Új hozzászólás Aktív témák

• WATERDACA

őstag

A rebootot a Dark Agesre való hangolásra újrakezdtem.

Néhány dolog, amire rácsodálkoztam sokadig végigjátszásra:

2016 reboot:

- Ízig-vérig classic lövölde, és ezért még mindig az egyik legjobb a műfajában.
    Ez tipikusan az a játék, amire rájössz, miért szeretted meg anno az FPS játékokat, mert ebben minden benne van, ami kell.

- Szubjektív, de nekem lassú a játék, főleg Eternal után. És emiatt nem tudok hova tenni néhány dolgot, például a mai napig lévő hibás hitboxok miatt.
    Nightmaren kipörgettem a játékot, kb. 5-6-szor haltam meg, de ebből 2-3 azért volt, mert a hitbox hibás/bugos lett néhány helyen.
    Konkrétan: A kedvencem a 12. pálya, a VEGA. Az utolsó aréna helyszínre visz a vonat, és spawnol cacot, baront stb. Ha túl gyors vagy, és előre mész, a cacot bár spawnolja, de nem nyeli be az egyértelmű sebzéseket. Ezt más arénában is észrevettem, mintha a játék nem regisztrálná a gyors kivégzést.

Ez mondjuk 9 év után nagyon ciki hiba, de ennél jobban az zavart, hogy továbbra is jelen van a BFG crash bug. Egyébként arra emlékszem ez az Eternalnál volt hiba egy darabig, de nem, itt jelen volt egyszer ugyanígy, 30-ból mondjuk 1, de akkor is anomáliás eset.

- Meglepett az is, hogy mennyire rövid volt ez a 13 pálya, néhány pályán 15-20 perc alatt átszaladtam, kicsit frusztráló volt. De szerencsére a fanoknak az újrajátszhatóság magas ennél a játéknál, így nekem is.

Eternal:

- A 2016-os újrajátszás után tudtam, hogy most jön az igazi móka, a stílusomnak, a tempómnak ez a legmegfelelőbb. 2023-ban játszottam vele utoljára, ráadásul akkor még a régi gépemen, 1660 Ti után egy 4060 Ti-vel 2k mellett ultrán és RTX-el elég nagy élmény volt beindítani a játékot. Ez a játék még 5 év után is k*rva jól néz ki.

- Remekül van optimalizálva a 13 pálya, jól adagol mindent. 2. pályán már megkapod az új játékmechanikákat, pörög a játék.

- Szubjektív, de szeretem az ugra-bugrát. Harcban kifejezetten szuper, nagyon nagy szabadságot ad. Viszont a puzzlek is jók, nekem a mai napig tetszenek ebben a játékban. Viszont a fanok részét ezzel elvesztették anno, ez is tény.

- Öregszek azért, bár lehet a rutin is hiányzik, de a harmadik pályáig egy életet már veszítettem Nightmaren :(

- A Battlemode rosszabb mint megjelenéskor, az egy dolog hogy már senki nem játszik vele kb., de a Slayer annyira le lett csupaszítva és butítva, hogy néha már a tapasztalatlanabb játékosok is hoztak ellenem 1-1 kört., bár megverni nem egyszerű :D A Dreadknight berserker hihetetlen op lett.

Mindent összevetve, az Eternalt szerintem nálam nem lehet megugrani majd, de nem is várom el, mert 20 évente csak 1 ilyen játék jelenik meg.

Új hozzászólás Aktív témák