- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
-
-
tahepa
senior tag
Egykezes súlyzókészletet keresek ( cserélhető tárcsást) Debrecen-Hbösz vonalon személyes átvétellel , kp fizetéssel.
Az ajánlatokat képpel , leírással , irányár megjelöléssel privát üzenetben kérnék.
Köszönöm a megtiszetlő figyelmet. -
tahepa
senior tag
válasz
Aryes #151695 üzenetére
Igen kidobja...és amikor szembesül a számára problémás ( kiszelektált) helyzettel mondjuk külföldön akkor mit fog csinálni? Széttárja a karját és az mondogatja hogy kidobtam mert nem használtam? Ja mondjuk külföldön nem biztos hogy ledudálják ( no pláne leszorítják) az útról...azt inkább itthon fogja megkapni a honfitársaitól....
-
tahepa
senior tag
válasz
RandomName #151463 üzenetére
Ezt talán Hernády Zsolttól kellene megkérdezni ( email , telefon stb).
Amúgy lehet hogy lenne olyan élethelyzet amikor szükség van egy napon belül több tankolásra is....soha ne mond hogy soha. -
tahepa
senior tag
válasz
bul07 #151459 üzenetére
A hangsúly azon van hogy egyszer lehet tankolni hatósági áron.
Egyenlóre itt tart a dolog....
"...Valaki például reggel tíz litert tankolt, és este is kellett tankolnia ugyanennyit. Mindkét alkalommal lecsippantották a forgalmiját a Mol-kútnál, másodjára azonban már nem tankolhatott 480 forintért. Közölték vele, a vonalkód beolvasásakor jelzett a rendszer, hogy aznapra már nem jogosult hatósági áras üzemanyagra...." [link] -
tahepa
senior tag
Tankolás a Mol kutakon....
Az olajipari vállalat a Hvg.hu-nak azt írta, hogy „a Mol napi egy tranzakció keretében, legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolását teszi lehetővé vásárlói részére kisnyomású kútoszlopain”.
HVG -
tahepa
senior tag
(Ismeretlen költő 2022)
Este van, este van: nagyon melegem van!
30-at mutat a benti hőmérő fokja
Zúg a ventilátor, de kikapcsolom mostan
Nagyon nagy lesz a rezsi augusztusban
Szép lesz emlékezni erre a melegre,
Télen ugyanis a fűtést nem kapcsoljuk majd be.
Véget is vetek ennek a bárgyú versnek,
Nehogy túl lépjem a kilowatt keretem.Reggel, este mindig ez a meleg
Alvás helyett, testem csak mered
Búg a kelepce és érzem is a szelét
De csak a 30 fokot fújja újra felém
Hej komám, de jó lenne ez télen
Vissza emlékszem, nyáron mennyit mértem
Most meg fagy a segg és dagad a számla
Egy új nyaraló, minden fideszes álma..most loptam...
-
tahepa
senior tag
válasz
KROK640 #151108 üzenetére
Hosszu lesz de...
" KLAUDIA GYENES KARAZEYBEKJúlius 19., 10:32 ·Egy (saját) vélemény a "laborból" (értsd Ausztria), ami kicsit (?) más, mint amit otthon olvashatunk itt&ott.Nem akarok senkit elszomorítani, leírom mi van most Ausztriában:Ausztriában most minden háztartás kapott egy 150 Eurós energiavoucher-t, hacsak nem 100 ezer Euró az éves bevételed, ami ugye nagyon magas, ami azt jelenti, hogy ez nekünk pl. kerek 5 hónapig elég az áramra.Valamint minden felnőtt, akinek állandó lakhelye van kap 500 Euró energiabónuszt, a gyerekek a felét (csak azok, akiknek 2022-ben minimum 183 nap allandó lakcíme volt Ausztriában). Vagyis egy 3 fős családban ez 1250 Euró, amellett, hogy itt 14 havi fizetés jár szinte mindenkinek a 12 helyett. Nyugdíj is 14-szer jár. 2 havi fizu júliusban és 2 havi novemberben. Úgy is hívják, hogy nyaralási és karácsonyi pénz. Ezeknek az szja-ja is alacsonyabb, mint a normál fizunak.Emellett a kisnyugdíjasok és a cégek is kapnak energiatámogatást.Nem is beszélve az szja jelentős csökkentéséről az utóbbi években (sőt az évi 11000 Euró adómentes jövedelemről) és a családi szja kedvezményről, ami idén már 2000 Euró/év gyermekenként. (Igen kettőezer, nem kettőszáz.) Ez 2019 óta van, nem csak választási évben....És igen, drága a benzin, 2 Euró felett van egy liter, de a munkábajárás leírható az szjaból sok esetben. Itt ugyanis, otthon ismeretlen módon, ha a munkavállaló adóbevallást ad be, szinte mindig kap vissza valamennyi szja-t, nem csak választási évben.Az e-autó áfája visszaigényelhető cégek esetén (itt a normál autó nem, Németországban igen) és a munkáltató elszámolhatja költségként a munkavállalónak vett bringát az áfát is visszakapja, ha áfakörös (de itt évi 36 ezer Euró bevételig nem is kell áfá fizetni, ami ugye havi 3000 Eurós bevétel és jövőre ezt is megemelik, nekik adóbevallást sem kell készíteni). Ha e-bike-ot akarsz venni az állam támogatja.Emellett adómentes juttatásokkal egészíthetik ki a munkaadók a munkavállalók fizetését, és csökkentik a vállalati adókat és a munkáltatói bérjárulékokat is. A Korona miatt csak tavaly konkrétan 3000 Euró adómentes juttatást kaphattak a munkavállalók fejenként. Ezt lehetett utalvány formájában is adni.Ez a lehetőség idén is adott, szintén maximum 3000 Euró értékben teljesen adó- és járulékmentesen.Vagyis a problémát itt nem elvonással akarják megoldani, ahogy az otthoni médiaban olvasható, hallható.Az ellenzék persze kritizálja a döntéseket, szerintük áfát kellene csökkenteni és a szociális juttatásokat az inflációhoz igazítani. Az extra profitból, amit az energiavállalatok elérne a legszegényebbeket támogatni.Persze a szegény fogalma itt egészen más. Az is szegénynek számít, akinek nem jut nyaralásra.Burgenland tartomány további támogatásokat jelentett be a legszegényebbnek. Ott a havi 920 Euró nettó vagy annál kevesebbet keresők számítanak szegénynek (egyszemélyes háztartás esetén).Ez azért kicsit több, mint az otthoni közmunkás havi 47000 Forintja, amiből Matolcsy szerint meg lehet élni...Megjegyzem az élelmiszerek áfája 10%, amúgy 20% minden más (virág és kultúra 13%, újság, könyv, tömegközlekedés, gyógyszerek, szállásadás stb. 10%).Valóban, itt is az a fő probléma, hogy lesz-e energia, de ahol én élek, Vorarlberg, az áram 90,72%-át megújuló energiából állítják elő, ezt onnan tudom, hogy az éves elszámoláson részletezik. De van, ahol 100% csak osztrák forrásból. Leginkább vízenergia, napenergia, szélenergia, sok a kicsi, privát vízerőmű is, de itt van az ország legnagyobb vízerőmű vállalata, az Illwerke, és ők nem csak a helyi igényeket elégítik ki, de ők látják el Németország néhány iparvidékét és Svájcba is exportálnak áramot.Az önkormányzat pedig vadonatúj passzív házakat épít " szociális bérlakás címén" amihez nálunk kb. 1 év várakozás után hozzá is lehet jutni tényleg kedvező áron.Véletlenül adótanácsadó cégnél dolgozom, nagy cégeknek is könyvelek, látom milyen támogatások vannak.Nem csak a munkát teremtő külföldi multiknak, de a kicsiknek is.Persze, itt is van korrupció, csak talán a mértéke egészen más és az átlagember normálisan él az átlagos fizujából.Én azt látom könyvelőként, hogy a cégek mernek kölcsönt felvenni, mernek beruházni, nem félnek és nem pánikolnak.A minap pont az energiaárakról beszélgettem egy gyártulajdonos ügyfelemmel, aki azt mondta majd jobban takarékoskodunk. Továbbra is vesz új gépeket és fejleszt. A késztermék-raktárban már nem ég éjjel a villany, mint eddig. - Megszorítás ez is ...A szolgáltatások árszínvonala magas, én a fodrásznál 50 Eurót fizetek csak vágásért, szárításért. A munkaerő, mint például szakemberek stb. drága, hiszen ezért keresnek az emberek jól.Nálunk gáz nincs, fent lakunk a hegyekben, olajjal fűtűnk. A mi 70 nm-es lakásunk rezsije 220 Euró havonta (fűtés, víz, melegvíz) plusz a villany 30 Euró. Net 20 Euró, kábel tv 28 Euró. Mobiltelefon 20 Euró havonta.Tesóm a lakásra ugyanennyit fizet, ugyanekkora a lakása, plusz mélygarázs 30 Euró, de az egy önkormányzati lakás (egy pár éves szuper passzív házban).De ha az egész egyenletet akarjuk nézni, akkor vegyünk egy egyedülálló anyukát, konkrétan egy kolléganőmet az irodában, aki heti 30 órában keres kezdő fizuként 1700 Eurót, ezt 14-szer, plusz a családi pótlék (180 Euró havonta), egyedülálló szülők juttatása évi 494 Euró, plusz az adókedvezmény, cafeteria, ez éves átlagban 2200 Euró havonta. Plusz kap havonta 500 Euró gyerektartást a volt férjétől. Ez egy kereset, ebből egyedül neveli a 9 éves gyerekét, nyaralni is járnak.Matekozzunk tovább:Én havi 270 Eurót számolok fejenként háztartásra (étel, vagyis bevásárlás, tisztítószerek stb.) ez az átlagos költésem.Lakbér, biztosítások (kocsi, élet, lakás és munkaképtelenség esetére), kocsi lízingje, telefon, áram, net, kábel tv, ez összesen 1200 Euró havonta. Tankolás most 70 Euró havonta, kocsival járok dolgozni, dolgozhatnék itthon is home office-ban, de szeretem a csapatot, szívesen járok be.A családi pótlék elmegy a gyerek napközijére, az drága, de kérhetek a munkaügyi központtól támogatást, tavaly havi 85 Eurót kaptam, de ez keresetfüggő.Itt egy átlagos vasgyári szakmunkás 2200 Euró körül keres havonta, 14-szer.Konkrét példák: TB alkalmazott 20 órában 1800 Euró, jogász mellett titkárnő 20 órában 1600 Euró, szállodai recepciós 1700 Euró (14-szer mindegyik).Amiből, a szolgáltatások magas árszínvonala mellett is, meg lehet élni, nyaralni is lehet menni, kocsit is lehet fizetni.Ne tévesszen meg senkit az otthoni "migráncs" propaganda. Ausztriában a legtöbb bevándorló német állampolgár, akik a németnél is jobb életfeltételek miatt jönnek ide. "
-
tahepa
senior tag
válasz
dvdbackuper #151077 üzenetére
...cirkuszt a népnek...egy kis csillogást kell mutatni , addig sem foglalkozik a jelennel...ez egy ilyen nép
„meg lehet nyerni egy választást mindaddig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük.”
„amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni” -
tahepa
senior tag
Nálunk az asszony nevén van két lakás. Egy amiben lakunk kettecskén és van egy másik ahol a kölyök a barátnőjével. Ebben az esetben hogyan alakul a csökkentett ár? Én úgy értelmeztem hogy tulaj összes fogyasztása összeadódik és aztán az össz 210 KW/h felett fizetős teljes áron az áram. Mit tehetünk ? Át lehet iratni a kölyök nevére a villanyórát és akkor külön fogyasztónak minősül vagy a lakást kompletten kell a nevére írni?
-
tahepa
senior tag
válasz
Makszimusz #150882 üzenetére
Most speciel nem a roma Rómeóra és népi zenekarára gondoltam hanem erre a szerencsétlen országra....
-
tahepa
senior tag
végjáték
-
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
válasz
Makszimusz #150640 üzenetére
Ne etesd a trollt !
-
tahepa
senior tag
Autóklímást tud valaki ajánlani aki a héten megnézné a verdámat és nem néz krőzusnak ?
-
tahepa
senior tag
Tudom hogy nem itt kéne....de valaki nem tud valamilyen kupont ami az Ipon.hu-ra érvényes egy vérnyomásmérő megvásárlásához? ( esetleg szállítási díj csökkentő is lehetne)
Előre is köszönöm. -
tahepa
senior tag
válasz
Pyttawrx #150133 üzenetére
A vnélküli egerem scroll tekerője nem működik. Szétszedtem , kifújtam , megtakarítottam de negatív. Igazából csak ma használnám még mert holnap úton leszek és kedden már vehetek majd másikat.. de azért bosszant hogy miért pont most. Így is elboldogulok valahogy csak a kényelmem sérült egy kicsit...A régebbi verdám is mindig hétvégére romlott el...meg vagyok áldva a hétvégékkel
-
tahepa
senior tag
Mikor pusztuljon meg az egerem ha nem olyan hétvégén amikor semmi sincs nyitva ahol tudnék venni másikat.....
-
tahepa
senior tag
Remélem tud valaki segíteni.
Adva van egy panellakás ahol gáztúzhely van és gázáltalányt fizetünk negyedévente. Átalakítás lesz a lakás konyhájában és a mostani gáztúzhely helyett elektromos sütő és főzőlap lesz beépítve.Nem szeretnénk a továbbiakban a gázáltalányt fizetni és le akarjuk záratni a bejövő gázcsövet.
A kérdés: mit és hol kell intézni hivatalosan? Mennyibe fájhat ez a hercehurca?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
tahepa
senior tag
Eladó egy Xiaomi MI 10 lite 5G. 6/128 GB és egy 70mai RC06 hátsó kamera.
-
tahepa
senior tag
Nem értem ezt a hisztit a benzin árával kapcsolatban ..itt a benzines fűnyírók és rotációs kapákba szánt üzemanyagra gondolok.
Én személy szerint nem is engedném a támogatott árú benzin eladását olyan esetben amikor annak a felhasználása nem személy vagy árúszállítás céljából történik.( no pláne ahogy olvasom sok fórumon hogy a normál benzin több kárt okoz a gépben mint hasznot - a 100-as benzint javasolják ilyen célból)
Ez a privát véleményem..lehet köpködni és szidni a véleményem miatt....de pont nem érdekel. -
tahepa
senior tag
Eladó Xiaomi mobiltelefon. Infók a link alatt.
-
tahepa
senior tag
Eladó [Xiaomi mobiltelefon] és [70mai kieg. menetrögzítő kamera] debreceni átvétellel.
Ha mindkettőt viszed akkor 65 ezer a végső fizetendő. -
tahepa
senior tag
Nini egy Streamplify-Prohardver nyereményjáték....
-
tahepa
senior tag
Vegyetek mobiltelefont .
Topiklakóknak kedvezmény ( természetesen). -
tahepa
senior tag
SSD-t keresek min. 250Gb méretben esetleg kieg. dash cam beszámításával.
-
tahepa
senior tag
Keresek HDD-t
-
tahepa
senior tag
válasz
torcsrent #149518 üzenetére
Már nem tankolok Xsara-ba és amikor tankoltam akkor sem a megtett út után-alapján tankoltam.
Másnak az ingét nem veszem magamra és gyökér emberek véleménye továbbra sem érdekel...csupán jeleztem hogy ha nem ismerjük az okokat akkor nem kellene teóriákat felállítani... -
tahepa
senior tag
válasz
Pyttawrx #149506 üzenetére
Azért vesz autót hogy legyen neki...és senkinek semmi köze ehez. Ha van kötelező biztosítása , műszaki vizsgája akkor joga van hozzá és pont. Ha 3 rugóért tankol akkor annyiért tankol. Nem kellene állandóan a másik zsebében no pláne a gondolataiban turkálni és akkor mindenki boldogabb lenne.
szerk.
Gyökér emberek véleményével már régen nem foglalkozom.... -
tahepa
senior tag
..mennyire nem tud érdekelni hogy ki mennyiért tankol....szerintem semmit sem árul el az user vezetői tudásáról az egyszeri tankolásának összege....én általában fél tanknál szoktam kattanásig tankolni de amikor a gázolaj mizéria volt akkor volt hogy 5 litert tankoltam ( maxmotion prémium gázolajat a mostani verdába - régebben mm100-as benzint a Xsara-ba) csak hogy fullon legyen a tank...és akkor ezek szerint takarodjak az utakról mert még három rugó sem volt a végösszeg...szánalom az a gondolkodás amit néhányan megengednek maguknak...
-
tahepa
senior tag
válasz
Zsoleszhun #149425 üzenetére
Elképzelhető a dolog, de még nincs hivatalos állásfoglalás .
"...A szakértők szerint nem csak az etanolt nem kedvelő, hanem a keveset használt gépekbe (fűnyíró, láncfűrész, fűkasza stb.) is érdemes szerényebb etanoltartalmú, jellemzően magasabb oktánszámú (100-as) üzemanyagot tankolni. Ugyanis a magasabb etanoltartalom magasabb vízmegkötő tulajdonsággal jár, ezáltal a vele érintkező fémeknél nő a korrózió veszélye. Mivel az alkohol a benzinnél erősebb oldószer a szennyezettebb üzemanyagrendszereknél azzal is problémát okozhat, hogy leoldja a szennyeződéseket...."
([link] ) -
tahepa
senior tag
válasz
pomorski #149347 üzenetére
Nem hallottam még olyan Magyarországon lévő bankról ahol a pénztárból való pénzfelvételnek ne lett volna költsége. Saját tapasztalatom alapján az OTP Gépjárműnyeremény betétkönyv ( ami már nem is betétkönyv) megszüntésének nincs kezelési-pénzfelvételi költsége ..másról nem tudok - nincs tapasztalatom.
Az biztos hogy mindenemű pénzügyi tevékenység esetén tájékozódni kell vagy szakmai segítséget kell igénybevenni. -
tahepa
senior tag
válasz
Zola007 #149330 üzenetére
Nekem ECO van.
Ha jót akarsz nekem és magadnak is akkor írj privátot -
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
válasz
SOAD19 #149280 üzenetére
Szerintem simán viccként írta oda a csokit és a sört. Nem hinném hogy posztoló megsértődött volna ha valaki üres kézzel érkezik a cuccért. Én sem sértődtem meg ha így volt az eset. Miért is tettem volna ha egyszer odaírtam az " ingyen" kitételt.
Egy ilyenért sem fogadtam el semmit. Összes tartozékával , papírjaival , működőképesen vitték el egy gyűjteménybe ha jól emlékszem... -
tahepa
senior tag
Autós kiegészítő - hátsó kamera eladó az autót már nem adom mellé mert elkelt
Csere is érdekel - adathordozó , BT Headset stb + értékegyeztetéssel is -
Írj privát üzenetben.
Köszi"Ingyen, sörért, csokiért" szerintem azt jelenti hogy ingyen tehát nem kell fizetni vagy jópofaságból valaki ad mellé egy csokit vagy sört. Normális gondolkodású embereknél ez nem elképzelhetetlen.
Én is adtam már oda dolgokat ingyen és aki érte jött hozott sört-csokit..csak úgy....mert emberek vagyunk... -
tahepa
senior tag
válasz
Pyttawrx #149219 üzenetére
A fiamék akartak felrakatni klímát a Bethlen utcán. Akiket kihívtak klímás cégek azok kapásból nem válalták amikor megtudták hogy hova kellene felrakni ( homlokzatra , nem erkélyre) hiába mondtuk hogy körben hirtelen 8 klíma figyelt a falon...jött a haver ( van hivatalos papírja stb) és felrakta. Azt mondta ha 8 van ezen kívül körben akkor a kilencediket senki sem fogja kiszúrni. Annyit azért mondott hogy a kondenzvízet ne engedjük kintre hanem egy nagy gyüjtőedénybe engedjük.
-
tahepa
senior tag
válasz
nrg_52 #149090 üzenetére
Még nem de nem is vágyom az "élményre".
..csupán az a probléma hogy el sem olvassák a hírdetés szövegét végig...most hívtak Hajmáskérről ( Veszprém megye) hogy mindjárt indulnak megnézni az autót. Mondon neki telefonba hogy ne induljon el 350 km-ről egy 300 ezer forintos autót megnézni mert szerintem messze van neki. Kérdezi hogy miért mert ő nem olvasta hogy debreceni az autó...és a többi kérdését már le sem írom ( mindenre a válasz a hírdetésben olvasható) -
tahepa
senior tag
Eladó egy 2004 évj. autó amely 10 éve a tulajdonunk 178900 km futásteljesítménnyel 299.000 Ft-ért
Topiklakóknak kedvezményes ár. -
tahepa
senior tag
válasz
szotyika77 #149081 üzenetére
Köszönöm az ajánlatot de most nem élnék vele.
-
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
Nyugodjon le mindenki . Átírtam a szöveget , hogy be tudja venni az úri közönség gyomra is.
-
tahepa
senior tag
Vegyetek autót.
-
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
Eladó 70mai RC06 hátsó kamera
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest