Hirdetés

Aktív témák

• Geza74

tag

Üdv!

Dual SIM-es telefont akarok venni már jó ideje, de egyszerűen nem találok olyat, ami VALÓBAN képes két kártyát kezelni egyszerre.
    Ugyanis a mindenfelé tesztelt készülékek Dual Stand-by-osok, ami ugye azt jelenti, hogy ha a SIM1-en beszélek, akkor a SIM2 NEM aktív. Tehát ha a SIM2-re jönne egy bejövő hívás, akkor a hívó fél azt hallja, hogy ki vagyok kapcsolva. (Ez tényleg csak nekem szempont?)

Nem tudom, erről miért nem beszél senki, és miért nincs erre vonatkozó információ soha a telefon tesztekben sem. Szerintem egy igen lényeges dolog. Azt mindig hangsúlyozzák, hogy milyen jó dolog ez a két SIM kártyás dolog, és hogy egy ilyen készülék kiváltja az eddigi 2 telefonunkat... Holott ez NINCS így – hacsak nem Dual Acitve-os a telefonunk.
    Dual Stand-by esetén gyakorlatilag csak egy kényelmi funkciót kapunk, hogy ne kelljen cserélgetnünk és újraindítanunk a telefont, mint az ős-időkben... (Valamint hogy valóban, bejövő hívás ill. sms esetén automatikusan megkapjuk, bármelyikre is jön.)
    De ez NEM jelenti azt (amit a cikkek valótlanul állítanak), hogy kiváltottunk egy ilyen telefonnal két készüléket.
    Egy Dual Active-os telefon igen, kiváltja, mert ott valóban egyszerre aktív a két SIM kártya (gondolom 2 GSM modul ill. antenna van benne). De erről miért nincs szó, miért nem írják bele a tesztekbe, hogy milyen az adott készülék – ilyen szempontból?

Nekem igencsak fontos (lenne), hogy ha az egyiken beszélek, és a másikon hívnak, akkor TUDJAK róla, netalántán tartásba tudjam helyezni, és fel tudjam venni a másikat.

Szóval kérlek benneteket, ha tudtok Dual Active készülékről, írjatok típust, nagyon megköszönném.
    Esetleg ha valakinek lenne, és a tapasztalatait megosztaná, azt külön köszönném.

Üdv:

Géza

Aktív témák