- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Zslt5
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Digi K1 telefon eredetileg melyik kínai csodának felel meg pontos típusszámmal? Talán Oukitel vagy Leagoo? Ja és azon is hibátlanul megy a volte, vowifi a digi hálón? Köszönöm a választ. -
trooper44
csendes tag
Sziasztok! Szeretnénk a digis előfizut Ausztriában használni. Van valakinek tapasztalata? A Digi SIM alkalmazásban hiába aktiváljuk a roamingot v. roaming pluszt, nem engedi egyik hálóra se csatlakoztatni a telót, ami egy Prestigio5454
Nem 4G képes, de ez AUTban nem releváns gondolom, még 2G-n sem csatlakozik.
-
Norbi.
őstag
Sziasztok,
Digi Aktív 50 kártyát szeretnék használni egy HP 820 G2 laposban. Van benne egy Huawei ME906E 4G modem, de az istennek nem megy Win10-en. Driverek fent vannak, APN-t beállítottam, de ki sem írja, hogy Digi Mobil, vagy ilyesmi, csak 216 03-t névnek.
Csatlakozni nem tudok, azt írja leválasztva, jel keresése egy öt percig csinálja, majd kiírja, hogy nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz. Segítségért forduljon mobilszolgáltatójához. Lefedettség van, eddig egy iphone-ról osztottam a netet ugyaninnen.Valakinek valami építő ötlete esetleg? Vagy engedjem el?
Köszönöm előre is. -
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Engem az érdekelne, hogy a munka helyemen sajnos nincs semelyik szolgáltatónak rendes térereje.
Van viszont net+wi-fi
Rosszul gondolom hogy egy Digi mobil előfizetéssel vígan beszélhetnék a vowofi-nek köszönhetően? -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
dethroner #17593 üzenetére
Azért látszik az első cikkből, hogy a DIGI egy kicsit jobban ért a telekommunikáció technikai részéhez. mint az újságíró kolléga:
"A pályázat igazi fekete lova a DIGI, mely egy 2x5 MHz-es duplex blokkot szerzett meg ebben a frekvenciasávban. A szolgáltató múlt héten közölte, hogy hang- és adatszolgáltatást egyaránt nyújtana ezen a frekvencián, ezt azonban aligha teheti meg egyedül, az elnyert frekvenciakeret erre ugyanis nem elég." -
Boky
csendes tag
Sziasztok!
Most hoztunk el pár SIM-et a Digi Mobil keretein belül, nekem a Xiaomi Mi Mix 2S-emben remekül működik is minden a T-s SIM mellett, viszont a párom Redmi 4X-ében csak a hívás/SMS működik, internet adatforgalom nem. Van valakinek ötlete, mitől lehet?
(Az Mi Mix 2S-nek két nanoSIM foglalata van, a Redmi 4X-nek 1 micro és 1 nano, jelenleg neki a Vodás SIM-je van a micro foglalatban, a Digit pedig a nanoba tettem bele, hátha ez releváns lehet)
Köszi,
Boky -
DonMaster
addikt
ez se kizárt, lehetőség, sőt nem véletlenül kérdeztem hogy van-e megosztási követelmény. bár az nem feltétel, hogy megossza, de ha van akkor az a Digi-nek elönyt jelent, a másiknak pénzt, csak szerintem egyikse akar úgy járni mint a vodafone, járt a Digi-vel mikor megosztotta .
-
tomp
félisten
válasz
DonMaster #17580 üzenetére
Én még azt sem tartom kizártnak, hogy a Telenor megveszi a teljes B1 blokkot majd valamennyit megoszt a Digivel. Digi olcsóbban és könnyebben jut B1 lefedettséghez, a Telenor pedig pénzhez jut azaz még a végén akár pluszba is fordulhat a B1.
Budapesten a Telenor amúgy elkezdte a B1 3G-n üzemelő sugárzókat áthelyezni és az új helyen már B3-ra kapcsolni.
Pl Deák téren így lett egy plusz B3-as 4G cella és caináltak egy 3CA bázist. -
DonMaster
addikt
ez relativ, akit köt mondjuk 14honap hűsség, az nem vált most, oké de 14hónap múlva sok mindentöl függ, de jobb lesz a hálózata a Digi-nek,
a 3nagynak nem csak azokat akik 1-6hónapon belül járle a hűsége kell megfogni, hanem azt is akinek 15hónap vagy 12hónap múlva, hosszú távon, de nem szabad elengedni azokat se akik 1-6hónap van hátra, tehát igen
rákell menjenek, de ezekre nem 1év múlva mikor már ég a körmükre a gyertya, hanem már most lépniük kell ha még nem is drasztikusat, de olyat amivel látni a szándékot, hogy 12hónap múlva is legyen értelme maradni .kábelesnél lásd telekom-nál a flip, bár ez vicc de léptek, beis bizonyitották, hogy mekkora + hasznot húznak le az efik-röl.
(#17577) tomp
ez részben jó hír, bár a telenornak jelenleg kevesebb az a löket ami pénzt ad a felvásárlás ota, addig a telekom digi-nek nem.
szerintem a 2x15-böl inkább a digi szerez 10-et, ha indul a frekiért.többinél érdekes lesz az árazás bár 400MHZ van hirdetve ha jól tudom. de kérdés, hogy van-e megosztási feltétel , mert az sokat tud dobni a Digi lefedettségén.
Én reménykedek hogy a pályázatokból ha nem is arányosan de nem lenne baj ha 60-80MHZ-et a Digi behúzna elég sokat dobna a lefedetség és akár a sebességen is az országban. . -
tomp
félisten
válasz
DonMaster #17576 üzenetére
B1-en azaz 2100MHz-en csak a Telenor és a Digi indulhat.
B1 jól jönne a Diginek de a Telenornak szintén. A Telenor nem hosszabbított B1-en(telekom és voda igen) így a jelenlegi 15MHz-es blokkot lekapcsolják január 1-től. Viszont vidéken már sok helyen elkezdték használni a B1-et 4G-re ezzel a 3G-t átrakták 900MHz-re. Balatonon rengeteg helyen de Budapest-Balaton vasútvonal mentén is sok helyen B1-es 4G-re megy a telefon. Kétlem, hogy így elengedné a Telenor ezt a frekit.
A pályázaton 2x15MHz B1 van amit csak párban lehet használni)le/fel) azaz vegyük 1x 15MHz-nek. A Telenor szerintem legalább 10MHz-et bevásárol belőle. Mivel csak 2-en indulnak így eleve alacsony lesz az ár.
A többi frekin mindenki indul. Azaz ott az árak a csillagos égbe fognak menni. -
DonMaster
addikt
válasz
sfdrakex #17569 üzenetére
Diginek nem lesz közel országos lefedettsége, addig van idejük.
evvel nem értek egyet.
én úgy gondolom, hogy amikor a Digi már országos lefedettséggel rendelkezik és minden jött ment kaphat 4db sim-et nem csak akinek van műhold vagy kábeles szolgáltatása,nah az már nem az ideje a lépésnek, hanem az már azt jelenti, hogy elkéstek, nem kicsit hanem nagyon.
ha lépni akarnak és nem így járni akkor a megjelenéstől az országos lefedettség szerzés közötti időben kell tenniük , vagyis most.
Freki pályázatról tud valaki valami infot? van kikötés megosztásra vagy hasonlókra ? vagy olyan freki amin egyik másik szolgáltató nem indulhat ?
-
Dracula72
senior tag
[Kártyajáték]
"Hosszú távon mindenki számára az a legnagyobb kérdés, hogy a dual SIM-es készülékekben a jelenleg másodlagos SIM-ként használt DIGI kártya mikor veszi át az elsődleges kártya helyét. Az mindenesetre aligha lehet kérdéses, hogy a fapados modellben gondolkodó szolgáltató a tesztidőszak leteltét követően is jóval az átlagos piaci árak alatt kínálja majd a mobil előfizetést, ami rettenetesen fájni fog a teljesen eltérő körülményekre berendezkedő versenytársaknak." -
nyitom
aktív tag
válasz
DevKiller #17564 üzenetére
Az legfeljebb csak hátráltatja a gyengülését a 3 nagynak, de ez rövid időn belül vissza is vághat nekik. Ez nem kábel, hogy ne engedjék be a területükre a Digit. Szerintem inkább a jól felfogott érdekükben megpróbálnak alkalmazkodni a megváltozott piaci körülményekhez. Ez szerencsére még nem a ner es kommunista világ!!!
-
DevKiller
senior tag
válasz
sfdrakex #17515 üzenetére
Kicsit máshogy látom
Már most is paráznak, mivel érzékelik a bevétel kiesést.
Romániában meg a DIGI és társai kiszorította a Telekomot, így azt lehet az állam, vagy az orange megveszi, a DIGI előtt ott sem voltak ilyen jó ajánlatok. 60.000 mb, vagy 40 gb orange net..(feltöltőkártya)
Tegnap a DVTK meccskor olyan gyenge volt a vodafonos netem, hogy alig mozdult meg a mutató mikor teszteltem, a DIGI 5mbps/2.
Érezni érzik a DIGI-t, de azt is tudják, hogy a jelenlegi hálózat sok előfizetőt nem bír el. Én attól félek hogy szétfogják licitálni a DIGI-t a tenderen... -
ricogsm
őstag
Sziasztok! Aki nem tudja,hogy használt huawei sticket és wifi routerek közül némelyik nem megy digivel, csak felcsatlakozik és 2G hálozaton van net nélkül. Megoldás bizonyos routerek esetén az sw csere.
E5785lh pl nem megy hiába független
E5577 se mind megy.
Röviden ennyi. -
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Valaki linkelte itt, hogy a Digi mikor milyen tornyokra kapta meg az engedélyt.
Sajnos most nem találom.
Tudná valaki esetleg még egyszer linkelni?
Köszönöm! -
sfdrakex
nagyúr
Lehet sokan kevesebbet költenek a 3 nagynál netre, de a Digi mellett is tartanak sokan tartaléknak, amit el sem használnak, mint én a csomagomban lévő 8 gigát, fizetem, de nem használom, csak ha nincs Digi térerő, de szerencsére amerre járom az országot, legtöbbször megy a Digi.
-
so_ha
senior tag
Valószínűleg egyik operátor sem remegett bele a Digi teszt üzemmódjába, de hogy az adatforgalomból származó bevételük jelentősen csökkent, azt biztosra vehetitek, és ez azért fáj jobban, mert már nagyobb bevételt hoz nekik ez, mint a hagyományos kommunikációból befolyt összeg.
-
sirlacika
csendes tag
Köszi szépen az infót! Valami ilyenre jutottam én is.....
Fasza ez az egész
Mondjuk erre igazán rámehetne a digi. Hiszen jelenleg azért lószar a lefedettsége.
Pl. Budaörsön a lakásban már sokszor nulla a térerő
Úgyhogy a privát számomat, amt T-től áthoztam, azt átirányítottam most a cégesre, ha nem elérhető a digi hálózat. Pedig k-ra nem zavarna, hogy nincs térerő.... mert van wifi. -
n00n
őstag
válasz
trec12 #17513 üzenetére
Biztos hogy nem örülnek. A családban az én nevemen volt több előfizu, amiket visszamondtam, vagy lecsökkentettem kisebbre a Digi miatt. Azóta már fel is hívtak a szuper (ja, nem
) ajánlatukkal. Rajtunk 30k-t buknak havi szinten és biztos nem vagyunk egyedül. Telekomnál visszavettem egy GB-ra a netcsomagunkat (tartalék gyanánt, navira vagy spotityra, főleg hogy most ez már nem fogyaszt), a korlátlan hívást meg a legkisebb csomagra (mindenkinek van a családban már Digis SIM-je).
-
trec12
addikt
Nem hinném, hogy remegne a lábuk a Digitől.
Egyelőre.
Viszont hiba lenne nem figyelniük a Digire. Szerintem most még marginális azok száma akik eddig a három nagytól vették a mobilnetet és Digis SIM-re áttérve már nem ott veszik. Valószínűleg már ennek sem örülnek.
Ősszel többet látunk majd ki/mi merre felé mozdul, halad... -
DarkByte
addikt
válasz
sirlacika #17510 üzenetére
Sajnos nem úgy működik a VoLTE és a VoWiFi hogy a hálózat leközeli az eszköznek a beállításokat, és minden működni fog (mint az APN beállítások a mobilinternethez).
Amennyire én eddig megértettem:
A VoLTE és VoWiFi profil egy meglehetősen terjedelmes több kilobájtos konfigurációs fájl tömeg, ami a telefon firmware-jének a része. Ennek formátuma függ attól, hogy milyen 4G modem van a telefonodban (ki gyártja, Qualcomm, Mediatek, stb.) Ez van összetársítva az egyes szolgáltatók hálózati azonosítójával egy szintén firmware oldali összerendelésben. Ha ez nincs meg az adott szolgáltatóra, akkor amúgy hiába tudja a hardver, nem lesz ilyen kapcsolatod.Egyrészt gondolom a Digi-nek kellene publikálnia hogy milyen paraméterei vannak a hálózatának a gyártók felé, másrészt a gyártóknak tesztelnie kellene a szolgáltatóval közösen és beépítenie egy soron következő firmware verzióba az összerendelést. Majd Te frissítesz és minden megy kulcsrakészen.
Sajnos ez nagyon leegyszerűsítve kb. a Huawei és Samsung oldalt van meg Digi-re (plusz a saját márkás telefonok). De még ugye van kismillió más gyártó, és olyan is van aki még pénzt is kér azért, hogy a firmware-jébe bekerüljön ez (pl. Apple).Szóval sajnos ez nem egy egyszerű történet. És úgy látom az 5G is ugyanezeket a profilokat viszi tovább, szóval ott sem lesz egy cseppet sem jobb a helyzet. Egyértelmű hogy van benne minőségbiztosítási politika is, de gondolom elég szépen lehet rajta keresni is, hogy ennek át kell mennie egy ilyen engedélyeztetési folyamaton.
Van pár hack azért, pl. másik szolgáltatókhoz kitalált profilt ami kellően közel van a Digi beállításaihoz be lehet kapcsolni Qualcomm-nál, de igazából ez sem tökéletes minden esetben. Illetve egy következő firmware frissítéskor megint visszaáll eredeti állapotba és konfigurálhatod újra. Én pl. a OnePlus 6T-men fel is adtam az ezzel bohóckodást. Egyrészt mert igazából a 2G hanggal is el lehet lenni, másrészt mert csak adat SIM-nek használom egyelőre a Digi kártyát amúgy is a telefonban.
-
sirlacika
csendes tag
VoWifi működéséről van valakinek valami normális linkje?
Tök kíváncsi lennék, hogy ez mint és hogyan működik... De nem a marketing bullshit érdekelne, hanem technikai leírás.
Honor 10 DS volte és vowifi képes telefon.
Persze, hogy nem megy a vowifi
Gyártó oldala:
https://www.hihonor.com/global/support/how-to/detail-troubleshooting/?resourceId=1275884volte és vowifi képes.
Felvettem a kapcsolatot a gyártóval a válaszuk:
"A Honor 10 mind a WoWifit és a VoLTE funkcióra képes, de ehhez szolgáltatói támogatás szükséges ahhoz, hogy teljes mértékben mükődjön, ami lehet egy frissités vagy egyéb más beállítás."
qrva kíváncsi vagyok, hogy akkor most mi van
Diginek kell valamit csinálnia, vagy a gyártónak? Ahogy láttam a kompatibilis készülékek listáját... Honor 10 Lite tudja a fentieket
Picit vicces.... -
-
nyitom
aktív tag
Ma reggeltől ismét működik a samukon az os frissìtés!
Hajrá DIGI!!! -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Adamo_sx #17361 üzenetére
No, csakhogy az eredmény is itt legyen a belgiumi roamingról. 2 nap után már nem csak leveleztek, hanem egy hibajegyet is nyitottak az ügynek a Diginél és mára, újabb 2 nap után, jött az e-mail, hogy megoldották. És valóban: Roaming+ módban, manuális hálózatválasztással végre csatlakozott a telefon az Orange hálózatára (3G).
-
-
seger
addikt
Bocs ha nár volt szó, digi teszt sim berakható hordozható wifi-be?
-
herdsman12
őstag
válasz
jonnyjoker01 #17451 üzenetére
A 2003 évi C. törvény 127. § (2b) bekezdése szerint szinte lehetetlen, kivéve, ha közeli hozzátartozótól kapod.
Ha esetleg mástól kapnál, az kockáztatja a Digis szerződését. -
jgreg
csendes tag
Hi! Gondoltam megosztom veletek a kis Balatoni Digi mobil beszámolómat. Sajnos elég gyászos volt. Lellén voltam 2 hétig és ingáztunk ide oda. Lellén a vasútállomás környékén csak 1 es térerő van és a környéken is. A parton már vagy 3 as. Boglár katasztrófa. Központi részen semmi majd a parton egy pálca. Fonyód viszonylag jó ahogy Fenyves is. Bár nem bámultam folyton a telóm... Siófok még ami elég jól sikerült. Aztán északi part az elég gáz mert Füred fullos aztán a környékén Tihany, Udvari semmi.....
Becsapós a lefedettségi térkép kicsiben. Célszerű rá zoomolni maxra és úgy látni hogy igencsak hézagos. Amivel kalkulálni kell hogy ez kültéri lefedettség és kék szín ott is van ahol épp hogy csak egyes térerő van amit szinte nem jó semmire. :-( Ejjj ejjjj hajrá hajrá Digi mert ez így még nem jó.... -
janeszgol
félisten
Sziasztok!
Visszaolvasom majd a topicot, de szeretnék gyorsan választ kapni.
Ha veszek telefont is, akkor a (kezdőrészletet nyilván ott személyesen fizetem ki) a 6 hónap részletet hozzácsapják automatikusan a meglévő Digi-s előfizetéshez? (Amin a net+tv+vonalas trió van.)
Ha nem, akkor hogy kell fizetni?Köszönöm.
-
RWhite
csendes tag
válasz
Zsoleszhun #10742 üzenetére
A nyamvadt "Jófogás" azóta (több mint 2 hónapja!!!) sem volt képes megoldani ezt az apró problémát. Hiába fejleszt a Digi, ha a mindenféle léhűtő egyéb szolgáltató egy apró módosítást sem képes elvégezni a weboldalán és ezért nem lehet normálisan használni a digis mobilszámokat.
-
winben
aktív tag
Nekem most nagy dilemma, hogy a Telenor Hello Data csomagomat megtartsam-e a digi kártyája mellé (ugyebár tök értelmetlen így a digi korlátlan netes sim), vagy a Telenoros sim-et tegyem-e át valami nagyon olcsó díjcsomagba minimál nettel (vannak lefedetlen területek néha a Diginél) és tartsam-e meg mellette a Digit netezés miatt.
Tény, hogy a Telenoros gyors és stabil, de azért mégiscsak 5000+ Ft és tök értelmetlen két korlátlan sim főleg úgy, hogy javarészt az időmet otthon vagy az irodában töltöm...
A gond csak annyi, hogy ha a Hello Data-t lemondom azt többé nem kérhetem újra, szóval simán pórul is járhatok...
-
törölt tag
válasz
Darthforce92 #17411 üzenetére
A telefonon 99%, hogy az olasz Telecom Italia szoftvere van. Kell egy sima független szoftver a telefonra és megszűnik minden probléma. B verzió, hogy a telefon hibásan ismeri fel a digi simet és azt hiszi, hogy egy olasz kártya.
-
denko
senior tag
Sziasztok,
A roming dijak amik a Digi weboldalon vannak minden esetben értendőek?
Mire gondolok: Más szolgáltatónál roaming ingyenes EU-n belül, de itt 1-es zónában ahogy látom fél forint /MB
tehát 500ft/GB kb akkor is ha EU (Pl ausztria) ? -
Darthforce92
tag
Sziasztok! Édesapám készülékén lettországi út után nem működik a digis mobilnet. Előtte jó volt. Véletlenül bekapcsolva hagyta a netet és ezek az adatok vannak azóta a telefonjába az apn-nél:
TIM WEB (ibox.tim.it), WAPTIM (wap.tim.it)
Hard reseteltem a telefont ,de ugyanúgy ott marad, ha törlöm visszajön és az elsőt törölni sem lehet. A sim nem hajlandó fellépni így a hálózatra.
Mit tehetnénk? (Manuálisan ha törlöm az apn beállításokat nem engedi, hogy újat elmentsek és utána visszajönnek a fent írt beállítások)
-
ACE-
addikt
Olyat meg lehet vajon oldani, hogy ha nincs DIGI-s 4G, akkor automatikusan átváltson a dualSIM-es telefon másik SIM mobil netére? És ha visszajön, akkor vissza?
-
nyitom
aktív tag
A samu os frissítés tényleg csak a digi hálózatán nem működik, sem kábelen sem mobilneten. Külső hálózatról ma délután egyből le tudtam frissíteni a galaxy a50 emet. Valaki egy korábbi hsz ben írta és én csak most tudtam kipróbálni. Diginek jeleztem, kíváncsian várom a válaszukat.
-
twollah1976
őstag
Várpalotáról vagy annak környékéről tud valaki nyilatkozni, hogy milyen arra a Digi szolgáltatás?
A térképet néztem.
-
mover
tag
válasz
#72445440 #17354 üzenetére
Hangsúlyozom: nem ástam bele magam a VoWifibe bit szinten.
Azonban azt gondolom, hogy az idegen ország roaming partnere ezzel baromira nem tud mit kezdeni, leginkább nem tudja tiltani vagy számlázni. Ha a VoWifi megy, akkor a teljes gsm auth folyamat oda terelődik át, ezért képes működni térerő nélküli helyeken is, vagy olyan országokban, ahol roaming megállapodás sincs. Ezért írja ki a helyi szolgáltató helyett külföldön is a DIGI.HU, ha van wifi.
Egyébiránt ha valaki kimegy egzotikus országba, viszi a DIGI simet, amin letiltatta a roamingot, és hurrá megy wifin. Másodlagos simnek meg ott a másik három.A mondandóm lényege egyébként az lenne, hogy minden szolgáltató engedhetné a VoWifit, de jobb lehúzni az ügyfelet.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Luissimo #17366 üzenetére
""A VoWiFi hivást nyilván elsödlegesen oda , abba a hálozatba továbbitja , ahová a telo roamingja alapbol be van állitva.
Legalábbis igy lenne logikus. ""Szerintem nem így, VoWIFin haladva az a logikus hogyha az IP packet közbeékelődő roampartner-Telcók infrastrukturája nélkül suhanhat a távoli hazába a Digi.hu ""SIP szerver""-ére (a SIP-et csak a VoIP-telefonálás analógiájában mondom, majd anglergab nagymester pontosít tán).
-
n00n
őstag
Helyzetjelentés Balatonmáriafürdőrôl: szezon elején tök jó volt, hogy a Digis net használható volt a Telekomhoz képest, sajnos ez mára változott. Fel mégakat mérek és nagy a csomagveszteség is
-
vbalint77
tag
válasz
#72445440 #17354 üzenetére
Honnan veszed ezeket? 😀
Mondj egy szolgáltatót, akinél a vowifi roamingnak számít!
Segítek, nincs ilyen a világon!
De gondolj bele: mondjuk a diginek van 3 roaming partnere egy külföldi országban. Te egy szálloda wifijén beszélsz vowifivel. Melyik roaming partner fog számlázni? Melyiknek a hálózata fog erről tudni, és hogyan? -
DevKiller
senior tag
válasz
Lackooo84 #17346 üzenetére
Nem csak a Telekom. Mind a 3 nagy.
Telekom alapvetően teljesen okés a szememben, csak az áraik miatt nem, ja meg a hálózaton belül korlátlan mobil S-el kicsapták nálam a biztosítékot.Telenor: Jól átvertek minket. A sztori az volt, hogy Egy családtag hozott ki nekünk kártyát, és mikor volt rá lehetőség rendbe tettük, mindenki sim-je saját nevén stb. Jön az sms, hogy jó akkor lehet készüléket választani, mert lejárt a hűség. Jó, akkor édesanyám elment, ahol azzal szembesülve találja magát, hogy az ő simje még mindig állítólag a másik személy nevén van, a másik személyé meg az ővén. Jó akkor no para, a másik személy jön át velünk a vodához, számhordozással, ha anyám nevén van miért ne? Áthozzuk simán. Meg a ló*. "Az előfizető neve nem egyezik" Akkor kérdem én, ki nevén volt? Vicc a Telenor, mindig is az lesz a szemembe, azt várom hogy őt csinálja ki a DIGI a leghamarabb. Ez egy 2010-es eset volt egyébként.
Vodafone, Volt 500 mb mobilnetem. Fura, miután elfogyott a netem flottás csomagban lelassították és ment a mobilnet még mindig, kivéve a play áruház, böngésző,youtube ilyenek. Facebook messenger és instagram fullosan. Mind ezt 1500 ft-ért. akkor ez többet ért mint most nekem 5 giga net, egy nap azonban valami megváltozott és tényleg lasítottak. kb 4 éve. Megbántam mindent, amikor aláírtunk újabb 2 év hűséget(rohadtul nem kelett volna).
Ezek alapján szerintem mondhatom, hogy a DIGI kell ide. Izassza meg mind a 3-at szépséggel. Elegem van a csaló rabló bandából.
-
mover
tag
Egyébként annyira helyi hívás, hogy bekapcsolt VoWifi mellett a telefonon az állapotsorban nem csak a VoWifi jel jelenik meg, hanem a roaming mobilszolgáltató neve helyett a DIGI.HU. Persze csak míg van wifi, nélküle a szokásos hálózatnév.
Jogilag a Wifi nem is lehet roaming, ugyanis tutira nem mondható meg egy IP címről, hogy hol van. Oké, RIPE meg a route elvileg megmondja, de vannak esetek, amikor pl. valakinek a munkahelyén a külföldi anyaválllat vpn-je él.
Vagy mi van ha a nemzetközi telco cég az eddig külföldön használt IP tartományt egyszer csak átrakja Magyarországra és a mobilos ügyfél mit sem tud róla, hogy látszólag külföldön wifizik? -
Lackooo84
nagyúr
válasz
DonMaster #17344 üzenetére
Nem, ilyen nincs. A szolgáltatón, jelen esetben a Digin múlik, hogy tudod e külföldről is használni, vagy sem, de ha működik, a VoWifi mindig saját hálózatnak számít.
A Telekomtól nem is vártam mást... Csak azt nem értem, hogy ilyenkor magukkal is kicsesznek, mert a roaming nekik is plusz költség, vagy nem...?
-
DonMaster
addikt
válasz
DevKiller #17342 üzenetére
Digi-töl függ, hogy roaming-nak számolja vagy sem. de a mostani árazás miatt lehetetlen megmondani,
én is örülük neki ha nem roaming-nak számolja, de még csak teszt van, ha nem roaming-nak számolja akkor remélem igy is marad, de ez még a jövő(#17343) herdsman12
Direkt nem írtam nevet, mert tudtam , hogy akkor magadra veszed, de rajtad kivül van más is, akit csak átraktak, de nem számlázták vissza mint téged, és ment az nmhh-hoz panaszolni.(engem is átraktak)rémhírre térve mi is:
mert hogy a teszt idő után fizetös lesz és nem 0Ft az biztos, ahogy az is , hogy lesz olyan aki emiatt a 2017 okt24-es rendelkezéssel nmhh-s feljelentést teszt, mert miért elönyös ha az efi-nek fizetnie kell okból.
ez lenne a rémhír?
nem vagyok jós de ebben biztos vagyok, hogy lesz a teszt végén ilyen ember aki ezt megteszi, és szerintem ebben a topicon belül a többség egyetért.de ez utóbbi nagyon off itt, ezt inkább a digi internet topic témája és nem a digi mobil-é max az a része, hogy teszt után lesz ára és panaszos akinek nem tetszik.
-
DevKiller
senior tag
-
DonMaster
addikt
válasz
Lackooo84 #17338 üzenetére
külföldön ha wifi-re mész az külföldi vezetékes szolgáltatáson jutt el hazánkba .
de mint írtam lehet úgy kezelni ahogy leírtad, de lehet roaming-nak is kezelni, a világ elég nagy részén azt is roaming-nak számolják, jobb kérdés, a Digi teszt után hogy fogja számolni.
És továbbra is a Digi jelenjegi árazásával nem tudod hogy mi a roaming és mi nem. VoWifi-nél.
jah nem nagy cucc, egyet értek, hogy ha 1000ft lesz, de látva a digi vezetékes topicját van akinek most járt le az okos és átkerült 6e/hó-ra ami többeknél már márciusban emg történt, és megy az nmhh-s feljelentgetés,
mi lesz itt mikor 0ft-ról átkerül havi 1000Ft-ra. az havi 3-4 kg kenyér, pár füzet a gyereknek cukorka vagy csoki a gyereknek stb, ilyen érveket szoktak emberek felhozni 500-1000Ft/hónál, jah és a 2év allat az 24e Ft-10 alalt meg 240e Ft.
-
DonMaster
addikt
válasz
Lackooo84 #17336 üzenetére
jo igen, kábelen nézve logikus nem roaming-nak venni, de mivel a mobil-> külföldi vezetékes-> digi hungary -> akit hívsz.
és nem tel->digi hu-> akit hivsz,logikusnak tünik hogy igy nem számit roaming-nak,
de az is ha igen, szerintem annak számit,bár igazsg szerint Digi-nél te hogy mondanád meg hogy roaming-nak számolta vagy sem?
mivel kint is a digis- számok 0ft, minden más 5ft , pont mint belföldön, tehát kb ember legyen a talpán aki a Digi jelenjegi árazásával megmondja hogy külföldön VoWifi-n meg mondja hogy az roaming díj vagy nem.#17335) ish4d0w
Szerintem sokan fognak a 2017 okt 24-es rendelkezésel jönni mikor megszűnik a teszt és nem 0ft lesz és nem korlátlan net, meg társai , lesz itt még balhézás amiatt, sokat nem fog dobni az hogy a VoWifi roaming vagy sem. -
DonMaster
addikt
szerintem VoWifi-n is roaming-nak számít, de a t-mobile ha ügyfélszolgálatot hívod aktiválja a VoWifi-t, más szolgáltatónál egyenlöre nincs VoWifi és VoLTE se alapjáraton aktiválva.
torma99
ezt írta:
Ez szép lassú, de biztos folyamat most.
Amint kiépül a Digi.Mobil országos hálózat,Honnan jön megint ez az 1 millio ügyfél? kb 4millio sim-et adhat ki ha országos lenne és minden mostani digi ügyfél tudna kérni, de mivel helyhez kötött igy ez nem éri el az 1millio-t se. az összes kiadható sim kártya efinként 4-el számolva.
Mikor kiveszik a helyhezkötött korlátozást akkor lehet beszélni, 1millio-ról, csak addigra nem 2+3mhz-el fogja már tolni, hanem többel.
-
torma99
aktív tag
Azért nagyon messze még az az országos lefedettség. Meg kell nézni, hogyan alakul a piac a frekvencia-aukciót követően. Jelenleg a hálójuk nem bír el 1 millió usert, de lehet 100-200 ezret sem. Még évek hosszú munkája áll előttük, addig a régi telkóknak a csomagjai, meg a flották nem rosszak szerintem. Persze közmunkásbérből megint más. Egyébként én is csak ott használok más mobilnetet, ahol nincs lefedve digivel, de a Dunántúlon még szerintem jövő év végére sem lesz kiváltható egy régi cég előfizuja. Rettentő soknak tűnik a vakfolt a megyeszékhelyeken kívül.
-
p2pp
őstag
Nem szartak be, de Cseh2-t néznek.
Van félni valójuk egyébként.
Ez szép lassú, de biztos folyamat most.
Amint kiépül a Digi.Mobil országos hálózat,
simán bukhat a Tmobile idővel akár 1 Millió előfizetőt is
hosszútávon. Ami a mostani horror árazásukat tekintve
egyáltalán nem elképzelhetetlen. Ár/érték arányban is!Végre van teszt kártyám.
Ahol megy ott kristály tiszta a hang minőség.
(Nem vodás, viszhangos)
Ráméregettem, de felesleges.
Használható. Ez a lényeg.
Egy átlag ember számára ez a lényeg.
A többi majd kiépül. Szépen lassan kialakul. -
vbalint77
tag
Láttátok a Tmobile új reklámját? Hatalmas ahogy a korlátlan mobilnetet húzzák le....
Ennyire beszartak a Digitől? -
törölt tag
Sziasztok! Kedd óta van Digi Mobilom, és kb. naponta mérek sebességet. Eddig ment 5-6 megával, ma már el sem éri az 1 megát. 5,5 GB-ot forgalmaztam... Ennyire le van terhelve a hálózat?
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest