- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
lamszi
újonc
Üdv!
Kérlek segíts.
Titan 8 tablet működőképes romra lenne szükségem.
Olvastam hogy te már javítottál ilyet sikeresen.Üdvözlettel:
Lamszider János -
Dr. Gabo
tag
Ja, valószínü igazad van. Wifi driver problem, vagy hiány.
Ilyet láttam a Titan-nál is, amikor nem jó drivert tettem fel. Nem merültem bele, hogyan lehetne kijavítani.
Lehet, hogy nem a jó FW-t telepítetted. Lehet, hogy annak a tabletnek két verziója is van, ahol csak a wifi chip tér el a kettö között.(?)
Vagy esetleg próbáld ki azt a FW-t, amelyik a Titan 7-re lett feltéve és müködött. Ki tudja?
-
hacsa
tag
Sziasztok. Kicsit megörültem mikor megtaláltam ezt a fórumot, mivel már egy hónapja szenvedek egy DigiLand DL700D Allwinner23 alapú eszközzel (az alapja szerintem ugyanaz mint a Titan 7-nek). Már minden létező külföldi fórumot felkerestem/olvastam a problémával de nem találtam eddig megoldást. Szóval már egy jó ideje nem használtam az eszközt, de a kisfiamnak "digitálizálódás" céljából megpróbáltam újra hasznát venni. Emiatt felkerestem a gyártó honlapját ahol találtam is hozzá megfelelő új firmware-t. Gondoltam újrahúzom a rendszert. Ehhez letöltöttem a megfelelő szoftvert is "PhoenixSuit_V1.10" viszont az újratelepítést követően a WIFI-t nem tudom bekapcsolni. Előtte tökéletesen működött. Már odáig is eljutottam az olvasások során, hogy valószínűleg hiányzik a "driver" a "kernel"-ből. Ha jó a megérzésem tudom ezt valahogy pótolni vagy kuka az egész?
Amúgy több másfajta ROM-mal is próbálkoztam már, de azokkal szinte a menüt sem tudtam elérni, mivel többnyire az érintő vagy nem vagy rosszul pozicionált. -
Thowra123
tag
válasz
petya220 #169 üzenetére
Úgy tűnik alaplap hiba lesz
.
A töltő áramkör hibát ki lehet zárni mert feltölti az akkot.
Töltőre dugva a kijelzőnek be kellene kapcsolni és mutatni a töltöttséget.
Ha csatlakozós a bekapcsoló gomb, kamera, érintőpanel... érdemes lehúzni róla, hogy csak az LCD legyen bedugva. Lehetséges, hogy egy periféria hibája miatt nem tud elindulni. Lehúzás előtt akku leforrasztás, kihúzkodás majd vissza forrasztás. Töltőre dugva éledni kell neki.
Érdemes még talán átnézni/átmérni az alaplap "F" betűvel jelölt alkatrészeit (Fuse), hátha valamelyik biztosíték halt le. Kicsi az esély rá, hogy egyszerre mindkettőnél de egy próbát megér. -
Dr. Gabo
tag
válasz
petya220 #167 üzenetére
1) Valószínüleg azt is próbáltad már, hogy bedugott töltövel inditod el a +VOL & ON gomb kombinációval?
2) És azt is próbáltad már, hogy sd kártyára kiírod a ROM imaget (a megfelelö szoftverrer) és úgy indítod?
3) Abban teljesen biztos vagy hogy az USB töltö az tölti is a tabletet?
Volt egy olyan tapasztalat, hogy a microUSB fej a tablet oldalán rosszul érintkezett és már nem töltötte az akku-t.
Egy másik microUSB csatlakozó (kábel) pedig igen, mert talán annak egy egész kicsit más méretei voltak.Melyik városban vagy?
-
Thowra123
tag
válasz
petya220 #157 üzenetére
Próbáld meg #41 ben leírtakat, hátha...
[link]
Amit javítottam arra optima_76_tt7026mw_20140606.img ment fel és úgy rémlik utána kellett állítani a képméreten adb parancsokkal.
adb shell wm size reset
adb shell wm size 480x800
adb shell wm density 160
ezek voltak lejegyzetelve. -
petya220
senior tag
Sziasztok
Hozzám került 2 darab dps titan, és háát nem akarnak bekapcsolni ._. Tölteni töltenek, de ennyi.
Hol találok hozzá sp flash-es stock romot?
vaaagy valami más ötlet, hogy hoy lehetne bekapcsolni őket? :/ -
Thowra123
tag
Üdv!
Tud esetleg valaki elérhetőséget a korábban feltett módosított script.bin és script0.bin hez.
Az eredeti helyről nem tudom leszedni. -
prihori
újonc
Sziasztok
DPS Titan 8 tablethez nincs valakinek működő ROM-ja?
A barátommal ( Google) nem találtam.
köszönöm. -
maxthor
tag
Sziasztok! Van egy DPS 8 Titan tabletem (A23), és egy működő firmware-re lenne szükségem hozzá.
Az alaplap típusa: inet-d791-rev01 zeng gc 2013-10-21
Az alábbiakat próbáltam már phoenixcard-al és egy memóriakártyával:
Csak fehér háttér, nem bootol be.
optima_76_tt7026mw_20140606.imgBebootol, feltelepül de az érintőpanel nem működik.
M7806C_KLIPAD_DBL2945_8189ETV_GSL2681_20141125_KLIPAD_D791.imgHa valaki tudna segíteni azt nagyon szépen megköszönöm.
-
JEEMBO
aktív tag
Hahó!
Egy v5.7-es környéki AnTuTu Benchmark eredményt fel tudtok rakni gyorsban erről?
Köszi! -
pipacs29
újonc
Helló!
Nekem igaz, hogy DPS Titan 8 tabletem van, de talán a témában nincs a 7 és 8 között különbség.
Érintőpanel betört, Kínából rendelt újjal cserélve lett, úgy tűnik működik is, de nem ott érzékeli az érintést, ahol megérintem (nagyon nem) és van, hogy fordítva működik (felfele mozgatva lefele megy vagy fordítva). Kalibrálást kerestem volna rajta, de nem találom.
Szervizbe nem szívesen mennék ...
Ha tudnátok tippet mondani, hálás lennék!
Üdv. -
pega31
újonc
Sziasztok!
Egy Titán dps 8-assal van gondom. Tudna valaki segíteni? Elfelejtettem a jelszót.
-
Attila xy
tag
válasz
Dr. Gabo #136 üzenetére
Elnézést kérek ha nem a megfelelő helyen kérdeztem.Ezt az egy dps-es topikot találtam.
Mivel garanciális így rögtön visszavittem amint hibát észleltem,az üzletbe kell vissza vinni,onnan küldik a szervizbe.Én nem végeztem rajta semmiféle módosítást,nincs rootolva,semmi hasonló.
Csak az érdekelt volna hogy megoldható-e ez a pénz visszafizetéses dolog,van -e ezekre a termékekre ilyen garancia.?De megkérdezem az üzletben. -
Dr. Gabo
tag
válasz
Attila xy #135 üzenetére
Szeva,
bocs, de mi köze a hozzászólásodnak a technikai fórumhoz??
Legjobb lenne megkérdezni a fogyasztóvédelmet, vagy az Euronics-et.
Ha volt már szervizben a tablet, akkor lehetnek rajta olyan nyomok, amelyek beavatkozásra utalnak.
Mondhatja az üzlet, hogy megbuheráltad, azért nem müködik.Lehet, hogy jobban jártál volna, ha rögtön visszaviszed az elsö hibánál.
-
Attila xy
tag
Üdv!
Én azt szeretném kérdezni hogy vissza lehet-e kérni a pénzt ezért a tabletért.?
Már negyedjére volt szervizben,folyton meghibásodik.
Euronicsban vettem,ha ez számít.
Még nincs egy éves.Nem kötelesek visszaadni az árát,vagy hogy legalább le lehessen vásárolni? -
Repsol600
addikt
válasz
johnyboy25 #133 üzenetére
Szerintem Wifi hiba, ha van még rá garancia akkor vidd vissza.
-
johnyboy25
csendes tag
Sziasztok!
Van nálam egy DPS titán7 tablet, egy apró gonddal.... Nem működik a wifi...odáig eljut hogy látja a hálózatot, be tudom írni a jelszót, majd csatlakozás után semmi... néha látom hogy ip cím lekérés majd újra szétkapcsol, gyári beállítások és recovery ből újra telepítés már megvolt, az nem oldotta meg a problémát
Valakinek ötlet, hogy ez hardver vagy szoftver gond? -
Matt888
csendes tag
Sziasztok! Van egy OV-Basecore 9+-om. Olyan problémám van vele hogy állandóan leáll az alkalmazás, belassul stb. Szeretnék új rendszert rakni rá, de nem igazán találtam eddig használható dolgot. Van valakinek ötlete hogy mit lehetne tenni?( a hivatalos honlapon lévő rendszer nem jó)
-
Dr. Gabo
tag
A #2-es nem szükséges.
Ha tovább olvasol láthatod, hogy a #22-esnél van egy link ahonnan le tudod tölteni a szükséges file-okat.
http://www.4shared.com/folder/FEmYmiaT/DPS_TITAN_A23_480x800_7inch_Ta.htmlUgyanis csak késöbb jöttem rá, hogy a különbözö adb file-ok között jelentös különbségek vannak.
A müködö adb file-t feltöltöttem a fenti linkre. Csak letöltöd és müködik. XP-n is. Gondolom.Ha csak ROOT-olni akarsz, akkor Kingo Root müködik.
Ha firmware-t frissíteni, akkor meg a fenti linken van egy leírás is. Angolul.
-
bujtibi
újonc
válasz
Dr. Gabo #128 üzenetére
A #2 hozzászólást próbáltam megcsinálni,de miután elindítottam az android sdk telepitését,már az elején elakadt valami a javával nem stimmel,és nem tudom mit kell letölteni (milyen javát)ahhoz ,hogy a windows xp-n fusson a program,mert ugye az amit leírtál az windows 8.1-hez van.
-
bujtibi
újonc
sziasztok!nekem is van egy ilyen tabletem,de teljesen amatőr vagyok az ilyen szoftver frissítés témában ezért szeretném a segítségeteket kérni ,mert nem tudom hogy kell,windows xp-t használok.egy részletes leírást szeretnék kérni,hogyan kell csinálni!előre is köszi!
-
gyrgyvrs
csendes tag
válasz
Dr. Gabo #123 üzenetére
Szia!
Holnap visszakapom a tabletet. Majd visszaírok az eredményről. De köszönök mindent! Eddig is sokat segítettél! De ha nem jelentkezek be google fiókba, akkor sem megy a WiFi-n keresztül, az útválasztóba megadott routerbe a bejelentkezés? Mondom, IP címet kapok, de még ahonnan kapom az IP címet (DHCP-n keresztül) oda sem tudok belépni. -
Dr. Gabo
tag
válasz
gyrgyvrs #122 üzenetére
Valaki feltette a youtube-ra a DPS Titan7-est Digma ROM-al. Az illetö sajnos elfelejtette megemlíteni, hogy innen szedte az infót.
Ennek ellenére meg tudod nézni, hogy ilyen tableted van-e:
https://www.youtube.com/watch?v=AEmq4V8X3dAHa a Wifi csatlakozik is, akkor ez tuti nem driver probléma. Inkább az hogy nem jelentkeztél be a google fiókba?
-
-
Dr. Gabo
tag
válasz
gyrgyvrs #120 üzenetére
A ROM optima_76_tt7026mw_20140606.img
Ha nem látja a WiFi-t az valami egyedi dolog lehet. Mert ez a Digma ROM tökéletesen megy a DPS TITAN 7-el.
Ugye a DPS TITAN 7-re tetted fel a Digma ROM-ot?
Ha a tablet látja a WiFi hálózatokat, akkor viszont jó a driver.
Nyomj neki egy factory reset-et. Ennek müködnie kell! Többeknek müködik is. -
gyrgyvrs
csendes tag
válasz
Dr. Gabo #117 üzenetére
Szia!
Kezembe került egy ilyen tablet. 4.4.2-es rom-ot sikerült felküldeni rá a leírásod alapján. Viszont nem kapcsolódik az internetre wifi-n keresztül. Már titkosítatlanra állítottam a hazai Wifi-met. WiFi kártyát valószínűleg ismeri, mert látja a hálózatokat, viszont nem kapcsolódik hozzájuk. Beállításokban a WiFi-nél a speciális beállításokban már beállítottam, hogy mindig kapcsolódjon. Mi lehet a gond?
Új rom-ot találtál már hozzá, vagy ezzel megy jól (2015.06.06-os)? -
zsupyro
csendes tag
Sziasztok. Valaki tudna segíteni hogy a billentyűzet miért tűnik el folyton , vagy van hogy be sem tölt? A gyárit meg a SwiftKey- t használtam de mindkettő meghülyül néha.
-
roccse1
újonc
Sziasztok
Vettem karácsonykor egy spd titan 8 tabletet. Nagyon meg voltam vele elégedve mindaddig míg januárba jelezte a tablet, hogy szoftver frissítés van és én telepítettem. Na azóta a tapasztalataim a következők.
eredeti:
Bulding szám A23_D791_D7911L3Bc_PG_1204010.201440402
Frissítés után:
Bulding szám A23_D791_D7911L3Bc_PG_1204010.201440404A programokat szaggatva tölti be.
A processzor 70-80% fölött pörög folyamatosan.
A processzor dualcoreA 23 1.5 Ghz de ARMv7 rev 5/v7l/ 1.2 Ghz lát.
Elixir2 programmal néztemIndulásnál néha feldob egy ablakot:
"Szintaktikai elemzési hibája
Gong van a csomag elemzésekor"Gyári adatok visszaállítása megtörtént./semmi nem változott./
Ha valakinek volt ilyen tapasztalata kérem segítsen a megoldásában.
köszönöm
-
Ped820323
újonc
Sziasztok!
Valaki nem tudna egy Titan 8 eredeti rom mentést feltölteni?
Sikerült teljesen kinyírnom a gyári rom-ot, helyettesítőt meg nem találok. Van olyan ami működik, de az érintő semelyik rommal sem megy.A segítségért nagyon hálás lennék!
-
gBeke
csendes tag
válasz
Dr. Gabo #106 üzenetére
Köszönöm a tippet, végül ez lett a megoldás.
Az Android SDK telepítése után kiadtam a fenti parancsot. Kis gondolkodás után a rendszer újraindult. Megjelent a recovery menü, amely szerencsére érintéssel vezérelhető volt. A wipe/factory reset kiválasztása után hamar visszatért a főmenühöz, ekkor újraindítottam. Az Android logo hosszú percekig látszott a képernyőn, majd a rendszer gyári állapotában elindult.
-
gBeke
csendes tag
Sziasztok!
A kezembe került egy DPS Titan 8 tablet, melynek tulajdonosa elfelejtette a jelszavát, ráadásul még Google Accountot sem állított be rajta.
Szeretném a tabot a gyári állapotába visszaállítani, de ezen nincsenek hangerő vezérlő gombok, így ez a bevált módszerrel (power+volume) nem lehetséges. Fizikai gombból 3 található a tableten: bekapcsolás, vissza, reset. Próbáltam ezek kombinációjával resetelni, de nem sikerült. Ha benyomom a reset gomot, a tablet bármilyen állapotban is van, azonnal resetel. Az interneten próbáltam megoldást keresni a problémára, de egyik leírt módszer sem működött. ADB-t csak akkor telepítenék, ha sehogy másképpen nem oldható meg a dolog.
Tud valaki egy használható módszert a factory reset végrehajtásához?
Köszönettel,
gBeke
-
Dr. Gabo
tag
Szia,
ha az eredeti Titan 7-esed van 4.2.2-vel, akkor a #21-es cikk szerint meg tudod cserélni a külsö-belsö SD kártyákat és minden menni fog rendesen, mint elötte.
Bármikor vissza is tudod cserélni a kettöt, szóval hibát nem tudsz elkövetni.
Ha jól emlékszem akkor az erdeti belsö kártya teljes tartalmát át kellett másolni a külsö SD kártyára, majd megcserélni a kettöt. És akkor a már felinstallált appok megtalálják a file-okat csere után is.
Üdv.
-
pooli73
csendes tag
Szia!
Nem vagyok egy nagy android szakértő. Titan7- en szeretném megcserélni a kártyákat. Ha az itt leírtak alapján root- olom és ezen leírás alapján konfigurálom, akkor az eddig használt appok működni fognak? Gondolom változik az elérési útvonal az átírás után nem?
Köszi! -
Doszi
csendes tag
Sikerült a frissítés, tesztelés alatt. Idáig probléma mentes. Köszönöm a kimerítő leírást.
-
tejeskifly
aktív tag
Nem találtam neki megfelelő témát. dps titan 8 tabot hogyan tudok rootolni? megpróbáltam az itt leírtak alapján, ki is írja a program, hogy rootolva van a tabom, de ha felteszem a super su-t, akkor az nem tudja a super su bináris fileokat frissíteni.
-
occam
tag
Helló!
Hm, lehet, hogy próbát teszek a gombokkal, amiket említettél. Úgy tűnik, hogy rendben már az akkuidő, valószínűleg a transparent weather and clock falta fel szép gyorsan.Én még a gyári launcher-t használom, a célnak eddig tökéletesen megfelelt, mondjuk nem is nagyon próbálgattam mást.
Köszönöm a tippeket!
-
Dr. Gabo
tag
Szia,
nálam függölegesen vannak gombok.
vízszintesen nincsenek, csak a hangerö állításra jó ilyen pozícióban.Nálam az a megoldás mülödött, hogy
Eltüntettem az eredeti gombokat: Softkey Enabler Pro
Majd feltettem újakat: Ultimate Dynamic NavbarA battery nálam igen sokáig jó.
Smart launcher-t használok "Android 4.4 Theme"-el.
Widgetek nem futnak és alapból elég kevés háttér alkalmazás fut. Általában ezek eszik meg az elemet.
Esetleg nézd meg a gépben a statisztikát hogy mi okozza az elem lemerülés.Tettem hozzá egy Battery Save Booster-t, de már rég nem nyúltam hozzá, nem is állítgattam semmit rajta.
AdAway is fut, ami kilövi az összes nem kívánt Add-ot.
Lényegében e-mail csekkelésre és olvasásra van használva, meg internetezésre.
-
occam
tag
Helló!
Ennél a romnál Nálad sincsenek/voltak/vannak vízszintesen tartva virtuális gombok? Gondolok itt: home, vissza, hangerő, képernyőkép, stb. Az eredeti romban voltak, ebben egyelőre nekem csak akkor jelennek meg, ha függőlegesen tartom a tabletet.
Az üzemidővel is reccsentem eddig, most úgy tűnik, hogy beállt, de lehet, hogy mire hazaérek, arra szépen lemerül.
-
csigaqwert
újonc
válasz
csigaqwert #96 üzenetére
Megtudtam: sajnos nincs
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Nem javították meg a tabletet, hanem levásárolhattam, vettem egy másik tipust, mivel a Titan7 már kifutott.
Az ára miatt esett a választásom a DPS IQ7 készülékre (19990).
üdv! -
Dr. Gabo
tag
Szia.
a kijelzöt símán ki lehet cserélni. Lehet rendelni kínából, vagy ahol jól esik.
Ha az új kijelzö felbontása eltér a korábbitól, akkor át kell írni egy config file-t és megy az új felbontással is.
Kb. ahogy azt korábban ezen a fórumon leírtam.A Titan 7 és a Digma minden paraméterükben megegyeztek, csak a kijelzöben nem. Egy file átirása után megy a Titan 7 a Digma Android ROM-al tökéletesen.
-
lagaber
újonc
Sziasztok,
Vettem én is egy titan 8-ast aminek a kijelzője 3 hét után berepedt. Garanciával nem próbálkoztam, mert ilyenre ugye nehéz ráfogni, hogy "rendeltetésszerű használat" bár táskában, és tokban volt, de mindegy, nem is ez a lényeg. Tud valaki esetleg segíteni, hogy honnan lehetne venni, vagy milyen tipussal kompatibilis? e-bay-en nincs ilyen, csak hasonló.
Köszi előre is. -
kobipeti
aktív tag
Arra gondoltam, hogy Kínában forgalomba került-e a tablet és ha igen akkor milyen néven, mert DPS Titan néven ismeretlen. Ha volt forgalomban akkor lehetséges, hogy nem csak univerzális tok készült hanem méretre szabott is, meg pl fólia! Párat megnézek a hasonlók közül hátha kiderül, de kevés sajnos az esély
-
Dr. Gabo
tag
Ha tokot szeretnél venni, akkor 5 EUR-ért lehet venni egy börtokot, beépített qwerty billentyüzettel.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6170066819.html
Ingyen kipostázzák. Nekem ilyen van.
-
Dr. Gabo
tag
Csak a teljesség kedvéért. Nálam a DPS titan 7 tökéletesen müködik még mindig az Optima-digma-76 KITKAT 4.4.2 ROM-jával. Nincsen Wifi probléma és az akkumlátor is szépen bírja.
Emellett a fenti digma ROM támogatja a swap file-t ist (virtuális memória), míg az eredeti DPS Titan ROM nem.
Csak ajánlani tudom az digma ROM-ot.
-
kobipeti
aktív tag
Nincs meg véletlenül valakinek a tablet eredeti neve, egy szilikon tokot szeretnék rá venni, vagy egy link is megteszi ☺
-
tpeter77
addikt
-
Dr. Gabo
tag
Szia.
A Wifi kikapcsolós probléma a net szerint ismert Android 4.4.2 Kitkat probléma.
Nálam is csinálta eleinte. De rájöttem az okára és most -úgy tünik- ki van küszöbölve.Wifi úgy müködik, ahogy kell.
Ha bemész a beállítás menü-be, majd a Wifi-hez, akkor jobbra fent van 3 darab függöleges pont. Ha oda kattintasz, akkor Wifi beállításokat tudsz eszközölni. Ott a "speciális" pont alatt van egy olyan beállítás, hogy a rendszer kapcsolgassa ki-be a Wifi-t attól függöen, hogy töltön van-e a tablet, vagy akkumulátoron. Ezt át kell rakni wifi bekapcsolva "mindig"-re. Ez megoldja a Wifi gondot. Érzésre nem jelentkezik akkumulátor veszteség. Ha este 25%-on van a töltöttség, akkor kikapcsolt képernyö mellett nyugalmi állapotban reggelre 24%-on lesz.
Ugyanitt van egy másik konfigurációs opció, ahol a bekapcsolt Wifi-nél elemet megkimímélös beállitás van. Ezt is érdemes bekapcsolni, habár a fenti problémára nincs közvetlen hatása.
Emellett fel lehet még telepíteni Battery Saver alkalmazásokat, ha szükséges. Többet kipróbáltam és semmiféle hatást nem fedeztem fel. Sem a Wifi ki-/bekapcsra nincs negatív hatása, se az aksira érezhetö pozitív hatása.
Megjegyzem, hogy az aksi alapból igen sokáig kitart. A 4.2.2 eredeti rendszerhez képest is. -
Dr. Gabo
tag
Szia.
Szabin voltam.Tapasztalatom szerint az androidnál mindig van egy belsö tárhely, egy belsö SD kártya és egy Cache nevü gyorsítótár. Mivel ezek mérete ugyanazon a hardveren is az installált android rendszertöl függ, úgy tünik, hogy egy darab belsö fizikai tárhely van partícionálva három részre.
A lényeg, hogy mindig a belsö tárhelyre történik az appok telepítése. Ezeket ki lehet helyezni (általában) az SD kártyára, amely minden esetben a belsö (!) SD kártyát jelenti, nem a külsöt.
4.2.2 Androidnál könnyen fel lehet cserélni a külsö és belsö SD kártyákat egy konfigurációs file módosításával.
Ezt egy korábbi cikkben (#21) leírtam. (4.4.2 Androidnál ez a módszer már nem müködik.)Tudtommal nem lehet SD kártyára közvetlenül telepíteni. De rengeteg megoldás létezik egyedi problémákra.
A XCOM enemy unknown játék például feltelepíthetö és futtatható elfogadható sebességgel, annak ellenére hogy a HW követelmények megasabbak, mint amit a TITAN 7" tud. Ehhez például fel kell mount-olni a külsö SD kártyát a belsö SD kártya obb könyvtára alá, és aktiválni kell egy nagyobb (2 GB) virtuális memóriát (swap file).
Milyen problémát szeretnél megoldani?
-
vfrr
csendes tag
Szia ! találtál másik firmware-t a dps re ? Nálam az Optiman a wifi mindig kikapcsol, a tv-én a streaming nem működik az BubbleUpnp hibával leál, a youtbe de csak az új verzió nem játsza le a videókat.
Mindent kipróbáltam hogy az sd kártyára mentsen, gyárilag engedélyezve is van , de mégsem működik. -
moltam
tag
A Titan 8 jelzett hogy elérhető egy frissítés, lefuttatom, de nem törénik semmi és újraindulás után újra megtalálja. Ez miért lehet?
-
vfrr
csendes tag
Érdeklődnék hogy hogyan lehetne megoldani hogy, az sd kártyára telepítsen és a letöltés is oda kerüljön.
Az áthelyezés nem jó megoldás. -
moltam
tag
Semmi megterhelő sincs a tableten, factory reset után egy deezer,t egy nova launchert és a messengert telepítettem. A sebességgel úgy nincs gond, csak a görgetés szaggat. Egyébként letettem a firmware cseréről, milyen módszerek vannak egy rootolt tab finomhangolására? Gondolok pl arra hogy cm alatt ki lehet választani a cpu és az i/o ütemezőt stb.
-
Dr. Gabo
tag
A Linux kernel és Android verziók rendben vannak. Ezek jók.
1 GB RAM van a Titan 8"-ban. Nem kéne beszaggatnia.Nem lehet, hogy fut nálad egy rakat widget? Vagy a Launcher-ed nem jó?
Clean Master-t ki lehetne próbálni. Ezzel fel lehet szabadítani a memóriát és ki lehet törölni egy csomó szükségtelen szemetet.
A Smart Launcher 2 egy gyors Launcher, nálam jelentös gyorsulás tapasztalható ennek a használatával.
Lehet hozzá feltölteni témákat is. PL. egy téma -
moltam
tag
Android 4.2.2
Kernel: 3.4.39
Build szám: A23_D791...A D791 tablet keresőszóra bejött az én tabletem különböző színekben de nem találtam több infót.
Hogy lehet egyébként frissíteni? Nincs fizikai hangerő gombom. Valamint ha elszúrom akkor meg lehet menteni? 2 napos a tablet, szeretném még egy darabig használni.
A nyers erejével nincs gond, de a rendszer elég bután fut rajta, pl play storeban görgetésnél laggol, zene megakad stb. Biztos vagyok benne hogy egy jó rommal megtáltosodna.
-
Dr. Gabo
tag
Hali,
nálam ez van:
# ls -l
drwxrwxrwx root root [ ] 1979-12-31 23:00 bat
-rwxrwxrwx root root 2457654 1979-12-31 23:00 bootlogo.bmp
-rwxrwxrwx root root 344813 1979-12-31 23:00 font24.sft
-rwxrwxrwx root root 357443 1979-12-31 23:00 font32.sft
-rwxrwxrwx root root 512 1979-12-31 23:00 magic.bin
-rwxrwxrwx root root 37852 2014-07-28 00:14 script0.binErre a helyre felmásoltam korábban két file-t: script.bin, script0.bin.
A script.bin eltünt. Valószínüleg a rendszer amikor boot-ol megnézi, hogy a script.bin van-e.
Ha van, akkor miután kiértékelte a tartalmát a rendszer törli is.
(Vagy átnevezi script0.bin-re.)Mivel nálad nincsen script.bin, lehet, hogy törölve lett, és nincs másolat.
Szóval szét kell szedned a tabletet, hogy kiderítsd milyen HW van benne.Egyébként mi az Android verzió, ill. a Linux kernel verzió. Csak mert azt mondtad, hogy lassú....
-
moltam
tag
Van egy bat mappa amiben kikapcsolt töltéshez vannak az akku képei, van egy bootlogo.bmp, egy font24.sft, font32.sft és a magic.bin.
Úgy látom ki kell derítenem hogy milyen más tabletek egyeznek meg ezzel. concorde tab vivo nagyon hasonló, de arra sem találtam romot.
-
moltam
tag
Bocsi az új hozzászólásért, csak lejárt a szerkesztési idő.
Itt a cmd, egyedül a magic.bint tudtam lementeni.
-
moltam
tag
Működik az adb
Viszont az említett fájlokat nem huzza le, azt írja hogy nem létezik, mindent jól írtam be.
-
Dr. Gabo
tag
Szia!
az új Android ROM csak akkor lesz jó, ha tartalmazza a tablethez való összes meghajtó szoftvereket (driver).
Ahhoz, hogy kiderüljön milyen HW van a tabletben ki kéne másolnod a script.bin vagy script0.bin (csak az egyik van a tableten) file-t.
Össze kéne kötni a tabletet PC-ve USB-n és ezeket kiadni:
adb shell
mkdir /mnt/tmp
mount -t vfat /dev/block/nanda /mnt/tmp
exit
adb pull /mnt/tmp/script.bin
adb pull /mnt/tmp/script0.bin
adb rebootA script0.bin file abban a könyvtárban lesz a PC-n, ahonnan az adb parancsot kiadtad.
A digma optima 7.6 ROM (4.4.2) elég jó, és lehet hogy TITAN 8-nak is megfelel.
Ha csak a felbontás más a TITAN 7" és 8" között, de minden más HW megegyezik, akkor jó lesz. -
moltam
tag
Sziasztok!
Vettem egy DPS Titan 8 típusú tabletet, are szeretnék custom romot tenni. Gondoltam hogy a gyári nem lesz jól optimalizálva, de konkrétan semmit sem találok róla, és nem tudom hogy mit tehetnék rá.
Alwinner A23 hajtja mint a 7-est, nagyon kevés tabletet találtam vele szerelve.
A kijelző 7,85" 1024x768.Hogy varázsoljam fürgébbé a gépet?
-
Dr. Gabo
tag
Helló!
A DPS TITAN tablet tökéletesen müködik a optima_76_tt7026mw_20140606.img-al!
4.4.2 Kitkat ROM-ról van szó. Minden tökéletesen megy!
Miután a fenti ROM-ot installáljuk a tableten, módosítani kell a képfelbontást.
Digma optima 7.6: 1024x600
DPS Titan: 800x480Ehhez módosítottam az eredeti script0.bin file-t és visszatöltöttem a tabletre.
Feltöltöttem a script0.bin/script.bin file-okat ide: 4shared
A README file leírja mit kell tenni, de alább is megadom:
adb shell
mkdir /mnt/tmp
exit
adb push script0.bin /mnt/tmp
adb push script.bin /mnt/tmp
adb shell
sync
umount /mnt/tmp
rebootSok Sikert!
-
vfrr
csendes tag
A PhoenixCard-al csináltam, pedig egy régi p3 laptopom van most sajnos.
Ezért is nehéz valamit is csinálnom, nekem fél óra mire felmásolja az sd kártyára.
Benned bízok hogy majd átírod és letöltöm majd .
A rom-on külömben minden müködik, alap az Orosz de van Magyar is.
A touch egy bizonyos oldalon müködik, gondolom a felbontás miatt van . -
Dr. Gabo
tag
Kösz. Letöltöm a ROM-ot.
A #23-as hozzászólást kell végrehajtani.
A script0.bin file-ban átírni a felbontást, majd visszatölteni a tabletre. Majd reboot.A script0.bin egy bináris file. Elöbb átt kell konvertálni script0.fex-re a fexc paranccsal.
Frissítés után a fex file-t vissza bin-re.Gond, hogy a fexc csak Linux-on müködik. A windows-os fexc parancs elszáll egy helyen.
A Linux-os fexc-t neked magadnak kell build-elni forrás file-okból (.c, .h).Lehet, hogy egyszerübb, ha és megcsinálom és kirakom valahova az új script0.bin file-t, amit csak fell kell tölteni.
-
vfrr
csendes tag
Szia ! az idm böl mentettem ki az oldalt ahol letöltöttem, probáltam újbol és letölti.
http://www.ddixlab.com/public/digma/tabletpc/optima_76_tt7026mw/optima_76_tt7026mw_20140606.rar
hogyan állítsam át a méretet ? a density megoldás nem jo, a többi program sem müködik nem változik a méret.. -
Dr. Gabo
tag
Szia!
Ha a ROOT müködött, akkor jó a windows-os USB driver-ed! És ez a lényeg.
Mint azt korábban már írtam van olyan adb.exe amelyik müködik a TITAN-al és van amelyik nem.
A standard google adb.exe nem müködik!
Még akkor is lehet különbözö az adb.exe ha a verziójuk megegyezik!Ezért azt javaslom, hogy vagy töltsd le azt az adb.exe-t, amelyet feltöltöttem és korábban megjelöltem, vagy a Kingo ROOT nevü program install könyvtárában keresd ki az adb.exe-t és onnak add ki, hogy adb devices.
Menni kell neki.Ha a ROM okés, akkor a felbontást nem gond, át lehet könnyen állitani. Van egy linket a ROM-ra?
Teszek egy próbát.Ehhez kell egy müködö adb.exe.
Kösz.
-
vfrr
csendes tag
próbáltam pár dolgot a képernyöre de összeomlik a rendszer.
-
vfrr
csendes tag
Próbáltam minden windows rendszeren az adb nem müködik , még hátra van a win95 hátha
Csak azt nem értem a root míért müködik ?. -
vfrr
csendes tag
Meg vannak a driverek, de az adb nem jó nálam , hogyan telepítsem rá ?
-
Dr. Gabo
tag
Ha találok gyári ROM-ot, szólok.
Van olyan 4.2.2 ROM amelyikkel megy a WiFi. Benne van az image file nevében, hogy mit támogat.
pl. PH_Q8h_v2.0_800x480-auto-gc0308-0308-8188-20131231_logo.imggc0308 kamera; nekünk gc0329 kéne
8188 Wifi; nekünk pont ez van (RTL8188ETV)Le tudod tölteni a korábban megadott helyröl, vagy elküldöm mail-ben.
Frissítés ugyanígy. -
Dr. Gabo
tag
Szétszedtem a tabletet. A következö HW van benne:
0) 7190 / 131101
1) AXP223 / D6088AC / 6BWI
2) SCS Emicon / HXB15H4G160BF / 15H / CN 1351G / E314X6BR648R
3) A23 / DA067AA / 6BW7
4) Toshiba IB8652 / Taiwan 13499AE / TC58TEG5DCJTA00
5) Realtek / RTL8188ETV / DA00WG1 / GD46
6) Silead / GSL / 1680 / K1E0E5A450N
7) 594 MP
8) 4953 / TF347C
Kamera: JMT - RY V1.0 / MSD0329-86V / GC0329
Alaplap: INET-86DZ-REV01 / ZENG-GC / 2013-11-14 -
Dr. Gabo
tag
Ez a Tablet gyakorlatilag tönkre tehetetlen. Az se gond ha rossz ROM-ot tolsz rá. Ez a jó hír.
Amikor bekapcsolod a tabletet elöször mindig megnézi, hogy van-e boot-olható SD kártya bedugva.
Ha van, akkor onnan boot-ol. Így mindig helyre lehet hozni, akkor is ha már semmi nem indul rajta, a recovery mód se. Személyes tapasztalat.
Ilyen módon lehet LINUX-ot (Ubuntu ARM) is telepíteni a tabletre.A gond, hogy pont olyan ROM-ot nem találtam eddig, amelyik kifejezetten a TITAN HW-hez passzol minden tekintetben. Értem ez alatt, hogy olyan Linux kernel kéne, amelyik a TITAN HW-hez tartalmazza a meghajtó programokat (driver). Mivel ilyen nincs egyelöre, a touch screen rendre rosszul müködik az összes új ROM-al. Habár hagyományos PC egér mindig megy.
Hogyan megy a ROM frissítés:
Elökészület
Töltsd le a PhoenixCard v3.09 verziót. Mondjuk innen.Azután töltsd el a ROM image-et. Modjuk innen.
Ha nem tudsz Kínaiul olvasni, akkor egy kis segítség:
*) klikk a szürke ikonra jobbra fent, amelyikre 508,77 van írva.
*) a felugró ablakban a jobb oldali szürke gombra kell klikkelni. Akkor letölti a ROM-ot.Itt van még egy nagyobb ROM raktár. Mindig frissül.
Ha ROM-ot keresel, arra kell ügyelni, hogy CPU Allwinner A23 (esetleg A10, A13, A20, A31; más nem jó), felbontás 800x480 legyen. Különben a tablet nem fog indulni.
Kell még egy kisebb / egyenlö 8 GB micro SD kártya.
Frissítés
Csinálunk egy boot-olható image-et az SD kártyára, amelyik a tablet bekapcsolása után feltelepíti az új ROM-ot. Így csinálja a gyár is.* Minden USB tárat kihúzol a PC-böl. A tabletet is!
* A micro SD kártyád bedugod vagy egy USB átalakítóba, vagy egy normál SD kártya átalakítóba, majd a PC-be.
* PhoenixCard-ot elindítod. A "Diskcheck" listából kiválasztod (remélhetöleg az egyetlen) SD kártyát, mint cél eszközt.
* Betöltöd az image file-t az egyetlen lehetséges helyre: "Img File"
* Write mode-ot hagyod "Product"-ban
* Burn
* Vársz két percet max. A folyamat vége, hogy kiírja "magic finished".
* Exit PhoenixCard.
* SD kártya kész.
* Tabletet kikapcsol, SD kártyát behelyez.
* Tabletet bekapcsol. Megjelenik rögtön egy hosszú piros keret, benne egy zöld progress bar.
* Várni kell max. 5 percet. Általában kevesebbet. A zöld sáv szépen mászik felfele, néha megakad, majd végigfut.
* Ha kész a frissítés, akkor a tablet kikapcsol magától.
* Vedd ki az SD kártyát ha a tablet kikapcsolt !!!
* Kapcsold be a tabletet, várj. Az elsö indítás mindig hosszabb android-nál.
* Kész. -
-
vfrr
csendes tag
Sziasztok ! valaki tudna küldeni Titan -hoz biztonsági mentést, vagy system bin és lib mappákat elöre is köszönöm. Felraktam a BusyBox ot azóta nem működik pár dolog.
-
Dr. Gabo
tag
Nem kell root jog az adb parancs kiadásához.
Windows-on indítasz egy terminált (cmd).
A terminál ablakba beírod, hogy adb devices.
Erre az adb (Android Debug Bridge) parancs az USB kábelen keresztül kommunikál a tableteddel és visszaadtja a device ID-t, mint ahogy azt fentebb leírtam.
-
Dr. Gabo
tag
válasz
karesz1978 #29 üzenetére
DPS Titan 8" jobb paraméterekkel rendelkezö Tablet. Jobb minöségü képernyö, nagyobb felbontás, nagyobb méret és bluetooth.
A CPU ugyanúgy ARM Cortex A23 1,5 Ghz, mint a DPS Titan 7".
Valószínüleg hasonló folyamattal lehet root-olni mind a kettö tabletet.
-
karesz1978
tag
Titan 8 jobb vagy ugyanezekl a problémák?
-
Dr. Gabo
tag
Gratula az USB driver-hez!
Ezek szerint az "adb devices" is müködik.
c:\adb>adb devices
List of devices attached
584524d3412587b0f07 deviceEl tudnád esetleg küldeni a script0.bin file-t az e-mail címemre?
Lecseréltem a gyári ROM-ot egy 4.4.2 KITKAT-re és van némi driver problémám.
-
tpeter77
addikt
sziasztok
ma vettem én is egy ilyen tabletet, és nekem se megy ez az installálás.
Windows-os USB driver az istennek nem akar felmenni, pedig én egyből a leírás szerint csináltam végig.
azt mondja a windows XP, hogy a megadott android_winusb.inf fájlra, hogy.
" A megadott hely nem tartalmaz adatokat a hardverről. "
ilyenkor mit tehetek? Cserélni nem szeretnék másik tipusra, de a kukába se hajítanám azért el....
Másik driver nem jó hozzá?
-
Dr. Gabo
tag
Ha lefutnak a fenti parancsok és semmi látványos eredménye nincs, akkor valszleg a script0.bin sikeresen a PC-n van abban a könyvtárban, ahonnan kiadtad az adb parancsot.
Van e-mail címed?
Ha létrehozta a C:\adb-t, akkor jó.
Utána ha felül írtad a fenti könyvtárba lévö adb.exe-t az "én" adb-exe file-ommal, akkor ok.Ezután beírod cmd-be:
adb devices
Ez a parancs kidob egy hosszabb karakterláncot és egy szöveget, hogy "List of devices attached". A karakterlánc a fontos.c:\adb>adb devices
List of devices attached
584524d3412587b0f07 deviceHa csak a "List of devices attached" látszik, de karakterlánc nem, akkor még csiszolni kell az PCs USB driver-ereddel.
Ha ez a gond fennáll, akkor ezen még dolgozni kell.Eddig megy?
-
Dr. Gabo
tag
Hello,
valaki el tudná nekem küldeni a script.bin vagy script0.bin (csak az egyik van a tableten) file-t?
Össze kéne kötni a tabletet PC-ve USB-n és ezeket kiadni:
adb shell
mkdir /mnt/tmp
exit
adb pull /mnt/tmp/script.bin
adb pull /mnt/tmp/script0.bin
adb rebootÜdv.
-
Dr. Gabo
tag
Rájöttem, hogy miért müködnek csak bizonyos ROOT-oló programok ezzel a tablettel, míg mások nem is látják.
A legtöbb ROOT-oló program (és ROM adminisztráló program is) az adb.exe parancsot használja.
És minden egyes program feltelepíti a saját adb.exe-jét.Meglepö módon két adb.exe még akkor is lehet különbözö ha ugyanaz a verziójuk!
Sikerült szintetizálni egy adb.exe file-t, amelyik egyben a legutóbbi 1.0.31-es verzió is, és még müködik is a DPS TITAN-al.
Legegyszerübben:
1) Töltsd le a file-okat: [link]2) Readme file alapján járj el.
-
Dr. Gabo
tag
Úgy tünik, hogy a tablet alapból midig a belsö tárhelyre installál app-okat. Ez meglehetösen limitált tárterület (787 MB).
Ha az app-ot ki akarjuk rakni az SD kártyára (settings/apps/ "Move to SD card") a belsö tárhelyröl, akkor a /mnt/sdcard helyen lévö SD kártyára másol.
Ez pedig a belsö beépített SD kártya (1,14 GB), nem pedig a külsö (16 GB).A külsö (16 GB) SD kártya a /mnt/extsd helyre van felmount-olva a Jelly Bean 4.2.2-nél. Úgy tünik nem sok program látja ezt, illetve nem sok program kezeli. A TWRP Manager például nem látja a külsö SD kártyát így nem is tud menteni rá rendszer backup-ot.
Akkor ugye felmerül a kérdés, mi értelme van bedugni külsö SD kártyát ha a rendszer nem vesz róla tudomást? Hát nem sok.Ezen úgy lehet segíteni, hogy a külsö és belsö SD kártyákat "ki kell cserélni" egy kis egyszerü konfigurációs beállítással. Ezzel a beállítással a tablet azt fogja hinni, hogy a külsö 16 GB SD kártya a belsö, így ezt fogja tekinteni settings/apps/ "Move to SD card" célpontjának. Továbbá a TWRP Manager is látja már és tud rá menteni.
Hogyan megy ez? Csak root-olt tablettel müködik!
Meg kell keresni a vold.fstab file-t a tableten. Ez a system/etc könyvtárban van, de a síma /etc alól is elérhetö.
A Root Explorer (File Manager) javasolt, mert ezen lehet állitani hozzáférési jogokat is.Az eredti file-ban többek között ez van:
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/virtual/block/nandk ....
dev_mount extsd /mnt/extsd auto /devices/platform/sunxi-mmc.1/mmc_host ......Erre kell módosítani (semmi mást ne módosítsunk, csak a vastaggal kiemelt elemeket kell megcserélni):
dev_mount sdcard /mnt/extsd auto /devices/virtual/block/nandk ....
dev_mount extsd /mnt/sdcard auto /devices/platform/sunxi-mmc.1/mmc_host ....Amire ügyelni kell, hogy az eredeti vold.fstab file-t ne töröljük, hanem nevezzük át vold.fstab.old-ra, így egyszerüen tudjuk majd váltogatni a beállítást.
Másik dolog, hogy a módosított vold.fstab file-nak adjunk ugyanolyan hozzáférési jogokat, mint az eredeti volt: rw-r--r-- -
Dr. Gabo
tag
Azt hittem ez egyedi eset. Nálam is ezt csinálta elöször.
Letöröltem a nem használt (Samsung android) driver csomagot a gépröl és utána feltettem az általános google USB drivert (ahogy korábban le lett írva).
Itt le van írva hogyan lehet törölni windows-ban a driver csomagokat: [link]
* Indíts admin joggal command ablakot, majd csomagokat kilistáz: pnputil.exe -e
* Listából összes Samsungot kikeres, oem csomag számát megjegyez, majd töröl: pnputil.exe -d oem#.inf (# helyett nyílván a Samsung csomag számát kell beírni.)
* google USB android drivert feltelepít [link] -
ffhun
újonc
-
Dr. Gabo
tag
Nem vagyok egy nagy android szakértö, de szerintem meg kell különböztetni pár fogalmat.
RAM (memória) ez teljesen ugyanaz, mint a PCn. Innen futtatja a CPU az app-okat. Ez 418 MB a DPS Titan-nál.
Belsö Tárhely ez olyan, mint a merevlemez (HDD) a PC-nél. Ez 787 MB a DPS Titan-nál.
/mnt/sdcard Belsö SD CARD tárhely, ez 1.14 GB. Ez is valamilyen tárhely, de hogy miért nincs összevonva a fenti 787 MB-al, még nem világos.
/cache Cache ez 504 MB. Nyilván fizikai tárhely, mivel könyvtár van hozzá.
/mnt/extsd Külsö SD CARD 16 GB tárhely, amit te beleraksz.A memória annyi, amennyi. Nem lehet bövíteni, csak alkatrész cserével. Viszont ha kevés a memória, akkor akadoznak a programok. Van ami el sem indul.
A korábban említett RAM Expander (SWAP) csak egy virtuális memóriát (swap file) hoz létre a külsö SD kártyán, hasonlóan az egyéb ismer operációs rendszerekhez (LINUX, Windows), így kvázi virtuálisan kibövítit a RAM-ot. Gyorsabb lesz a gép és elindulnak azok az app-ok is, amelyek különben a 418 MB-on nem.
ROOT
töltsd le ezt: http://www.kingoapp.com/
Ha fel tudod installálni, akkor root-olni is fog. -
ffhun
újonc
Nem ez lehet a probléma persze, hogy alapból át lehet rakni a gépről az appokat, de itt az a gond, hogy a mikro sd-t nem látja csak mint tárhely, és sd-kártyaként kezeli a benne lévő ram-ot...
A root externál pedig nem csinál semmit, vagy én nem állítom be jól...
-
Dr. Gabo
tag
Az egyszerüség kedvéért a te esetedben lehetséges símán megcserélni a külsö és belsö SD kártyákat.
Root External 2 Internal SDIngyenes.
-
Dr. Gabo
tag
A feltelepített alkalmazásokat át lehet mozgatni az app manager alol SD kártyára az után, hogy fel lettek installálva. Standard android funkció.
Ez érdekes lehet:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1934360A cikk arról ír, hogy meg lehet toldani a RAM-ot (ami alap esetben 512 KB a DPS Titánon), hogy komolyabb alkalmazások is elfussanak. Az SD kártya üzemel kvázi RAM módban. De ehhez CAT 10-es SD kártyát javasol a sebesség miatt.
-
Dr. Gabo
tag
Hi,
A DPS Titan alap esetben lát egy belsö és egy külsö tárat, habár nincsen benne SD kártya.
Ez szoftveresen van bekonfigurálva így.Én egyböl nyomtan neki egy factory reset-et android alól. Ez úgy tünik megszüntetni a fenti problémát.
16 GB Cat10 SD kártya van benne és úgy tünik jól kezeli.
Üdv,
G. -
ffhun
újonc
Sziasztok!
Szintén DPS Titan-nal küzdök..
2,5 gb-ot lát a belső memoja amit sd-card-nak hív. bele tettem egy külsőt 16gb. gyereknek elég.
De telepíteni nem arra telepít hanem a a belső "sd-re" áthelyezni sem tudok a "külső" sd-re..
Van ötlet..
PLS.
THX -
tomiii.
aktív tag
jártam már sopronban, de jelenleg egerben vagyok
linket tudsz adni? igen, a gep látta, gondoltam, hogy driver gond lesz, de azt hittem pont, hogy valami spec kell. nem az altalanos dolog. őszintén szólva nem hasznalok asztali gepet 2 eve, csak ritkan establetrol nehezkesebb keresni
-
Dr. Gabo
tag
Ja, nem ismeri fel a PC rendesen a tabletet. Ez "normális" ennél a tabletnél. Fent leírtam.
De hagy egy bejegyzést az eszközkezelöben ettöl még, amíg csatlakozik a PC és a tablet.
Szóval a PC azért látja, csak nem tud vele kommunikálni.Ezért kell neki feltenni a PC-re az általános google USB meghajtó programot.
De ha Sopronban vagy, meg tudom csinálni se perc alatt.
-
tomiii.
aktív tag
valamiért nem ismeri fel, hiába dugom rá, egyből elkezd connectelni, de nem sikerül neki, hibakeresés bevan kapcsolva, mondjuk nem a saját kábelével próbáltam, az nincs most nálam
-
Dr. Gabo
tag
Ha sikerült root-olni, dobhatsz egy visszajelzést.
Ha esetleg találnál a neten valahol egy megfelelö custom ROM-ot 4.4.2 Kitkat verzióban, az jó lenne.
A custom ROM kiválasztásánál valószínüleg figyelembe kell venni, hogy
CPU: Allwinner A23
Képernyö: 7"
Pixel: 800 x 480A neten található legtöbb Allwinner A23 tablet ugyanezekkel a belsö paraméterekkel rendelkezik (pl. ONDA EP7202B, eken SM-P600).
DPS TITAN sdk reversion: exdroid4.2.2_r1-a23-v2.0
-
Dr. Gabo
tag
Helló,
épp ma gondolkodtam, hogy nyitok egy topic-ot a DPS_TITAN tablet-nak.
Technika:
Gyártó DPS
Processzor ARM Cortex A23
Processzor frekvencia 1,5 GHz Dual-Core
Kijelző mérete 7"
Kijelző felbontás 800 x 480 pixel
Memória 512MB RAM + 4GB ROM
Memória bővítés microSD
Operációs rendszer Android 4.2.2 Jelly Bean
Adatkapcsolat WiFi
Csatlakozás 3.5 mm audio jack, micro-USB
Beépített kamera van
Akkumulátor kapacitás akár 5 óra
Méret 218 mm x 123 mm x 46 mm
Súly 306g
Tartozékok adatkábel, hálózati töltő
Extrák Beépített mikrofon, Flash 10.1 támogatás, Gravitációs szenzor, H.264 videólejátszás, Multi-touch (5) kijelző, ultravékony kialakításA készüléket Windows 8.1 alatt le lehet root-olni az alábbi módszerrel.
Szükséges:
1) USB kábel
2) Pár beállítás a tablet-en
3) Windows-os USB driver, hogy amikor a tablet csatlakozik a PC-hez, tudjanak kommunikálni egymással.
4) Root-oló szoftware.USB kábel
A legtöbb USB kábel jó.
De nekem sikerült olyan USB kábelt találni elöször, amelyik csak az 5V-ot vitte át.
Ezen kívül semmilyen kommunikációra nem volt képes.Ha csatlakoztatod a tabletet a PC-hez, akkor a PC megpróbálja telepíteni az USB driver-t. Ha ez történik, akkor jó lesz a kábel.
Pár beállítás a tablet-en
Nekem angol nyelvre van állítva a tablet.Menü Settings / Security (Beállítás / Biztonság)
ON: Unknown sources
OFF: Verify apps
Menü Settings / Developer Options (Beállítás / Fejlesztöi beállítások)
ON: USB debuggingHa csatlakoztatva van a tablet a PC-hez, akkor automatikusan kijelzi hogy milyen módban van, fent a státus sorban.
Ez a jó beállítás:
"USB debugging connected"
"Connected as an installer"
"USB connected" - nem kell átteni USB tár módba. (Angolul "USB storage").Windows-os USB driver
Ha elöször csatlakozik a tablet a PC-hez, akkor a PC elkezd keresni USB meghajtó szoftvert hozzá. Ez egyes márkáknál sikerrel is jár. Az USB driver feltelepül automatikusan.A DPS TITAN-hoz nem települ fel semmilyen USB driver sem.
Emiatt nehéz minden további root-olási kísérlet. A megoldás a google általános android driver-e.- Húzd ki az USB kábelt.
- Töltsd le: Android SDK
- Indítsd el: SDK Manager.exe
- Jelöld meg az installációs csomagot: Google USB Driver
- Más installációs csomag nem kell.
- Nyomj neki OK-t. Letölti az USB driver-t és kész. Ennyi.
- Dugd be az USB kábelt.
- PC jelzi, hogy valami "Android" csatlakoztatva van, de nincs hozzá driver.
- Meg kell mondani Windows-nak, hogy a fent korábban letöltött Google USB Driver-t használja. Nem triviális sajnos. Szóval leírom.
- "Device Manager / Other devices / Android". (Eszközkezelö / Egyéb eszközök / Android)
- Jobb klikk, majd "Update driver software". (Meghajtó szoftver frissítése)
- “Browse my computer for driver software”. (Keresse meg a számítógépen a szoftvert)
- “Let me pick from a list of device drivers on my computer”. (Hadd válasszam ki listából a meghajtó programot)
- “Show All Devices”. (Mutass minden eszközt)
- “Have Disk…”. (Van lemezem...)
- Keresd meg ...\android-sdk-windows\extras\google\usb_driver, majd válaszd ki android_winusb.inf
- Válaszd ki “Android Composite ADB Interface”, majd "Next" (következö), majd “Install” (telepítés)
- Az Eszközkezelöben már az új bejegyzést kéne látni.
- Kész.Root-oló szoftware
Letöltöd és futtatod, majd "root": Kingo_android_root
3 másodperc alatt le van root-olva.
-
tomiii.
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam nyitok egy topikot a fent említett tabletnek, mert pár kérdés már felmerült más topikokban.
Első körben : rootolásra van jelenleg valami működő módszer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen egeret válasszak?
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- Xiaomi Redmi Pad SE Mint Green (8GB/256GB) ÚJ!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest