Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
Tomi_78 #2042 üzenetére
> úgy tudom, létezik egy "result" utasítás is Pascalban
NEM UTASÍTÁS, hanem változó.
Van amelyikben létezik, van amelyikben nem ... A "sima" pascalban tudtommal NEM létezik, a Delphiben létezik.
Ha minél hordozhatóbb ("kompatibilis") kódot szeretnél írni, akkor NE használd a "result" változót, szerintem. Ha Delphin belül maradsz, akkor oké, de érdemes tudni a fenti információt.
Amúgy a "result" egy olyan (lokális) változó, amit a fordító a függvény számára automatikusan deklarál, típusa a függvény visszatérési típusa, lokális változót a függvényekben ezzel a névvel (újra) deklarálni nem lehet, és "össze van drótozva" a függvénnyel, ha az egyik értéket kap, akkor azt a másik is megkapja, oda-vissza.
Mivel változó, ezért értéket akárhányszor kaphat (ez is) a függvényben, ettől még a függvény működése NEM ér véget. Használatával akár "érthetetlen" kódot is lehet íni, nekem nem tetszik.
Azt csinálsz amit gondolsz, de szerintem sokkal tisztább, érthetőbb és hordozhatóbb a kód, ha az általam javasolt SAJÁT lokális változót használod a "result" változó helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest