Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• letix

senior tag

Sziasztok,

Egy jó barátom keresett meg az alábbi problémájával, melyben sajnos én sem vagyok szaki.

Webshopot szeretne nyitni. Adatok, képek, egyebek megvannak, továbbá:

-Regisztráltatott egy domain-t + hozzá tárhelyet, legyen ez domain.hu
    -Vásárolt egy webshop-gyártó cégtől egy webshopot, melyet a cég a saját aldomainjeként kezel. Legyen ez domain.webshop.hu

A probléma az, hogy a domain.hu lekérdezésre nyilván a saját tárhely index.html-t fogja a böngésző visszaadni.
    Ezt sikerült is tegnap orvosolnom, a domain admin felületén egy CNAME bejegyzéssel. (nem lehet újat létrehozni, így a meglévőt módosítottam domain.webshop.hu-ra) Továbbá a webshop admin oldalon is létre kellett hozni átirányítást visszafelé.

Ezzel a www-s átirányítás szépen működik. A www nélkülit ideiglenesen egy html head-be írt meta értékkel tettem meg. Nyilván erre a domain.hu regisztrátort kellene megkérni hogy virtualhost-al tegye helyre. (ezt jól látom?)

A két kérdésem:
    1.: Ha pályázna az ismerősöm google indexelésre, esetleg a későbbiekben optimalizálásra, akkor milyen esélyekkel indul? A domain.hu mögött lévő árva index.html-t fogja indexelni a google, vagy a domain.webshop.hu-t? Gondolom pár napon belül kiderül..

2.:Érdemes lenne inkább a domain-t átvinni a webshop.hu-hoz? Elvileg nem hostingolnak, regisztrációt külsősökkel tudnak intéztetni.

Köszönöm előre is!
    udv
    letix

Új hozzászólás Aktív témák