- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
xuldar
addikt
válasz
devil-k #70116 üzenetére
TTL-ben mi is kétszer voltunk eddig. Először és utoljára. Függönytartó lécet néztünk, még a Kika is olcsóbb volt, pedig az már nagy szó. A szőnyegeket se sokáig nézegettük. Nem tudom, miből él az a bolt, de sosem látok tele parkolót, akármikor is járok arra. Biztosan nem véletlenül.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
devil-k #69922 üzenetére
Teljesen igazad van
(#69925) nagyfejü 3 gyereknél automatikusan ingyenes..főnökasszonyomék nem mondom meg mennyit keresnek, és minden ingyenes a 3 gyereknek. Alanyi jogon jár, csak igényelni kell.
Csak bosszantó, hogy nekem meg mindent ki kell fizetnem. Söt most is országos versenyekre ment a fiam és az egyik versenyre utazás, szállás, kaja 35 000 Ft-omba került. Pedig van Klik, van Alapítványi pénz stb..de van egy szülő és fizessen mindent ő, az iskola meg veri magát, milyen jó helyezést hoztak a sulinak..
Második éve jár a fiam a Mechwart német gépész szakára (első év német nyelvi előkészítő, most kezdték a szakot tanulni) és csekély 85 000 Ft-ba volt ez a tanév kezdés
Semmi baj nincs ezzel, csak akkor ne hireszteljék, hogy teljesen ingyenes az oktatás.. -
atike
nagyúr
válasz
devil-k #69935 üzenetére
Értem , hogy mire gondolsz.
Igen, azt el lehet fogadni, hogy ha már valaki valamilyen képet fest magáról, akkor az tudja be azt is, hogy ezáltal azt elfogadják "vagyonnyilatozatnak"....
Értem én, hogy aki sokat van külföldön, 'feszt nyaral, luxuslakás, luxus cuccok... És segélyezne.... Lebukik. Oké. Van ilyen... Sőt.
De akit például én tudok és ismerek.... Na neki semmi ilyenről nincs szó. Van egy majd 20 éves autó - a gyereket dokihoz hordani... Egy lakás amin egy csomó hitel van... Nyaralás évek óta semmi. Külföld csak a hírekben.
És ő is ilyen elutasítást kapott.
...és itt kérdőjelezem meg ennek a döntésmechanizmusnak a létjogosultságát.
Ki dönt és mi alapján? Kirívó esetben oké, el lehet fogadni. Na de hol van a határ...? Hol rezeg a léc...? Hol van ez leírva...?
Itt az a baj, hogy eléggé könnyedén oda lehet mondani majdhogynem bárkire.... És itt a baj.
-
atike
nagyúr
válasz
devil-k #69933 üzenetére
Na igen. Csak épp jó magyar szokás szerint elég sok olyan ember van, aki szereti (szeretné) magát többnek mutatni, és az esetleges valós életkörülménye ellenére sokkal jobb képet fest magáról ott (mert én megmutatom, hogy milyen királyság van).
A másik, hogy mi alapján lehet valakinek kijelenteni egy pár ottani kép alapján, hogy az az adott ember hogyan is él... Nyilván senki nem fogja a "nyomorát" megosztani ott, hanem a a pozitív dolgait pakolgatja fel...
Szerintem elég gáz az, hogy az hiteles forrásnak számít, hogy ki mit rak oda fel.
Feltöltök egy képet, hogy mondjuk egy autókiállításon vagy valahol beleülök vagy melléállok egy luxuskocsinak, igényelnék, meglátják és akkor már óóóóóóóóó én nem úgy élek?
Gáz. Szerencsére (még) nem tartok ott, hogy bármit is igényelni kelljen, na meg facebookom sincs, de ez akkor is elég durva.
Szerintem.
-
törölt tag
válasz
devil-k #69922 üzenetére
Nem tudom... Ilyen hülyeség van. Egyszer 4 éve kisegítettem anyámat pár hónapig amikor tél volt, és elfogyott a családi tartalék, és kellett a tüzelő. Azóta kb semmit nem kap, 24e párszáz Ft jár, és ha több kell akkor azt mondják neki, hogy 2009-ben halt meg fater, ha eddig megoldotta, akkor ezután is meg fogja oldani... Ha meg odafagy a hideg kályhához akkor lesz belőle egy jó hír a tévében...
-
törölt tag
válasz
devil-k #69854 üzenetére
Semmivel sem jobb a magyar sem semmiből. Ugyan olyan tré hulladékot tudsz venni magyar gazdától is akár. Ismerősöm fémzárolt, magyar vetőmagból termesztett pár éve hagymát és fokhagymát, ugyan úgy nem volt íze.
A magyar tej meg semmivel sem jobb, mint a szlovák vagy lengyel. Drágábbnak sem attól drágább, hogy jobb lenne (mert nem az), hanem attól, hogy drágábban állítják elő a helyiek. Ráadásul a sok kis gazdaságból fogalmad nem lehet, hogy mi jut el a feldolgozóba, mert addigra már össze lett keverve 4-5 másik gazdaság tejével. Nagyon jó módszer rá, hogy a szemetet el tudd tüntetni. Lásd vagy tíz éve a veszett tehén tejét. Az bizony hiány nélkül a boltokban kötött ki. A gazda csak akkor jelentette, hogy valami történt a tehénnel, amikor annak már kívülről is észlelhető nyomai voltak. Tudta, hogy megharapta egy róka, de még csak el sem különítette az állatot. Pedig jelentési kötelezettsége volt.
De ha tényleg szar minőségű tejet, vagy méginkább tejszínt akarsz venni, akkor a holland gyártású termékeket keresd. Ők mondjuk nem is tudják mi az a tejszín, náluk az a tejipari zsírhulladékokból kerül kikeverésre.
Irmscher 353: Az ömlesztett sajt már elkészült sajtból lesz előállítva ömlesztősó hozzáadásával.
A nyersanyag ára meg egy dolog. Azt fel is kell dolgozni, csomagolni kell. Plusz az egyebek. De a bolti árból kapásból levonhatod az ÁFÁ-t, azt ne a gyártók / kereskedők számlájára írd. Az árkülönbözet egyébként is a kereskedelemben keletkezik szinte teljes egészében. Amikor a Milli tej 220 körül volt boltban, a Friesland dolgozói 130-ért vihettek havi három tálcával. És a gyártónak már azon is volt haszna, és azon is volt ÁFA (akkor még 25%). Akkoriban egy kemény forinton vitatkozott a Friesland és a tejtermelők. Szóval, hogy 25 vagy 26 HUF-ért vegyék-e át a tej literét.
-
Salex1
őstag
válasz
devil-k #69854 üzenetére
Csak egy megjegyzés, a SIO is viszi a léalmát derecskéről
de ők az almalevet rendes fogyasztási almából csinálják.
Ha kíváncsi valaki a különbségre, hasonlítsa össze a szabolcsi almalevet (nem tudom a gyártót, de ők is léalmából dolgoznak) és a derecskeit, pedig ugyan az a hidegen préselt technika.
FYI: Most jelenik/jelent meg egyébként a céklás almalé, és még bővülni fog a paletta. -
Irmscher 353
aktív tag
válasz
devil-k #69849 üzenetére
az alapvető probléma az, hogy a paraszttól, aki megtermeli az almát esetenként a léalmának kilóját, a telephelyen (értsd beszállítva) a nagy vállalkozó 20ft/kg áron veszi át... (mindez 2014 októberi számadat)
Míg az ebből készült zacskós/dobozos almalé a boltban annyi, amennyi.
De mindezt odahaza a vállalkozó kedvűek meg tudják maguknak csinálni, csak ledarálja az almát, majd szűri, s esetleg megküldi egy kis citromlével, és már lehet is inni...
-
ati012
őstag
válasz
devil-k #69849 üzenetére
Gyártóval tudsz alkudozni.
Vidéken van egy feeling.
Multkor háznézőbe voltunk, talán Bakonszegen. Egy ház udvarán megláttam egy moszkvicsot.Satufék, már csöngettem is hogy érdeklődtem a járgány után.
Nő (~30) kijön, gondoltam el leszek küldve melegebb éghajlatra; de azért kérdeztem.
Nagyon rendes volt, beinvitált, hagyta hogy kiéljem rajta magam (mmint a kocsin). Kávéval is kínált, azt már nem fogadtam el. -
GIJoe
addikt
válasz
devil-k #69846 üzenetére
Ne hogy azt hidd, én is paraszt gyerek vagyok, igaz a 3Lest verziót veszem, 1000 Ft körül van, jobban ízlik mint az agyon cukrozott vackok. Ezekben elvileg nincs hozzáadott cukor, azért egy Cappy v Hohes C oldalán ott van 9 g cukor/100 ml, az nem semmi, meg drága is. Nem is tudom mennyi egy Hohes C
ati012: Én a Sió dobozos almát 3L 1150 ért vettem az InterSparban.
-
HANDO88
senior tag
-
mackosajt
addikt
-
Laraxior
titán
válasz
devil-k #69030 üzenetére
A 2007-es dobozban nem tudom mi lehet, de lehet, hogy a tejeskávéból már kávépárlat lett az eltelt idő alatt
Sosem fogom megtudni.(#69031) DJ. Ru$y:
Én amikor először rendeltem a Biritsh Store-ból szimpla kíváncsiságból, hogy milyen ízűek azok a Monsterek amik nem kaphatóak itthon. Aztán megmaradtak a dobozok, aztán jött még egy rendelés, és szépen lassan elkezdtek gyűlni. Aztán megtetszettekEgy darabig megkóstoltam mindet, most már egyiket sem iszom meg, sőt az üres dobozok helyére is igyekszem telit tenni.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
devil-k #69030 üzenetére
Amúgy ami magyarázat lehet, Laranál mondjuk szerintem ilyesmi játszok (bocs Lara, nem biztos
) meg akik 1 félét gyűjtenek, hogy megfogja a logó vagy maga a márka, valaki vagy valami miatt megszereti. Aki meg mindenfélét gyűjt, őt meg lehet érte egy olyan jó behatás az energiaitalok miatt, ami miatt azt mondja, hogy hű ő ilyeneket fog gyűjteni. Van aki sörösöket gyűjti csak, mert imádja a sört, van aki sörös hordókat gyűjt (nem az ipari, hanem az 5 literes party hordó). Egy-két dologgal megmagyarázható, ismerek olyat, aki csavaranyákat gyűjt, de van neki több kilós, ami egy bánya dömperről származik, ilyen helyen dolgozok, ez a foglalkozása (autó és nehézgép szerelő), ő ezért gyűjti. Szóval ja.
-
vlevi
nagyúr
válasz
devil-k #68887 üzenetére
Viccet egy kicsit félretéve, aki kitalálta a paleo diéta elnevezést, az belegondolt egyáltalán, hogy mit ettek az emberek, úgy 20-50 ezer évvel ezelőtt? Mindent szart megettek, a fél éve döglött patkánytól kezdve, a száraz fűig. Nem nagyon volt választásuk, ha nem akartak éhen pusztulni. Úgysem a koleszterin, meg a prosztatadaganat volt a fő halálozási ok, hanem a kardofugútigris
-
GIJoe
addikt
válasz
devil-k #68859 üzenetére
Én csak próbálom logikusan felépíteni a dolgaim, a merev tagadás, mert azt a dolgot leírták valahol az nem is biztos hogy úgy van, továbbá én nem cikkeket linkeltem be, én kipróbáltam, és nekem+ a kedvesemnek bejött a dolog, ezért ajánlom másnak is. És a lényeg, jó-szándékkal ajánlom, nem azért hogy kekeckedjek.
Olvass vissza, írtam én h ami BIO az mind jó? Pont az írtam milyen dörzsöltek a termelők, kereskedők.
Meg érted, nem eszem meg napi 3 szelet kenyeret meg heti 2 tábla csokit, meg nem cukorral iszom a teát, kávét, és lehet hogy így nem viszem be a kalóriát, nekem logikusnak tűnik..A diéta azért diéta hogy csaljon néha az ember, ha eszünk egy pizzát meg elmegyek haverokkal sörözni, egyből felszalad fél kg, de aztán pár hét és visszaáll, de szerintem ez az egészséges ha van némi minimál ingadozás De ki tudja ezt ennyire grammra, lemérni ?
Talán ha a WCm grammra mérne
Az oltás témájáról meg annyit, hogy az egy döntés valóban. De mivel a döntésnek következménye is lehet, tehát akár a veszélyeztetés helyzete is fennállhat a közösség felé, én szankcionálnám.
Oltásellenes gyógycsoport, kész. -
GIJoe
addikt
válasz
devil-k #68842 üzenetére
Tehát megint csak ostobaságokat vannak kiposztolva, egy olyan állítás igazolására, amit nem próbáltál.
Vagyis egyszerűbben lebontva devil-k a netről állít valamit vs orvosok (2 kardiológus, háziorvos.. )kinek lehet igaza hmm...
Az első linkhez, kemény sajtot lehet a nem szigorú paleoban, én eszem is rendszeresen,sőt savanyú káposztát is, tehát megint olyanról posztolt amiről lövésed sincs, de hajrá
Második link "horror show", igazából ezért is készítünk szinte minden ételt magunk, lebontom neked amennyire tudom. Tegnap pl tarját sütöttünk, amit a vidéki coca vágásról hoztunk be, tehát tudjuk honnan való a malacka, tudjuk míg élt mit evett. Ez csak azért fontos, mert én spec. végigjártam az összes nagyobb vágóhidat, és állattartó telepet a régióban, bizony a bolti dolgok amit veszel, Spar stb mind onnan valók.
Jobb ha nem írom le mi a gáz eleve a húsokkal, elég ha csak azt írom le csemegének, hogy a malacokat kiszállítás előtt, ún heresorvasztó hormonnal kezelik, hogy a költségeket csökkentsék.
Szerinted egy hét alatt lebomlik az a hormon?Vagy a csibéből 6 hét alatt vágásérett csirkének, milyen húsa lehet, ami alig tud a lábán megállni? Khm.
Szóval adott a tarja, kedvesem bekeni dijoni mustárral, beteszi a sütőbe és finom ízletes husikák lesznek.
A mustárral összetevőit tekintve egy pont van ami rossz lehet a tartósítószer, viszont az szerencsére a nem túl bonyolult, borkén, ami bőven lebomlik a 250 fokon, és a csípős erős mustárból kellemesen omlós husika lesz.
Ehhez a kedvesem párol gyorsfagyasztott mirelit brokkolit, meg néha egy kis kemény sajtot vagy vmilyen sajtkülönlegességet hozzá. A brokkolit sugárzás, és nitrátmérővel lemértem, kimutatható értékkel nem vagy alig alig rendelkezik.(Soeks célhardver) Na most írhatnék több oldalt, mit eszem és miért jó, és talán egészséges is a paleo, de arról még több oldalt tudnék, hogy ha az ember nem tudatos v legalábbis nem érdekli, mi és mennyi szart etetettnek meg vele. Csak egy gondolat még ehhez, ezt a nyomorult sóját mindenbe beleteszik, amikor a konzervgyárban voltam, (most nem ugrik be a legújabb francia neve) azt mondta a bácsika, hogy amiben szója van, az mind génmódosított szója. Aminek a hatása hogy is fogalmazzam, élettanilag nem a legkedvezőbb. Egy szó mint 100, az előzőektől eltekintve holnap elgázolhat a villamos simán, meg közbe telefonáltam is, szóval ne próbálj meggyőzni engem hogy majd egy éve folyamatosan tartott elfogadható súlyomat csak hazudja az a mocsok mérleg -
GIJoe
addikt
válasz
devil-k #68770 üzenetére
akkor ez csoda, halleluja, én 1 éve tartom a súlyom, meg a barátnőm is, a végén szektás leszek én is
tavaly még volt annyi mozgásom hogy begyalogoltam a munkahelyre, most ajtó elöl visz a kocsi, ajtó előtt letesz, nem 0, hanem - mozgást végzekCsinálni kéne valami kocka szektát, de most komolyan.
Egy idő után jöhetne a tagok adójának 1%a, szereznénk állami támogatást... stb
devil-k: Nem kalória diéta paleo diéta.
-
schulc99
aktív tag
válasz
devil-k #68514 üzenetére
A Vaterának nem fizetek. Postázni nem akarom és ezért is rakom fel itt, hátha valakinek megtetszik helyben. A jófogáson is fent van, bár a "posta kizárt" kifejezést sokan nem értik ott.
Még egy ideig próbálkozom vele, aztán hagyom a fenébe amíg nem lesz megint nagyon útban. -
Gercsa
senior tag
válasz
devil-k #68250 üzenetére
Ha már témánál vagyunk, Én annó azért váltottam chrome-ról mozillára, mert nem volt lehetőség a böngésző cache-t egyénileg megadott helyre pakolni.
Van már ebben változás?
(Egy ideig ment egy parancssori paraméterrel indításos trükk, de aztán valamiért elkezdett nem működni nálam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest