaolvasót a B-Mux-miatt, remélem az is összejön), majd külön portokon küldi ki helyi hálózatba broadcastolva a stream-eket, így a helyi hálózaton bármelyik gépen egyszerű videósteream lejátszásával lehet nézni az Olimpiát (akár HD-ban is
.
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
fradi81 #11182 üzenetére
akár milyen kezdőnek is nézel, ezzel kezdtem, de minden esetre köszi a segítséget.
Gondolom arra már nem futotta az erődből a leleményességed hangsúlyozása miatt, hogy bele is nézz, mit linkeltél mert a lista elején megnyitott 10 linkből 9 link 404-es hibát adott vissza. Remélem legközelebb valóban hasznos lesz a hozzászólásod, és nem próbálod segítőkészen gátolni az információ "hasznos" megosztását / terjedését.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
azbest #11159 üzenetére
Kedves fórumlátogatók!
érdeklődni szeretnék, hogy használja-e valaki a mindigtévé fizetős szolgáltatásait set-top-box nélkül usb-s kártyaolvasóval ?
ha igen, milyen típussal? - szeretném megoldani, hogy bármelyik csatornát lehessen nézni a fizetős csatornák közül egyszerre a helyi hálózatban lévő gépekről (eddig az a-mux-al simán meg tudtam oldani), csak hát a dekódoláshoz valamilyen usb-s "mindigtévé kártya"-olvasót be kellene szereznem, hogy feloldja a kódot... - ebben szeretném a véleményeteket kérni.
maximusz
-
Maximusz
aktív tag
válasz
wassermann #11151 üzenetére
ok, hallgatok rád, be is szerezetm egy ilyen:
Thomson ANT-150 belső szoba antennát, ... - a kérdésem az lenne, hogy van valakinek hasonló ? - a dönthető / forgatható torz O betűre hasonlító keretrészt hogyan kell az adóhoz képest beállítani?
azt tudom, hogy vízszintes polarizáció van itthon, de, hogy álljon a keret ? a keret a vevőre nézzen merőlegesen, vagy a lapját lássa csak, vagy döntsem, és úgy lássa a keretlapját, vagy... ? (eddig hiába próbálgatom, egyik irányra se tudom azt mondani, hogy így már kezd alakulni...)
maximusz
-
Maximusz
aktív tag
válasz
wassermann #11151 üzenetére
melyik?
amelyiket linkeltem ? - rézből kell a V tagokat elkészíteni, vagy akár kerékpár küllőből is lehet hajlítani? - valamire oda kell figyelni, amin sok múlik?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
azbest #11143 üzenetére
Sziasztok!
nem tudom mennyire ide illő, vagy mennyire lerágott csont, de az otthon készíthető antennákról mi a véleményetek ?
konkrétabban erről ?
az antenna V tagjai között az 5 és 3/4 inch az megfelelő távolság, illetve az antenna V tagjainak a teljes hossza is megfelelő 14"-nek ? Ha 754 és 850 MHz-re szeretném "hangolni" akkor rövidebb pálcák kellenek, vagy ... valaki épített már saját magának antennát itt a fórumozók közül?
maximusz
-
Maximusz
aktív tag
Szia!
én olyat szeretnék megvalósítani, hogy egy SmartDVB nevű program által befogott és feldolgozott MindigTV ingyenes streamjeit ki szeretném küldeni helyi hálózatba. Ez elvileg megy, mert azon a gépen, ahol kiküldöm, direkt ip címzéssel (nem loopback címmel), le tudom játszani VLC-vel a következőt megnyitva: udp://@10.10.2.11:8888 , de - és itt jön a DE - sajnos másik gépről sehogy sem érem el, pedig az összes tűzfalat kikapcsoltam, és egyszerűen nem tudok rájönni, mit rontok el. Ha esetleg valakinek van tippje, azt nagyon megköszönném!
maximusz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged