Új hozzászólás Aktív témák
-
Schaf
tag
válasz
Aliendej #9361 üzenetére
Az MTOM-ról kérdezd a gyártót.
Ha nem tudod megmondani, akkor nem repülsz a cuccal.
Ennyi... felesleges ezen rugóznod.
De a sok baromság után amit itt összehordtál az Airbusról menj már el aztán legalább a gyártó oldalán az egyes tipusok specifikációit olvasgasd már kicsit.
Sajna a példában szereplő A320-232 már nehezen található meg, de addig is elleszel foglalva és nem eteted hülyeségekkel a kezdőket.
Az UAS esetén az MTOM számít az EU-ban. Ha nem tudod megmondani, akkor nem repülsz nyílt kategóriában. Ennyi.. ha tetszik neked ha nem...
Nekem pedig nem kell megmondani.. ahogy a hatóságnak sem... a gyártónak kell. Ha a gyártó nem mondja meg akkor a tulaj megette... ez a matek.
Ha tetszik neked ha nem...
-
Schaf
tag
-
Schaf
tag
válasz
Aliendej #9350 üzenetére
Ha megállít a rendőr a 3,5 tonnás táblánál pont nem az fogja első körben érdekelni mi van a platón.
Ahogy a példád is mutatja az az Airbus sem MTOM-mal száll fel mert az egy elméleti értek amit kb sosem ér el egy biztonságosan üzemeltetett légijármű és ami MINDIG TÖBB mint a TOW.
-
Schaf
tag
válasz
Aliendej #9240 üzenetére
Te szándékosan nem érted amit írunk, vagy szimplán az értelmi képességeiddel van gond?
A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy mi van szerinted. Ahogy idéztem az elméleti maximális felszálló képesség számít. Mindegy te mit raksz vagy nem raksz a gépre.
Az EASA pont az ilyen trükközőket akarta ezzel kizárni, akik majd ilyen-olyan nekik tetsző számolgatással, átalakítással gondolják úgy , hogy nekik se jogsi, se biztosítás , se más nem kell... aztán a szarjukkal kilométer magasra, meg felhők fölé emelkednek, mert menők... de tanulásra biztosításra már nem tellik a 200e-es kütyüjük mellé ...
Szóval ha lehet a továbbiakban ezzel az "ATOW" marhasággal ne etesd a kezdőket , mert nettó hülyeség ... akárhányszor írod le, hogy "szerinted".
Ahogy idéztem: TOW+ hasznos teher... ha rajta van a gépen , ha nincs....
-
Schaf
tag
válasz
Aliendej #9227 üzenetére
Nem tudom ki a "Sipi" de biztos.
Viszont a további személyeskedés helyett ird már le végre miért nem kell a Mini MTOM-jába a hasznos terhet beleszámítani. Mert erre a választ jó ideje nótoriusan kerülöd, pedig a vita innen indult ...
Csak hogy én is értsem miért eteted hülyeséggel a kezdő kérdezőket...
-
Schaf
tag
válasz
Aliendej #9224 üzenetére
..és ha már idehoztad, hogy a laikusok számáral okosabbnak tűnj, tisztázzuk...
ATOW = a repülő eszköz aktuális felszálló súlya (pl egy A320 50 utassal)
TOW= a repülőeszköz felszálló súlya (általában elméleti számításokhoz használjuk)
MTOM= a repülő eszköz súlya (TOW) plusz a megengedett legnagyobb tömegű hasznos teher, amivel még biztonságosan üzemeltethetőAzaz az MTOM nem csak a gép súlyát veszi figyelembe, hanem a hasznos teher, az esetleges utasok, de még a festék súlyát is.
Amíg pedig a Minihez a DJI külön hasznos terhet forgalmaz HIVATALOSAN , és azzal a Mini repül, addig az MTOM biztosan nagyobb, mint a gyártó által az EU rendeletek piaci kijátszására megadott TOW érték. (Megjegyzem ha megnézed a sok hangzatos reklámszöceg alatt apró betűvel a DJI is megjegyzi, hogy az eszköz nem feltétlenül felel meg mindenhol a szabályoknak, de az a te felelősséged).
De mondom... meggyőzhető vagyok... ha elmondod miért nem kell az MTOM-ba szerinted a kereskedelmi forgalomban kapható hasznos terhet beleszámítani, itt mindenki előtt nagy betűkkel kérek bocsánatot. (Nem hiszem, hogy szükség lesz rá)
-
Schaf
tag
válasz
Aliendej #9224 üzenetére
Ne beszélj félre....
Válaszolj.. mert most már elég szarul mutat, hogy megértetted, hogy nem olyannal beszélsz aki nem annyira érti a témát.
Szóval miért is nem számoljuk bele MENŐKÉM a Mini vagy bármilyen repülő eszköz MTOM-jába a hivatalosan hozzá forgalmazott hasznos terhet?
Erre válaszolj, ne rizsálj.... -
Schaf
tag
válasz
Aliendej #9219 üzenetére
Na.. akkor meséld már el nekem, hogy a Mini nagyobb aksija és a légcsavar védő, mint hasznos teher, miért is nem számít bele egy Mini MTOM-jába?
Látom te tanult ember vagy...
A TOW az a felszállósúly, míg az MTOM a megengedett LEGNAGYOBB felszálló tömeg.
Azaz az egyik a Mini pillanatnyi súlya, a másik az elvi legnagyobb felszáló tömeg. Az EU rendelet pedig az utóbbit veszi figyelembe.
...és nem tudom te mit és hol tanultál, de hogy nem jó helyen a jelek szerint, az bztos. Ideje lenne egy továbbképzésnek.. akár nálam is... mert rád férne... az arc mellé....
-
twine
veterán
válasz
Aliendej #9182 üzenetére
Szia!
Alig pár hete voltam Portugáliában melózni Phantommal és egy 5"-os racerrel...
A rendőrök mellett emelkedtem a levegőbe...
A kutya nem szólt érte sem városban, azon kívül meg főleg...De ehhez két dolgot szeretnék hozzátenni..;
-szerencsés helyzetben vagyok mert tereprally versenyeken, és azok környezetében repülök, tehát van valamiféle "alapja" a repülésemnek...-semmiképp nem szeretnélek jogsértő magatartásra buzdítani, ettől elhatárolódom...
De a személyes véleményem, hogy a parafa ültetvényeket nyugodtan filmezheted a Telloval mindenféle rettegés nélkül
Feltéve, hogy nincs a környéken valamelyik földesurunknak villája
Be kell tartani az alapvető "kulturáltsági műveltséget"...más, láthatóan lakott birtoka fölé nem repülünk, városban ablakok, teraszok, stb környékét kihagyjuk...stb..stb... -
Acheron
őstag
válasz
Aliendej #9182 üzenetére
Ahogy az előttem szóló fórumtárs is írta, ez nem minősül játéknak. Van rajta adatrögzítő, ez a kamera. Az lényegtelen, hogy a rögzítés a drónon történik, vagy "csak" átjátssza az adást egy másik eszközre (pl telefon), ahol akár rögzíthető a tartalom.
Lakott területen kívül is kötelező a mydronespace használata - légtér engedély nem kell (kivéve, ahol a terület jellegéből adódóan mégis, pl természetvédelmi terület, stb), de a repült légtér megjelölése legalább fél órával a repülés előtt igen. Erre írtam, hogy a vonatkozó szabályok betartásával repülhető.
A külföldi szabályozások kapcsán mindig érdemes utánanézni az adott ország feltételeinek. Az EU szabályozás egy keretet ad, amitől a tagországok a szigorúbb irányba eltérhetnek. -
-
Acheron
őstag
válasz
Aliendej #9180 üzenetére
A tömege alapján megfelelne a játék kategóriának (<120g), de van rajta adatrögzítésre/továbbításra alkalmas eszköz (kamera), így már nem minősül annak. A1/A3 vizsgával (osztrák oldalon ingyenesen, online letehető) nem lakott területen légtér igénylés nélkül, de a vonatkozó szabályok betartásával repülhető. A szabályozásokról közérthetően is több helyen van leírás (pl légtér.hu) érdemes átfutni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- OLED monitor topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest