Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Hello, forpsi-ról is lehet másik forpsi usernek átadni domaint mint pl name.com-on ? Munkatársamnak vettem egy .hu domaint amit kitaláltunk a mellékes melójához, de én nem akarok vele foglalkozni, állítgatni ha akar rajta valamit változtatni stb. Már volt ilyen régebben egy cimborámmal , én vettem a nevéhez a domain-t kb 15éve - az .net lett - , de 3-4 éve átadtam az ő name.com felhasználójának hogy innéttől kezdve inkább ő intézze magának az email account-okat, meg ha esetleg akar hozzá webhostingot venni, meg le is betegedtem közbe, ha valami lesz velem akkor ne vesszen el a gyászba az egész nevéhez kötött domain a beállításaival együtt. Name.com-on egyértelműen ott van hogy átpusholhatod egy másik usernek, de forpsi-n nem látok ilyet.
[ Szerkesztve ]
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
kress
aktív tag
válasz charlie_hu #445 üzenetére
csak az euról beszél, a hu csak töltelék infó volt így arra nem válaszoltam
ui: de lehet félreérthető volt
[ Szerkesztve ]
-
kress
aktív tag
válasz Victoryus #442 üzenetére
.eu nál megmaradnak az évek, forpsitól kell auth kódot kérni, megadni az új helyen
de tippre neked a webhostinggal van gondod, az független a domaintől
csak egy másik webhostingot kell nézned valahol és oda irányítani a domaint, elsőre esetleg néznék valami próbaidős helyet, oda felraknám az oldalt és egy aldomaint (new.victo.eu) oda irányítanék megnézni a sebességet, ha bejön akkor fizetős csomag és a fő domaint oda irányítod és kész
-
Victoryus
addikt
.eu, 10 évre vettem meg akciósan, de van náluk egy .hu is, az jövőre jár le. A .eu-s domaint vinném át.
Még nem tudom hova kéne átköltözni, de a Forpsi-nál nagyon lassú a WP betöltése. Tényleg 20KB az egész css, meg 30KB a js, 1,4MB az egész kezdőlap. Nem lehet levinni 3-4 másodperc alá... Gtmetrix szerint max "B" kategória, sose mértem A-t, de általában C,B, de volt 10 másodperc is... Most elvileg átköltöztettek új szerverre. De jövő hónapban úgy is lejár az éves tárhely, szívesen válatnék jobb szolgáltatóra.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
kress
aktív tag
válasz Victoryus #440 üzenetére
milyen végződés? a legtöbbnél megmaradnak az évek a limiten belül, az árát az új helyen nézd meg, ált. csak az átreg díj van, amivel jár 1 év hosszabbítás is pluszban
kérdés, hogy a dns kezelés is a forpsinál vane, mert azokat lehet kézzel kell átvinned az új helyre, de erről kéne írniuk sztem az új helyen
nekem pl. a cloudflare kezeli a dns-t, de a domain nem náluk van, így mindegy hova viszem, csak be kell állítanom hogy a cloudflare névszervereit használja
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus
addikt
Ha a Forpsi-nál van egy domainem 2031-ig, de tele van a tököm velük és szeretném átvinni máshová, akkor az hogyan működik? Az új szolgáltatónál milyen költségek lehetnek? Ha átregisztrálok, akkor az csak 1 évre érvényes, és bukom a fennmaradó 7 évet, vagy marad az enyém a domain 2031-ig?
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
kress
aktív tag
ez egy két éves post ahogy nézem, nézz rá valami frissebbre ugyan ezen a subon
nem utazok ilyenben, de úgy rémlik közvetítőket szoktak használni a problémák, átverések miatt, de ehhez sztem tényleg jó drágának kell lennie a domainnek 😃 pl az escrow, ha rákeresel a fenti subon biztos van róla egy rakat vélemény, tipp
ha nem ér sokat akkor valahol meghirdeted hátha, domain hosting oldalakon is szokott lenni ilyen marketplace szekció a náluk tartott domainekhez, pl a porkbunnál is van
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
.com domaint szeretnék eladni.
Még nem csináltam ilyet. Tudnátok segíteni?
Egyáltalán ebben a topikban jó helyen kérdezősködöm erről?Ezt találtam hozzá, mint több oldalt is említő bejegyzést.
Honnan tudhatom, mennyit ér adott domain? A frappáns volta okán az ipar egy különleges szegmensében tetszést válthat ki.
De ezzel nem tudom még mennyit érhet.Milyen összeget kérnek az egyes oldalak az árusításért?
Van bevált website, amit különösen ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
x.book
csendes tag
A CNAME esetében a kanonikus név mutat az ekementor hostra. a host pedig simán www.xbook.hu-ra. Így működik és okés. Az A esetében az Ipv4 cím mutat az ekementorra a host pedig simán xbook.hu.
-
kress
aktív tag
a cname csak egy aliasz bejegyzés, ha ott az xbook.hu van megadva neki célnak, akkor ugyan oda mutat mint az xbook.hu. tippre még nem frissült a dns és azért nem látják aktívnak. (nem tudom mire állítottad, de a cnamenek az xbook.hu ra kéne mutatnia, az xbook.hu nak meg az elementoros ipre)
emailnél azt kell megadni mx rekordnak amit az mx rekordnak írnak, pop imap stb. amit a levelező kliensedben kell megadni ha nem csak weben nézed
-
x.book
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a választ!
web:Az A record és a CNAME rekordot már sikerült helyrerakni. A CNAME már rendben is van, az elementor által megadott elérési úttal sikerült is a kapcsolódás, tehát a www.xbook.hu cím már működik is. Az A record esetében is sikerült a beállítás, de a kapcsolat még nem aktív az ekementor domain management adatok szerint, itt még nem működik az xbook.hu. Mikor segítséget kértem az Elementor csapattól, hogy ez így megfelelő jelezték hogy mindezeken felül ha van AAAA record ott is töröljem az eredetit a domain kezelőmnél. Itt volt az a probléma, hogy az ionoson belül nem látok ilyen AAAA recordot, csak sima A-t ( amit módosítottam is), így viszont ezt a rekordot sem módosítani, sem törölni nem tudom. Mondhatni, hogy az Ionos rekordok alapján nincs AAAA, de a DNS checker szerint ha beírom a www.xbook.hu / xbook.hu címet akkor kidobja hogy van aktív AAAA. Ez tűnt/tűnik egy problémának, mivel ugye elvileg van ilyen record , gyakorlatilag viszont nem látom.
Egy másik domain szolgáltató esetében a redditen volt egy hasonló eset, amikor nem volt látható az AAAA record , valamilyen láthatósági beállítást kellett módosítani, hogy mutassa. Az ionosnál ilyen lehetőség nincs.
e-mail: Így, hogy leírtad nagyon logikus a dolog, hiszen azután ment gallyra a dolog, hogy a CNAME és A rekordokat átállítottam. A neten találtam egy leírást erre vonatkozóan:
"Please note that as of 14 September 2020, receiving emails will only be possible using the correct MX record entries mx00.ionos.com / mx01.ionos.com (alternatively mx00.1and1.com / mx01.1and1.com)"
Ugyanakkor az ionos felületén a posta résznél, ahol az általam beállított 3 mail címet mutatja van egy olyan információ ami mail szerverekről értekezik.Posta szerverek: (a host címek ugyanazok)
POP3 szerver
hosting%%%%%%%.online.pro port: %%% portSsl: %%%
SMTP szerver
IMAP szerver
ftpServer
Véleményed szerint itt az egységes és publikus ionos MX rekordot kell használni az általad elmondott módon, vagy a profilomba látható hosting%%%%%%%.online.pro címet?Elnézést kérek előre is a hülye kérdésekért, nekem nem ez a szakterületem, a kényszerűség hozta úgy, hogy most ezzel kell foglalkoznom.
-
kress
aktív tag
jajj, van itt minden
Az feltetelezem, hogy a nevszervereket nem irtad ad, es az ionosnal kezeled a domaint.
az infok alapjan, a webhez xbook.hu domain eseten valahogy igy kene kineznie:
ionosnal:
A record xbook.hu -> elementor ip
CNAME record www.xbook.hu > xbook.hu
elementornal:
meg kene adni hogy az adott oldaladhoz tartozik az xbook.hu es a www.xbook.hu domain. Itt mast nem kene allitani hozza, a domaint nem itt kezeled, egyedul a web serveruknek kell tudni, hogy a fenti ket cimet hozzad tovabbitsak ha onnan jon valakiemailnel, az MX rekordban azt adod meg, hogy hol van a mail server ami kezeli az oda intezett emaileket.
Ha az xbook.hu-ra van egy MX rekord ami a xbook.hu-ra mutat, akkor a pista@xbook.hu ra kuldott leveleket az xbook.hu cimu mail serverre probalja kezbesiteni, de nalad ez mar nem az ionosra mutat, hanem az elementorra, ezert nem fog menni. (mivel az email szolgaltatast az ionosnal vetted)szoval az ionos-on, a xbook.hu MX rekordjaba az ionos MX szerverit kene beirnod, mivel ok kezelik az emaileket. A doksijukban vagy valamerre biztos irjak mi az MX cimuk.
A dns szerkeszteseknek van atfutasi idejuk is, szoval ezek nem feltetlen lesznek azonnal lathatoak. Nezz utana a DNS TTL-nek. Plusz minden masnak is, A, CNAME, MX, DKIM, SPF elsokent.
[ Szerkesztve ]
-
x.book
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdésben szeretném a tanácsotokat kérni (totál kezdő vagyok domain és host téren, az első honlapom igyekszem beüzemelni.)
1. Vásároltam egy .hu-s domaint az Ionostól. Illetve egy host szolgáltatást builderrel az Elementortól. Létrehoztam egy első "honlapot" majd szerettem volna összekötni az elementoros oldalt az ionos domainemmel. Az útmutató szerint a DNS rekordoknál ehhez egy új CNAME és A recordot kellett létrehoznom ami az ekementor host által megadott címekre mutat, a régieket pedig törölni az Ionos rendszerben. Ez sikerült is, de az összekapcsolás nem sikerült, ugyanis van egy aktív AAAA record is amit törölnöm kellene az elementor team szerint a jó működés érdekében. Az Ionos viszont nem mutatja ezt a rekordot ( hivatalosan nem is támogatják az Ipv6 szabványt), így törölni se tudom. A DNSchecker szerint valóban tartozik az ionoson keresztül vásárolt domainhez aktív AAAA record. Nem tudom, hogy ezen esetben mit lehetne tenni, vagy kell e egyáltalán valamit, de az elementor team szerint ezt a rekordot törölnöm kellene.
2. Az ionostól vásároltam business email szolgáltatást is, ahol beállítottam 3 mail címet. Ezek jól is működtek, addig amíg el nem kezdtem a CNAME és A record módosítását. EZután már nem tudtam e-maileket kapni ezekre a címekre. Bár tudom hogy ezeket az MX record szabályozza amihez nem nyúltam hozzá, de valamiért problémás lett a történet. Próbáltam az Ionos UK súgója alapján beállítani egy új MX rekordot a régit pedig törölni, de mostanra már belépni se tudok ezekbe a mail fiókokba. Feltételezem csak jobban elrontottam a dolgot. Ha valaki tudna nekem tanácsot adni, hogy miképp lehetne ezt újra helyrehozni nagyon hálás lennék. Sajnos az ügyfélszolgálatuk teljesen kuka. Csak a nyugati ionosos cégeket tudom elérni akik átirányítanak a kelet európai részleghez, ahol senkit se lehet elérni.Köszönöm
-
kress
aktív tag
MIvel emlited hogy Telekomos vagy feltetelezem hogy ez valami lokalis szerver ami nalatok fut a sarokban?
Ide nem feltetlen vennek domaint, mar az is maceras kintrol elerik-e, vagy akarjatok hogy kintrol is elerjek a szervert stb.
Altalanosaggban a domaint megveszed, van egy reg. dija meg majd fenntartasi dija, ez egy szoveg "kkee.hu" amit aztan beallitasz hogy az IP cimedre mutasson, igy ha valaki ezta cimet irja be olyan mintha az IP-d irta volna be.
Ha csak lokalisan van a szerver es csak ti hasznaljatok, akkor eleg lenne valami helyi statikus bejegyzes a delikvensek hosts filejaban, vagy ha rendes routeretek van abban, akkor a "domain nem letezik" nem kell regelni stb., de csak ti tudjatok hasznalni hazon belul.
-
kkee
tag
Sziasztok! Fiamnak csinálnék egy minecraft szervert. Ami tulajdonképpen már megy is, de az Ártatlannak nem tetszik, mert ip cím, nem az Ő általa kitalált szerver cím van. Telekomos vagyok. Jól gondolom, hogy arra a gépre kell hogy vegyek domain nevet? Ha meg van a név akkor még sok dolgot kell állítgatni vagy az átnevezi a gépet és már meg is találják? Bocsánat ha nagyon béna vagyok!
-
Gabee8
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Szeretnék saját nem túl kellemes tapasztalatot megosztani veletek hogy más ne járjon így.
Van egy domainem amit tizen x éve regisztráltam a noname domain-nál. Minden júliusban lejárt a domain így meg kellett újítani. Évekig nem volt soha gond de aztán jött a fekete leves.
Ez évben 6000Ft-ra emelkedett az eddigi 1800-2000Ft-ról az újítás. Mondom OK akkor átviszem a domaint (átregisztrálom) mert ez baromi sok. El is indítottam egy cégnél lejárat előtt 1.5 hónappal a nevemre közölték hogy mindent intéznek. Mondom nagyszerű.
Lejárt a domain és senki semmit nem jelzett se a korábbi regisztrátor sem az új.Jelzem mind 2 cégnek hogy valamit mozduljanak. A noname domain tól jött is egy levél hogy NEM ÉRTI mit szeretnék! (dehogy nem csak jobb hülyének nézni az embert) Elmagyaráztam még egyszer és ugyan az volt a válasz. Nincs mit tenni felhívta az új regisztrátort és közölték ja, cég nevén van ezért kell egy lemondó nyilatkozat. Na gondoltam én mi sem egyszerűbb. Ahha felhívtam a a noname-es fickót és bunkó lekezelő stílusban közli ott van feketén fehéren az admin felületjükbe mit kell tenni! Fizessek!!!!!
" A domian név saját névre történő elektronikus átírása (mi végezzük) 2.500,- Ft, papír lemondó nyilatkozat kiadása scennelve (aláírási címpéldánnyal) 5.000,- Ft. Az egyedi, ügyfél által küldött papir alapú lemondó nyilatkozat kiadása 10.000,- Ft egyszeri költség megfizetése mellett kérhető. "
Ok akkor elektronikusan kérem. Válasz nem lehet!! Csak 5000 pénzért!
Szóval közel 1 hét és 5000ft bánja hogy ilyen emberekkel regisztráltam.Remélem senki nem fog így járni mint én.
Biostar B365GTA i5-9600K Win7 x64
-
etomcat
tag
Üdv mindenkinek!
Amerikai (.us) domének regisztrálásánál van egy ún. local presence / domicile / nexus követelmény - tehát az igénylőnek USA állampolgárnak vagy az USA-ban tényleges jelenléttel rendelkező cégnek, személynek kell lennie, az ottani postacímet és telszámot is beleértve, szóval nem viheti akárki, mint a .com-ot.
Továbbá a regisztrátoroknak tiltja a .us szabályzata, hogy ennek megkerülésére ún. "trustee" szolgáltatást nyújtsanak az igénylőnek, pedig az kijönne évi 40 USD felárból. Marad a független "kamu-székhely" és levél-továbbító szolgáltatóknál történő feliratkozás (évi 199USD-től), majd a .us domén regisztrálása. Ennél olcsóbb megoldást tudna valaki?
(Regisztráláskor be lehet ugyan írni, hogy Kovács II. Béla az Bill Smith Jr. és Mucsa helyett Grant city, Main street 23. alatt lakik, csak évente a névigénylők kb. 5%-nak küld ellenőrző SMS-t, majd levelet a registry, benne 2FA és akihez nem jut el a kód, annak felfüggesztődik a doménje. Szóval ha tényleg fontos a valami.us, akkor ezt nem lehet megkockáztatni.) Előre is köszi!
-
jss8
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Az ionos.hu webhosting cég felületén regisztráltam egy .hu-s domaint, kifizettem a 2 évre szóló összeget, majd vártam, hogy a domain aktívvá váljon. Mivel ez 2 hét után sem valósult meg, ezért írtam nekik egy e-mailt. A válasz ez volt:
"Ahogy látom a rendszerből a domain másho, van regisztrálva. Ennek a domainnak DNS-it nem látni így nagyon nehéz megmondanom hogy mi lehet az óka."
Erre elküldtem a rendelési és a PayU fizetési azonosítót, bizonyítva, hogy az ő figyelmüket kerülte el valami. Erre érkezett az alábbi válasz:"A technikus kollégáktől még egyszer ezt az információt kaptam, hogy a domain nem minálunk van regisztrálva. Azért is a pénz visszautalásra került."
Az egy dolog, hogy milyen komoly cég, amely ilyen helyesírással alkalmaz ügyfélszolgálatos kollégákat, plusz egyelőre a pénzt sem kaptam vissza, de ami jobban fáj, hogy szükségem lenne erre a domain-re, viszont, ha a domain.hu-n lecsekkolom, azt írja, hogy a domain név nem szabad. (Bejegyzés alatt, visszavont, stb. - további részletekért forduljon egy Regisztrátorhoz.) Kihez lehetne fordulni ilyenkor? -
charlie_hu
aktív tag
-
JoceeHunt
őstag
válasz Biznisz Elek #422 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, megvizsgálom ezt a html-es dolgot.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
charlie_hu
aktív tag
válasz JoceeHunt #419 üzenetére
Helló,
Ha egy ennyire egyszerű oldal kell, akkor vegyél egy domain nevet (.hu domain 1500 + ÁFA egy évre), és készíts egy statikus html weboldalt, amit pedig ingyen fel tudsz rakni Github-ra, vagy CloudFlare pages-re.
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
Remélem él még annyira a topic, hogy kapok választ a kérdésemre .
Egy nagyon alap egyszerű weboldalt kellene létrehoznom cégem számára egy pályázat miatt.
3 évig kell fenntartanom. Egyszerű webnode vagy wordpress a cél, simán egy oldal 1-2 fotóval és telefonos elérhetőséggel, több nem kell.
Tudtok ajánlani olyan céget ahol a domain bérlés és szerver bérlés a weboldal futtatásához megbízhatóan tudna működni, tehát jó a cég?Köszi,
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
aleister
veterán
válasz charlie_hu #417 üzenetére
Köszönöm szépen, sokat segítettél!Most már csak valami értelmes mail szervert kell találnom a QNAP alá, és mehet a költözés. Az Apache, MySQL és phpMyAdmin már üzembiztosan fut.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz charlie_hu #415 üzenetére
Az egész onnét indult, hogy át akarom költöztetni a webhostingom a szolgáltatótól a NAS-omra. A webhosternek van cpanelje, de azzal sajna nem vagyok előrébb, mert most akarok függetlenedni tőle.
A Cloudflare jónak tűnik, de nem találom, hogy milyen árakkal lehet számolni. Szívesen átviszem hozzájuk az érintett domaineket (4db), de ahogy nézem ők nem kezelik őket, max a zónat tudom átvinni. Elvileg a Full Zone Setup benne van a free plan-ben.
-
charlie_hu
aktív tag
válasz aleister #414 üzenetére
Igen, cname nem lehet a fomainre magara (arra amugy a dname van, de ezt kevesen hasznaljak).
ket megoldast latok:
dns zonat cloudflarebe rakni, nekik van egy olyan featurekzk, hogy CNAME flattening, ami pont at amit keresel: https://developers.cloudflare.com/dns/additional-options/cname-flattening/masik megoldas, hogy ha van cpanel tarhelyed, akkor annak a beepitett ddns szolgaltatasat hasznalod, az megy a @-ra is.
-
aleister
veterán
válasz charlie_hu #413 üzenetére
Köszi a választ!
Teszteltem, de nem az igazi. Pontosabban pont úgy működik, ahogy kell, csak sajna ez nem 100%-ban megfelelő számomra.CNAME-et csak úgy tudok felvenni, hogy a .xydomain.hu végződés már alap. Ez elé be tudok írni egy *-ot, így minden létező aldomain szépen átirányítódik a kívánt dinamikus DNS-re.
Szóval a www.xydomain.hu és társai működik.Viszont üresen nem hagyhatom az előtag mezőt. Ami érthető, hisz a CNAME az alap domain esetleges álneve, ami gondolom eltérőnek kell, hogy legyen magától a domaintől. Így nem tudom aldomain nélküli felvenni a domain nevet.
Most ideiglenes megoldásnak felvettem egy A rekordot a host IP címmel az xydomain.hu-ra, és egy CNAME-et a *.xydomain.ra DDNS-sel.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Megoldható, hogy egy domain név ne fix ip-re mutasson (A rekord), hanem DDNS-re?
Használható erre a CNAME?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Biznisz Elek
senior tag
Sziasztok,
Csak érdekesség képen egy történet a napokból...Van az adott cég a Szervernet International Kft ahol előre feltöltött kreditből vásároltam szolgáltatásokat, elég jó áron. Erről szerződésem is van velük mint magánszemély. Egyszer csak jött agy mail, hogy mostantól az ATW Internet Kft kezeli a dolgait. Felvettem az ATW Internet Kft-vel a kapcsolatot ahol is szerettem volna felhasználni a kreditemet. Ez lehetséges is lett volna, kb 3x-os áron ugyan arra a szolgáltatásra. Ekkor jeleztem az az ATW Internet Kft-nek, hogy utalják vissza a fel nem használt keretet. Elmondásuk szerint Ők nem tudják ezt kérjem a Szervernet International Kft-től. Ez utóbbi nem érhető se telefonon se mailben.
A cégadatbázis szerint a Szervernet International Kft tulajdonosa az ATW Internet Kft. A legutóbbi levelezésünk alapján az ATW Internet Kft nem hajlik a békés megoldásra, nem hajlandó vissza téríteni a kreditet.
Természetesen a megfelelő szerveknél bejelentem illetve a fizetési meghagyás is folyamatban van.
De azért jó ha tudtok erről. Arról , hogy ATW Internet Kft hogyan kezeli az ügyfeleket.Azóta persze megvan az új szolgáltatóm aki bőven olcsóbban adja ugyan azt a szolgáltatást.
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
livezsolt
csendes tag
válasz DrTechnoid #409 üzenetére
Véleményem szerint a 749007-es Kereskedelmi, szálláshely-szolgáltatási, vendéglátási, szállítási, raktározási, postai, távközlési szakmai tervezés, szakértés felel meg neki, mert ebbe a tételbe tartozik az ipari vagyoni értékű jogok (szabadalom, licence, márkanév, franchise stb.) menedzselése.
-
őstag
Adószámos magánszemélyként melyik ÖJTV számot kell választani a Sedo-n történő adásvételhez? Az ITT található kódok közül egyik sem passzol.
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
gyulank
addikt
Mit jelent a co? pl. cím.co.hu, cím.co.jp
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
veterán
válasz ArthurShelby #405 üzenetére
igen
-
ArthurShelby
addikt
válasz charlie_hu #404 üzenetére
Köszi az infót!
Tudom hülye kérdés, de a domain név vétellel leszek jogosult használni az xyz@domainnevem.hu emailcímet?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
charlie_hu
aktív tag
válasz ArthurShelby #403 üzenetére
Helló,
.hu-nál minden info központilag van nyilvántartva, szóval nagyjából mindegy hol regeled, ha meg is szűnne a cég, akkor sem veszne el a reged, központilag kijelölnek másik céget, hogy kezelje.
Júliustól már 1-5évig lehet regelni a .hu domaint (bár szerintem ez sok helyre nem jutott el, mert még mindig 2 éves régi regek vannak, csak éppen a korábbi két éves reg dija kb annyi mint most az egy éves). Az új rendszerbe 5 évig központilag kerül nyilvántartásra a lejárat, régen csak évente lehetett hosszabbítani központilag.
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Full kezdő vagyok még, bocsánat ha sok és fölöslegesek a kérdések.
Egy .hu-s domaint szeretnék regisztrálni.
Szerintetek hol érdemes?
Ennek egyszeri, éves, 5 éves... díja van?
Van olyan domain szolgáltató ahol megvan adva a bankkártyám és automatikusan megújítja (mint egy előfizestést)?Sok regisztrátor nem csak domain regisztrációt, hanem csomagot ad. Van külön csak regisztráció, vagy mindig van egy mini alapcsomag?
Pl webtárhelyet mindig vennem kell. Ha van egy xxx.hu domainem, ahhoz automatikusan jár az yyy@xxx.hu-s email cím is, vagy az is külön regisztrációt igényel? (illetve csomagajaánlatnál nyilván hozzá jár)
DDNS-nél volt valami A rekord, itt is hasonlóan van, hogy melyik ip-hez köti az adott domaint, mármint hogy kerülök be a dns szerverekbe?Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
anadroid
senior tag
A hivatalos szabályozás szerint:
If you want to contact the holder of a specific .eu domain name, you can search the Eurid WHOIS database. If the domain name holder is a company or organisation, you will be able to see a physical address as well as a telephone number, fax number and email address. If the domain name holder is a private person, you will be able to see only an email address and a preferred language for correspondence.
If the domain name holder is a private person and you need more contact details than those provided, you can send us a request for the disclosure of personal data. The request must explain your reasons for needing the data and specify how the data will be used.
Complete the request form and email it to info@eurid.eu or fax it to +32 2 401 27 51. Your request will be considered and you will be informed whether the request will be granted or not.Tehát nem kérhető ilyen, hanem automatikus, de csak addig a szintig, hogy egy domainprivacy.com alatti emailcímet kap az érdeklődő. Sem nevet, sem lakcímet, sem telefonszámot, sem valódi emailt nem lát.
internetbs.net Én ezt használom. Az első év jelenleg 2,99 €, utána 5,18, a transzfer 4,81. Az átadó szolgáltatók általában csak bizonyos idő elteltével engedik el az ügyfelet. Ez többnyire 60 nap, a .eu szabályzatban nézz utána!
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
- Gaming gép - Windows 11 - i5-9400f/GTX1050Ti 4Gb/16Gb DDR4/256Gb M.2 SSD/ASROCK Steel Legend Z390
- Apple MacBook Pro Touch bar 15" A1990 2018 Silver (EMC 3215) 15"4 2880 x 1800 - 16GB - 256GB SSD -
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bigfun BF-730A2 szintetizátor
- Apple iPhone 13, 256GB, 98% (155 ciklus), Midnight (A2633), Hálózatfüggetlen + 5 tartozékkal
- Rapoo E6300 Bluetooth Ultraslim billentyűzet
- AMD RX 5700xt xfx THICC III Ultra hűtő ventilátor
- Eladó használt 19"-os Samsung S19B150N monitor
- Eladó egy kishibás Dual GeForce RTX 3060 OC Edition (7 hónap Alza garancia).
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest