Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

őstag

válasz UHHH #75459 üzenetére

:C Jár az (a képzeletbeli)5-ös a jó poénért!

A többivel kapcsolatban: Nem hajszolok teljesítményt ilyen (€/$/HUF)szinten.

Most az a saját magamnak kitűzött cél, hogy az említett DDR5-ösök előtti generációs "lapos"-hoz asztali VGA-t csapjak hozzá(eGPU), amiből egy kicsit is combosabb "kifutó" darabbal(MI25/MI50 a polcomon) a milliós csúcs-lapos gépek AI teljesítményét tudom hozni(közelit, reményeim szerint), olyan kompromisszumokkal(presztízs, "Almás" rongyrázás, ...), amiknek a többsége(hiánya) nekem elfogadható.

Ezt úgy "saci/kb" a fentebb említett tizedéből(sem) tervezem, a kellemesen használható AI-/MI-szintre építve, önköltséges (közeli, család-barát) költségvetésből.
    Ebbe a célba nem csúszik bele még egy "lapos" sem DDR5-tel a jelenlegi nyilvánvaló áraikkal. Nekem.
    A DDR4 RAM-sebesség is "csak" azért érdekes(a "miért 26e MB/s a maximum 37 MB/s helyett" kérdés formájában), hogy ha egyszerűen megtalálható ez a 40% RAM-sebesség, akkor had' jöjjön.
    Az AI/MI területre a kifutó asztali VGA-k teljesítménye a döntő tényező, ezen a területen pedig az asztaliak nagyobb teljesítményűek, mint az 1M körüli integrált(lebutított) VGA-s laposok.
    Ahol használni kell/szokták ezeket, ott van 230V! Azt nagyon kevés alkalmat elbukom, amikor még sincs! Ezeket "nehezen", de túl fogom élni! ;) :DDD

Új hozzászólás Aktív témák