- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Apa én már kinőttem a sápitozós korszakomból, ha érdemben nem tudsz segíteni, akkor inkább maradj csendben. Közben kiderítettem: ennyit bír ez a xar 2009-ben. Visszaraktam a kábeles 2008-as évi TP-LINK routert és minden tökéletes lett. A Zyxelt 3 óráig állítgattam...egy fos.
-
Atapi
senior tag
pont a nethez kell a nat. a router feladata, hogy az adatforgalom során a külső és belső cimeket "egyeztesse", és ezt minden csomagnál meg kell csinálnia. ez elég erőforrásigényes, és determinálja az elérhető sávszélességet a wan porton, hogy az eszköz milyen gyorsan és mennyiségben képes ezt a cimforditást elvégezni. persze az is számit, hogy milyen szolgáltatásokat kell a routernek végeznie, mert pl egy tűzfal megvalositása, vagy a wifi is az áteresztőképesség rovására megy (legalábbis ennél az eszköznél).
namost az a sebesség, amit belekevertél ebbe az egészbe, az a router és a wifi kliens között elérhető maximális sebesség a gyártó szerint. alapesetben ennek nem feltétlenül van köze a wan porton átpráselhető maximális sávszélességhez. ebben az esetben van, mert a gyártó egy célprocesszorral oldotta meg a wifi és a routing feladatokat, igy együtt terhelik a hw-t, ami együttes használat (net+wifi) esetén csökkenti az egyes szolgáltatásokra juto erőforrásmennyiséget, igy csökken a wan áteresztőképesség, és a wifi sebessége is. -
rocket
nagyúr
DIGI sajat meroje mit mutat?
-
Gonosz15
aktív tag
Most őszintén, muszáj neked a széllel szemben, h*gyozni?Egyetlen olyan szolgáltató sincs, aki külföldre garantálja neked az itthoni belföldi sávszélességet, mert ez lehetetlen. Ha a külföldi szerver olyan messze van, hogy csak 1Mbit/s -al tud feltölteni Magyarországra, akkor te a büdös életben nem fogsz letölteni onnan 3-8-10-100 Mbit/s -al, csak 1Mbit/s -al még ha egy életen át is próbálod.
A másik dolog. Amit feltüntetnek sávszélesség az az ELMÉLETI MAXIMUM.
Tehát ami elméletileg elérhetsz a hálózaton. És igen, egy ideje kötelesek feltüntetni a garantált minimális sebességet is, viszont, ez akkor is csak Magyarországra vonatkozik.De külföldön is ugyan ez a helyzet. A külföldi szolgáltató sem garantálja neked, hogy minimum 4Mbit/s -al fogsz tölteni USA-ban Ukrajnából vagy Romániából.
Az autós példád pedig sokkal inkább helytelen mint az én mikrós példám.
Az autót te irányítod, annyival mész amennyivel AKARSZ ott és ahol AKARSZ ezt senki nem fogja rajtad kívül befolyásolni, ergo a te döntésed.
Az internetről annyival töltesz amennyivel a másik szerver/felhasználó FEL KÉPES tölteni és ezt a szolgáltatód nem képes befolyásolni, ergo nem tőled vagy a szolgáltatódtól függ. -
Gonosz15
aktív tag
"Az hogy drága, az nem az én problémám szerintem. Az internet pedig nem korlátozódik az anyaországra. Nekem külföldről Magyarországra DSL-ről megvolt a hivatalos sebesség."
Azért azt megnézném hogy külföldön Magyarországról,
pl.: USA -ban Magyarországról, hogy töltesz teszem az 3-4Mbit -el...Egyébként szerintem a DIGI ÁSZF -ben rögzítve van, hogy ez itthonra vonatkozik.
Amúgy is, mindenki tudja, hogy ha itthonról netezik, magyar szolgáltatóról, akkor külföldre sokkal kisebb a sávszélesség mint itthonra.Azért ne süllyedjünk az amerikaiak szintjére, ahol még a mikrohullámú sütőre is rá van írva, hogy tilos benne kutyát szárítani...
-
McLaca
őstag
De, ez a megfelelő topic, maradj!
Visszafelé reagálok: melyik (A)DSL szolgáltatónál volt 3Mbites feltöltésed külföldre?
Kábelcsatorna: igen, csináltam. Egy egész lakásban eltüntettem a kábelcsatornákat, mert rondák, és közben volt időm tanulmányozni a viselkedésüket. Hajlíthatók, így be lehet húzni egy kis "puklit", ekkor be is törik, így átvágható könnyen, nem kell hozzá fűrész, elég valamilyen csípőfogóval pár mozdulat. De még erre sem feltétlen van szükség, az is elég, ha valami távoli pontnál lepattintod egy kis részen, és ott megfogva szépen el tudod húzni az egész csatornafedelet vágás nélkül a digi kábelei alól a fallal párhuzamosan húzva, amit meg lehúztál, az már szépen hajlik. Nem technika ez, csak logika. ;)
A UPC meg az áram fővezetékek mellé tette be a kábelét elég szorosan, azért "oldotta meg" így, de nem igazán megfelelő villamos vezeték mellett azonos csatornában futtatni a kábeltv-t, akkor sem, ha a koax duplán árnyékolt.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Erre és az előbb linkelt hsz-edre itt reagálok:
Mivel a net LAN net, ebből kifolyólag szerintem egyértelmű, hogy nem kell modem, LAN hálózatokon az amúgy is igen-igen ritka
.
Átvágni egyik kábelt sem kell ahhoz, hogy a kábelcsatorna fedelét leszedjék, mivel a kábelcsatorna fedelét fogják elvágni, tekintettel arra, hogy azzal nem okoznak kárt.
Egyébként mindenhol így kötik be, mert a saját csatornáiknak felfelé már nem nagyon van hely, meg lusták is magasra mászni.E-mail címről nem felejtettek el papírt adni, mivel a szerződéskötéskor még nincs e-mail címed. Azt az ügyfélszolgálat segítségével tudod létrehozatni, amit meg is tettél.
Végül: a speedtest.net azért mutat annyit, mert külföldre feltöltés irányba egy szolgáltatónál se nagyon lesz 10Mbited, esetleg a közeli országokban mérve megközelítheted. Oka nagyon egyszerű, a külföldi sávszélesség igen-igen drága, másrészről minél nagyobb a ping (minél messzebb van a cél), annál lassabb a sebesség. Ráadásul a digi soha nem is mondta, hogy külföldre lesz ekkora sebességed
, ez belföldön érhető el, ott is leginkább a saját optikai hálózatán belül zajló forgalommal. Ha ajánlott szerveren mérsz országon belül (Bp., vagy Nyíregyháza), akkor ott szépen fogja hozni a 10Mb-et, ha nem futtatsz mellette semmit.
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest