- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem oldódott meg.
Szinte biztos, hogy nem a készülékkel van probléma, mert a filmek 90+%-ában semmi gond sincs a lejátszással. A rosszak esetében a Mede8er sem játssza le normálisan, csak valamivel nézhetőbb változatban.
Próbáltam közvetlen USB-re kötve a HDD-t, nem változik semmi, tehát a hálózati működés is rendben van. A HDMI kábelt is kicseréltem. -
törölt tag
válasz
stemplar07 #7788 üzenetére
Persze, köszi! Azért majd, ha meg lesz az eredménye a szervizelésnek, jó lenne, ha megírnád, megjavult-e a lejátszó.
-
törölt tag
válasz
stemplar07 #7784 üzenetére
Igen, hibának hiba, ez igaz. Csakhogy egyre inkább az látszik valószínűnek, hogy esetemben nincs HDMI gond, mert lányoméknál is (valamilyen Minix van nekik) rosszak azok a filmek, amik nálunk a Realboxon. Ezek arányukban talán 5%, tehát túlnyomó többségben semmi probléma sincs.
És az is igaz, hogy a Mede8er-en valamivel jobban kezeli ezeket, de nem mondható jónak, ugrások ott is vannak, csak nem olyan durván. Ez utóbbi pl. azért lett lecserélve, mert elég sok nyűgje van már, és sajnos 20-25 perc üzemelés után úgy felmelegszik, hogy elmegy a hang. -
törölt tag
Nálam a Realboxon egyre több filmnél tapasztalok 2-3 mp-enkénti ugrásokat. Kockásan megy az autó, elharapják a szavakat stb. Nézegettem a beállításokat, de nem jöttem rá, hogy milyen opció befolyásolhatja. Azt gondolom, nyilvánvaló, hogy a film kódolása vagy valamilyen más dolog eltérő az általánoshoz képest, mert a régi Mede8er X3D médialejátszón nincsenek ezek a jelenségek.
Volna ötleted, hogy mivel próbálkozzak a Realboxon? -
törölt tag
-
törölt tag
A Realbox távirányító kattogós navigombjaival kapcsolatban is kialakult a véleményem - amit Te is teszteltél és nagyon rossz véleményed volt róla: #6452.
A vásárlás után a Logitech Harmony-val terveztem használni a Realboxot is, de mivel egyelőre csak filmeket nézünk, így tökéletesen megfelel a kattogós távirányító. Egyrészt, a tévét is kezeli, másrészt, a napi használat miatt talán bejáródott, vagy csak megszoktuk már, de nem tűnnek már idegesítően kattogósnak a navigombok, mint az elején. -
törölt tag
Igen, van értelme segíteni és segítséget kérni.
Köszi, akkor hagyom készenlétin.
Csabi1984: Tényleg szimpatikus kis kijelzője van, de amiért még kérdés volt, hogy láttam, amikor bekapcsoltam, akkor viszonylag hosszas indítási procedúrát hajt végre mindig. Ez biztos nem okozhat problémát, de ez elkerülhető a standby móddal.
(Ja, most jutott eszembe, hogy a veled tárgyalt NAS-ügy is így nyugvópontra került egyelőre vagy talán véglegesen.) -
törölt tag
Sziasztok, kb. 3 hete vettem meg a Dune Realbox 4K médialejátszót. Az előzőhöz képest (Mede8er, amit váltott), az SMB és a lejátszott sorozatrészek jelölésének hiánya volt a problémám. Ezekkel kapcsolatban többször is érdeklődtem és kértem itt segítséget.
Végül is mindkettő remekül megoldódott, amit köszönhetek Csabi1984, dh66e és blakey fórumtársak tanácsainak és segítségeinek. Az SMB szerver ugyan nincs benne továbbra sem, de a routerhez USB-n csatlakoztatott HDD-vel mégis sikerült megoldani úgy, hogy a Dune-ről és a laptopról is tudom kezelni a médiafájlokat, valamint a megnézett film jelölése is a "Legutóbb játszott" lehetőséggel tökéletesen működik, sőt praktikusabb is, mint a visszasírt Mede8er megoldása, jelölése volt.
Tetszik a Realboxnak az óra kijelzése. A pontos idő mutatása miatt arra gondoltam, hogy állandóan áram alatt tartom. Ez nem tudom, okos ötlet-e, vagy inkább csak akkor kapjon áramot, illetve indítsam el, ha használom? Gondolom, nem fogyaszt érdemleges mennyiségű áramot, ugyanakkor, nem tudom, hogy a napi egy-két bootolás mennyire tesz jót neki. -
törölt tag
válasz
stemplar07 #6541 üzenetére
A 2-esre igen a válasz, én is azt használom, mivel nem működik a mark.it plugin. A többire nem tudom a választ.
-
törölt tag
válasz
Csabi1984 #6510 üzenetére
Mivel sosem foglalkoztam NAS-sal, és nem is terveztem itthonra ilyent, így szinte semmit sem tudok. Most már egy-két dolgot megtudtam, de nagy még a homály. Tehát, a NAS olyan értelemben független a laptoptól, hogyha ez ki van kapcsolva a RealBox hálózaton keresztül eléri a NAS médiafájljait, és a laptopról lényegében bármikor törölhetek, másolhatok stb. a NAS tárhelyén. Ha jól értelmeztem, akkor ezért írtad, hogy ez a kapcsolat nem SMB szerverre épül. Akkor már csak az a kérdés, hogyha a Dune és a PC nem látja egymást, akkor a NAS-t hogyan látja a médialejátszó, mert mindkét esetben pl. ethernettel történik a kapcsolódás?
-
törölt tag
Köszi, még véletlenül se számon kérésre gondolj, csak számítok a véleményedre, mert még sok minden homályos a médialejátszóval kapcsolatban.
Igen, a "Legutóbb játszott" mappában valóban látszik, de te is tudod, hogy valamilyen jel, jelölés lenne az igazi.
Egy kérdés: a RealBoxra lehet Kodit vagy CoreElec-t felrakni? Ha igen, segítene-e pl. az SMB vagy a PC-vel való valamilyen hálózati kapcsolat megoldásában?
Sajnos, az öreg Mede8er után eddig úgy látom, nem egyértelműen jobb a RealBox, pl. a fenti két dologban. Ugyanakkor más területeken valóban előre lépés volt a csere.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Csabi1984 #6483 üzenetére
Nekem sikerült egy hosszú cikk elolvasása után bekapcsolva felejteni a fordítót.
Igazából én csak a RealBox oszlopát néztem, nem vettem észre az okosságot. Viszont örülök, hogy derültséget tudtam vele okozni.A lényeg!
Beüzemeltem a RealBoxot, és nagyjából - a logiteches távirányítóra való migrálást kivéve (még nem jutott rá időm) - minden működik, amit vártam és a Mede8ertől megkaptam. Sőt, amit az előző médialejátszó már nem tudott stabilan nyújtani, az most szépen megy. Vagy a Youtube, ami egyáltalán nem ment, az itt tökéletesen megy.A laptoppal való kapcsolatot itt UPnP-vel tudtam megoldani, az előzőnél másként volt, de nem probléma. A lényeg, hogy ne kelljen pendrive-ozni vagy a HDD-éket ki-be dugdosni. Az SMB meg ahogy olvastam, talán januárban bele kerül a RealBoxba is. Ha esetleg mégsem, nekem így is jó lesz.
Még ma este letesztelem a Mark.it jelölő plugint, hogy jól működik-e. Remélem, az is rendben lesz, mert a Mede8erben jól működött a sorozatok megnézett részeinél a jelölés.
-
-
-
törölt tag
Így újként is már nagyon örülök, hogy tesztelni fogod, remélem, tudsz majd eligazodni, ha valami gondom adódna.
Egy pár éve a Logitech Harmony 650-es távirányítóra van beprogramozva a Mede8er, a Sony TV és a Yamaha rádióerősítő. Gyönyörűen kezeli mindet. Az új Realbox is ezzel lesz vezérelve.
-
törölt tag
Üdv Mindenkinek!
Egy-két napon belül gazdája leszek egy Dune HD RealBox 4K médialejátszónak és így csatlakozom hozzátok itt a topikban.
A Dune egy Mede8er MED600X3D-t fog leváltani, már sok baja kezd lenni. A tévénk egy Sony KDL-32W650A, tehát nem mai darab ez sem, de az igényünk sem nagy (pl. max FHD). Eddig leginkább arra használtuk a médialejátszót, hogy a hozzá USB-ével csatlakoztatott két külső HDD-ről nézünk filmeket és régebben YouTube-ot, de az már jóideje megszűnt. A tévénk sajnos 10-15 percenként kilép a YouTube-ról és újra kell indítani.
Tehát elsősorban az USB-és valamint YouTube-os videózásra lenne használva az új Dune, azután a lehetőségeket megismerve esetleg másra is.A W10-es gépemről hálózaton elérem a HDD-éket az X3D-én keresztül, tudok rá másolni vagy akár a HDD-ékről törölni. Gondolom ugyanez a Dune esetében is működhet.
Szeretném kérdezni, hogy a várakozásunk, elvárásunk szerintetek megvalósulhat-e, és milyen különbséggel, esetleg buktatóval számoljak a Mede8er után a Dune használatánál?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Milyen processzort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest