- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
Aktív témák
-
Matr x
aktív tag
Üdv.
Általában a netet meg lehet osztani, vannak apró nyűgjei, (service name-t ne írjunk be, esetleg firmware frissítés). PPPoE kapcsolatot kell belőni, minden betárcsázáskor kap új ip-t. Ez esetben modem sincs, csak egy utp kábelt húznak be.
Az ígért az 1/1, amúgy 20/10 megabitet az esetek 90%ban hozza. Korlátozást nem éreztem.
-
Matr x
aktív tag
válasz
amperallat #2007 üzenetére
Amikor hívtam az ügyfélszolgálatot, ők mondták, hogy nem korlátozzák a routereket. A router jelentkezik fel hálózatra, onnan már mindegy nekik, hogy lakáson belül hány gép használja a sávszélt.
Switches megosztást nem tudom, nálam routerrel se működik.
-
Matr x
aktív tag
válasz
lakisoft #1986 üzenetére
Nem az a poén, hogy nála ment és nálam nem, hanem hogy 5km-re otthonról, az én felhasználómmal működött....
Eddig kipróbált routerek: smc vbr7004, smc wbr14, tp-link r460.
És amivel legtöbbet molyoltam: Linksys wrt54gl. Ezen volt ddwrt, x-wrt, tomato, elsőnek gyári firmware.
Végül óvatos kérdés. Szerinted a te routered működne nálam?
Scoobyka: Eddig nem korlátoztak. Sebességet hozza, net volt mindig.
-
Matr x
aktív tag
Nos, újra routereztem, hátha valaki megmagyarázza.
Haverhoz elvittem az ősrégi SMC 7004VBR routerem, amin az én beállításaim voltak. Bekábeleztem, bekapcsoltam, mondom megyek fel a webes felületére... böngésző kezdőlapján Google működött. Nézem, betárcsázott nála, az én felhasználómmal.
Hazahozom, itt persze nem. Digi szerint én rontok el valamit a beállításokkal.
-
Matr x
aktív tag
Üdv
Egy routeres diginetes segítségére lenne szükségem. Van itt nálam egy Linksys WRT54GL és egy valamilyen TP-Link. Csak egy próbára lenne szükségem, mert nem hiszem, hogy ennyire bénázzak. Ügyfélszolgálat meg rám mutogat, hogyha van net akkor úgy is működni kellene.
-
Matr x
aktív tag
válasz
Pokesz79 #1926 üzenetére
Hali!
Torrent az fura jószág, nem mindig tudsz max sávszéllel feltölteni. Ha sok gyors netes seeder van és kevés leecher, lehet így jársz. Nekem is többször volt, hogy hiába van benn 20+ torrent, összesen töltött 100k-val.
Speedtestnek nem hiszek, nekem marhára félremér.
-
Matr x
aktív tag
válasz
dorcela #1838 üzenetére
Hali!
Ugyanez a probléma nálam is, többféle routerrel (SMC VBR7004, WBR14-G, Linksys WRT54GL, utóbbi többféle firmware-rel), semmi eredmény. Próbálj másokat is megkérdezni a lépcsőházban, ha nekik se oszt rendesen ip-t, akkor csak náluk, ott van gond. Persze lehet hülyeséget beszélek
-
Matr x
aktív tag
válasz
blue_label #1813 üzenetére
Az, hogy a kábel benn van, az nem jelent semmit. Itt is becsövezték az utp-t és a koaxot, majd rá másfél hónappal jelent meg a honlapon, hogy aktiválták. Addig csak magad idegesíted, ha az mászkálsz be hozzájuk.
Nálunk két lyukat fúrtak, egyet a bejárati ajóthoz, egyet a szoba ajtajához. Nincs modem, nincs beszerelési költség, nincs hűségnyilatkozat... ezt jól csinálják.
Csak a routerem nem tudom sehogyse beállítani...
-
Matr x
aktív tag
Üdv!
Hozzánk is eljutott a Digi, hasít ezerrel, néha ezerkétszázzal..
Viszont egy problémám van. Digi utp kábelét bedugom a gépbe, onnan nem kap ip-címet, azt mondja, hogy a kapcsolat korlátozott. Net ilyen felállásban működik, de ha routerre dugom át (Linksys WRT54GL), akkor onnan már nem.
Bármiféle ötlet?
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest