Hirdetés

Aktív témák

• Vertic

aktív tag

Akik nagyon ellenzik a fű legalizálását, és függő heroinistákat stb. hoznak fel példaként, meg hogy láttunk-e már drogost, azok tudják egyáltalán, hogy miről beszélnek? Ismernek embereket, akik füveznek, vagy próbálták már? Akik azt mondják, hogy a lágy drogoktól egyenes út vezet a kemény drogokhoz bizonyosan nem. Nekem több ismerősöm évek óta füvezik alkalmanként, de ez egyáltalán nem jelenti, hogy eszükbe jutna függőséget okozó drogokhoz nyúlni (a legálisakat kivéve :) ). Aki pedig a lágy drogoktól valóban eljut a kemény drogokig, az a legalizálástól függetlenül megteszi sajnos, mivel teljesen függetlenek egymástól. Normális, egészséges, értelmes, kiegyensúlyozott lelkivilágú ember így sem, úgy sem nyúl kemény drogokhoz, aki pedig nem ilyen, annak tök mindegy, hogy legális-e a lágy drog, vagy nem, ha akar úgyis... :(

Én magam nem élek semmi ilyesmivel, de azért ahogy elnéztem, ha választani lehet egy berúgott és egy beszívott ember társasága között, akkor utóbbit választom. :) Előbbivel nehéz kommunikálni, és agresszív is lehet, utóbbi meg simán mindenen röhög...

Mivel nem okoz fizikai függést, szerintem semmi baj nincsen vele (a kultúrához ha tetszik, ha nem hozzátartozik a tudatmódosító szerek alkalmazása) - ha nem ül autóba stb, akkor teljesen veszélytelen mindenkire, a mostani árakat elnézve pedig senki nem fog ezért bűncselekményt elkövetni (szinte olcsóbb, mint az alkohol) aki egyébként sem tenné.

Politikát meg légyszi hagyjuk már ki ebből, semmi köze hozzá: a ''drogos'' ismerőseim jobboldaliak, én meg nem - de akár fordítva is lehetne, vagy keverve... :))

A szólásszabadság pedig odáig terjed szerintem, amíg valaki nem buzdít tettlegességre valaki(k) ellen tömegeket - nem ''izgatja'' az embereket. Azt nem szabad engedni, de amúgy mindenki azt mond amit akar, bármennyire nem tetszik a többieknek, vagy bármekkora baromság, azért még elmondhatja, és nem kéne erővel belefolytani a szót, mert azt nem demokráciának/szólásszabadságnak hívják. Legalábbis ez lenne a lényege. :D

Aktív témák