Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloksma
aktív tag
válasz
wolfman
üzenetére
Ma vettem egy ilyen antennát: http://www.ostelsat.hu/dvb-t_antenna_erositovel_signal_hda-5000_kulteri_A6040.htm
Még beltérben is tökéletesen megy, szinte mindegy, hogy hová, és hogy teszem. A beltéri társa az nagyon érzékeny volt, és leginkább csak akkor működött, ha kiraktam az ablakba (de ott már a botantenna is jó volt) Meg kell azért jegyeznem, hogy közel vagyok az adóhoz, kb 7 km, csak nincs közvetlen rálátásom (kollégiumban lakok, meg még pár tömbház is van köztem és az adó között)
Elvileg kültéri antenna, és nagyjából szépen le is van szigetelve, viszont külföldi oldalakon nagyon nagyon hasonló antennára érkeztek olyan értékelések, miszerint kb másfél év alatt tönkrement (fagyban tönkrement). Szóval kültérre nem biztos, hogy a legjobb megoldás, de ha valakinek belefér ez a kockázat, akkor meg lehet próbálni.
Akinek jók a vételi viszonyok, azoknak ajánlani tudom beltérre is, nekem nagyon jól megy -
zhagyma
őstag
válasz
wolfman
üzenetére
Ha van rálátásod az adótoronyra (optikailag: se fa, se domb, se hegy, se ház) akkor egy 10cm-s drótdarab is elég lehet (próba, mivel ez függ az adóteljesítménytől is). Ha a drótdarabbal megy, akkor nemigen kellhet erősítős antenna és inkább egy passzív yagi-t javasolnék.
-
hadime
csendes tag
válasz
wolfman
üzenetére
Ha adóközelben vagy (<10km) akkor kültérre elég egy kisebb nyereségú Yagi rendszerű antenna. Ha távolabb vagy az adótól (>10km) akkor nagynyereségű Yagi, ami egyben szűk nyilásszöggel is rendelkezik (SFN rendszerű sugárzási körzetek esetén jól jöhet). Az "erősítős antenna" nem mindig a legjobb erősítőt tartalmazza (zaj, torzítás, kivezérelhetőség).
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 100% Akkumulátor
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
wassermann