Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
Van egy regisztrált domain nevem cegnev.hu és egy gmailes fiókom cegnev@gmail.com
Azt szeretném, ha az info@cegnev.hu címre küldött levelek rögtön a gmailes fiókban landolnának.
Be lehet ezt valahogy állítani? A domain karbantartónál vagy a gmailben?Eddig úgy működött, hogy az adsl szolgáltatáshoz kapott email cím lett átirányítva a gmailesre. Mobilnetre váltás miatt az a cím megszűnt. A domain szolgáltató meg egy drága csomagot akar rám sózni, mondván hogy a levelezéshez az kell, nem lehet a gmailre átirányítani. Eddig megúsztam évi 2000 Ft-ból a domain nevet, most ez kb a tízszerese lenne. Van más megoldás is?
-
Assimilator
őstag
válasz
charlie_hu #347 üzenetére
Aah. OK. Köszönöm szépen!
Magyar vagyok, persze. Csak jelenleg nem otthon élek és volt egy kis köd ezzel kapcsolatban. -
charlie_hu
aktív tag
válasz
Assimilator #346 üzenetére
állampolgárság számít, nem a cím.Gondolom magyar vagy, így tudsz .hu-t kérni, akármi is a címed.
-
Assimilator
őstag
Sziasztok!
Ha .hu domain szeretnék venni, fontos, hogy magyar lakcímem legyen vagy nem?
-
Snoop-y
veterán
válasz
charlie_hu #344 üzenetére
Ezt igy vaktaban mindennemu reszlet nelkul az adott domainnel kapcsolatban en nem javasolnam mert siman felbetorhetsz mas rekordokra alapulo logikat es mondjuk tonkrebaszod a levelezest...
Meg kellene nezni a beallitasokat godaddynel plusz ,hogy az adott tarhelyen ahol van mit kernek.
-
charlie_hu
aktív tag
válasz
Speeedfire #343 üzenetére
Állítsd át a domain NS-eit a tárhely szolgáltató által adottakra.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
lehet nem jó topic. De azért megpróbálom.
Van egy domainem a godaddy-nél, a tárhely viszont máshol van. Viszont a napokban a godaddy-nél dns változás volt, emiatt nem érhető el a lapom. Évek óta nem kellett hozzá nyúlnom. Mit kellene beállítani a godaddy-nél? -
powerray
tag
Sziasztok!
Most regisztrálnék először domaint magamnak, saját felhasználásra, ebben lenne pár kérdésem, kérnék segítséget.
Csináltam otthon egy debian szervert különböző szolgáltatásokkal (FTP elsősorban), digi netem van, tehát nincs fix IP-m. A dynu.net dynDNS szolgáltatását használom jelenleg, ami jól működik, de szeretnék egy rendes .hu domainre váltani. Tudtuk jó leírást (ha van magyar pluszpont), hogy ha veszek egy domaint azt hogy fogom tudni az otthoni változó IP-hez kötni, debianon beconfigolni? Nem ma kezdtem azért és szeretném megtanulni is, de ilyet még nem csináltam.
Illetve az mindegy hol veszem? (persze ahol jó áron van) pl.: rackhost.hu néztem
Köszönöm!!
-
Van egy domainem. Csináltam egy hozzá egy mail szervert. Elsőnek vissza pattantak a levelek, mert nem hitelesített domainről ékeztek a levelek. Ezt megoldottam egy TXT rekordal v=spf1 ip4:IPcím ~all tartalommal.
Na, már szépen megérkeznek a levelek pl gmail-be, de mindig a spam mappába. Ennek gyógyítására van valami mágikus rekord bejegyzés vagy valami? -
gjo
tag
Sziasztok, hol a legolcsóbb most a .eu domain?
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
ha szeretnék egy .hu domaint, de az otthoni szerverem IP-je változik, akkor (mint most dtdns-nél) melyik szolgáltató / regisztrátornál tudnám linux alól scripttel frissíteni?
-
Van egy .hu domainem, amit már közel 3 hete eladtam, a vevő ki is fizette a vételárat, lepapíroztuk, ő leadta a paírokat, azonban még mindig az én nevemen van az említett domain.
Mit tehetnék annak érdekében, hogy az ő nevére kerüljön?
-
törölt tag
válasz
tomboy1000 #324 üzenetére
Fogsz egy Mail Relay szolgáltatást és azzal működik így is, csak kell egy szolgáltató ahová az MX mutat és tárolja addig a leveleidet amíg a szervered el nem kéri tőle. Küldeni is a szolgáltatón keresztül küld ilyenkor a szervered.
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Szeretném a Domain címem email kezelését áthelyezni a saját szerveremre. Van egy Synology 218+ készülékem, amivel Mail Plus szerverrel futtatnám. Sajnos fix IP címem nincsen. Meg lehet oldani dinamikus DNS segítségével, vagy van valami megoldás rá? -
atleticofan
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, adott egy domain, az alatt fut a levelezés is. Atw.hu a szolgáltató. Szeretnénk ezt a levelezést átvinni az üzleti gmailhez. Alap esetben lehetséges több fajta mx rekordot meg adni vagy mindenképp egy fajta lehet csak megadva. Értem itt az alap atw-s és a gmail-s rekordokra. Minél kevesebb idő kieséssel szeretném megcsinálni azért gondoltam a két külön mx rekordra. Amíg befrissül a gmail utána természetesen a régi törlésre kerülne.
Köszi szépen előre is!
-
Gdi
senior tag
Legutóbbi .net domain regisztrációmkor elfelejtettem privacy protectet kérni.
Erre ma reggelre meg is talált pár tucat spam.Szóval valakinek van-e tapasztalata, hogy utólagos módosítás a tulajdonosi információknál vezet-e valami eredményre?; vagy a címem már rég adatbázisban van, és nem csak a "live whois info"-kból táplálkoznak ezek a nyomoroncok?
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Hol lehet megtudni, hogy egy domain-t mennyiért adna el a tulaja, vagy hogy mi a tulaj email címe? Mert a GoDaddy oldal valami 50$-t kér ezért, csak hogy megkérdezze a tulajokat. Ami szánalmasan sok ezért. -
Stilinski
aktív tag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy a korábbiakban le volt írva a probléma megoldása, viszont én olyan szinten sötét vagyok a dolgokhoz, hogy azt sem veszem észre, ha igenA problémám:
Van egy google blogom, blogspot.com-os címmel. (starcitizenhu.blogspot.com)
Vásároltam egy domain-t a tarhely.eu címen. (star-citizen.hu)A lényeg az lenne, hogy a star-citizen.hu alatt jelenjen meg a blogspotos blog, amit a blogspot támogatna is.
Ehhez egy TXT-rekordot kellett megadnom, amit a tarhely.eu szolgáltatásban fel is töltöttem, elfogadta. Egyrészt az a kérdésem, hogy most ezzel elértem-e, amit kellett, tehát majd aktiválódik egy idő után és minden menni fog, vagy valahogy a star-citizen.hu-t is vissza kellene irányítanom a blogra?
A rekordoknál végül 3 rekordot adtam meg, mert sokáig nem volt jó, mindegyik TXT-s.
Az egyiknél @, a másiknál *, a harmadiknál a starcitizenhu.blogspot.com cím van beírva aldomainnek, az IP/hosztnév pedig a blogspot által megadott szöveg.A 3 rekord összeakaszthatja egymást? Ha igen, vajon melyik a jó, amit meg kellene tartani?
A blogspot elfogadta a dolgot, de egyelőre nem jelenik meg az új címen a blog. Egyelőre 2-3 óra telt el a regisztrálás óta.
Sajnálom, hogy a hülyeségemmel rabolom az időtöket, de ez nem az én világom -
4Grider
nagyúr
válasz
Biznisz Elek #314 üzenetére
-
Biznisz Elek
senior tag
Sziasztok.
Van egy adott domain név amit nemrég vásároltam. Ennek a felegálását most megtámadták. Az adott cég anno megvette egy harmadik féltől de se nem hosszabbította meg se nem írta át a nevére. Ezt a regisztrátor többször jelezte neki. Dokumentumokat igaz beküldte de hiányosan. Ezt is többször jelezték neki. A domain felszabadult én pedig regisztráltam. Védjegy nincs rajta a cég neve sincs benne. Van joga ezt elvenni tőlem?
Üdv -
letix
senior tag
Sziasztok,
Egy jó barátom keresett meg az alábbi problémájával, melyben sajnos én sem vagyok szaki.
Webshopot szeretne nyitni. Adatok, képek, egyebek megvannak, továbbá:
-Regisztráltatott egy domain-t + hozzá tárhelyet, legyen ez domain.hu
-Vásárolt egy webshop-gyártó cégtől egy webshopot, melyet a cég a saját aldomainjeként kezel. Legyen ez domain.webshop.huA probléma az, hogy a domain.hu lekérdezésre nyilván a saját tárhely index.html-t fogja a böngésző visszaadni.
Ezt sikerült is tegnap orvosolnom, a domain admin felületén egy CNAME bejegyzéssel. (nem lehet újat létrehozni, így a meglévőt módosítottam domain.webshop.hu-ra) Továbbá a webshop admin oldalon is létre kellett hozni átirányítást visszafelé.Ezzel a www-s átirányítás szépen működik. A www nélkülit ideiglenesen egy html head-be írt meta értékkel tettem meg. Nyilván erre a domain.hu regisztrátort kellene megkérni hogy virtualhost-al tegye helyre. (ezt jól látom?)
A két kérdésem:
1.: Ha pályázna az ismerősöm google indexelésre, esetleg a későbbiekben optimalizálásra, akkor milyen esélyekkel indul? A domain.hu mögött lévő árva index.html-t fogja indexelni a google, vagy a domain.webshop.hu-t? Gondolom pár napon belül kiderül..2.:Érdemes lenne inkább a domain-t átvinni a webshop.hu-hoz? Elvileg nem hostingolnak, regisztrációt külsősökkel tudnak intéztetni.
Köszönöm előre is!
udv
letix -
Kal-El
senior tag
Hello!
Ha van egy regisztrált domain és mondjuk lejár. Mi pedig szeretnénk megvenni. Akkor muszáj ugyanott venni, ahol előzőleg volt tárolva/megvéve? Vagy mindegy hol veszi az ember, nem lehet gubanc belőle.
Esetleg abból lehet probléma, hogy több helyen ugyanazt a domaint esetleg több ember is megvenné? -
Eastbay
csendes tag
Sziasztok! Biztos vótmár, meg lehet hogy láma kérdés, de akkor is:
- szeretnék megszerezni egy .com végű domaint, ami jelenleg egy domain nagykerhez tartozik, de idén szeptember végén le fog járni a regisztrációja. Milyen lehetőségeim vannak?
- lehet itthonról .com és .co.uk végű domaineket regisztrálni?
Előre is köszi a felhomályosítást! -
domainregist
újonc
Ezt használom domainregistar.hu
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősnek próbálnék segíteni. Van két .com domain-je valami gagyi külföldi regisztrátornál. Az elsőnél a regisztrátor névszerverei vannak megadva és tudom is szerkeszteni pl. a DNS beállításait. A másiknál más névszerverek vannak használva (már nem emlékszik miért). Nem tudok semmit szerkeszteni rajta. Át kellene írni az A rekordot, de ez miatt nem tudom. A kérdésem, ha visszarakom a „gyári” névszervereket, akkor már fogom tudni szerkeszteni pl. az A rekordot? Vagy ez hogy működik? Hülye vagyok a domain témához. Ha jól gondolom azért nem tudom szerkeszteni, mert ez a cég csak a saját névszervereire tud beírni, ugye?
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
.hu domain regisztrációt - jó áron - hol? dotroll.com nem nyerő.
-
kippedli
tag
Egy ismerős most regisztrált magának egy domaint és nem tudom ,hogyan gondolta de ékezetes betűt adott meg, a regisztráció folyamatban van már. Ilyenkor mi fog történni? Az ékezet gondolom nem lehetséges, mint eddig.
-
tolts.hu
őstag
válasz
Biznisz Elek #302 üzenetére
Nincsen! Ezért vennék mástól, csak azért hogy átirányítson!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest