Új hozzászólás Aktív témák
-
Attól függ hogy milyen játék vagy esetleg midi/mod lejátszó futtatása a cél.
SBEmu : sok cím SBPro móddal megbízhatóan fut. MT32 emuláció is van.
VSBHDA : ugyanaz, de 16bites támogatással, pld a Tyrian futtatásához.
VSBHDASF : szintén, de ebben megvalósította a szerző a custom soundfont feltöltést DOS alatt.
Én bemenüztem a DOSt mindegyikre+5 féle gépre, aztán ISO- ba mentettem, majd egy külső SSD- re készítettem Hirens féle bootsectort, és rávéstem a partíció tartalmát. Így elegendő 1 példány, amelyik gép képes USB- ről bootolni, azon indul.Vogonson fent van mindhárom szál, ott megtalálod leírással együtt, ha mégsem, akkor belinkelem.
FreeDOS alatt is lehet próbálkozni, de egyrészt arra több panaszt láttam, másrészt én az MSDOSt szoktam meg.Némelyik laptoppal is nehezen boldogultak, de fejlesztik mindegyiket. Az asztali gépek integrált hangkártyái általában gond nélkül szólnak. Dedikált kártya esetén az SB Live az optimális, de az Audigy is támogatott.
Én pld RyZenbe pakoltam SB0060- at beforgatva, kínai PCIe to PCI konverterrel, jól működik, és ki tudom választani hogy az alaplapi szóljon vagy a dedikált.
-
Qemu- t nem ismerem.
FreeDOS túl bonyolult szintaktika az indítókban, szintén alkalmatlan ilyesmire.
Natív DOS7.1/FAT32 az igazi. Virtuális gép egy ilyen vason nagyon lassú lesz. Még a Zen2 is csak max gyors P-II gépet képes emulálni a PCEm- el(figyelem, nem PCEmu a neve), tehát csak natívan érdemes nyomulni.
Hang pedig az SBEmu/VSBHDA/VSBHDASF trióval - így talán már képes jó sebességre, bár ilyen lassú gépen nem próbáltam, 5 féle gyorsabb gépen igen, ott teljes a siker.
Régi XT szintű DOS címekkel túl gyors is, de a CPUSpd- vel be lehet lőni a lassítást is, vagy a Throttle- val, az utóbbi régebbi chipseteket is támogat.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest