- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 17 - alap
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloksma
aktív tag
válasz
wolfman #9535 üzenetére
Ma vettem egy ilyen antennát: http://www.ostelsat.hu/dvb-t_antenna_erositovel_signal_hda-5000_kulteri_A6040.htm
Még beltérben is tökéletesen megy, szinte mindegy, hogy hová, és hogy teszem. A beltéri társa az nagyon érzékeny volt, és leginkább csak akkor működött, ha kiraktam az ablakba (de ott már a botantenna is jó volt) Meg kell azért jegyeznem, hogy közel vagyok az adóhoz, kb 7 km, csak nincs közvetlen rálátásom (kollégiumban lakok, meg még pár tömbház is van köztem és az adó között)
Elvileg kültéri antenna, és nagyjából szépen le is van szigetelve, viszont külföldi oldalakon nagyon nagyon hasonló antennára érkeztek olyan értékelések, miszerint kb másfél év alatt tönkrement (fagyban tönkrement). Szóval kültérre nem biztos, hogy a legjobb megoldás, de ha valakinek belefér ez a kockázat, akkor meg lehet próbálni.
Akinek jók a vételi viszonyok, azoknak ajánlani tudom beltérre is, nekem nagyon jól megy -
zhagyma
őstag
válasz
wolfman #9543 üzenetére
Ha van rálátásod az adótoronyra (optikailag: se fa, se domb, se hegy, se ház) akkor egy 10cm-s drótdarab is elég lehet (próba, mivel ez függ az adóteljesítménytől is). Ha a drótdarabbal megy, akkor nemigen kellhet erősítős antenna és inkább egy passzív yagi-t javasolnék.
-
hadime
csendes tag
válasz
wolfman #9537 üzenetére
Ha adóközelben vagy (<10km) akkor kültérre elég egy kisebb nyereségú Yagi rendszerű antenna. Ha távolabb vagy az adótól (>10km) akkor nagynyereségű Yagi, ami egyben szűk nyilásszöggel is rendelkezik (SFN rendszerű sugárzási körzetek esetén jól jöhet). Az "erősítős antenna" nem mindig a legjobb erősítőt tartalmazza (zaj, torzítás, kivezérelhetőség).
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Crew sorozat
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest