Új hozzászólás Aktív témák
-
mixycsabi
csendes tag
Kicsit barkács megoldást csináltam de működik Régi tápból kivettem a ventit, azt be az alaplap és a hdd keret közé (befér csak kicsit kell játszani a kábelekkel) rá egy USB dugó, kivezettem a hátulján majd az előlapi USB portok egyikébe bedugtam
Aztán az összes nem használt PCI hátpanel cellux, meg az oldallapon lévő kis szellőző is celluxal beragaszt, majd az előlap mögé vágtam egy papírt olyan formában hogy csak a winyóknál tudjon bemenni levegő, illetve tettem papírt a HDD keret köré is... Képet most nem tudok csinálni róla de ha valaki szeretne akkor teszek fel erről...
Igaz hogy csak 5V és nem pörög annyit a venti, de 4-5 fokot simán lejjebb vitteVégiggondolva nem kicsit barkács de működik
-
Bubukain
senior tag
köszönöm a válaszod, időközben már megvilágosodtam ez ügyben.
már elég jól belaktam a szervert, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a masinát.
nagyon sokat gondolkoztam hogy mit kéne vennem (gen7, gen8, vagy saját építés) de egyáltalán nem bántam meg a T20-at. Egyedül a mérete tartott vissza, de aztán győzött az ár / teljesítmény aránya.
tartottam még a fogyasztástól és a zajtól, de azt kell mondjam jól vizsgázott ezen a téren is a gép.
a 22W idle egész hihetetlen, ami pl plex transzkódolásnál is max 30-35W-ra ugrik fel
45W volt a max amit mértem de az csak a bekapcsoláskor.
ha valaki ilyen gépen gondolkozik, nyugodtan vegye meg
szerintem best buy[ Szerkesztve ]
-
Brogyi
őstag
-
Brogyi
őstag
Lógok egy sörrel. Vazzeg hát nem eltaláltad. Azt hittem csak az egyikbe megy. Megy mind a kettőben. Észre se vettem volna, de kernel error-t írt. Nem érdekel semmi MŰKÖDIK!!!
No, vissza. Egy kis információ is legyen. A kártyesz LSI 9211-8i. Azért 8 portos, mert ez volt olcsó. Kb. fele annyi mint a 4portos. Így lett 8 portos. Hát a másik az ára. 23 608Ft volt. Nagyon megéri. Ez volt amit ígértem.
Hasít.
A működő port SLOT1 kék a procihoz közel.
Működik, de kernel error van a log-ban, és smart 199-es hibát dob úgy hogy növeli a számlálót. Ez a SLOT4 fekete a doboz alján. Most már nem érdekel 2.0 vagy 3.0. Esetleg aki majd venni akar írjon lököm a tuti ebay seller-t. Ki nem akarom rakni. Csak priviben. -
Brogyi
őstag
-
J00hnny
aktív tag
[ Szerkesztve ]
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
Brogyi
őstag
-
addikt
A drótok hátul mennek, ezek a képek még a nem moduláris táppal készültek, azóta kicsit jobb lett
Milyen hűtést tettél volna rá? Passzív, procit ~45 fokon tartja, nekem ennyi elég
DS380-ba nem megy bele a MicroATX"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
Azt az összevissza mindenit, van ott mindeféle vinyó mindenfelé
Ehhez képest az enyémben unalmas rend van
[link]HDD hűtés nem nagyon van megoldva a T20-ban ahogy nézem, ehhez képest a Fractal Design Arc Mini-mben van 2x12cm venti a vinyók előtt (meg egy 14cm a tető hátulján).
Vinyók ~32 fokosak normál használatnál, ~27 idle állapotban (25 fok körüli hőmérséklet a lakásban)[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
nlq
aktív tag
nos az alabbi kepek kb magukert beszelnek
http://temp.nlq.hu/t20-n54l/t20-12disk/
roviden:
- tudom gaz az osszeepites, fontos volt hogy max fel ora alatt meglegyen es a talalt meglevo alapanyagokbol csinaltam ideiglenesen (lyukacsozott hátfal 3 diszkes cheitec winyo tok, sata papa dupla molex mama, abbol molex papa dupla sata mama (igy 1 db sata csatibol csinaltam négyet)
- noti dvd helyen ket kis winyo (Xpenologyval hasznalod akkor ide lehet tenni a 2db SSD cache-t )
- dell 8 portos raid kartyat tettem a gepbe (mert ezt talaltam itthon)+ az alaplapi 4 port
- a dell raid kartya sas csatlakozojjahoz dupla sata power papa van (15k sas diszkek tobbet fogyasztanak es biztosra mentek... (duplikaltak) (kek kabeles a dell sas kabele, a piros asszem valami HP ennek mindegyiknek kulon kell adni sata powert
- a 12 diszkbol win alatt csak 11 diszk latszik (lusta voltam megkeresni melyik a hulladek, az xpenology mar csak 10et latott (kellett nekem a bad sectoros polcra nyulni...)
- masolasi sebesseg 4k jumbo frame-el (kartyam csak 4 es 9 K -t tud a switchem meg max 6K-t igy nem tudtam magasabb ertekkel tesztelni) erdekes a proci es a diszkhasznalat (utobbi reszben a sas kartyanak betudhato meg cache nelkul is) (a sebeseg tesztben nem volt hasznalva z ssd amit a gepbe tettem (masik volume volt)
- gep aljaba tettem a 11 es a 12. diszkeket az egyik egy ssd (en naiv azt hittem ennyi kell az ssd cache-nek de az ennel bonyolultabb)
- tesztfile 11 giga volt- lehet fikazni, max nem valaszolok
-
Brogyi
őstag
Húúú! Korán kérdezel.
Egy biztos most a próbaüzem folyik egy Openindiana Hipster a befutó. Szóbajött még az OmnTI, de az már nagyon IT-s. Olyan mint az Arch vs Ubuntu.
4 lemezes Raidz az biztos. A RAM mérete attól függ majd, hogy csinálok SSD gyorsítás vagy se. Ha lesz SSD akkor kis méret is elég. Viszont nem tetszik az SSD viselkedése a rendszeren. Egy samu 830-sal kisérletezek. A sebesség az jó, de az adatbiztonság pocsék. Szinte 100% hogy hagyományos HDD-n lesz a rendszer. A régi 2 USB-s HDD-ről megy mirror-ba. Csak az administráció lassú. Az meg csak engem érint. -
Brogyi
őstag
Ugyanez volt a G8-nál. Csak ott 1 hétig tartott, vagy kevesebb volt talán. Örülök neki, hogy belefértem, és rászántam magam. C226-ot szerettem volna 6 sata-val, de az bazi drága ehhez képest.
Más, 1 heti birkózás után végre megtaláltam az utat az én jövőbeli rendszeremnek a telepítési útját.
Még az rpool helyzetén gondolkozom, és várok ocsó 2portos pcie sata bővítőre. Nálam a chipset érdekes abból a szempontból, hogy a rendszer ismeri-e. Az i217 se volt piskóta. Később írok ha megjött a tajwani posta.
Azért csak gondolkoztam 1hétig. -
Hebehebe
tag
szép teszt.
Van rá A03 bios:
1. Addressed no system password prompt when SATA card present.
2. Addressed shifted Dell logo when Remote Reboot SUT via DTK.
3. Improve compatibility for SATA card running with UEFI boot mode.
4. Improve compatibility for RHEL 6.5.Enhancements:
1. Update Intel Management Engine Firmware to 9.0.21.1462.
2. Update Intel Management Engine BIOS Extension Firmware (MEBX) to 9.0.0.0025.
3. Update Intel Video BIOS to 2177.
4. Update Intel Graphic Output Protocol (GOP) to 5.0.1034.Nekem 4 disk van benne, de fogyasztásmérőm kuka majd veszek én is most már egy normálisat.
+ barkácsoltam bele egy noctura 9centiset a gép belsejébe az alsó 2 hdd-re irányítva.
Azért belülről, mert ha a ház és a rácsozott delles előlap közé teszem a kis rácsos fémvázon kb 5% levegő megy át, és a hangját is megdobja durván.
Dellnek nem erőssége a desktop v kisgépes kiszerelések barkácsolhatósága :/ legszivesebben vágnék egy lyukat a házba, hogy a venti direktbe a hdd-kre fújjon
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge M1000e
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365 Intel i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB GDDR5 Sharkoon Slider 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN Z1 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB GDDR5 ZALMAN Z1 Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD 1060 6GB GDDR5 FD Core 1000 FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest