- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Tailor21 #12046 üzenetére
Digitális adásról beszélünk, ahol a jelminőség problémája képkimaradásokban, kockásodásban nyilvánulna meg. Ha ilyen gond nincs, akkor a kép jobb már úgyse lesz, akár közeli adó, akár távoli.
Ha a jelminőség 100 % alá esik, a vevő akkor is képes változatlan minőségű képet produkálni, a digitális hibajavításnak köszönhetően.
Mivel a jelminőséget a különböző készülékek nem egyformán számolják, így nem sokat árul el, tehát csak a példa kedvéért említem, hogy az enyém még 60-68 %-on is nézhető volt, amikor távoli adót kellett fogni. Persze, akkor még érzékenyebb volt a különféle zavarokra, de két zavar között a lehető maximális volt a képminőség. Most már van helyi adó, a zavarok teljesen megszűntek.
-
hamyka
senior tag
válasz
Tailor21 #12046 üzenetére
köszi a sok-sok segítséget átnyalom
Jelenleg Optanetnél vagyok, csak necces na, kár hogy T-home nem működnek együtt, remélem 1x jön az optanet az én utcámba, bár addigra szerintem lesz jobb itt csak legyen lovém rá
Inkább ne működjön együtt a T-home szolgáltatóval mert van ami nem elérhető a T-home szolgáltatónál
izémizé:
Valami Adsl-ről olvasok a leírásban, egyből a Invitel jutott eszembe, ha jól emlékszem ilyen helyen is szolgáltatnak, állítólag invitel is van az utcámban nem csak T-home, Optanet nincs az utcámba, tudom furi de nincs, nem minden utcában építették ki a hálózatukat az Optanet
Úgy tudom az Optanet bajban van anyagilag vagy rosszul tudom? (csak kérdezem )
-
Kernel
nagyúr
válasz
Tailor21 #12035 üzenetére
Az AD100-as dekóderem max. 720x576 aktív pixelre képes PAL frekvencián, tehát jelentősen elmarad a HD formátumtól. A másik meg hogy SCART kábel a csatlakozó az is ronthat.
Ha nem is maga a csatlakozó, hanem inkább a D --> A --> D konverzió, ami ront a képen. Miután SCART-on csak analóg PAL/NTSC szabványú videojel mehet.
A PAL nem frekvencia, hanem szabvány, ami egyebek mellett meghatározza 720x576-os felbontást, 50 Hz interlaced módon. A szabvány leírja még az analóg színkódolás technikáját is (RGB -> kompozit), ami a digitális adásban ma már nem játszik szerepet, de az SD paraméterek attól még érvényesek a digitális videóra is.
De egyébként még ebből a felbontásból is lehet nézhető képet kihozni, jobbfajta TV-k ugyanis egész szépen fel tudják skálázni. Utána már csak kicsit távolabb kell ülni a TV-től, hiszen természetes, hogy a nagyméretű kijelző jobban kihozza az alacsony felbontás hiányosságait. Tehát itt nem csak a Full HD-n van a hangsúly, hanem fizikai méreteken is. Ha a méretnövekedés arányában távolabb ülünk a kijelzőtől, akkor nagyjából ki lehet hozni ugyanazt az SD minőséget, amit egy képcsövesnél közelebbről.
A fő gond azonban – és erről a szolgáltatód is igyekezett hallgatni –, hogy ők azok, akik a bitrátán technikai okból spórolnak, itt főleg amiatt romlik a minőség.
Hiszen meg lehet nézni például az RTL Klubot a magasabb bitrátájú UPC-kábelen, és szűk sávszélességet nyújtó MinDigTV-n. Azonos SD felbontás, mégis utóbbi (némi túlzással) szinte csak állóképek és rajzfilmek átvitelére alkalmas. Nagyobb mozgásoknál már esik szét.
-
hamyka
senior tag
válasz
Tailor21 #12026 üzenetére
ezt írják az oldalukon :
A Hello Digital szolgáltatás által lefedett települések
Adony, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Aporka, Baracska, Beloiannisz, Besnyő, Biatorbágy, Bicske, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Ceglédbercel, Csömör, Csörög, Dabas, Délegyháza, Diósd, Dömsöd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunaújváros, Dunavarsány, Ecser, Ercsi, Érd, Erdőkertes, Etyek, Felsőpakony, Fót, Gárdony, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Hernád, Inárcs, Iváncsa, Kakucs, Kápolnásnyék, Kerepes, Kiskunlacháza, Kistarcsa, Kulcs, Kunpeszér, Kunszentmiklós, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Mány, Martonvásár, Mogyoród, Monor, Monori Erdő, Nadap, Nagytarcsa, Ócsa, Őrkény, Pázmánd, Pécel, Perkáta, Péteri, Pettend, Pilis, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pócsmegyer, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Ráckeresztúr, Ráckeve, Rád, Seregélyes, Solt, Solymár, Surány, Szabadegyháza, Szabadszállás, Szada, Szalkszentmárton, Szár, Százhalombatta, Szentendre, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Sződ, Sződliget, Taksony, Tárnok, Tass, Tordas,Tököl, Törökbálint, Újhartyán, Újlengyel, Üllő, Üröm, Vác, Váchartyán, Vácrátót, Vasad, Vecsés, Velence, Velencefürdő, Veresegyház, ZichyújfaluÉn sajnos kiesek mivel nincs benne a listában
-
Watt25
veterán
válasz
Tailor21 #12035 üzenetére
Szó szerint nézve az SD felbontása szabványos, azon nem lehet változtatni. A bitrátán lehetne növelni, vagy MPEG2 helyett MPEG4-et alkalmazni, ezzel lehetne jobb minőséget elérni, de nem felbontásnöveléssel. (Akkor az már nem SD lenne.)
"és rájöttem, hogy figyelik az adásokat melyiket mennyi ideig nézünk stb."
Ez azért nem lehetséges, mert a kommunikáció egyirányú. (Főleg műhold esetén tuti.) -
-
Watt25
veterán
válasz
Tailor21 #12026 üzenetére
Mivel 15eFt-ot kérnek a csak kártya aktiválásra, nem hiszem, hogy a boxból kivett kártya működik másban. Akkor hogy nyúlnának le?
Egyébként apósoméknál van ilyen mikrós HelloHD. Szerintem a képminősége a műholdas DIGI-vel egy szinten van, vagyis undorítóan szar. (Legalább is az SD adásoknak. HD náluk nincs.) -
Watt25
veterán
válasz
Tailor21 #12018 üzenetére
Amennyiben rendelkezik saját tulajdonú Set Top Box-al, lehetőség van csak Hello HD kártya igénylésére is.
15k-ért aktiválják is... Megéri... -
wassermann
Topikgazda
válasz
Tailor21 #12018 üzenetére
A linkelt leírás szerint a TV-d DVB-C és DVB-T kódolást ismer. Ez azt jelenti, ha a kábelTV-re dugod a kódolatlan HD adást előfizetői kártya nélkül is tudja, vásárolt kártyával pedig a kódoltakat is. A leírás szerint a DVB-S-t nem ismeri, emiatt műholdas vételre önmagában nem képes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest