- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Google Pixel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
repvez #16261 üzenetére
Ha az erősítő is a tévé felőli végén van a kábelezésnek és nem csak a tápfeladó van ott, akkor úgy minden zajt és zavart is felerősít, ami a kábelen keresztül érkezik. A lakás belső elektromos eszközeiről jövő zavarokat is.
Ideális esetben az erősítő az antennán vagy hozzá nagyon közel van és csak a tápfeladó van a tévé közelében.
Ha van rá mód szerintem érdemes pár fotót csinálnod az antennáról, ha ott van ilyen elektronika egy kis dobozban, akkor arról is és a tévé felől lévő "trafóról" is. Lehet gyorsabban kiderülne mi a baj és kevesebb félreértés lehet belőle.
-
azbest
félisten
válasz
Martin Eden #16184 üzenetére
A kihúz bedug is jó ötlet, ugyanis a firmware-t betölti a tunerekbe és amíg nincs áramatalanítva, addig lehet hogy benne is marad. "warm state" szokott lenni a logokban. Tehát néha, ha szoftveres változások után még mindig nem jó, akkor lehet pont beragadt a tunerben valami.
-
azbest
félisten
válasz
Martin Eden #16182 üzenetére
Az openelec-es repóból származó dvb-usb-it9135-02.fw kell valószínűleg nekik.
A tünetek alapján az is lehet, hogy nem kapnak elég tápot. Ha egy usb-ről van egy passzív hubbal bekötve, akkor az a baj.szerk, bocs közben értelmeztem amit írtál
A kernel verziója még bajos lehet, nekem a 36-os végű működött, ahogy írtam is a blogomnál.
Úgy lehet régebbire visszaváltani, hogy
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-image-3.13.0-36*
talána túl újat leszedni így lehet, a végén a verzió:
sudo apt-get remove linux-*-3.13.0-45*
sudo apt-get purge linux-image-3.13.0-45-genericparancsokkal feltelepíted a régit is. Talán ubuntuék rontottak el valamit, amikor módosították a hivatalos kernelt.
-
azbest
félisten
válasz
sanya1111 #16166 üzenetére
A lakás központi média szerverének az is előnye, hogy telefonról és tabletről is lehet tévézni. Kényelmes dolog kivinni magammal a konyhába a tévé adást, ha éppen közben megéhezek. Egy sd adás 3Mbit alatt van átlagban. Másrészt a műsorok központi rögzítése is úgy megy kényelmesen. Valamelyik kliensben bekattintom, hogy vegye fel a szombat esti filmet az egyik csatornán, aztán később valamelyiken megnézem.
Pécén egy sima vlc is megteszi. Androidon tvhguide + vlc vagy TVHClient + vlc. Ios-en TVHClient (beépített vlc-je van). Hangsáv váltás és feliratok is mennek.
-
azbest
félisten
válasz
sanya1111 #16155 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy minden muxhoz külön dedikált tuner legyen, akkor célszerű annyi networkot felvinni, ahány muxot használsz. Aztán egy-egy hálózaton belül mindig csak 1 muxot felvinni. Így lehet garantálni, hogy mindig gyorsan lehessen csatornát váltani a kliensben, mert nem kell egy tunernek sem frekvenciát hangolnia, hanem mindegyik készen áll a saját frekvenciáján.
Ha közös networkpn vannak, akkor a tunerek hol az egyik, hol a másik frekvencián vannak. Persze, ha kevesebb tunered van, mint mux, akkor kénytelen vagy közösen kezelni őket. Ha mind az öt készüléken különböző muxon lévő csatornát néznél / rögzítenél, akkor 5 tuner kell 5 muxhoz.
(#16159) sanya1111
tipp: a háromszor szereplő csatornák valószínűleg azért vannak, mert benn hagytad a pipát a network-discovery-nél a network hozzáadásánál / tabon. Így több frekvenciát is automatikusan felvett, nem csak azt amit megadtál. Ha többről is van vétel, akkor lehet többször hozzáadja.Természetesen az antenna jel több felé osztása ronthatja a jelet, de ha elég erős, akkor nincs belőle gond.
(#16160) Bozek:
a tvheadend maga lekezeli a dekódolást, nem kell hozzá külön plugin. -
azbest
félisten
válasz
zozy84 #16142 üzenetére
Először azt kellene tisztázni, hogy az új kábelcégnél lehet-e saját boxot használni, vagy csak a tőlük kapott boxot vagy cam modult lehet. Ez már meghatározza, hogy mik a lehetőségeid. A tévé lehet hogy földfelszíni digitálist támogat a műholdas mellett, szóval valószínűleg tényleg kell mellé kábeles box.
-
azbest
félisten
válasz
zichie #16123 üzenetére
A tvh* appok belső lejátszóját használod vagy például a vlc az ami a videót játssza indítás után?
Az androidos tvhclient úgy látom nem tud önmaga lejátszani, a tvhguide-nek van belső lejátszója is, de nem tud képarányt választni meg hangsávot választani... vlc-vel együtt használom őket.Az appokban a konténer formátumaként nekem a pass-through jött be legjobban, ami csak átadja egy-az-egyben az adást. A szerver által kiadott stream formátumára van hatással a választás.
tvhclient -> settings -> playback -> media container
tvhguide -> settings -> media container -
azbest
félisten
Kábelen kevesebb a hibajavítás, mert zártabb az átviteli közeg. Levegőben és műholdon és a dvb-c2 szabványban eleve több hibajavítási szint van. Minél több a hibajavítás, annál kisebb a sávszél.
A vbr helyett statisztikai multiplexelés van, hogy a lehető legjobban ossza el az adott fix sávszélességet a muxban lévő csatornák közt. Ez akkor segít, ha sok adást kell bepaszírozni és arra számít, hogy nem minden csatornán van mozgalmas jelenet ugyanabban az időben. A mux sávszélessége viszont fix, nem változik, ha nem töltenék ki teljesen, akkor null csomagokkal kell kitölteni a helyet.
A neten ahogy olvasom a 6.9MSymbol * 8 bit (256 qam) = bruttó 55.2 Mbps,
a red solomon hibajavítás miatt 55.2 * (188/204) = 50.8 a nettó sebesség.
Nem tudom a tarrnál hogy jön ki 42 körülre, valami turpisság van, lehet mégsem a teljes nyers muxot menti. Mondjuk nem használják ki a sávszélt és a null csomagokat eldobja.Ha vissza számolom a tarr adatokból, ahol a symbolrate és a sávszél adott.... [link]... ez mondjuk legyen 7 és akkor qam 128 kell legyen valójában a moduláció.
Persze most csak a wikiből nézett képletet figyeltem [link] -
azbest
félisten
Hát.. a 128qam 8MHz sávszél mellett 44,88 Mbps a wiki szerint, a 256 quam 51,29 Mbps. Persze a symbolrate valsz befolyásolja még a végső számot, mivel nem írnak részleteket, így gondolom ez a max. Szóval lehet, hogy a tarr paramétereivel befér a hardver limitjébe a full mux is.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16097 üzenetére
Jaja, más chipset.
A best buy esetén úgy hallottam már MN88473 is lehet benne. A qam128 limit pedig szoftveres, még nem sikerült megcsinálni hozzá a drivert. Pontosabban azt írták róla, hogy qam256 már túl sok adatmennyiséget jelentene, ha teljes muxot kellene a két chip közt mozgatni, de pid filterrel (csak a nézni kívánt csatornát átadva) működhet. Windows alatt gondolom működik is. Bár így belegondolva tv szervernek nem feltételen ideális, ha kábelen nem lehet teljes muxot egyben kezelni.Ahogy nézem a wikiben a dvb-c az általunk megszokott 8MHz sávszélességen qam256-ttal 51,29Mbit-es muxot jelent. A mindigtv mostani paramétereivel (qam64, GI1/4, fec3/4) kb 22MBit-es.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #16084 üzenetére
Hát egy tippem maradt még. Ha egyszerre használod a tunereket, akkor próbáld meg úgy is, hogy csak az egyik van bedugva. Nálam a thinkpad dokkoló usb hubjába dugott tunerekkel voltak nagyon vad hibák. Ez it9135 chipsetes dvb-t tuner, amit példának hozok.
Némi próbálkozás, hibajelentés után kiderült, hogy nálam volt a hiba: az a hub nem tudta rendesen ellátni táppal a tunereket. Miután egy külső saját tápos aktív hub-ra dugtam, úgy már 5 tuner is működőképes lett a notimra dugva. Előtte eldobálta a tunereket, instabil volt a vétel, a dmesg is tele volt hibaüzenetekkel.
A firmware fájl is okozhat problémát. Kifogtam korábban egy olyat, amivel semmilyen hibajavítást nem végzett a tuner, így nagyon gyatra volt a vétel. Win alatt meg egész jól ment. Aztán az openelec repóból töltöttem le firmware-t és láttam, hogy ezzel egy nagyságrenddel stabilabb és csak ritkán van vételi hiba.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16083 üzenetére
Itt lehet olyasmi, ami a tuneredről is szól,
az elsőa linkelt oldal alján 3 hónapos kommentnél írják a tunered támogatásához külön patchek hozzáadását. Következő oldaltól több szó is esik róla. Lehet kiderül valami turpisság, hogy mit szeret. [link]. Lehet még nem is került be minden a hivatalos kernelbe.A 22 és fél dolcsis kínai shop link sem utolsó
(bár most az ünnep miatt nagy az átfutása)
Hopp, most látom hogy a végén pont a te hozzászólásod szerepel
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16081 üzenetére
Ez inkább gyenge vételnek tűnik. Kábelen van akinél az alsóbb frekvenciákat be sem lehet hangolni, mert nem annyira érzékeny a pécés tuner, mint az stb.
Úgy emlékszem, mintha valaki javasolta volna már hasonló esetre az erősítő beiktatását (az elosztó elé, a bejövő részen, ha több készülék van rákötve).
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16078 üzenetére
A tvheadend mindigtv-vel is van hogy mellényúl. Ha ezt használod lehet a programban van a hiba. A friss pár napos builddel is kijött már. Főleg vlc-vel kapcsolódva látványos, mert az ablak fejlécében másik csatornán lévő műsor neve jelenik meg de nem indul el az adás, mert valami nem passzol.
-
-
-
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #16024 üzenetére
Sőt, it9135 tunerrel van olyan fw verzió, ami egyáltalán nem végez hibajavítást. Az openelec repóban lévő változat vált be végül, azzal már kb hasonlóan stabil a vétel, mint win alatt. Más tunereknél is el tudok képzelni hasonló esetet. Bár ha a linuxtv oldalt nézte, akkor lehet eleve onnan töltötte ő is, mert azt linkelik [link].
Ha nem szempont egyszerre több csatorna vétele, akkor a pid filter állíthatóságát is érdemes megnézni. Van tuner, ami hardveresen képes rá, hogy csak azokat a pid-eket küldje át, ami a csatornához tartozik, úgy kisebb usb adatforgalmat generál.
-
azbest
félisten
válasz
Mark023 #16003 üzenetére
Androiddal és raspberry pi-vel használtam már ilyeneket, ott nem volt gond. Ahogy írtam stb-vel nem próbáltam és most nincs is kéznél olyan.
1280x800-as monitorral (16:10) volt gond a képaránnyal ilyen átalakítókkal, de az lehetett a monitorom hibája is. Az 5:4 és a 4:3 közel áll egymáshoz, viszont a tévé adások jelentős része már 16:9-es, így alul és felül fekete sáv lesz azoknál.
-
azbest
félisten
válasz
Mark023 #16000 üzenetére
Ha a set-top-boxon van hdmi kimenet, akkor elképzelhető, hogy aktív hdmi-vga átalakítóval is működik. Ezt nem próbáltam még boxszal, de a leírás szerint ismeri a hdcp-t. Van amelyik olcsó, a hangot is leválasztja és tápbemenete is van [link].
Táp bemenet nélkülit nem ajánlok, mert az túlterhelheti a hdmi portot. Ha van a box hátulján usb, akkor onnan a tápot is kaphatja vagy esetleg külön tápról.(#15995) Bozek
A delock tunernél remélem telepítettél drivert és nem a windows update által felrakottal megy. Ha win8-ad van, akkor az külön móka lehet, mert korábban, amikor adtam neki egy esélyt, akkor a tunerem drivere telepítése után automatikusan visszacserélte a win update változatra. A win 2009-es drivert telepített, ami persze nem ismeri a tunerek újabb váltazatait és nagyon lassan keres valamint nem talál egy csatornát sem. -
azbest
félisten
válasz
korcsi #15959 üzenetére
A linuxos oldal alján úgy írják, hogy az openelec repóban szerepelnek a firmware fájlok is hozzá. Az ígéretes, mert ezek szerint lehet alapból támogatja. Úgy írják, hogy a 3.17 kernel a régebbi és a 3.19 az újabb hw verziót alapból kezeli, ha helyén vannak a fw fájlok.
Ha jól gondolom, akkor ez lehet az ubuntu kernel repója. Úgy látom a 3.17 már benne van, a 3.19 még nagyon új, de biztos nem tart soká, hogy stabil verzióként bekerüljön.
-
azbest
félisten
Valószínűleg realtek chipsetes RTL2832P (DVB-T) + RTL2840 (DVB-C) vagy Si2165 (DVB-C). Azt nem tudom, hogy milyen ezt melyik rádiós chippel párosítják. Aminek van szabványos bda drivere, annak mennie kell és szerintem ennek van. [link]
Linux alatt valószínűleg még nem támogatott (a rev2) [link]
szerk:
Realtek RTL2832P, USB-interface
Silicon Labs Si2165, DVB-C/T demodulator
Silicon Labs Si2148, RF tuner -
azbest
félisten
válasz
DarkByte #15924 üzenetére
Jaja, tudnak a kínaiak. Nálunk 1-2 év késéssel jönnek be az ilyenek. Itthoni boltokban még a hdmi portra veszélyesebb régebbi konstrukciók a gyakoriak piszok drágán. Hdmi -> hdmi + spdif vagy analóg leválasztókat is lehet találni ebayen.
A codec-et talán a buta boxok miatt változtatták. A he-aac = lc-aac + sbr, ami a buta fta boxokon gondolom 32bk-os lc-aac-ként tudott csak hasznosulni.
-
azbest
félisten
Hát, talán egy kínai usb tuner a pécéhez [link]
Vagy valami olcsóbb hdmi-s set top box talán.Esetleg a digi-től bérelni havi párszáz forintért egy boxot. [link].
A monitornak van hangszórója? Próbáltad, hogyan szól? Általában elég gyatra a hangjuk. Szóval lehet egy hangfalpár sem árt mellé.
Mindigtv boxhoz használok egy hang nélküli dvi-s monitort pár kiegészítővel
Benq GW2265M VA paneles 21 colos monitor
Genius SP-HF 800A hangszóró, hogy normális hangja legyen.RGB Scart to Composite (~300 huf)
www.ebay.com/itm/161199983167
Mini Jack to 2 RCA Male Adapter (~200 huf)
http://www.ebay.com/itm/261280587974
Adapterekkel veszem le a hangot a scartról, erre van kötve a hangfal. Ha a monitor kiadja a hdmi hangot jack dugón, akkor elég abba dugni közvetlenül a hangfalat. -
azbest
félisten
válasz
moli.hu #15864 üzenetére
Nekem akkor volt lsusb fagyás, meg kernel pánik és hasonló problémák, amikor olyan usb hubba dugtam a tunereket, ami nem tudott elég áramot biztosítani. A noti dokkolóján lévő 4 portos hubnak sok volt 4 tuner és változatos módon jelentkeztek hibák miatta, nem csak a tunerek terén.
Amióta erre rájöttem és egy külön tápost hubra vannak dugva, azóta nincs gond. Persze ha közvetlen a gépre van dugva és nincs hub vagy több eszköz is bedugva akkor nem kéne, hogy baj legyen. Esetleg ha előlapi csatlakozóba dugtad, amihez valami lengőkábel vezet, az még okozhat bajokat, ha gyengébb minőségű.
-
azbest
félisten
válasz
Kernel #15857 üzenetére
Ja, ez is jó ötlet. Egy nyomógombosat használok is a gépeim monitorra kötéséhez.
-
azbest
félisten
válasz
RAiN91 #15855 üzenetére
Annyiból nem... de ha türelmes vagy, akkor február környékére esélyes hogy megjön kínából 2500ért. Vaterán is csak 7 ezer felett láttam valami hasonlót.
Ha megkockáztatod a box hdmi kimenetének épségét, akkor könnyű szerezni ilyeneket és hasonlókat magyar boltból vagy aukciós portálról 5 alatt is.
-
azbest
félisten
válasz
RAiN91 #15852 üzenetére
Az rca-t sem lehet csak úgy rádugni vga (dsub) bemenetre.
Ha a boxon van komponens kimenet és a monitoron is van komponens bemenet, akkor akár fullhd-ban is megy. Ennek azért kisebb a valószínűsége (nem tudom milyen monitorod és boxod van).A hdmi-vga megoldás jó lehet, ha türelmes vagy, akkor olcsón meg lehet úszni. Magyar boltban is ki lehet fogni normális átalakítót csak nehéz, mert jellemzőbb hogy gagyit, de legalább drágán adják. Aukciós portálon is láttam már 5 eft környékén a normálisabb fajtából, ott arra kell figyelni, hogy ne kínából rendelje a nevedben (1 hónap alsó hangon), hanem azonnal készletről küldje.
-
azbest
félisten
válasz
RAiN91 #15850 üzenetére
Nem.
A digitális jelből analóg jelet csak aktív átalakítóval kaphatsz.
A dvi-i -> vga csak a csatlakozó alakjában módosít, mert a dvi-I az analóg jelet is tartalmat. A hdmi nem tartalmaz analóg jelet, ahogy a dvi-d sem.Aktív átalakítóból olyat érdemes venni, aminek van tápbemenete is. Amelyik a hdmi portról lopja az áramot, az túlterhelheti és tönkreteheti azt hosszabb távon.
Például ez egy jó hdmi-vga átalakító:
Kínából 10 dollár alatt megvan (2500 ft alatt).
Itthon a gagyibb fajták kezdődnek 8 körül a boltokban.
Ez például a 7 dolláros kínai adapter, ami tönkreteheti a hdmi portot.Arra is figyelj, hogy a hdmi->vga és a vga->hdmi nem felcserélhető. Csak az egyik irányban működő eszközök.
A hasonló display port ->vga adaptereknél nincs táp gond, mert az szabvány szerint jobban terhelhető.
-
azbest
félisten
Ha jól nézem a szlovák edigitalnál is kapni set-top-boxokat [link]
Ha csak nézi az ember és nem akar sok spéci funkciót kihasználni, akkor a waytek hd95cx is jó lehet, már ha kártyás kell.
Ha nem előfizetéses lesz, akkor kevesebbért is vannak a listán ingyenes adáshoz valók.
-
azbest
félisten
válasz
gigi21 #15831 üzenetére
Ha elég erős a jel, ami az antennáról jön, akkor meg tud hajtani két boxot. Ha a tévén van két hdmi bemenet vagy egy hdmi switch van a tévé előtt, akkor két box-ot is rá tudsz kötni.
Problémák:
- ugyanolyan / hasonló típusú boxok szerintem mindketten reagálnak a távirányítóra. Probléma lehet az irányításukkal.
- a hdmi swich esetén vagy az is távirányítós, vagy amit én láttam, az gombbal nyomogatós. Távirányításnál akkor már 3 távvezérlővel kell bűvészkedned: box1, box2, hdmi swich.Kicsit macerásnak hangzik
-
azbest
félisten
válasz
moli.hu #15816 üzenetére
én tvheadend szervert használok, amire telefonnal, tablettel (tvhguide + vlc) vagy másik gépemről is rá tudok kapcsolódni. De simán egy vlc player is megteszi, ha csak azon szeretnéd nézni.
A vlc is többféleképpen használható, én m3u fájlban felsorolom a csatornák adatait és akkor egy playlistből választhatok csatornát.
Egy szövegfájlba csatornánként egy-egy hasonló blokk (plain text)
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:dvb-frequency=786000000
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:dvb-srate=27500
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:programs=100
dvb-t://A frekvencia az ami nálad fogható, a programs pedig a csatorna azonosító száma. A neve egyértelmű.
http://mindigtv.hu/lefedettseg
A frekvencia táblázat fül alatt látod, hogy hol melyik frekvencia van.
http://mindigtv.hu/mindig-tv-szolgaltatasrol
Itt pedig a szolgáltatási paraméterek részen az azonosító oszlop száma adja a programs értékét.Nekem van előfizetésem is, amit a gépre kötött smartcard olvasóba tett kártyával használok, ezért is jó a tvheadend, mert az előfizetést is kezeli az oscam nevű kártyakezelő programmal együtt használva.
-
azbest
félisten
picit a keresőt is használhatnád, mert nem te vagy az első, aki hasonlót kérdez és ha jól látom legalább három helyen feltetted már
Tipikusan az a válasz, hogy a tuner hardverében nincs nagy különbség. A szoftveres körítés szokott jobb lenni a márkásabb és ezért drágább tunereknél. A kínainál meg 2 ezres körül kapni már dvb-T tunert,
Viszont, ha jól emlékszem a másik topicban mintha kábeles tévéről beszélgettünk volna, az meg dvb-C fajta.Ja bocs, az nem te voltál, csak a kép hasonló.Remélem tudod, hogy a kábeltévés (C), műholdas (S) és földfelszíni (T - mindigtv) adáshoz más fajta tuner kell. Van persze olyan, ami tud kezelni digitális kábeltévét és földfelszínit is. Abból is van kínai kb 6 ezresért.
Az olcsó tunerekhez lehet használni ingyenes programokat is, igények és szokások alapján többféle is van. Akár beépített windows media center vagy smartdvb vagy akár vlc playerrel is megoldható sok máshoz hasonlóan. Persze vannak külön megvehető fizetős programok is.
-
azbest
félisten
Hát a wikipedia pcie adatátvitel része szerint hibás adatcsomag észlelésekor újraküldik azt. [link]
Valami hasonló lehetett AGP esetén is, mert a szakadt p4 generációs gépeknél, amiket életben próbáltam tartani az egyik kollégium géptermében, kiváló előjele volt a helyéről kimozdult vga-nak, hogy keservesen lassan rajzolta ki az ablakokat. Kis igazítás után viszont normál sebességgel működött.
A régi pci valószínűleg csak detektálta a hibát, de nem próbálta javítani [link]
Szóval "Egy leszel vagy nulla. Vagy élő, vagy hulla." [link] azért kicsit bonyolultabb a számítógép esetén. A kritikus helyeken hiba detektálás és javítás is előfordulhat. Bizonyos szintig ez meg tudja tartani a stabilitást némi teljesítményvesztés árán.
Abban viszont igazad lehet, hogy a tévé adás akadozásának kicsi valószínűséggel lehet csak ilyesmi az oka. Már csak azért is, mert relative kevés adat mozog a digitális tévé adásnál.
-
azbest
félisten
válasz
katalin888 #15678 üzenetére
az rtl-sdr oldalán FC0012 tunert írnak hozzá.
-
azbest
félisten
Azaz. Egy másik, amit régebbről ismerek az ez100pu ebayről hasonló áron. Ez utóbbi viszont csak a drivere telepítésével működik (raspberry pi esetén ez kizáró ok volt, ezért vettem egy másik fajtát is). A dx-es fajtát viszont alapból kezeli a win és a linux is. Kipróbálás erejéig járt nálam egy omnikey is, csak azokat elég drágán láttam újonnan - ellenben állítólag az otp netbankoláshoz rengeteget olyat szétosztott régebben.
Korábban láttam gemalto olvasót árultak az egyik pécé alapú média centerhez, de azt is valami szemtelen 10 ezres áron. Gondolhatod, hogy ha egy cam modul 8-10eft (ami egy kártyaolvasó és egy dekódolást végző célhardver egyben, gyakorlatilag egy mini számítógép ami saját szoftvert futtat), akkor egy sima önmagában semmi extrát nem adó olvasóért 10eft mekkora túlzás.
-
azbest
félisten
Wow, a neten böngészve mibe futottam.
Ez a kis jelentéktelen dobozka egy 6 tuneres HD kábeles vevő. Még az ára sem olyan vészes ahogy nézem. Egy hibája van, hogy ez amerikai készülék ott más a digitális kábel szabvány. Egyszerre 6 pécét vagy hasonló eszközt tud kiszolgálni a 6 tunerjével. Ott a szolgáltatótól lehet kérni többcsatornás dekóder kártyát is hozzá
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #15629 üzenetére
A smartdvb ingyenes és sokmindenben hasonlít a többi fizetős programra.
argustv kapcsán ezt a fórumbejegyzést találtam [link].
A mediaportalnál zavaros, hogy direktben támogatja e az ilyen pluginokat, vagy elvi okokból kivették belőle. Lehet hogy azzal a directshow filteres dekóder használható csak. Itt írnak valamit a műholdas tévézés kapcsán, ami dvb-t-re is jó lehet, de nem néztem meg jobban.
Természetesen az itt elhangzott tanácsaimat kizárólag az érvényes előfizetési kártyával való számítógépes tévézés kapcsán írom. Mindig az ÁSZF szerint kell eljárni.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #15627 üzenetére
Itt a másik topicból a példám [link].
A plugin mappa helye szokott kérdéses lenni, hogy hová kell bemásolni az acamd-t.
Talán közvetlenül ide kell a dll és konfig:
C:\Program Files (x86)\DVBViewer\Plugins\Plugins1
Nekem csak demó verzió van, az nem kezel pluginokat, vagy legalábbis úgy tűnik. -
azbest
félisten
válasz
szabonagyur #15572 üzenetére
-
azbest
félisten
Hosszú távon talán majd kikopik minden hasonló jellegű korlátozás és helyette bárhonnan a netre kapcsolódva nézhetjük bármelyik szolgáltató műsorát (lásd tv go, hbo go). Mondjuk ez sem ad teljes szabadságot, de legalább többféle eszközön is elérhető helyhezkötöttség nélkül.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #15557 üzenetére
A műhold bonyolult jószág. Ott is muxok vannak, tehát két különböző muxhoz két tuner kell. Viszont ott még az antennának is négy állapota lehet a következők alapján: horizontális (18V táp) vagy vertikális (13V táp) polarizáció, 22kHz kapcsolójel küldése vagy nem küldése (1100-2150 MHz vagy 950-1950 MHz közti vétel).
Szóval nem lehet csak úgy egy antennával több tunert különböző paraméterekkel hajtani. Vannak quad és quattro lnb-k. A quad az gyakorlatilag 4 lnb egy dobozban. Ezzel négy független tuner meghajtható, mindegyik bármelyik állapotban lehet. Viszont ha négynél több tunert kell hajtani, akkor jobb a quattro LNB, ami a négy lehetséges állapotot adja ki négy kimeneten. Ezt megfelelő kapcsoló egységgel kombinálva, egy ilyen quattro lnb 4-nél is több tunerrel is használható. Régebben utánakerestem ilyesmi megoldásnak [link] és [link]
Nem olcsó, de nem is kifejezetten drága. Azért otthonra kicsit overkill, de kisebb szállodába már jópofa megoldásokat lehet építeni.
Az upc direct kártya kapcsán a legnagyobb probléma az lehet, hogy ha jól tudom ci+ fajtát használnak már és pécére nem ismerünk ci+ fogadó tunert vagy ca slotos eszközt.
-
azbest
félisten
válasz
pavicevic #15459 üzenetére
Ne tömörítsd újra a videót, hanem csak direkt stream copy vagy hasonló opcióval fűzd össze. Azon sem lepődnék meg, ha simán a fájlok összemásolása is jó lenne.
Próbáld ki gépre másoláskor hogy parancssorban (win)
copy /b part1.ts + part2.ts + part3.ts c:\osszefuzott.ts
Ha így ugrik, akkor valami okosabb programmal kell összefűzni, ha nem ugrik, akkor csak simán szét van darabolva. -
azbest
félisten
válasz
soultrapp #15313 üzenetére
A hd adáshoz 2 magos 2GHz körüli proci erősen ajánlott. ffdshow codec-cel 2.4GHz-es core2duo-val SmartDVB (ingyenes) playerrel nálam 35% körüli a prociterhelés m1 hd-n. Ha olyan gpu van a notiban, ami támogatja a dxva-t, akkor megfelelő codecet választva minimális terheléssel is mehet.
Az, hogy milyen antenna kell hozzá, az a hely vételi adottságaitól függ. Van ahol működhet a 12 centis kis antenna, máshol meg tetőantennával sem egyszerű.Ha van vétel, akkor az m1 m2 duna duna world (mux A) bejön az rtl klub és tv2 (mux C) is. Meg persze van pár csatorna még.
A tunerek közt hardverileg túl nagy különbség nincsen. A mellé kapott szoftverek mások. Az olcsó kínai tunerhez általában más programot érdemes keresni, mint amit mellékelnek.
-
azbest
félisten
Gondolom ott van értelme, ahol a billentyűzetbe épített kártyaolvasóknak is. Otthon nem tipikus, de munkahelyen lehet / lehetett ilyen jogosultság ellenőrzés vagy beléptetés. Esetleg az üzletember netbankolásánál is kellhet. A lényeg, hogy van ilyen is. Az okát meg a gyártók managereinek fejében kell keresni
(#15213) Rick4 : netbankolás. Azt hiszem digitális aláírást is lehet megfelelő smartcardon tárolni. Régebben rengeteg omnikey olvasót osztott ki az ügyfeleinek az otp is.
-
azbest
félisten
Pontosan ugyanarra, mint a smargo olvasó: legyen hová fizikailag bedugni a kártyát, ami képes írni/olvasni
A többi már a szoftverek dolga.(#15197) geolang: oscam és operndszertől függően megfelelő tévénéző program, esetleg plugin hozzá. Például win alatt az ingyenes smartdvb (vagy más mdapi kompatibilis: dvbdream, dvbviewer....) tévénéző program + acamd. Linux alatt tvheadend és vlc.
-
azbest
félisten
válasz
LógaGéza #15182 üzenetére
Érdemes esetleg megkérdezni más helyi tévé adót is ([link], [link]). Úgy tudom jogszabályi
hülyeségfeltétel szabja meg a sugárzási formát és hogy nem lehet 1 csatornánál több a muxban. Ezért sugároz valamelyik városban két külön frekvencián a két helyi csatorna. Ennyit a frekvenciákkal való okos gazdálkodásról.A modulátorok árai elég komolyak és nem biztos, hogy sugárzáshoz használhatóak az olcsóbbak. [link], [link]. Esetleg valami ilyesmi [link].
Gondolom az üzemeltetésen kívül valamilyen állami frekvenciahasználati díj is esélyes.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #14902 üzenetére
Ott a képen a fej elhelyezése nem túl bíztató. A rögzítő gyűrűnek nem a nyaka tövénél kéne lennie (a legvastagabb rész alatt)? Bár nem tudom mennyit számít az a pár centi a fókusznál, de valsz valamennyit igen.
Milyen típusú az lnb? Megasat High Gain Twin LNB néven láttam hasonló alakút a neten. Nem lehet hogy túl erős jelet ad ki, mert erősíti is és a set-top-box nem bír vele? A régi fejjel érdemes lenne tenni egy próbát.
-
azbest
félisten
válasz
LógaGéza #14827 üzenetére
Ahogy már írtam, az oscam alatt nem engedélyezett a kártya írása. A logok amiket bemásoltál mind ezt mutatják, idéztem is a részletet ami ezt mondja
Szóval talán a konfigban van hiba, esetleg változott valami az újabb oscam-ben. Esetleg pont egy hibás verziót sikerült kiválasztani, írtam egy verziószámot ami kipróbáltan működik. Az svn checkout-kor a legegyszerűbb megadniAz adással együtt érkezik az aktiváció, amit a box / cam modul / szoftveres kártyakezelő ír fel a kártyára. Ekkor engedélyezi a hozzáférést az adott hónapra. Szóval, vagy "megjavítod" az oscam-et vagy havonta be kell dugni a boxba
-
azbest
félisten
válasz
LógaGéza #14824 üzenetére
"AU disabled for user teve", valami az oscam oldalon nem kerek. Ha te fordítottad, akkor próbálj meg régebbi reviziót, hátha épp bugosat sikerült kifogni. A 9479 működik. Esetleg a weboldalukon a leírásokat átfutni, hogy változott -e valami a konfigurálásban nemrég.
No majd pár hét múlva, ha lesz időm megnézem az ubuntut akkor én is, hmm az úgyis LTS verzió lesz.
-
azbest
félisten
válasz
LógaGéza #14819 üzenetére
Ránézésre:
- "Will not forward EMMs (not allowed by server)": nincs engedélyezve a kártya update, vagy az oscam vagy a tvheadend oldalon. Ez kell ahhoz, hogy minden hónapban újra aktiválódjon a kártya.
Oscam-ben a user konfignál au = 1 , de volt akinél au = mypcscreader volt a nyerő. Nem tudom miből ez a különbség, elvileg mindkét féle konfig működő kellene legyen.
- ezen kívül az új tvheadend map-oláskor külön pipa vagy legördülő, hogy az előfizetős adásokat is feltegye a listájára.A network discovery jó gondolat volt, az teszi be a többi nem elérhető muxot.
Csak kíváncsiságból te melyik linuxszal használod? Az ubuntu 13.10 alatt a 3.10.x kernelekkel (minden legfrisebb) keményen összeomlott a relatek+r820t tunerekkel a kernel. Amikor a 12.04 alá külön feltelepítettem a dvb drivereket (media tree), akkor az is megborult. Szóval, ha ubuntuzol és most jól megy, akkor jobb, ha nem frissítesz kernelt, ha nem a legújabb, mert lehet elrontja. Persze ilyenkor is vissza lehet váltani korábbi kernelre, de plusz macera.
-
azbest
félisten
válasz
LógaGéza #14801 üzenetére
inkább 10 másodpercenként... de még így is unatkozik az olvasó. Régebben, amikor először próbáltam a belső tévés rendszert beüzemelni, akkor terhelésteszt gyanánt 20 különböző adást néztem, hogy megakad-e vagy képes több műsort is kezelni. A gép, amin a videót néztem már nem bírt többet lejátszani, de a kis 2 magos 1.8-as noti még bőven bírta volna. Akkor még newcs progival kezeltem a kártyát, az elég bugos és zárt progi... oscam nem villogtatja így, mert egyben elkéri mindet, azzal csak 10 másodpercenként villan. Ja most nézem, hogy 1% procit evett a kártyakezelés
(#14800) Rick4:
A rengeteg olvasó egy gépre kötése az, amiben jobbnak tűnik. A dreabox-okkal kompatibilitás is hasznos, aki ahhoz használná, bár úgy olvasom épp az omnikey (és valsz más linux beépített driverével kompatibilis olvasó) is megy vele. Az órajelet a kártya is meghatározza, szóval az nem feltételen előny, meg ez konfigolható a pcsc olvasóknál is.Az arm proci jól hangzik, viszont ilyesmi van már az 1 dolláros hamis sd kártyákban is (24MHz-es 32 bites arm Cortex M3 vagy éppen 100MHz-es 8051 kontroller [link])
A többi kb megvan pl az ez100pu-ban is, az hogy milyen vezérlő van benne már csak technikai részlet. Kb mindenféle kártyafajtát támogat, egyedül a zárt driver ami hátrány lehet speciális esetben.
Amit meg a linux beépített drivere is támogat (pcsc), azokat meg routerre vagy raspberry pi-re is lehet kötni. Mint pl az alcor chipse olvasó is kb mindent tud [link].Az hogy a smargo is jó lehet az igaz, csak ma már nincs lényeges különbség.
-
azbest
félisten
A smargo valami saját protokollt használ, pontosan nem tudom honnan jött, valószínűleg a régi tévés kalózkodás kapcsán fejlesztették ki annó. De ma már vannak szabványos és kompatibilis megoldások, például a pcsc protokoll, amit kb minden átlagos kártyaolvasónak ismernie kell. Amennyire tudom a kártya kezelésében nem lehet semmi hátránya a pcsc-nek, viszont abból olcsón lehet rendelni.
(#14797) golya87: az omnikey-ek is jók és azokat is kezeli alapból a linux. Valami más márkanév alatt fut mostanság. Szabványos pcsc (pc smartt card) protokollt használ az is. Csak annyiért árulják, mintha valami komoly dolog lenne benne, nevetségesek a 10 eftbe kerülő olvasók, valószínűleg pár cent lehet a chip ami az egészet kezeli. Az oscam szépen működik a pcsc olvasókkal.
-
azbest
félisten
válasz
kk831228 #14785 üzenetére
Ja, hogy csak országon belül. Menet közben gondolom tudod, hogy nem igazán működik, csak ha pihenőbe állt és nem mozog.
Egyébként ha windowsos, akkor egy smartcard olvasó kell (van amelyik notiban van is ilyen, de ez nem memóriakártya hanem mint a bankkártya) és egy tuner.
Ha türelmesek vagytok, akkor ebay-en kínából 8 dolcsi körül lehet tunert venni (pl [link], [link]) , 12 dolcsi körül kártyaolvasót (pl [link], [link]).
A legegyszerűbb a homesys progit beüzemelni előfizetéses adáshoz, de oscam + acamd + smartdvb (vagy más hasonló program) is megteszi windows alatt.
Lehet kapni kártyaolvasóval egybeépített tunereket is, de azok csak a saját programjukkal képesek kezelni az előfizetéses műsort. (Más programokkal szintén sima smartcardolvasó kell melléjük)
-
azbest
félisten
válasz
Zirowe #14760 üzenetére
A magas frekvenciás jel az ér felszínén halad. Tehát valószínűbbnek tartom a rézbevonatot, mint az ötvözetet. (eléggé google fordítósnak tűnnek az ott írt szókapcsolatok).
Számítógépes utp kábelnél ott szokott ez a rezezett kábel kibukni, ha power-over-ehernet -et használnának de nem megy jól a rákötött eszköz, mert a táp a teljes keresztmetszeten át halad és a magasabb ellenállású alumíniumon leesik a tápfeszültség. Normál adatátvitelnél nem jelent gondot.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #14624 üzenetére
Full Mux Rx mode: ez egyértelműen az, hogy a teljes muxot kérje a tunertől, ne csak az éppen nézett csatornák pid-jeit. (rx a vétel, a tx a sugárzás lenne)
Keep FE open: maradjon nyitva az eszköz, akkor is ha senki sem akarja éppen használni. Legalábbis szerintem. Viszont a gyakorlatban mintha ez még nem mindig így működne.
-
azbest
félisten
válasz
Zirowe #14545 üzenetére
Ha esetleg régebbi fajta az lnb és gyengék a paraméterei, akkor esetleg érdemes lehet cserélni jobbra... úgy látom manapság olcsón adják ezeket. Meg azt hiszem vannak olyan lnb-k amik erősebb jelet adnak, ki hogy távolabra lehessen vinni a jelet. Persze, ha a tükör a kevés, akkor ez nem segít.
A frekik azért is különbözhetnek, mert a műhold másik nyalábján vannak, így megeshet, hogy vannak olyanok ahol 60cm tükör is elegendő, míg másik csatornához ugyanarról a pozícióról akár 2m is kellhet.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #14527 üzenetére
Most 3 tunerrel megy a raspim, elbírja a dec 20-as rasbian rendszerrel őket full mux vétellel is. Sajnos egy ideje a kártyaolvasótól fagy az usb alrendszer. Ezek a brittek sosem tudnak teljesen hibátlan megoldást készíteni
Az rtl2832u+r820t nálam is jobban szerepel most, mint az it9135. Viszont az rtl2832u+e4000 gyenge vétel mellett alig talált valamit. Ennyi idő után végre tisztességesen megjavíthatnák már az smsc drivert. De az is lehet, hogy a 256MB-os A modell, amin nincs lan, az nem szenvedne mert hiányzik a bugos smsc chip róla. Ott wifivel lehetne hálózatra menni, vagy usb-ethernet adapterrel, külső hubot használva.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #14482 üzenetére
A különbség a bufferelés miatt is lehet. Nekem a szerver és a kliens is raspi (2013-12-20-wheezy-raspbian, openelec3.2.4), így volt praktikus a konyhába és tabletre kivinni a jelet
. Egy rtl2832u-r820t és két it9135. Tvheadendből ez a verzió [link], de lehet visszatérek 3.9 stabilra, mert kicsit kiforratlan néhány dolog (véletlenszerű csatornasorrend, lassabb csatornaváltás és eddig naponta egyszer újra kellett indítani, mert beakadt pár csatorna). Elég probélmás a jel, mert egy tér mentén lakom és hiába a lepke vagy nagy 3 ágú antenna, azok is olyan bizonytalanok, mint a 12 centis botantenna. Így most egy erősítős szobaantenna van az ablakba téve, centiméterre pontosan fix ponton jó csak, annak a jelét vezetem el koaxon a vevőkhöz. Teljesen felcsavarva jó, mert az elosztás ugye csillapítja a jelet. Homlokzatnál nem szabad kitenni antennát, udvar felől meg még rosszabb a jel. Padlásra pedig azért nem tesszük, mert nem akarunk fúrni.
(#14483) LógaGéza: az analóg kártyák közül azokkal lehet jobb eséllyel összehozni a stream szervereket, amelyek hardveresen tudnak digitalizálni mpeg2-re és azt át tudják adni a programnak. Egyébként akár egy vlc-vel is át lehet küldeni az adást, csak a csatornaváltás problémás.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #14479 üzenetére
Pécén vagy androidos telefonon (tvhguide + vlc) is megpróbálhatod. Ha a képzaj azt jelenti, hogy kockásodott, akkor lehet vételi probléma is. Ha analóg értelemben vett képzaj, akkor érdemes lenne megmérni a raspi tesztpontjain a feszülltséget, mert 4.7V alatt csinálhat érdekes dolgokat, ha kevés lenne a táp.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #14465 üzenetére
A tévéheadend éppen mostanában esett át jelentős változáson (trunk), az egész dvb demuxer alrendszert kicserélték benne. Ha már az új változatot használod, akkor esetleg térj vissza a régebbi stabil verzióra (azt hiszem 3.9 a legutolsó release). Az új is ígéretes, de még vannak kicsit kiforratlan részei. Nekem ha pici vételi zavar van, akkor hajlamos a hangot ismételgetni a vlc asztali gépen. A régi tvheadend verziónál nem így viselkedett. Persze a pi is lehet problémás, ilyet most próbálok épp beüzelemi. A virtualizáció is okozhat problémát. Mondjuk a virtuális gépben az a jó, hogy simán csinálhatsz másolatot róla és kipróbálhatod mondjuk másik tvheadend változattal úgy, hogy az eredetit nem rontod el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest