- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz
Cassidey #25646 üzenetére
köszi a kommentet! egyetértek Veled, én is pont ezt érzem, zavarja a képet.. a mögött a Balcsi volt, azt kellett volna hátérnek választanom, csak most így jött ki sajna....
valamit hátha ki lehet hozni
ilyenkor jönne jól a nagyobb gyújtótáv, erősebb, jobb szebb háttérmosás...merhát hiába f2...forceberg: kisképben nem tudtam eldönteni, hogy vakuztál, vagy jó nagy vinyettát raktál a képre...de valószínűleg csak vakuztál...szerintem ez inkább egy "családi" pillanatkép: Neked a legértékesebb, szerintem, mint kompozíció nem nyerő... alapból ami lerí róla, hogy lenézel rájuk... ha leguggoltál volna sokkal jobb lenne a kép.. egy szintben lennél velük (állatot élőlényt, bogarat stb... nem a mi szemszögünkből fényképezünk.. ugye "keressük a szokatlan szemszögöt blabla
"
úgy tudnám elképzelni ezt a képet érdekesnek, hogy modnjuk van egy nagy puszta, de legalábbis valami érdemtelen, semleges háttér és az ő szintjükről örökíted meg a pillanatot.
nem egyszerű, de ha nagyot akar az ember az nincs ingyen -
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #25572 üzenetére
szerintem amikor fotózol, ne az járjon a szemed előtt, hogy jajj zárhibám lesz, úgy nem lehet...
ne lihegd túl ezt a zárhiba dolgot, vagy, ha nem tudsz ezen túllépni, kár volt DSLR-t venni..
ez olyan, mintha vesz valaki egy Ferrarit és csak 2000-ig pörgeti, hogy ne legyen baja -
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25566 üzenetére
hát igen, több, mint az a fixektől megszokott ezen a gyutávon...de én ettől eltekintve nagyon szeretem ezt az obit.. tisztában voltam vele a vásárláskor, de le sem lehet csavarni a vázamról, csak, ha nagylátóra van szükség... olyankor meg jön a gyönyörű kitobi
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25564 üzenetére
igen, igen, a VW caddy elcseszte a képem, ezért mentem be a kertbe
valami ilyesmire gondoltam, csak kellett volna kis expokorrekció, meg valami vibration reduction a kezemnek (Házipálinka etc) meg torzít...szerintem kell a sortörés is...
csak így még van mit dolgozni a képen..
örülök, hogy a koncepció tetszik, ha az nem is tökéletes..
hmm esetleg valami több perces expo ilyen sötétben?
kár, hogy ennyire torzít a kicsike... máskor nem, de ilyen geometriai játékoknál zavaró tud lenni.. meg croppolni sem lehet annyira (höhö, meg kéne tanulni komponálni, mi?)
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25562 üzenetére
köszi a kommentet
én is ezt érzem... semmi plusz... ezért kérdezősködök itten
pedig megpróbáltam redukálni a CA-t, de azért maradt úgylátszik... (fene a frontfókuszos fejedbe... mindent észreveszel/no nem mintha baj lenne ez
/)de ez a max LR-el
nem ez volt a koncepció, egyáltalán, ez csak jött, félve linkelek egy béta verziót, mire is gondoltam [link], [link]
valami iylesmire gondoltam, csak azthiszem látszik, miért vetettem el (egyelőre) az ötletet -
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #25505 üzenetére
nagyon jó! ezeket ND szűrővel csinálod, vagy csak lerekeszeled az obit?
BG: BÚÉK!
HDR ügyhöz fűznék észrevételt:
szerintem ez akkor jó dolog, ha nélküle is majdnemhogy jó képet lehetne lőni. de kell az a kis plusz dinamika...
mert pl az én képemnél nagyon nagy volt a kontrasztkülönbség, és mégis szerettem volna megörökíteni a torony gyönyörű színét... hát igen, az szép is lett, de ami miatt HDR-t lőttem, a növényzet bebukásának elkerülése, hát az olyan is lettez a HDR nem az én világom....
FixY67: nagyon jó képek! észrevételeket fűznék inkább csak:ennél a képnél a még drámaibb hatás érdekében én alacsonyabb nézőpontból lőttem volna. még nagyobbat ütne a kép
a többi is jó, de ez fogott meg igazán...
gondolom nem vagy kispályás(1DMk3), így nem is tudok sok mindent mondani, a többi is nagyon jó kép -
eastsider
nagyúr
válasz
Kazimír #25422 üzenetére
húúh most nem tudok mit előhúzni...ezen kívül van 1 HDR-em...azt kész
itt van ez:de ez csalás, mert csak a szászhermányi vártemplom várfalába épített szász lakások
szép kék az ég a képeden, gondolom polár volt rajtaa...
viszont szerintem nem így kellett volna kihazsnálni a nagylátószög adta torzítást, hanem balra komponálva a templonyot... így kicsit szerencsétlen hatást kelt a jobbra mutató, befelé dőlő torony, mintha sasszézna kifele a képből,csak nem látjuk, hogy hová...
amúgy a színek szépek! illenek egy templom méltóságához -
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25418 üzenetére
köszi a vélemény!
nem bizony... az volt a címe, h "megagigabrutálhdr" csak furák voltak a visszajelzések.
igazából a fák körül van valami baromi nagy gebasz.. amúgy elég rendesen van ps-es vagdosás a képen...szerintem, ha csak a templom lenne ott, akkor jó lenne. mert szépek a színei, de a fa..pff, mint valami nem is tudom...
hozzátenném, hogy októberi kép, csak most találtam, katalogizálás közbendorian: sajna nincs exif..de nyilván wide open volt az obi (legtágabb rekesz na...) és a világos képszéleken meglátszik, meg talán van némi utómunka is a képen, ami még jobban kihozta...
hmm jónak tűnik ez a k-x amúgy.
ezt a képet sötétben, sejtelmes megvilágítással kellett volna lőnöd...
és valami jobb helyre tenni a díszt... szép bokeht kölcsönözve köré köszönhetően a kis rekesznek és a karifaizzónak... -
eastsider
nagyúr
[link]
Te melyik beállítással szeretnéd...?nem tudom ki ismeri, de szerintem vicces
Cayman!
oda egy nikon logo kellett volna a canon mellémeg valami ágyúk
-
eastsider
nagyúr
a másodikon tényleg ferde, de nem akartam újraszerkeszteni, újra feltölteni
hamarosan...
az elsőn sokat utómunkáztam, de nem tudtam eldönteni, mikor van vízszintesen, révén nem egyforma távol vannak a látható tárgyak, így ferdének tűnhet az egyenes is... (ugye a móló szűkül a vége fele...)Boldog Karit
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25307 üzenetére
szerintem is optikai csalódás! valószínűleg a tetők zavartak be
-
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #25298 üzenetére
ez így elég értéktelen szvsz
ferde(nagyon), zajos, plusz nagyon nem passzol a kompozíció. ez inkább csak egy katt...nálunk csak akkor lett ilyen az út, amikor már nagyon olvadt a hó
(a 7-es is...)
pedig ki lehetett volna valamit hozni a képből (najó talán hosszú expoval játszani, mert kezd szép lenni az ég, de csak később)...
rumos: jók ezek a képek, de főleg az utolsó fogott meg (még mindig...) bár itt sem vagyok kibékülve a kompozícióval, pedig tetszenek ezek a színek, de valahogy nem harmonikus... kicsit eltoltam volna valamelyik irányba a témát (harmadolók), vagy töltse ki teljesen a képet..
tudom már mi a bajom; a "srég"(nem jut eszembe a szó, de rem érted mire gondolok) nézőpont... megzavarja a szemet.
az első elég lapos, a második klisé, de a jobbik fajtábólszép felhők stb... de ezekből is a longexpok a kedvenceim
riccio: jó lett! szép színek. piros ég, csillogó hó
gondolom állvánnyal nem így komponáltad volna, de szerintem így is jó
miazhogy
szten: az utolsó nagyon hangolatos, afféle olasz kisvároskás
szép tető, szép élesség. bár nekem kicsit olyan érzésem van, hogy az egész ferde
-
eastsider
nagyúr
válasz
Pulsar #25082 üzenetére
az ötlet alapvetően jó, de a kompozíció, megvalósítás nem az igazi. látszik, hogy kompakttal lett lőve, de ki lehetett volna hozni többet is. a hajók bemozdulása annyira nem nyerő, meg úgy igaziból nincs téma a képen. én nem a csatornára merőlegesen komponáltam volna a képet, inkább olyan ~45°-os szögben.(ha már az van előtérben, az a téma) de így ezek a hajók nem valami érdekes téma, nekem csak belezavarnak a képbe, az igazi témát a túloldalon látom (így zavaróak a hajók, bemozdulva). sárga ház, csillag lámpa, szép fák nagyon szépek a háttérben a színek(bár az autó csíkja sem tetszik). továbbá ki kellene egyenesíteni a képet... vagy újragondolni...
esetleg a hajókat is bele lehetne venni a témába, de max szélcsendben, úgy lehetne hasznosítani a kecsegtető témát: 123s-es expo, mégis egész jók a hajók, habár nem tűélesek....építő jellegűnek szánt kritika OFF.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Cassidey #25048 üzenetére
nagy részét osztom...valahogy én is ezt érzem
szerintem a kreatívkodós topiknak van értelme... sokat lehet tanulni
ez afféle mutogatós "szép és jó"-s lett...pedig jó lenne igazi véleménymondósnak.. én meg is mondom midnenkinek, vagy elfogadja vagy nem... én is elfogadom, megfogadom midnenki véleményét...de kritizálni is tudni kell (szvsz)
kicsit sajnálom, hogy ez így van... (persze biztos tehetnék érte többet) -
eastsider
nagyúr
válasz
kricsi81 #25010 üzenetére
wow, erről miért nme tudtam?
nagyon jók!
főleg az a kettő, amelyik látszik! talán picit Ági arcával, vagyis annak lágyságával van a baj...(második kép) plusz lehetett volna tágabb a rekesz, mert nagy hangsúlyt (picit túl...) a fal...
ezeknek köszönhetően nem lehet eldönteni hol a fókusz, illetve cikázik a szemünk -
eastsider
nagyúr
ricsi: írtam flikkerre bővebb kifejtést! a strobist így már tiszta
Riccio: nekem is a bőr textúrája a hibádzik...sőt látszik, hogy a póló ujjánál valami gebasz van (LR auto masking?) jobb szeretem még a pici szeplőket is, mint ezt
arról meg nem tehetünk, h ez a divat, max nem követjüK! a kép azonban rendben van! kompozíció, színek ok, (fekete-narancs stb...) fények is jók
Sztyui&Kiskornel(24951): nagyon tetszik ez a karácsonyfás kép, ötletet merítettem belőle. hasonló dolgot akartam érzékeltetni egy képemmel, mitn amit kiskornel leírt; a semmibe nézést: (itt még nem volt publikálva)
Kiskornel: a linkelt tájfotód gyönyörű! nem tudom mi bajod
talán kicsit fura, hogy a háttérben lévő fák kicsit kívül vannak a DOF-on, de nem vészes... a színek, kompozíció nagyon ok! jah és persze a téma is
-
eastsider
nagyúr
válasz
forceberg #24902 üzenetére
köszi! NEked is Nesa!
az egyébként a Hold, csak ez egy fél perces expo plusz köd van, bemozdult a hold...és kiötlöttem, hogy talán így lehet vele valamit kezdeni + a fa érdekes megvilágítással.
#24903: pont erről beszélek.. én is nagyon utáltam eddig+ van még egy jó ötletem, egy tesztfotót lőttem róla, és szerintem jó lesz
-
eastsider
nagyúr
köszi!
szerintem isamúgy nemtudom miért, de a 35-ös ilyen furán csillan be, míg a kit szép lens-flaret csinál...
igazából valahogy rosszak szerintem az arányok... csak nemtudom miért...szarul komponáltam valószínűleg
elég jók a tárgyfotóid, bár tényleg elkéne legalább mégegy vaku.. engem is vonz a dolog, de nincs hozzá eszközöm.. és szerintem nem is lesz egy darabig...10-20-as sigma kéne...
a dunakanyar gyönyörű részletgazdag kép! HDR? nagyon szépen ki van exponálva minden fele!wáá irigylésre méltó!A Szondi utcás olyan, mintha valami kínai városban lenne.. olyan a hangulata... ilyesmit szerettem volna én is csinálni a ködben, csak nem voltam olyan helyen...
középen sem zavaró a kocsi, bár én jobb szeretem a szellemvárosokat
az őszös nem olyan nagy szám SZVSZ... nem egy különleges téma, bár technikailag rendben van.. szép DOF. élesség ok
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #24678 üzenetére
hali!
köszi a részletes kommentet!
igazából van rendes kép is róla. ez a kép inkább a lencse perspektívikus torzítását hivatott kihasználni. ezért van az egész minden extrém kavarodás... csak valahogy nekem sem tetszett... máshogy kéne megfogni, mert az elgondolás tetszik... -
eastsider
nagyúr
válasz
brumesz #24675 üzenetére
igazából fent direkt ilyen.
van egy gradient filter, amúgy nem ilyen fekete alapból
lent meg szintén van egy gradient filter csak ott világos
amúgy RAW-ban fotóztam.. valahogy nem tetszenek a színek nekem sem... modnjuk kicsit sötét is a kép1/50 fölé meg nem akartam menni, így is épp, hogy nem mozdult be, is800
)
-
eastsider
nagyúr
mi a véleményetek róla? mit kéne máshogy?
Toncsi: a színek nagyon jó, de talán kicsit lágyak a leveleknél
a hídas kár, hogy ilyen zajos! nagyon gohst rider feeling
az utolsó már nem lágy, viszont az elsőn a kompozíció sokkal igazibb
chungee: az első főleg nagyon jó
zöld köd! nagyon jó, a többi nekem kicsit túúl...
cayman: a kutyusat már dicsértem, ezt érdemli a tűleveles is
nem véletlen vártam a D50-el készült képeidet. nem csalódtam!
-
eastsider
nagyúr
igazából minél kisebb szögben érkeznek a napsugarak(fföldhöz viszonyítva) annál jobbak lesznek a fényviszonyok,(egy ideig persze, amíg el enm fogynak teljesen
) kap a világ egy sárgás színezetet... szép fény-árnyék játékok
ezért nem megyünk délbe fotózni, hanem napnyugta előtt, napkelte után...
(persze felhős időbne teljesen mindegy)ŐŐ Szten. nem akarlak nagyon elkeseríteni
, de szerintem Te erről beszélsz: [link]
és szerintem ez egy vadrózsa termése A.K.A. csipkebogyó
vagy nem?
rem nem mondok hülyeségetha igen akkor mnindent visszaszívok
-
eastsider
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #24606 üzenetére
wow ezek a színek
mintha duotone lenne
eszméletlen
nesa: végülis jó, de semmi különös
szép bokeh, egész jó élesség... de a fények nem voltak jók (értsd vmi szép megvilágítás a bogyónak, hogy érdekesebb legyen az amúgy hétköznapi téma...)
szabadulj ki a kertbőlpdave: megint nagyon tetszenek a fotóid (Te vagy az egyik kedvenc a topikból)
a nemzeti színházat sikerült nagyon jól megörökítened! szép tükröződés. csillaglámpák. érdekes, hogy sok a fekete a képen, mégsem zavar különösebben) mindegyik jó, nem is tudom melyik a kedvencebbha szabad tudni milyen obival készültek?
óriási grat hozzájuk -
eastsider
nagyúr
válasz
Slowman #24551 üzenetére
én is szoktam parázni éjjel, amikor hosszú expózok..
csomószor van olyan, hogy épp várom, hogy exponáljon a gép, és jönnek felém, nem köszönnek, néznek mint állat, én köszönök, h mit akarnak, aztán el is mennek... de azért néha para valami elhagyatott helyen (höhö a Balaton ősszel hol nem az) -
eastsider
nagyúr
tőlem is pár tegnapi
Saint_: pedig a színek szépek. rawból simán ki lehetne hozni valamit
Riccio: ez durva! de jól megúztak... ők meg megkapták ami jár. hozzánk pár éve betörtek éjszaka, ott volt az asztalon a fényképező, LCD stb. elvittek egy canons övtáskát amibe volt 2 memókari, állvány stb.. biztos volt már nekik gépük, így kifejezetten ezekre utaztak
mod Saint_: sajna nem fért bele.. ez is a kitobi 18-on.. jó lenne már egy igazi nagylátó. (bár azzal sem fért volna bele az egész ház, mert baromi hosszú volt)
szerintem nagyon drámai lett az utómunkával -
eastsider
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #24454 üzenetére
egyébként érdemes kimenni a parkokba, összehaverkodni velük, aztán lehet faintos fotókat csinálni
jó móka, bár egy nagylátó, vagy halszem jól jön
én ezt még kompakttal csináltam: [link]
bár a deszka jóval látványosabb a BMX-nél
szólnak mikor mennek, mikor csinálnak, mit, mire figyelj, mit kell figyelni.. szóval jó szórakozásrégen votlam már kint haverokkal parkban...
ne_sa: köszi
-
eastsider
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #24448 üzenetére
köszönöm a véleményt
hehe lebuktam
igazából ma direkt úgy indultam útnak, hogy oda csinálok képet, mert kivételesen erre a témára nem volt még képem (levél) illetve volt, de ha ezt beraknám lehet megköveznétekmeg én is magamat! milyen már ősszel zöld levelet berakni
ennyire még én sem fordítom ki a témát
már csak azt kell kisakkoznom melyiket rakjam be. amúgy mindegyik mesterséges kompozíció. a levelek csak ötletet adtakamúgy van egy ilyen variáció is a témára, de ez se tudom milyen...
máyköl:
köszi
naggyából látom a hibáit a 3. képnek, tomate is mondta, ricsi is írta flikkeren, mintha elcsúszott volna a DOF, mert az F2.8-nak elégnek kellene lennie, csak mintha rossz helyen lenne... de nekem pont ez az egyik dolog ami miatt tetszik: látszik a fa erezetén a napfény, s ez kontrasztban van a levél erezetével
Szten: köszi
nekemis
csak a téma még ösztönöz, hogy egy bizonyos témában célzottan fotózzak, és ez kihívás, tetszik, nem csak úgy jön kép. szép őszi képet szeretnék berakni
arassuk le az egyetlen jó dolgot ebben a hónapban
amúgy én is azthittem, hogy úgy járok, mint Te, de kiesett egy angolóra a repertoárból, így annak az idején elmentem kattintgatni -
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #24350 üzenetére
azért nem úgy van az..
akármennyit feltölthetsz, annyi a kikötés, hogy egy hónapban max 100mb-nyi képet tölthetsz fel...
freen van flickr uploadr is, ami lekicsinyíti a képeidet, amiket feltöltessz (csak a flikkeren lesznek kisebbek..a gépeden nem, de a freen am is ~1024px a szélességbeli korlátozás...)
szerintem teljesen jó a flickr...
[link]hát jah mondjuk: Photostream views limited to the 200 most recent images
ezt nem is tudtamviszont ez így nem fincsi... 5 hónap alatt feltoltam 140 képet
mondjuk gondolkozom a PRO-nszerk: akkor nem enged többet feltölteni
de egy hónapban 100MB elég -
eastsider
nagyúr
válasz
Hydra SR #24345 üzenetére
szarul linkelnek, nem tudják hogy kell publikussá tenni.. user errorok.. közben törlik a képet, újra feltöltik etc...
elsőből az első! sokkal szebb, kontrasztosabb a kép (bár szeritnem a másikon is javítható lenne...
én kicsivel nagyobb rekeszt használtam volna, hogy beleférjen a DOF-ba a legelső szem gomba is... ez picit zavaró
illetve az lenne a legjobb, ha az a jobb oldali bokehh látszódna az elsőn is
másodikból is az első..hasonló okokból kifolyólag...
utolsó annyira nem jön be... talán itt is kellett volna flash...bár ez sem rossz, csak vannak apróságok, pl a DOF-on kívüli gombák zavarnak, itt is jobb lenne a fekete háttér, de a többi klasszisokkal jobb
nemtudom..
midnenesetre gyönyörű képek. hatalmas grat értük, meg irigykedés
lassan mehetnél a TermészetBúvárba, vagy a NatGeo-ba (komolyan!) -
eastsider
nagyúr
válasz
Chapel #24297 üzenetére
nagyon jó képek!
gratula, hogy az elsőn sehol nem égett ki a kendő
technikailag mindegyik nagyszerű, fények, háttér minden! sokat mutatnak a lánybólazok mehetnének valami újságba
egyéb iránt a második harmadik a legkedvencebb
menin: egy 10-20mp-s expo is jó lett volna! illetve tökéletesen szemből a parlamentet, ill a harmadolás jót tenne
de nekem így is tetszik, csak úgy még ünnepélyesebb lenne
kiskornel: valami ilyesmit akartam én is kifejezni
-
eastsider
nagyúr
válasz
Chapel #24281 üzenetére
köszi szépen, jó ezt olvasni
annyit hozzátennék, hogy az első képet 1 hónapos DSLR júzerként lőttem, csak akkor még nem tudtam mit kezdeni vele (utómunka, átkomponálás)
köszi szépenpdave: én tettem ilyen fakóvá, sokkal sötétebb volt. (flikkeren az exifben lehet látni miket állítottam), persze van alatta egy PS utómunka is, a háttér homogénné tételével kapcsolatban
-
eastsider
nagyúr
válasz
D4rkm4n #24267 üzenetére
igazából ami engem zavar az az, hogy túl van exponálva a kép... túl nagyok a lámpák csillagai, kisütik az ember szemét... itt a képeden szétesik a kép... ilyenkor azt kell csinálni, hogy korábban kimenni, amikor nem kell annyi ideig nyitvatartani a zárat...vagy, ha megelégszel világosabb képpel rövidebb ideig nyitvatartani...
vagy közelebb mész, kevesebb lámpa legyen a képen, vagy ne legyan, csak a fényük.
mint pl itt: [link] túl sok ideig hagytad nyitva a zárt. ki kell tapasztalni... ha én is nyitvahagytam volna percekig nekem is ilyen sárgás maszlag lenne, mint a tied (igen lett már ilyen képem is, tényleg ki kell tapasztalni...)
én elég sokat hosszú expozom, nem egyszerű azértérdekes szerintem
jah és F8 ajánlott az ilyen képekhez (nem látok exift)
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #24264 üzenetére
direkt van rajta aura. glória
(+clarity)
küldjek egy rawot emailbe? ez már utómunkázott
sőt midnegyik erősen. persze finomhangolások -
eastsider
nagyúr
köszi mindenkinek
azthiszem érdemes végignézni a régi fotóimat. anno simán elsiklottam feletteaz a baj a másodikkal, hogy nem áltlam tökéletesen a palánk közepére, így hiába croppolom az egekig, nem lesz az igazi, ezért úgy döntöttem, jó lesz így
-
eastsider
nagyúr
berakom őket, hátha valakit érdekel
még nyári képCassi: Nekem a második tetszik, bár tényleg UFO feje lett szegénynek, meg a smink kicsit talán erős, ahogy Peti mondta
wáá már a szőrszálakat hasogatjuk a képeiden
eszméletlenek kész
jah és grat az obihoz
Sztyui: tény, hogy messze nem eza legjobb fotód, de kihoztad a maximumot, és tetszik
Kör feeling
Riccio: hehe tetszik
D4rkm4n: tényleg nem ez életed legjobb képe, messze jobbakat szoktál lőni
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #24199 üzenetére
azthittem cska én vagyok ilyen gáz, hogy kigazoltam a gombát, mikor fotóztam
az a HOW TO kórófotózás az nagyon durva tutorial lettsztyui: igen, igazad van. pont a mulktor volt róla szó itt valahol a fórumon
amúgy én úgy el vagyok keseredve, amikor lövök 5 expot különböző beállításokkal és az első a legjobb
kitépted a tulipantuszt?gyönyörű kép
sztyuimod: hogy függ a gyutávtól a max kitartható záridő. de kijelentettük, hogy annyi minden mástól is függ, nemcsak a gyutávtól...mandark94: jó képek, tetszenek, elgondolkoztatnak, csak a naplementés nem tetszik, kicsi a fekete rész, de az túl fekete SZVSZ
máyköl:
400-nál biztos nincs zajosodás...
ezt így nem jelenteném ki -
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #24193 üzenetére
ez ígyvan, de az egyik legutolsó dolog, amihez nyúlúnk az az ISO emelése...
persze, ha muszáj, akkor muszáj... de ,megvan az eredméyne. persze 800ig még használható a legtöbb gépen
de úgyis látod milyen záridőt ír a gép, hogy bemozdul-e...úgy 1/125-ig tuti nem mozdul be... (1/60-al szoktam, biztos kézzel, bemozdulás nélkül) ill apicit sötétebb képeknek is megvan a maga hangulata -
eastsider
nagyúr
posztolok én is párat..
remélem tetszenek! igyekeztem
hűűha! grat a sok természetfotóhoz! Fejo ebben Te vagy a király
a tintagombát mi is gyűjtjük, ki kell szárítani és fűszer.. ill levest lehet belőle csinálni
nagyon jók a vízes képek is.. hejj nekem is kell egy ND szűrő.... de még egy nagylátó milyen jó lenne
pdave: nagyon jók, de főleg a második fogott meg
Máyköl: hagyd már azt a program automatikát... sosem azt csinálja amit akarsz
de amúgy jók lesznek a képeid, csak a technikán kell dolgozni -
eastsider
nagyúr
gratu a géphez
az első kép jó, én is szoktam játszani ezzel a virággal (mi is ez??)
de kicsit nagyobb DOF elkellene hozzá, hogy mindegyik éles legyen... persze akkor kitobival nem lesz ilyen szép háttérmosásodbár jó! csak érdekes szokatlan monitoron! tetszik
1010: az első és a harmadik nagyon tetszik! szép őszi színek, DOF
szépek az árnyékok
Toncsi: nagyszerű képek! főleg a második és az első tetszik! az elsőnél még midnig tetszik a szép háttér (nem vakító) jól el lehet különíteni a modellt
a második gyönyörű kompozíció. jól elkapott pillanat szép arányok. harmadolók jó helyen
nekem még az utolsó is tetszik, szintén szép arányok, és szép színek...
gratulaBoGyesz_24: csak bele-bele nézegettem, nem tudom most megnézni, de előre is nagyon tetszik!
-
eastsider
nagyúr
runner: köszi! tényleg így néz ki, ilyen a bejáró, mert egy elég magas kaptatón van van
az elsőn látszó domb tetején vancayman: direkt hagytam benn a hajót, szerintem kell az igazi kikötő hangulathoz
a fás nem az igazi, de nekem tetszik ez a kozmikussága (sajna alulról is bevilágút egy szpotlémpa
máyköl: köszi
Riccio: köszi -
eastsider
nagyúr
dabgergo: baromi jók! az jutott eszembe, amikor fehér a kontúrja a dolgoknak, úgy van kivágva papírból, és elé téve. eszméletlen
grat!
Toncsi: nemtudom ki hogy van vele, de nekem az ilyen fehér háttér tetszik, nem a vakító
nagyon jó mindegyikTomate: már írtam. 2,4 nagyon tetszik
véleményeket szívesen fogadok
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #23946 üzenetére
igen igen, ennél a 35-ös fixem volt felcsavarva, próbáltam a kitobi nagylátó végén (csak erre használom a kitobit) de ott még durvább volt (ki gondolta volna) lehet lejt a talaj (a torzítással kapcs..)
itt ajánlottátok az F8-at azóta azzal próbálom meg alapból...
de ennél a képnél sem jött be, csak a jobb oldali szép csillag van, meg egy tábla, a közeli utcalámpák valamiért nem csillagosodtak
(talán nem volt túl "direkt" a fényük? szórtabb fényt adtak
máyköl: köszi
-
eastsider
nagyúr
már rájöttem erre a problémára...csak sajna mindig elkések
viszont szerintem elrontanák a csúnyán mosodó fák (hosszú zár) bár időtől függ... jól le kell rekeszelni, s akkor korábban kimegyek, bár akkor kitobi felejtős...
amúgy a két képen jól látszik a 18 és a 35mm közti perspektívakülönbség
pl ennél a képemnél látszik, h érdemes volt sietni: [link] nagyot dob a képenvagy ennél: [link]
Cayman: hát igen... az idő mindig közbeszól.. ezek múlt hétvégés képek... lehet kimegyek még...
van még egy képem, csak a flikker nem akarja feltölteni:S
köszönöm a véleményeket. egyetérekezzel a kapcsolatban több kérdésem van..
a torzítás miatt látszik ferdén a tábla/háttér? esetleg a perspektíva miatt?
mitől függ a lámpák csillogása, csillagossága?
nem tudtam rájönni.
rekesz és távolságfüggő?
minél szűkebb a rekesz, és minél nagyobb a tárgytávolság, annál szebb és/vagy nagyobb a csillag? -
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #23667 üzenetére
nincs az levágva, csak a fórum vágja le, mert 500px-nél szélesebb a kép
itt van egyben: [link]nekem nagyon tetszik! csodás a bokeh, csak az alsó ág zavar be pöttyet, de nem vészes
remek munkaRopi, Chapel: megint gyönyörűeket alkottatok makro téren
nagyon megy ez nektek, igazán grat
Fejó jó ez a kép is
a Cod2 Toujan(vagy hogy hívják) pályája jut eszembe (tunézia asszem)
mindenki másnak is grat a szép képekhez
-
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #23612 üzenetére
köszi
igyekszem figyelni már rá, és tényleg sokkal jobb képek sikerülnek így -
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
jorden06 #23548 üzenetére
iszonyú jó
de ahogy Runner megvágtam mégjobbb!
nkeem jobb tetszene kukacz nélkül
bubanc: nekem most ezek annyira
... fakú a színviláguk.. HDR-el érdekesebbek lennének, vagy hosszú expoval lerekeszelve. de annyira így nem érdekesek. nem nagyon jönnek át.a #23541-es sokkal jobb
j.bravo alias tiggris: eszméletlen ötlet
nagyon tetszett a kreatívkodós topikban is
hogy oldottad meg, hogy épp a levegőben van az emberke?
sztyui: bár nem veszem magamra, de a többiek nevében is köszi
-
eastsider
nagyúr
brumesz: elmehetne naptárba egy hónap képének, nemrossz. de a Vikis jobb volt
gyakrabban elővehetnéd
Brian_RL: nagyon tetszik mind! főleg az második
és köszi! -
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #23532 üzenetére
próbáltam, de nem gáz, ha levágom harmadolásig a víztükröt?
mint itt -
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #23520 üzenetére
igazából nem is tudom mi a baj a képpel. tetszik a sziluett is, csak kicsit túlzó a narancs, pedig ilyen volt a valóságban is, emberi szemmel is... az a kérdés hogy tudom hatásosan, látványosan megörökíteni, s nem úgy mintha felnyomtam volna az orange csúszkát az egekbe...
tetszik a képed, csak kicsit a becsillanás rontja el... de nagy respect érteeredeti színvilággal a kép: csak crop van....
mod: viszont a crop sehogy nem tetszik... van millió képem ilyen színvilággal (egy este alatt készületek..) lehet csemegézek, s találok értelmeset
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #23513 üzenetére
mod: kiskornel.
bocs kilógtam a mod időbőlszerintem az ultimate megoldás az égből egy megagigaultrasuperwide monitor lenne, amivel belátod 100%-os nagyításban az egészet a képaránynak köszönhetően
de én a nagyot preferálom grödítősávval... a picin elvesznek a részletek... csak egy bélyegképTi ilyen esetekben mit csináltok, hogy érvényesüljön a színvilág, de mégse nyomja el a kép hangulatát?
Tomateval azt beszéltük, hogy hosszú zárral kell az ilyeneket...itt jócskán levettem a szaturációból
-
eastsider
nagyúr
válasz
Chapel #23461 üzenetére
gyönyörűek! a szenderhez külön grat. én is szoktam felük közdeni, csak kitobival
bubanc: a macskás különösen tetszik! meg az utolsó, meg a pókhálós! jók nagyon
hatalmas gratula
ORacle: grat a képjhez! szépek! meg a cinke is! grat a bokeh-hezbasszus azthittem Rád, hogy Cayman vagy az avatár miatt
-
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest