- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cancer
senior tag
Ötleteim vannak, már csak össze kellene rakni...
Tud valaki csapágy boltot itt a környéken? Pici csapágy kellene. Meg alucső. A többit oldom. -
-
Cancer
senior tag
Nem is olyan haszontalan a kertépítés, annyi hulladékot találtam, ami már jó alapot biztosít egy dolly-hoz.
A surami megengedi, és (legfőképpen) ha valaha elkészül, akkor betennék ide egy igazi jó Magyar DIY dolly-t.
Két L-profilú alumínium az alap. Ezt összeerősítem, a végére támaszték a bordásszíj lefogatáshoz. Maga a mozgó alkatrész görkori kerekeken fog gurulni és erre lesz felerősítve a motor is. Annyi hogy majd meg kell oldani, hogy erősebb döntés nél se boruljon le...stabil maradjon... De vízszonthet, ill enyhe döntéshez kiválónak tűnik...meg videóhoz is.
meglátjuk...csak lenne rá időm.
-
Cancer
senior tag
A szíjvezető tárcsához jó lehet ékszíjtárcsa is, illetve az amcsi csavarokon érdemes elgondolkozni abból a szempontból, hogy esetleges anya, vagy újabb csavar itthon a többszörösébe kerül egy normál metrikus csavarénak. Pl egy süllyesztett fejű M6-os imbusz mondjuk drága helyen (hossztól függően) 50-100 Ft (azért ilyen drága, mert 10.9-es acélból csinálják), szóval addi ugyanez 1/4"-es withwort-ból vagy nem kapható/nehezen beszerezhető vagy olyan 1000 Ft körüli az ára.
Külön öröm, hogy a gép alján is 1/4-es withworth van, mert így 254 Ft volt egy darab a sima M6-os 16 ft-jához képest...
-
Cancer
senior tag
Ha az eddig felsorolt elemeket összeszámolod, akkor kb mennyinél tart a dolog?
-
Cancer
senior tag
Szépen összegyűjtötted.
Nekem így kapásból ezek jutnak eszembe:
Motor: Léptető motorok és vezérlők Valahol még láttam árakkal, ott egy 0,3-0,68 Nm-es motor 5x5 cm-es alappal 5-6.000.- Ft körül volt.
Ha valakit a technikai része is komolyabban érdekli: 4 tengelyes léptetőmotor vezérlőIlletve az áramforrásról szerintem olcsóbban gondoskodik egy 6/12 V-os zselés akkumulátor.
Emellett még az jutott eszemben, hogy vastelepen, pl.: Metalloglobus vagy máshol, ehetnénk sínnek alu elemeket. Sőt, ha egész rúdban (6m) hozzuk úgy olcsóbb. S, ha vagyunk rá 3-an, akkor már meg is van a 6 méterből 1-1 duplasor mindenkinek.
Részemről, mivel nem értek a PIC programozáshoz, nekem azzal lenne a legtöbb gondom, de barterben, ha valaki felprogramozza nekem az elektronikát, akkor én összerakom a sínt és a többi herkentyűt. (Ha esetleg valaki a 10-iken nem fér el úgy barkácsolni, forrasztani, hegeszteni és épp nincs pl. oszlopos fúrója...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Bestbuy játékok
- Az OpenAI vezérigazgatója felhívta a Microsoft vezetőjét
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest