- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Párizsi ősz, új Huawei órák
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Elakadtam kis játékprogramomban a radarképernyő elkészítésével. Azt hittem, hogy ez egy egyszerű arányszámítás lesz a pálya és a radarképernyő adatainak összevetésével, de valahogy mégsem jön össze nekem. Nagyon frusztrált vagyok emiatt...
Tehát az a kérdésem, hogy játékpálya és annak nézete alapján hogyan lehet elkészíteni annak kicsinyített mását, egy radarképernyőt, amelyen a téglalap pontosan ott foglal helyet, ahol a játéktéren is a nézet.
Így próbálkoztam:radnezetszel:=((opanelkep.width-4)*form1.width) / palyakep.canvas.width;
radnezetmag:=((opanelkep.width-4)*form1.height) / palyakep.canvas.height;
radxtav:=((opanelkep.width-4)*radpalyakepx) / palyakep.canvas.width;//Az oldalpanelképen van a radartérkép, mely szélessége=a magasságával, ezért az Y-nál is ugyanaz:
radytav:=((opanelkep.width-4)*radpalyakepy) / palyakep.canvas.height;
radt:=rect(2+round(radxtav),kilepgomb.top+kilepgomb.height+8+round(radytav),2+round(radxtav)+round(radnezetszel),kilepgomb.top+kilepgomb.height+8+round(radytav)+round(radnezetmag));
canvas.drawfocusrect(radt);
Az eredmény(telenség) a mellékelt képen látható: van téglalap a radartérképen, de nem egészen ott, ahol lennie kéne (a kékség egy folyó lenne, a zöldes mezőn):
Új hozzászólás Aktív témák
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3274, 100% Akkumulátor
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3225
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest