- Vodafone mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs_Laci
senior tag
válasz #29810560 #52007 üzenetére
Az a "baj", hogy ahol a koaxok összefutnak az a tetőtérben van egy elég nehezen megközelíthető részen ahova nagyon akarok / tudok feljárkálni ezért szerettem volna egyszer s mindenkorra letudni ezt a kérdést és egyszer megszerelni és utána elfelejteni.
Az, hogy ez azt írja, hogy minden port impedancia 75 ohm nem pont azt teszi meg nekem, hogy a nem használt ágakkal ha nem akarok nem kell törődnöm? -
Cs_Laci
senior tag
Közben filozofáltam és próbáltam értelmezni amit látok.
Ez azt írja, hogy 23dB-t csillapít, nagyjából ezt kéne visszatáplálnom a rendszerbe.Mivel nálam egy FTTH rendszer van, ezért a koax csak a DVB-C jelet viszi a TV-k felé, így ha jól gondolom nekem visszirány nem kell.
Ezek alapján ez már jónak tűnik fapados megoldásnak, de ha szeretnék TEST portokat in / out irányba és nagyobb szabadságot a szabályozás terén akkor pl ez jöhet szóba.
Illetve ha jól értem akkor nekem TILT szabályozásra sem nagyon van szükségem, mert nem a kábelhossz miatti frekvenciával arányos csillapítás ellen dolgozok, hanem egy fix 23dB-es splittelésből adódó csillapítást kell visszapótolnom.
De ezt csak mint laikus gondolom, nem nagyon értek hozzá, szóval pls javítsatok ki ha tévednék.
Illetve azt sem tudom, hogy elég-e ha 23-ból csak 21 dB-t "pótlok vissza" bár mivel a Digi azt állítja, hogy legalább 3 TV-re elég a bejövő jel ereje, ezért gondolom nem azon a 2dB-n fog bármi múlni, illetve nem tudom van-e bármi előnye mondjuk berakni egy 30dB-s erősítést és letekerni, hogy már jó legyen.
És Köszönök minden eddigi választ, már így sem a sötétben tapogatózom végre.
[ Szerkesztve ]
-
Cs_Laci
senior tag
-
Cs_Laci
senior tag
Sziasztok,
Egy Digi jelet mivel lehetne kb 10 felé osztani? A tetőtérben futnak össze a fali aljzatok, oda kéne valami splitter de jó ha összesen 3 helyen lesz a kábel TV végén készülék, de egyelőre nem tudom megmondani melyik 3 helyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest